i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Sunday, September 4, 2011

love yourself first before love someone else


bila bercakap tentang cinta, mesti masing-masing punya cerita tersendiri kan..bermacam-macam warna dan bentuk..tak kira laa para remaja yang same like me, orang dewasa, pakcik-pakcik, makcik-makcik, janda dan duda..woo...masing-masing ade cerita tersendiri kan...even budak-budak zaman sekarang pun da advance berani bermain cinta..so, tak hairanlah kalau C.I.N.T.A ni banyak buat hati manusia "broken heart"..

sakitnya bila cinta di permainkan..lagi sakit bila orang yang kita cintai sepenuh hati memberi harapan yang begitu tinggi..and at last, kita di biarkan seperti boneka..tergapai-gapai keseorangan mencari tempat berpaut..berfikir-fikir kenapa kita dilakukan sebegitu rupa...bila sang perempuan sudah mencurah cinta sepenuh hati pada sang lelaki dan balasan yang di terima sungguhla tragis sekali..bukan diri yang luka..tapi H.A.T.I yang parah..sakitnya lagi bila kita memikirkan harapan dan janji-janji yang di beri..terngiang-ngiang di minda kata-kata sang lelaki..janji-janji manismu..

benarlah kata pepatah, 'lelaki bertuah jika mendapatkan cinta pertama wanita dan wanita beruntung jika mendapat cinta terakhir lelaki' sejauh mana kebenarannya, wallahualam tapi setiap pepatah yang di buat mungkin dari pemerhatian secara rambang dan pengalaman-pengalaman terdhulu rite..?

so, for girls outside there, pls love ur self first before love someone or lebih tepat lagi, jejaka-jejaka yang kita belum kenal sepenuhnya lagi hati budi mereka diluar sana..mungkin ade lelaki yang sememangnya jujur dan baik..but, its hard to find..mungkin pada sesiapa yang dah melalui keperitan disebabkan kegagalan dalam bercinta will know how hard to find and get the right man there..and pada yang gagal dalam bercinta, hope tabahkan hati dan sentiasa kuat, jadikan pengalaman lalu yang di kutip sebagai pembakar semangat anda..jangan lemah and jangan tunjuk yang kita lemah ok..! remember ! u will get more better than him, believes me..mungkin dia bukan yang terbaik for u tapi terbaik untuk orang lain..and jika dia terbaik untuk anda,believe it, dia akan datang kembali to u..!

sentiasa dekatkan diri pada TUHAN, luahkan ape yang terbuku..mungkin kerinduaan anda pada ur ex pada DIA..percayalah..hanya DIA yang mampu membuatkan hati kita tenang..mungkin susah tuk kita lupakan dia,kenangan-kenangan yang di bina sepanjang perkenalan..its hard to forget right..really hard..! but, believe me, anda tidak akan berjaya if kita cuba mencari pasangan baru hanya semata untuk lupakan ur ex..salah sama sekali,itu hanya mampu mengisi kesunyian anda..berdoalah padaNYA..mohon agar dikuatkan hati dan dicepatkan tuk melupakan ur ex...anda percaya pada J.O.D.O.H..? yakinlah..kita akan bertemu dengan orang yang akan membahagiakan kita...

'lebih baik disakiti dengan kejujuran dari dibahagiakan dengan kebohongan'

so semua, bersakit-sakit dahulu, berbahagia-bahagia kemudian..its dat true..? daripada anda disakiti selepas kawin..its better u get it first, atleast,it will make us more carefull in the future..kan..?? and jika anda rasa ur ex  yang nak bersama anda kembali..please..! dont be easily to accept it..i know..sayang masih ada but remember, ask urself first, adakah beliau dah totally berubah..?? betul ker aku sorang je dihati dia? betul ker luka yang lama tak kan berdarah kembali..? betul ke itu..? betul ke ini..? and bla..bla..bla...remember..! u must ask it..! ingat..! anda masih punya maruah diri..jadikan diri anda berharga..ini cuma nasihat supaya anda semua berhati-hati..actually, semua yang di tulis ni hanya untuk nasihat diri sendiri but also wanna share with my readers..even tak tawla ade ke tak pembaca my blog..huhu..sedih je dengar kan...sob..sob..

hopefully entry kali ni sedikit sebanyak dapat membantu anda yang di luar sana..

salam kerinduan dari niniey...

No comments: