i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Sunday, June 3, 2012

akhirnya kau pergi jua....

salam guys,

dah lama xupdate blog nini ni...tapi tiba-tiba hari ni tergerak hati nak bukak blog and also tergerak hati nak follow up about kisah norma at moon punyer blog..

pasti ramai yang dah taw kisah norma ni kan...? seorang isteri dan juga ibu kepada seorang anak yang sangatla comel iaitu abd rafiq. norma for me sangatla tabah menghadapi dugaan hidupnya dan juga tak lupa untuk keluarganya yang nini rasakan cukup tabah menempuhi dugaan.

nini follow kisah norma ni since masa nini praktikl lagi at SME BANK, di mana my supervisor yang tunjukkan. yes sometime nini sangat emosi bila baca blog moon and sometime juga menangis bila baca how suffer norma life. and sejak dari tu nini xpernah berhenti berdoa agar norma kembali sihat and hidup bahagia bersama suaminya dan anak yang comel.

Norma menghidapi tumor di otak and only dapat di kesan selepas melahirkan anak. hampir setahun lebih bertahan akhirnya, beliau dijemput oleh ALLAH.

SEMOGA DIKAU DITEMPATKAN DIKALANGAN ORANG YANG BERIMAN.

amin.

takziah pada keluarga arwah semoga tabah dan kuat

*kisah norma juga pernah dapat perhatian dari tv3 boleh refer blog moon.


when 23rd january 2012 is coming..

masa yang di nanti-nanti telah pun tiba...wahhh..macam dasyat je kan tarikh ni...???
actually....takdela istimewa sangat pun....bermakna cuma untuk diriku yang kini telah mencecah ke angka..jeng..jeng..jeng...!!!! hahaah...when 23rd is coming then im 22 already....waaaa....xnaklaaa..xnaklaaa....heheh...

tahun ni nini tak nanti-nantikan sangat ape yang orang sekeliling nak wat to me...just let it be...on facebook pun nini hidekan sejak nini broke off dulu...konon-konon nak tengok sape je yang ingatlaaa kan,,..hahha...budak poyo memang macam ni k ! usah di pertikaikan..haha..

tahun ni nini sambut with frens ajelah....maklumlaa sejak single mingle ni...kawan ajelah kan...plus yang happy sangat tue....ade kawan satu tempat keje nini pun sama besday gan nini...tu pun secara xsengaja it's appear on my bb update for friends besday dari fb...seriously terkejut giler....and dengan excitednya we all plan nak smbut together-gether you ! awwww....heheh....plus hari besday kami jatuh pada tahun baru cina....and bos kami tuh chinese lak tu...so, merdekaalaa kan....huahuahua...

hari besday nini tue, bila datang je keje...semua da wish-wish...waaa...rasa macam happy sgt...excited pun ade...hikhik....hari tu we all plan cuma nak potong kek sesama je...tapi xtawla pulak tbe2 kawan-kawan keja siap order pizza hut lagi tu...waahhh..mmg terharu giler...!

mungkin jugak nini da nak benti keje kt situ kot...so, nini dpt macam-macam hadiah from them,,speechless kejap ok.!

nak taw ape nini dapat on my besday...??????

jom......

cuba teka kat mana ni?
yeah,,inilah tempatnya..
*surprise woo..!
my dream come true..
ohh i love it
nice view
muka lepas excited haha

*memang sgt terkejutla actually...sebab nini mmg teingin sgt nak ke sini but belum mampu lagi..tp alhamdlh....ahkirnya tecapai jugak..plus yang excitednya,pasangan suami isteri from UK pun wish my besday ..happy..
soal makanan tak payah cakaplaa..semuanya nini try...rugi beb byr mahal-mahal kalo xmakan kan...hehe..

ini pula pic nini and kawan-kawan kerja nini...

kek besday kami 
*act mizi sgt excited sbb date we all yg jtuh on 23rd jan and umurnya also 23 this year
nini..?? ofcoslaa lagi muka dari dia..ahahha..
yeay ! dapat hadiah !!!

hehe...kami bertuka adiah....:)



anyway, tuk hadiah2 nini tu..nanti nini update k.

tapi tahun ni ninidapat hadiah paling mahal dalam hidup niniey..
thank for someone yang bagi tu...
very appreciate it...

:)






Cupcake appreciation day !

hye guys, salam semuanya...im back again..yeay !!!

memang terasa agak lama x update blog orkedbubu saya nih..hesy..cian plak kt dia..*sambil lap-lap and sapu segala kerawang yang ado !

almaklumlaa kalau dah buzy keje, balik pun dah malam..nak bukak blog pun kadang-kadang ajelah...fb and twitter pun online using my bb jer..tu pun x selalu dah...ish.ish..*busy sangat kan..hakhak

oklaa..cop..cop..nini just nk share and update about tajuk entry ni iaitu "CIMB cupcake appreciation day" !
actually, my ofis ade wat satu event di mana semua staff kena reka satu cupcake menggunakan kertas or apa-apa je mengikut kreativity tersendiri..dah memang terbuktilaa nini ni xberapa nak kreatif la kan..and this event not only in my dept but all the CSD dept including CIMB HQ..

untuk individual cupcake if i not mistaken, hadiahnya rm150 jusco voucher and decoration per team rm100  voucher..memandangkan team nini ade 9 orang je termasuk bos nini ade 10..so, mmg dah cukup ramaila tue..and dlm dept tu ade enam team which semuanya almost 70 staff..besar kan dept nini..? tu hanya dept nini...xtermasuk floor lain and branches lain..

masa dua ke tiga hari nak sampi hari judgement tu, team nini xwat apa-ap pun lagi..giler kentang la bila tengok team lain da sibuk deco mcm2 ! bila tanya bos...dia just say "relax..relax" hakhak..then last minute baru semua menggelabah..wawawa,,sampai nini balik keje terus rushing ke sogo beli barang-barang smpi umah kul 10mlm ok..esoknya dtg awal pagi terus deco ofis..luckily my team banyak membantu and kerjasama..and the result is.....ofcoslaa my TEAM is number ONE ! KAMILAH JUARA...haha


so,let layan pic-pic muka bangga sebab jadi juara..hakhakhak

the ladies
we all again !
posing dulu
kami comel x..? erkk
dah mcm party pulak kat ofis..
serangggggg !!!
our big family :)
eksyen !haha
dari secret admire ! *terkejut ok


our big BIG family
with my BOS mr raman 


hope korang enjoy with my blog yang tidak seberapa nak blog sangat ni sebab entry hanya kadang-kadang ajelahhhh..ngeee



anyway, hope blogger tak lupakan niniey k...

with love, niniey