i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Thursday, November 24, 2011

ohhh TWILIGHT BREAKING DAWN wait for me..here i come !!!

5.....3.....2......1.....


tetttt....

ahha...saje wat gimik xjadik....!!! tah pape la nini ni kan...haish..biasalaa kalau besok keje tghr..and da lama rasanya tak tido lewat macam ni...tapi lewat pun baru kul 12 lebih kan...janji lepas update ni niniey p tido yer..!!
*berjanji pada diri sendiri...

yang nini nak gtaw nyer ni..perasaan betapa excitednyaa nini nak p tengok movie twilight breaking dawn part 1 nanti..cerita yang gile miler nini suke bapak segala mak kaw laa kan..sume ada...citer ni mmg nini tertunggu-tunggu dari dulu lagi...sampai twilight movie sebelum ni nini pi tengok dua kali citer yang sama keyh...betapa im fanatik for this twilight wooo...kali ni..nini nak  tempah awal-awal...tapi sebabkan nini tak dapat cuti lagi...minggu depan baru nak p tengok...:( sob..sob...sabar nini sabar..!!

dulu sampai nini pernah cakap kat ex nini (before jadi ex la..haha..) kalau dia xnk temankan and kawan-kawan pun xnk temankan..nini sanggup tgok wayang sensorang ! tapi nini taw akan ade yang sudi temankan...paling tak pun...bila sogok nak bnjew....kan...tapi ofcosla tak macam tu kan...sebab kawan nini pun nak p tengok citer tu gak and nak temankan nini...so, ape lagi...jangan lepaskan peluang ituuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

so guys...sape-sape yang da tengok dulu citer dari nini....sila jngan bercerita to me ok..!!! tak sabar giler nak hayati citer tuh....haish...

hopefully memuaskan hati ~love~
so sweeet..!!!!!



Monday, November 21, 2011

majlis anugerah dekan 2011

salam all..

hari ni niniey cuti...so bolehlaa update blog nini nih kan....hari ni teringin nak update tentang majlis anugerah dekan yang nini pegi last month...*baru nak update ok ! even kat fb ke kt blog ke..orang da lapok da..hahaa...
xperla kan..blog ni kan..like my diari..cuma xdela sume benda nak bercerita kan...

Majlis tu berlansung pada 8 September 2011 di Saloma Bistro, KL..

on that nini still lagi praktikal..hari khamis...but, mintak cuti from my boss laa...lagipun ade invitation card...so, okla kan..masa tu excited plus berdebar-debar pun ade...sume sekali lahh kan...nasib baik akak nini sponsor baju...so,tak perlu lah beli kan..before dapat invitation card tu...nini dapat mesej from majlis perwakilan pelajar KPTM that say:

Msg from AJK Mjlis Anugerah Dekan : Tahniah atas kejayaan anda memperoleh angrah dekan bg semseter 2010/2011. Pihak kami ingin menjemput anda ke majlis tersebut pada 8 sept 2011 bertempat di Saloma Bistro KL, berpakaian formal/baju kurung.kami minta kerjasama anda untuk memberi maklum balas terhadap jemputan ini selewat-lewatnya 5 sept 2011. Terima kasih, Selamat hari raya.

nini dapat mesej ni dua hari before raya puasa...so, kalo xready baju pun ley je pakai baju raya kan sebenarnya...tapi mesti mau special skit la kan..my first time dapat nih...! jakun la kejap..

on the briefing session, nini xdapat dtg but nasib baik my junior mellisa yang jugak dpt invitation tlg wakilkan and ambikkan card untuk nini and dua lagi kawan nini ika and murni yang sama dapat..so, kiranya batch nini iaitu semester nini kami bertiga la wakil..alhamdlh..rezeki Tuhan..

Majlis tu start kul 10 pagi..and di beri pilihan sama ada nak pergi sendiri or berkumpul di kolej and naik bas...tapi nini pergi sendiri gan kawan nini ika yang stay umah nini...nasib baik ade driver yang sudi hantarkan...hehe..so, kami sampai around 8.30 pagi and we all yang paling terawal...actually sebab takut jam..biasalaa kalo pagi-pagi time orang nak p keje kan..so, ktorang amek inisiatif sendiri..disebabkan saloma bistro tu xsediakan breakfast, so we plan to breakfast at concorde Hotel yang bersebelahan jer dari saloma tu..jalan kaki pun boleh...tapi penat sikitla sebab masing-masing pakai heel kan..hehe..tapi yang xbley blah tu..breakfst hanya minum dua gelas and ambik sedikit kuih and mee goreng dah mencecah seratus lebih..
nasib baik ade orang belanja...hehe..:)

lepas je bekfast, kawan nini da nak gerak p keje dah..so, tinggal nini and ika jer..penat menunggu sempat jugakla kami snap-snap pic dulu kan..around 10.30 baru mereka sampi...huh..maybe ajk tu xtaw kot jalan tu jem...so, xperla kan....

overall majlis tu berjalan lancar...cuma mc banyak tersasul nak sebut nama...almaklumla nama sorang-sorang bukan men lagi panjang yepp..hehe..tapi yang paling best..bila music yang di pasang time chairman kptm, Dato Haji Yusoff bin Harun sampai tu gile gempak..ala-ala james bond gitu..haha..makanan kat sana pun best..so, tanpa banyak mengomel..jom la layan pic kami..:

breakfast at concorde with ika :)

1 Malaysia !

kami berlainan meja tapi sempat lagi mencilok duduk bersama..hehe

my junior :)
my junior jugak..hehe
yeay !!
nak ambik gambar kat sini kena beratur taw !!!

duduk macam pengantin plak..
bekfast time
testing di toilet !
artis KPTM :)
snap snap !

my new friends :)

inilah trofi kami..*Even plaque je..saya dapat satu ika dapat dua.. xaci !!!

ini pengalaman paling seronok and bermakna sangat kat nini sebab atleast i got peluang ni walau sekali kan..and tak kesahlaa ape orang nak cakap..yang penting kita taw kita berjaya atas usaha kita sendiri kan..bukan usaha orang lain..mungkin ni jugak hadiah untuk nini setelah alami bermacam-macam dugaan semester ni..tapi Tuhan maha mengetahui...syukur ke hadrat ilahi..yang pasti..nini dah membanggakan mak abah nini kat kampung dengan kejayaan ni...walau tak seberapa mana pun kan..ahahah...

actually nini tak percaya pun nini dapat result mcm ni..tapi bila ika yang kira and berkali-kali yakinkan nini..baru la yakin..haha...kawan nini cik ika ni...every semester dia dapat deans list taw...gempak kan..?? sy baru je sekali..mungkin kena badi dia kot...heheh....

Saturday, November 19, 2011

hampir pengsan...PMS !!!

salam guys....watpe tue...online yerp....haa..haaa...haa...???

hari ni nini nak share what going on during my working time..seperti yang korang tak taw...nini dah keje da...tapi as a part time aje before continue my study nanti....and this is my fifth days nini kerja...seronok overall...alhamdlh...rezeki ALLAH :)

hari ni, nini bangun awal...and today is my first day im PMS..bangun pagi je terus mandi..so, kat situ nini dah jimat masa sikit tuk solat subuh..lepas dah siap gosok baju...terus bersiap then sempat jugak goreng karipap and roti segera..hehe..as a my breakfast today and as usually with tea o panas ofcos..!

lepas da siap breakfast terus keluar rumah sampai agak awal setengah jam...and relax dulu with rakan sekerja sebelum masuk keje....after setengah jam berlalu...dah mula rasa sakit pinggang and rasa sesak di dada dengan tiba-tiba..nak pengsan...nak muntah..semua ada...then dah tak tahan...terus masuk ofis and rehat..nasib baik bawak menstrual pil together sebab akan dapat agak this matter will happen suddenly...and my boss suruh rehat and tido dulu if xlarat..and boleh balik rehat kat rumah kalo nak,....but im prefer to stay at ofis sebab tak tahan nak balik....sakittt.....~

after get rest in two hour..luckily dah rasa okey ckit lepas letak minyak angin....sangat-sangat sakit and hopefully nini tak alaminya lagi....hopefully...maybe ade betulnya kawan nini cakap...badan mungkin terkejut sebab penat and tak cukup tido......ish....i need to change and manage my time now...yes...kena !!!

nasib baik jugaklaaa esok nini tak jadi test komputer sebab cikgu nini tuh emergency balik kg lagi....asyik-asyik cancel  jer.....hopefully selasa ni jadila kaannnn...malas nak membaca sebenarnya..ahah...

after abes keje...kawan nini ajak lepak dlu and nini prefer lepak old town tuk relaxkan diri..but bila ramai sangat orang...ktorang lepak subway aje...and nasib baiklaa dia sanggup anta nini nek ke tren...kalo x mau takut gak jadi pape lagi time-time badan gah tak larat tu kan...haish...

and now...nini da nak tido daaa....kalo xgantuk and penat...rasa sayang sgt nak tido..but have to...i need to disiplinkan diri now...!!

so guys...happy weekend yaa...but i keje sok..:(

Thursday, November 17, 2011

masalah itu menguatkan kita..setuju ??

salam guys...memikirkan masih belum ngantuk lagi walaupun penat bekerja pada hari pertama,dua dan tiga..then im decided to update my blog for only my lovely readers....no matter who those that want to stalker me or sebaliknya...juz let it be..i dont care !!

berbalik pada tajuk saya...masalah itu sumber kekuatan kita..betul ker..??? anda rasa..??

yeah..memang sesuatu masalah itu akan menjadikan seseorang itu bertambah kuat dalam menghadapi liku-liku hidup yang semakin mencabar now...!!! sangat mencabar..dunia semakin kejam...woah..woah..

contohnya..bila melibatkan masalah percintaan...we need sedikit asam garam to make the relation become so nice..and sometime bila seseorang yang putus cinta ,seolah-olah bagi dia..segalanya berakhir....wow..ini silap.....im the one..!! but its ok...belajar dari kesilapan tue...whose know...manusia yang di sangka lemah di mata orang lain itu lebih kuat dari orang yang nampak kuat di mata semua orang...kan..?? semua nya perlu di lihat dari sudut positif....kenapa putus cinta..??? just say...kami tiada jodoh...biarlah dia bahagia bersama orang lain....when orang tanya lagi, tak sayang ker..?? owhh...cakaplaa....sayang xbeerti memiliki....sometime susah nak buat and do it urself rite when u in this situation..mulut boleh cakap but whose know hati kita....susah yer kawan-kawan...saya juga mengambil masa yang agak lama untuk terima semua ini..dengan seikhlas hati...!!!

but believe me..if u love someone but u know they no longer by ur side...then juz let it go...janganla paksa dia...saya juga pernah alami ini...dua-dua keadaan..memaksa dan di paksa...dua-dua seksa ! bila kita melibatkan hati...jangan menangi mulut,...i mean, please jangan sakiti sesiapa yang mengharap dengan kata-kata yang tiada penghujung...! itu sangat melukakan hati !!! aware it...nanti hati anda akan kena balik...KARMA !

contoh yang lain pula...bila kita menghadapi saat-saat yang sungguh perit untuk kita...sebagai contoh bila kematian orang tersayang...sangat perit bukan...?? rasa seolah dunia ini kelam..sedih seolah-olah segalanya berakhir dengan perginya dia yang tersayang..sometime bila orang yang xkuat akan terus menangis dan menangis tanpa bertindak memperbetulkan balik ape yang dah terabai....but kamu bagus and boleh dikatakan terbaik jika masih berpijak di bumi yang nyata,..! contoh ini boleh dikaitkan dengan tajuk saya iaitu masalah menguatkan kita...sebabnya.,..kita akan lebih bersedia dan makin kuat jika perkara begini berlaku kembali....okeylaa...orang yang kita sayangi bukan hanya seorang rite..??? malah kita ade..mak, ayah, adik, abg,kakak, anak, anak-anak buah, sedara mara, kekasih hati semuanya dekat di hati kita kan...malah tak lupa kawan-kawan kita,,ofcos rasa sedih...but bila kita telah menghadapi saat-saat tersebut...kita akan lebih kuat di masa hadapan....percayalaa...TUHAN tidak akan menguji hambaNYA begitu sahaja tanpa sebab musabab...tentu ada tujuannya...iaitu supaya kita beljar menghargai..menjadi kuat....jangan mudah patah semangat okey kawan-kawan..

plus jangan peduli kata-kata yang anda rasa bisa menjatuhkan anda....please..!! itu sangat tidak bagus...! contoh. bila awak nak kerja yang ini...but semua orang cakap...please jangan keje tu xok..gaji sket...bla..blaa.bblaa.a..but hati u rasa nak benda tu..then just ask urself and buat..!!  or bila anda dapat keje yang best giler...gaji besar gila bapak kaw laaa...tapi ade je mulut orang yang mengata,..konon-kononlaaa...eleh, bolehlaa dapat orang tolong...eleh, akak@mak tiri@ayah angkat@kawan atok tiri@sepupu boifren@cikgu@adik scandal tolong huh senanglaa dapat...kalo aku pun boleh..!!!!!and bla..bla...blaaa....please jangan peduli kata-kata berbau cemburu ini...just think..bukan diaorang pun bagi kaw makan minum..!!mulut je pandai mengata itu ini...and cuba tengok life orang yang mengata kita tuh...ok x hidup dia..!!kalo diri sendiri pun tumpang orang....pergi ke nerakalaaa dia...tettt...

or bila kita mempunyai masalah kewangan juga contohnya....owh ini..memang ramai student and lelaki-lelaki yang hisap rokok !!! tetttt..ok..ok...bila kita tiada duit and yes..very need it so very much..!! masa tuh anda mula menghargai duit walau seringgit pun...kalo boleh lima sen jatuh kt tengah jln pun snggup kutip kan...tp cuba kalo tgh banyak duit....kadang-kadang pandang sebelah mata jer..tol x guys..?? so, bila anda sudah mengalami masalah kewangan yang teruk...percayalaa..di masa akan datang ..anda akan lebih menghargai ape itu "duit"...*and for those who still didnt change his attitude...memang xley wat paper arr kan...

sometimes...banyak sangat masalah-masalah yang boleh menguatkan diri kita lagi...cuma ask urself...how to treat urself to get a better life...sentiasalah think positive....if selama ni anda still berfikiran negative....anda masih belum terlambat,,,!! tukarkan dia ke arah positive....akhir kata..live ur life happily...


k laa..maw tido dah..sok nak p keje...tata all...

Monday, November 14, 2011

mulakan hari dengan senyuman

Hye semua..morning guys..smile..smile...hehe..

Xtaw nak update ape sbnrnya..now nini at oldtowm white coffee sebelah ofis akak nini..having breakfast..mee goreng and hazelnut hot..
Sebabkan lama tunggu dia tuk bgi beg in ni maka nini pun decide tuk post kt blog ni dlu supaya xdela lama sgt org2 tue menunggu kan..huhu..today is my first day keje..tp kna biasa je as partime
Before nini smbg stdy nt....okla guy...okla okla...sebabkan update blog dr my bb..so xbest sgt...nt abes keje nini update lg..hehe..wish me luck for my first day..:)

Sunday, November 13, 2011

Go-kart time !

hye all..salam semuanya...agak lama nini xapdet blog ni kan...dah berzaman !!! hahaha...
ekceli, nini nak share pengalaman nini main go kart last saturday..waahhh memang seronok..!! mula-mula sangatla takut...tengok dorang siap men racing lagi..woah....hati dah berdebar-debar..kot-kot laa time wa drive nanti tibe-tibe tersasar jauh...malu den...hohoho..

tapi..bila da naik...waa...seronok woo...first lap agak nervous jugaklaa...xbiasa sgt..nak-nak banyak selekoh tajam and nini xbiasa lagi...but nasib baik dapat handle dengan ok..second lap going well..haha...then last lap..nini xpandai nak benti...orang benti kat tempat dia..nini terlajak jauh..hhaha...xpasal dapat free one lap...seronok..! mula-mula segan giler bila ramai yg tengok..nasib baiklaa tak terbabas mana-mana...

Untuk go-kart ni..sekali bayar untuk tiga lap..lap dia pun boleh tahanlaa...so, puas hati laa untuk nini yang baru pertama kali try nih...

ini lepas dah abes..dapat percuma 1 lap..hehe

ni pulak, time tgh cuak giler..tapi xde org perasan...haha


ok..tu jer gambar yang ada..nextime kalo ade rezeki and ade orang nak bawak lagi...boleh juga....hehe...

ok yang ni pulak pic yang nini nak share time nini pegi night safari...

hanya dapat bergambar dengan gajah jer..:(

bagi nini nigh safari dia xseronok and puas hati..sebab gelap xnampak ape-ape sangat..plus nini takut nak tengok binatang ni malam-malam..biarlah orang nak cakap nini ni penakut tapi..memang nini takut pun..!! malam-malam dalam hutan lak tuh.....fuh...kalau nak pergi pun kena pergi dalam sepuluh orang..ramai-ramai baru nini berani...!!!

Friday, November 11, 2011

kenapa jadi macam nie..??

tak taw mana nak mula...yang pasti sedih sangat now...sedih sebab ape..??
entahlaa..macam-macam..macam-macam benda yang datang...paling mnyesakkan hati...bila saya dah lukakan hati someone yang begitu baik to me semata-mata i cant give what he expect from me..im sorry...my heart didnt say anything yet..i tried...but it also give the same result..im sorry dear....

just hope for a miracle to come in my life..

tengs to all someone yang banyak happykan my life now...that bring my life getting better and better...make me more matured and strong enough..i love u all..tengs..

maybe its time to get a colourful life..sametime it turn up and sometime turn down and sometime its hanging..so, we need to decide it...haha...xtaw ape yg aku mengarut nih...biasala kalau hati dah haru biru...

ape-ape pun..wish me luck for my interview tomorrow...wow ! da pukul 2 pagi blom tido lagi..

selama ni da berzaman xupdate blog malam ni jugak die nak pilih kan...haish...hati oh hati...

oklaa...nak chow dulu...even hati sedih..hidup kena happy...baru akan ade penghujung yg happy kan..:)

nite all...~