i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Saturday, September 3, 2011

Raya 2011


yeah....syukur alhamdulilah...kita di beri peluang untuk menyambut hari raya aidilfitri sekali lagi..bersyukur sangat dengan nikmat yang di beri..and bagi nini, RAYA kali ni, nini rasa sangat bermakna sebab famili nini semua balik beraya...and lagi tambah bermakna bila sedara nini yang terputus hubungan sejak bertahun lamanya da bertaut kembali...woww..alhamdlh...di tambah pulak dengan kehadiran baby sofiyya yang 9 bulan..memang amatla kecoh umah nini di buatnya...and..and..yang watkan nini happy...jeng..jeng..jeng....nini still dapat wet raya woo.....setakat nini wet raya terkumpul nini hampir mencecah 2rat...tp xsampai pun lagi..tapi jika ade sape-sape yang sudi menyumbangkan pun ok jer...kecil tapak tangan sebesau padang bola saya tadahkan..hehekhek..

tahun ni baju raya ni untuk baju kurung, tiga pasang, kale orange, purple and baju cotton corak bunga-bunga..baju orange tu nini dapat hadiah taw..:) yang lagi dua tu..mak nini yang watkan..heheh..almaklumla..nini kan student lg..heheheh...

rutin raya nini macam biasa..bangun pagi-pagi, lepas je solat subuh, mesti ke dapur tolong ape yang patut..bangun je da tgk akak nini sz and mak nini da kt dapur...awalnya bangun..hekhek..then nini kemas kt depan sikit..edit mana yang patut, and nampak sume da ready..baru la bersiap nak mandi..tp yang sedihnya, nini xsempat nk sembahyang raya taun ni..uhuk..:( sebabnya..kena beratur tunggu turn nak mandi..bilik air tiga pun xmenjamin cepat dapat mandi taw..! uhuks..

untuk juadah di pagi raya pulak..tahun ni mak nini wat nasi dagang, sate and nasi impit gan kuah kacang (yang ni, tempah je), ketupat and tapai wajib ade, rendang ayam and also kek coklat and kek puding, (kek ni pun tempah dengan csn nini) sedap woo..tapi, nini xsempat makan sgt sebab busy beraya umah kawan..:(

aktiviti kami pulak..after sembahyang raya, lepas bersalam-salaman, ape lagi..first kena layan tetamu dulu..biasanya umah nini hari raya pertama memang xboleh nak gerak ke mana-mana..sebab tu walau duk umah pun, nini kena cantik-cantik..hekhek..tema nini di pagi raya, color orangela..my feveret color..mujur jugakla sepupu-sepupu nini pun kale orange jugak..so, kami satu geng la kan..hehhe

lepas tu, nini pegi ziarah kubur tok ki nini and arwah abg nini..alhamdulh..nini da lancar baca yasin berkat nini amalkan baca sebelum-sebelum ni..syukur alhamdlh..lepas tu, balik rumah kejap, kami terus curi masa ke rumah saudara mara kejap memandangkan raya kedua akak nini suzie da nk balik banting, umah mertua dia pulak..walaupun nini xdapat rehat sangat and tak cukup tido sangat tp semua tu xterasa sangat bila da ramai-ramai kan..malam pulak kitorang men mercun..yuhuuu..idk how my brothers dapat mercun byk tue, but syok sangat, plus nini mmg suka tengk bunga api..cantik..!

okla..now,sesi nak menunjuk-nunjuk baju raya nini pulak..jeng..jeng..jeng....jom tengok...ngee...:)



with my sis ina
bersama my sis n my cousin
ini plak, kawan nini syikin
inilah ayah nini tapi dia da tukar kain pelikat da..ngee

ini pulak kakak-kakak nini
famili and tetamu yang terawal menjamu selera

inilah baby sofiyya..eie..hyperactive taw..!

nini wif csn jie
kami sebaya tw..
nini wit anak jiran nini..comey kan dia..mcm cina..ngee
abg nini wit his son
tengok tu sofiyya..xley duk diam taw..


ok-ok..da banyak sangat nini upload nih..kang ade jugak penuh satu blog ni..nasib baik perasan cepat ngee..
oklaaa..ni lah pic-pic nini n family nini..actually ramai lg yg xmasuk..
tp yang ni jela nini upload..
lepas ni, kita tayang baju raya kat kl pulak..baru beraya sakan tahun ni..hehe



selamat hari raya and maaf zahir and batin semuanya...manalah taw kot-kot nini ade wat salah pada korang-korang..hope maafkan nini..kita 0-o ok..?? kita ambik yg jernih, buang yang keruh ok...??

*ops, lupa nk ckp...tudung-tudung yang kami pakai tu di sponsor taw..and now nini da wat business with my sister suzie..nt nini promote kt blog jugak eh..sabar k..kat facebook also..sape berkenan jgn segan n silu contact nini or my sis..ngee...nanti will be update later...daaa...





No comments: