i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Sunday, September 11, 2011

my experiences tersangkut dalam lif sensorang...

salam guys...sob..sob..terus rasa nak nangis balik bila nak menaip and nak ngadu kt belog kesayangan saya nih..uhuk..uhuk..harini nini rasa hari yang paling teruk sangat-sangat pada nini taw..! hari ni jugak nini first keje after cuti raya..orang kata beraya sakan la kan..ngee..
oleh kerana harini hari pertama nini start keje balik after cuti raya...nini pun berazamla nak pakai tudung baru..nak nampak berseri sikit...seri raya la kann..my day going well in the morning, bila waktu tghr pulak..nini ade involve dengan interview kt bank tue...best taw...! such my good experiences...nini di ajar and di dedahkan dengan Korporat Interview..speaking habess u..but bila nini dengar orang yang interview tu tanya soalan yang best kat candidate, nini teringin nak jawab woo....soalan about business...marketing...wowww...makanan nini tue...!!!! sepanjang masa tu pun nini happy..dpt makan free kan..haha....then around 4 pm nini pun naik la hr balik nk sambung kerja nini kan..dala nk hampir tersungkur depan boss nini sebab lalu kat lantai nini..nasib baikla boss nini gan nini tu ley gurau-gurau..hesy...masuk je opis nini, nini terus wat keje, siapkan keje yang boss nini bagi sebab rushing nak balik kul 5.30 pm jumpa my sis at her ofis cimb depan sogo..so, dengan lajunya nini terus tunggu lif nak turun dari tgkt 21 wit kawan nini fiza and akak ofis sorang...yang nak g ke surau tgkt 11..after je dorang turun tgkt 11..and nini terus ke tgkt 1..lobi menara Bank tue..but dengan tiba-tiba lif tu bergegar..wowwww...da la nini sensorang beb....tapi nini wat relax jela kan..wat konon xde pape..tapi bila tiba-tiba lif tu berhenti dengan tiba-tiba sebelum sampai ke destinasi and nini pulak sorang-sorang dalam lif...ape lagi..menggelabah la kan...then bila nini tekan-tekan butang lif tuk bukak still tak jalan..nini try kol bos nini..wowww...nasib bek de line taw..! my bos pun da cuak  dat time...so dia suh tgu dulu dlm beberapa minit tak bukak jugak..call dia balik..then bila dah tunggu and tiba-tiba lampu cctv terpadam...wow...nini cuak beb..terus nini kol bos nini balik...tapi boleh pulak tgh berckap tu kdit habes....memang saje je nak dera hati nini kan...then nasib baik staff hr call nini balik..cuba tenangkan nini..takut jangan cakapla kan...sape tak takut kalau terperangkap dalam lif sorang-sorang beb..??? cuba gtaw wa...??? orang tak de otak je kot...bila nini tekan loceng tu banyak kali pun still no respon...perghhh..hati jgn cakaplaaaa....muka da cuak habesss...seram sejuk satu badan..dala nini nak cpt jumpa akak ambik tudung tuk my majlis besok with my sis..tiba-tiba jadi macam ni pulak..eee....tangan nini pulak tak berhenti tekan loceng tu lama-lama..dala mula rasa membahang dalam lif tu..atlast ade jugak orang dgr..bila nini dengar orang panjat-panjat and ketuk lif nini tu..nini dengar dorang cakap.."sabar k" tunggu jap..wow..mmg nini xboleh tgu la kan...paling nini takut sangat-sangat bila dia bukak pintu lif tu di tgh2 laluan..i mean bukan mencecah tanah...takutnya TUHAN je yang taw..nini cuma dengar abg tu cakap...jangan turun dulu..nanti jatuh...woo..kalau jatuh memang nini dah tettttt....no..no..no....selisih malaikat 44 la kan..nini takut...so, nini cuma tawakal suh cepat bukak and kuarkan nini...then bila pintu lif betul-betul terbukak, nini nampak abang maintenance tersengih empat lima orang...hesy..wat malu aku je..!tapi lif still tak mencecah tanah...so nini tak de jalan lain, kena lompat turun..i mean lompat pun tak boleh sebenarnya..sebab tinggi sngt..so, abg tu nak sambut nini...ohhh no...then abang ofis kt situ pulak offerkan diri nak galas nini...amboi...geram pulak...sempat lagi nak main-main time aku gah cuak..! sempat lagi nini tanya, ni tingkat brp..? yelaa..manala taw nini kat tgkt bpe kan...rupanya da nak tgkt 1 pun...hesy..lif ni pun satu..bukan nak rosak time aku kuar dulu...sabar ajelah...! hee..bila nini dapat trun dengan bantuan abang-abang maintenance and kerusi..nini terus di bawa oleh guard perempuan kt kaunter..untuk tenangkan nini...then sebabkan credit nini da abes...nini suh receptionist kat situ kol my boss ckp da ok..nasib bek ngt ext num lg..badan nini tak yah cakapla kan...menggigil habesla beb..badan terus jadi seram sejuk...terus nini nangis sebab takut sngt...malu taw...ramai giler yang tengok...then bila bos nini turun dengan staff-satff hr yang lain..nini terus jadi lagi sebak..!terus dorng peluk nini..tangan makin lama makin menggigil..bila makcik guard tu bagi minum air yasin..nini rasa still menggigil sebab takut sgt..hee..please...nini tak nak lagi naik lif tuh..no..no...no..!
nasib baikla esoknya nini cuti sbb ade majlis deans list tue..then, esoknya..nini plan xnk p keje...nasib baikla my boss faham..dia xkesah..tp nini pegi jugak sebab ramai advise suruh pergi..bila ada someone ckp gn nini...if tak hadapi now..lambat laun..kena hadap dorang jugak...then nini pun pegila jugak...lgpun my sis nk jumpa nini jap ambik tudung kt kl sentral..so,nini kena pg keje gakla kan..sampai je ofis...kawan nini akak sorang lagi staff hr dtg ambik nini...so, sekarang ni, nini xberani naik lif sorang-sorang...so, semua orang kt hr tu akan temankan nini...hehe..masuk je ofis..sume tgur taw..mcm artis lak..siap ade senyum-senyum pulak...yang paling tak best..abg maintenance dengan sorang lg pegawai dia kat situ bila nampak je nini, siap berdehem-dehem lagi pastu sengih-sengih cam kerang busuk...mula-mula nini xlayan..tapi dorang asyik sengih-sengih je..then nini marahla..bukan marah sgt pun...nini cuma ckp.."dahla tuh..hesy.." tp tak jalan pun...geram nini...manager yg nini jarang bertegur pun tiba-tiba tegur nini...tanya ok ke x lg..haha..yang tak bestnya...kesah nini sangkut dalam lif tu sampai department len pun taw..malu wooo....staff kt situ ckp..glemer gitu...haha...xmo..xmo la kan..tp bila nini ngadu kt boss nini, bos nini ckp..xde apela..kejap-kejap lagi dorng lupa la tu....hehe..hopefully la kan...huhu

No comments: