i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Thursday, September 29, 2011

yes..yes..yess...i got it finally....tengs..tengs..!

yuhuuu..hye guys...salam...hopefully u alls happy semua...yang tak happy tue...mungkin akan tiba masanya anda semua happy...i wish it..:) ok..

nak taw x sebab ape nini happy..?? jom main teka teki....jeng..jeng....jeng..........

:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
:::
huh..dah penat.......oklahhh...

im surrender...

:::
:::
inilah dia yang watkan nini excited...

Blackberry bold 2

tengs to yang hadiahkan ini...;p

*sebabkan nini ni seorang yang taknak sabar..dapatla bold 2 je..kalau x..nini dapat bold 3 taw..sob..sob...tapi xperla....ni pun hadiah yang tersangatla best....excited nak ber"bbm"..jom2 kita bbm now...tehee....

Sunday, September 25, 2011

semoga arwah tenang di sana..rindu :(

22 september 2004-22 september 2011
genap 7 tahun pemergian arwah abang kesayangan,Amynuddin b.Ab Rased ke rahmatullah..kadang-kadang terasa baru lagi arwah pergi...rindukan nasihat-nasihat dia pada kami adik beradik..rindukan senyuman kali terakhir dia pada nini..rindukan kenangan kami semasa masih kecil..hmm..

semoga arwah abang di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman..insyallah..amin..
pernah arwah abang nini meluahkan rasa risaunya pada bakal tunang dia tentang kami adik beradik yang masih sekolah..dia impikan semua adik-adik dia berjaya.. and nini akan buktikan itu, insylh sikit masa lagi...mungkin jugak doa beliau dan doa restu mak ayah kami di kampung kami akan berjaya nanti..insyallah..

semoga arwah sentiasa tenang dan dirahmati disana..amin..


achery ! interesting

for the saturday activity...no more work and oti..but having a good day with somebody...saturday jugaklah masa untuk balas dendam pada tido saya untuk seminggu..ley bangun lewat..lepas je subuh then bammm...sambung tido...ahhh syoknyaaa...!!! terus mata da mula rasa ngantuk now.....

today bangun je terus mandi...cuci baju and my hamster+their home..kemas katil and terus to ampang meet my sis then accompany her to the kl sentral and then terus gerak with somebody to jalan-jalan cari pasal...starting with VIVO HOME sebab xpenah pergi then terus ke genting tanpa was-was sebab tiada arah nk di tuju..tengok wayang..?? takde citer yang menarik..! boling..?? no idea where...so, ape lagi pecut je kete terus ke gentingla kan....only 40 min da ade kt sana..rasa macam kejap je..

then pusing-pusing cuci mata, sebabkan da lewat, so no idea nak main ape..lastly we go to archery game...wow...my first time experiences....good..! seronok...excited...but bila tengok asyik melayang dan berterbangan ke serata tempat je anak panah tu..rasa tersangatla down..hukhuk..then instructor tu tgk mcm kesian je budak ni *nak kata tangan xbedung dulu..mak cakap da bedung...xtawla kenapa..ish...dia pun ajarla lagi sekali...sebab da intai anak panah orang sebelah da abes and nini banyak lagi..dengan murah hatinya i give him my anak panah....haha...

after main game tue...pusing-pusing lagi kejap then terus turun daripada genting tu...sampai je rumah, mandi and siapkan diri..terus je update blog ni...hahah..then this is the result...gaya enrty yang lansung xmenarik sebab mata da gantuk tapi degil jugak nak update entry malam ni jgak memandangkan esok masih cuti...huhu..so...enjoy guys....

*excited nak main lagi..!!!


Saturday, September 24, 2011

my officially theme song..

the song that will touch my heart so much and give a lot of meaning to me..love it !


it always touch my heart and make my tears drop again without a reason..haha
just admire her voice and song and also the lyric so much..

*dengarkan...

Sunday, September 11, 2011

my experiences tersangkut dalam lif sensorang...

salam guys...sob..sob..terus rasa nak nangis balik bila nak menaip and nak ngadu kt belog kesayangan saya nih..uhuk..uhuk..harini nini rasa hari yang paling teruk sangat-sangat pada nini taw..! hari ni jugak nini first keje after cuti raya..orang kata beraya sakan la kan..ngee..
oleh kerana harini hari pertama nini start keje balik after cuti raya...nini pun berazamla nak pakai tudung baru..nak nampak berseri sikit...seri raya la kann..my day going well in the morning, bila waktu tghr pulak..nini ade involve dengan interview kt bank tue...best taw...! such my good experiences...nini di ajar and di dedahkan dengan Korporat Interview..speaking habess u..but bila nini dengar orang yang interview tu tanya soalan yang best kat candidate, nini teringin nak jawab woo....soalan about business...marketing...wowww...makanan nini tue...!!!! sepanjang masa tu pun nini happy..dpt makan free kan..haha....then around 4 pm nini pun naik la hr balik nk sambung kerja nini kan..dala nk hampir tersungkur depan boss nini sebab lalu kat lantai nini..nasib baikla boss nini gan nini tu ley gurau-gurau..hesy...masuk je opis nini, nini terus wat keje, siapkan keje yang boss nini bagi sebab rushing nak balik kul 5.30 pm jumpa my sis at her ofis cimb depan sogo..so, dengan lajunya nini terus tunggu lif nak turun dari tgkt 21 wit kawan nini fiza and akak ofis sorang...yang nak g ke surau tgkt 11..after je dorang turun tgkt 11..and nini terus ke tgkt 1..lobi menara Bank tue..but dengan tiba-tiba lif tu bergegar..wowwww...da la nini sensorang beb....tapi nini wat relax jela kan..wat konon xde pape..tapi bila tiba-tiba lif tu berhenti dengan tiba-tiba sebelum sampai ke destinasi and nini pulak sorang-sorang dalam lif...ape lagi..menggelabah la kan...then bila nini tekan-tekan butang lif tuk bukak still tak jalan..nini try kol bos nini..wowww...nasib bek de line taw..! my bos pun da cuak  dat time...so dia suh tgu dulu dlm beberapa minit tak bukak jugak..call dia balik..then bila dah tunggu and tiba-tiba lampu cctv terpadam...wow...nini cuak beb..terus nini kol bos nini balik...tapi boleh pulak tgh berckap tu kdit habes....memang saje je nak dera hati nini kan...then nasib baik staff hr call nini balik..cuba tenangkan nini..takut jangan cakapla kan...sape tak takut kalau terperangkap dalam lif sorang-sorang beb..??? cuba gtaw wa...??? orang tak de otak je kot...bila nini tekan loceng tu banyak kali pun still no respon...perghhh..hati jgn cakaplaaaa....muka da cuak habesss...seram sejuk satu badan..dala nini nak cpt jumpa akak ambik tudung tuk my majlis besok with my sis..tiba-tiba jadi macam ni pulak..eee....tangan nini pulak tak berhenti tekan loceng tu lama-lama..dala mula rasa membahang dalam lif tu..atlast ade jugak orang dgr..bila nini dengar orang panjat-panjat and ketuk lif nini tu..nini dengar dorang cakap.."sabar k" tunggu jap..wow..mmg nini xboleh tgu la kan...paling nini takut sangat-sangat bila dia bukak pintu lif tu di tgh2 laluan..i mean bukan mencecah tanah...takutnya TUHAN je yang taw..nini cuma dengar abg tu cakap...jangan turun dulu..nanti jatuh...woo..kalau jatuh memang nini dah tettttt....no..no..no....selisih malaikat 44 la kan..nini takut...so, nini cuma tawakal suh cepat bukak and kuarkan nini...then bila pintu lif betul-betul terbukak, nini nampak abang maintenance tersengih empat lima orang...hesy..wat malu aku je..!tapi lif still tak mencecah tanah...so nini tak de jalan lain, kena lompat turun..i mean lompat pun tak boleh sebenarnya..sebab tinggi sngt..so, abg tu nak sambut nini...ohhh no...then abang ofis kt situ pulak offerkan diri nak galas nini...amboi...geram pulak...sempat lagi nak main-main time aku gah cuak..! sempat lagi nini tanya, ni tingkat brp..? yelaa..manala taw nini kat tgkt bpe kan...rupanya da nak tgkt 1 pun...hesy..lif ni pun satu..bukan nak rosak time aku kuar dulu...sabar ajelah...! hee..bila nini dapat trun dengan bantuan abang-abang maintenance and kerusi..nini terus di bawa oleh guard perempuan kt kaunter..untuk tenangkan nini...then sebabkan credit nini da abes...nini suh receptionist kat situ kol my boss ckp da ok..nasib bek ngt ext num lg..badan nini tak yah cakapla kan...menggigil habesla beb..badan terus jadi seram sejuk...terus nini nangis sebab takut sngt...malu taw...ramai giler yang tengok...then bila bos nini turun dengan staff-satff hr yang lain..nini terus jadi lagi sebak..!terus dorng peluk nini..tangan makin lama makin menggigil..bila makcik guard tu bagi minum air yasin..nini rasa still menggigil sebab takut sgt..hee..please...nini tak nak lagi naik lif tuh..no..no...no..!
nasib baikla esoknya nini cuti sbb ade majlis deans list tue..then, esoknya..nini plan xnk p keje...nasib baikla my boss faham..dia xkesah..tp nini pegi jugak sebab ramai advise suruh pergi..bila ada someone ckp gn nini...if tak hadapi now..lambat laun..kena hadap dorang jugak...then nini pun pegila jugak...lgpun my sis nk jumpa nini jap ambik tudung kt kl sentral..so,nini kena pg keje gakla kan..sampai je ofis...kawan nini akak sorang lagi staff hr dtg ambik nini...so, sekarang ni, nini xberani naik lif sorang-sorang...so, semua orang kt hr tu akan temankan nini...hehe..masuk je ofis..sume tgur taw..mcm artis lak..siap ade senyum-senyum pulak...yang paling tak best..abg maintenance dengan sorang lg pegawai dia kat situ bila nampak je nini, siap berdehem-dehem lagi pastu sengih-sengih cam kerang busuk...mula-mula nini xlayan..tapi dorang asyik sengih-sengih je..then nini marahla..bukan marah sgt pun...nini cuma ckp.."dahla tuh..hesy.." tp tak jalan pun...geram nini...manager yg nini jarang bertegur pun tiba-tiba tegur nini...tanya ok ke x lg..haha..yang tak bestnya...kesah nini sangkut dalam lif tu sampai department len pun taw..malu wooo....staff kt situ ckp..glemer gitu...haha...xmo..xmo la kan..tp bila nini ngadu kt boss nini, bos nini ckp..xde apela..kejap-kejap lagi dorng lupa la tu....hehe..hopefully la kan...huhu

Monday, September 5, 2011

Balik dari KG


ok, please see the title...sy balik dari kg k..bukan balik kg lagik....woooo...malasnya la oi nak nek bas..malas..malas..malas.....fullstop..! nasib baik la sy cuti lagi on tuesday...nasib baik jugak saya da gantikan dengan jumaat before raya..so, lega la sikit...dala khamis tu nak kena cuti lagi..hopefully boss aku ok...hukhuk...

yang tak tahan nya..hari ni pun da dua kali staff bank tu kol aku..sorang mintak tolong simpankan payslip, sorang lagi tanya nama bos aku...bila cakap aku still cuti..boleh pulak mamat tu cakap.."patutla satu bank cari ko harini xjumpa" ceh...hampeh..saje je nak mainkan perasaan aku yang sedia risau nih...dah la esok pagi-pagi buta aku dah sampai kl..macam-macam benda pulak tu orang kirim..tak pasal jadi posmen tak bergaji...huhuhu...

kain baju pun belum berkemas lagi ni...seyes malas..malas..malas wooo.....

oklaa...doakan nini selamat sampai ke destinasi ok besok...nak kemas baju dulu...ngee..~


*oh ya..harini kawan nini adan satu kelas time kt teknik dulu dah bertunang..best je tengok dorang tu..dari sekolah lagi kapel..then break beberapa kali and terputus hubungan jap and now dah pun bertunang..hopefully mereka kekal hingga ke jinjang pelamin tahun depan...amin...

Sunday, September 4, 2011

love yourself first before love someone else


bila bercakap tentang cinta, mesti masing-masing punya cerita tersendiri kan..bermacam-macam warna dan bentuk..tak kira laa para remaja yang same like me, orang dewasa, pakcik-pakcik, makcik-makcik, janda dan duda..woo...masing-masing ade cerita tersendiri kan...even budak-budak zaman sekarang pun da advance berani bermain cinta..so, tak hairanlah kalau C.I.N.T.A ni banyak buat hati manusia "broken heart"..

sakitnya bila cinta di permainkan..lagi sakit bila orang yang kita cintai sepenuh hati memberi harapan yang begitu tinggi..and at last, kita di biarkan seperti boneka..tergapai-gapai keseorangan mencari tempat berpaut..berfikir-fikir kenapa kita dilakukan sebegitu rupa...bila sang perempuan sudah mencurah cinta sepenuh hati pada sang lelaki dan balasan yang di terima sungguhla tragis sekali..bukan diri yang luka..tapi H.A.T.I yang parah..sakitnya lagi bila kita memikirkan harapan dan janji-janji yang di beri..terngiang-ngiang di minda kata-kata sang lelaki..janji-janji manismu..

benarlah kata pepatah, 'lelaki bertuah jika mendapatkan cinta pertama wanita dan wanita beruntung jika mendapat cinta terakhir lelaki' sejauh mana kebenarannya, wallahualam tapi setiap pepatah yang di buat mungkin dari pemerhatian secara rambang dan pengalaman-pengalaman terdhulu rite..?

so, for girls outside there, pls love ur self first before love someone or lebih tepat lagi, jejaka-jejaka yang kita belum kenal sepenuhnya lagi hati budi mereka diluar sana..mungkin ade lelaki yang sememangnya jujur dan baik..but, its hard to find..mungkin pada sesiapa yang dah melalui keperitan disebabkan kegagalan dalam bercinta will know how hard to find and get the right man there..and pada yang gagal dalam bercinta, hope tabahkan hati dan sentiasa kuat, jadikan pengalaman lalu yang di kutip sebagai pembakar semangat anda..jangan lemah and jangan tunjuk yang kita lemah ok..! remember ! u will get more better than him, believes me..mungkin dia bukan yang terbaik for u tapi terbaik untuk orang lain..and jika dia terbaik untuk anda,believe it, dia akan datang kembali to u..!

sentiasa dekatkan diri pada TUHAN, luahkan ape yang terbuku..mungkin kerinduaan anda pada ur ex pada DIA..percayalah..hanya DIA yang mampu membuatkan hati kita tenang..mungkin susah tuk kita lupakan dia,kenangan-kenangan yang di bina sepanjang perkenalan..its hard to forget right..really hard..! but, believe me, anda tidak akan berjaya if kita cuba mencari pasangan baru hanya semata untuk lupakan ur ex..salah sama sekali,itu hanya mampu mengisi kesunyian anda..berdoalah padaNYA..mohon agar dikuatkan hati dan dicepatkan tuk melupakan ur ex...anda percaya pada J.O.D.O.H..? yakinlah..kita akan bertemu dengan orang yang akan membahagiakan kita...

'lebih baik disakiti dengan kejujuran dari dibahagiakan dengan kebohongan'

so semua, bersakit-sakit dahulu, berbahagia-bahagia kemudian..its dat true..? daripada anda disakiti selepas kawin..its better u get it first, atleast,it will make us more carefull in the future..kan..?? and jika anda rasa ur ex  yang nak bersama anda kembali..please..! dont be easily to accept it..i know..sayang masih ada but remember, ask urself first, adakah beliau dah totally berubah..?? betul ker aku sorang je dihati dia? betul ker luka yang lama tak kan berdarah kembali..? betul ke itu..? betul ke ini..? and bla..bla..bla...remember..! u must ask it..! ingat..! anda masih punya maruah diri..jadikan diri anda berharga..ini cuma nasihat supaya anda semua berhati-hati..actually, semua yang di tulis ni hanya untuk nasihat diri sendiri but also wanna share with my readers..even tak tawla ade ke tak pembaca my blog..huhu..sedih je dengar kan...sob..sob..

hopefully entry kali ni sedikit sebanyak dapat membantu anda yang di luar sana..

salam kerinduan dari niniey...

Saturday, September 3, 2011

Raya 2011


yeah....syukur alhamdulilah...kita di beri peluang untuk menyambut hari raya aidilfitri sekali lagi..bersyukur sangat dengan nikmat yang di beri..and bagi nini, RAYA kali ni, nini rasa sangat bermakna sebab famili nini semua balik beraya...and lagi tambah bermakna bila sedara nini yang terputus hubungan sejak bertahun lamanya da bertaut kembali...woww..alhamdlh...di tambah pulak dengan kehadiran baby sofiyya yang 9 bulan..memang amatla kecoh umah nini di buatnya...and..and..yang watkan nini happy...jeng..jeng..jeng....nini still dapat wet raya woo.....setakat nini wet raya terkumpul nini hampir mencecah 2rat...tp xsampai pun lagi..tapi jika ade sape-sape yang sudi menyumbangkan pun ok jer...kecil tapak tangan sebesau padang bola saya tadahkan..hehekhek..

tahun ni baju raya ni untuk baju kurung, tiga pasang, kale orange, purple and baju cotton corak bunga-bunga..baju orange tu nini dapat hadiah taw..:) yang lagi dua tu..mak nini yang watkan..heheh..almaklumla..nini kan student lg..heheheh...

rutin raya nini macam biasa..bangun pagi-pagi, lepas je solat subuh, mesti ke dapur tolong ape yang patut..bangun je da tgk akak nini sz and mak nini da kt dapur...awalnya bangun..hekhek..then nini kemas kt depan sikit..edit mana yang patut, and nampak sume da ready..baru la bersiap nak mandi..tp yang sedihnya, nini xsempat nk sembahyang raya taun ni..uhuk..:( sebabnya..kena beratur tunggu turn nak mandi..bilik air tiga pun xmenjamin cepat dapat mandi taw..! uhuks..

untuk juadah di pagi raya pulak..tahun ni mak nini wat nasi dagang, sate and nasi impit gan kuah kacang (yang ni, tempah je), ketupat and tapai wajib ade, rendang ayam and also kek coklat and kek puding, (kek ni pun tempah dengan csn nini) sedap woo..tapi, nini xsempat makan sgt sebab busy beraya umah kawan..:(

aktiviti kami pulak..after sembahyang raya, lepas bersalam-salaman, ape lagi..first kena layan tetamu dulu..biasanya umah nini hari raya pertama memang xboleh nak gerak ke mana-mana..sebab tu walau duk umah pun, nini kena cantik-cantik..hekhek..tema nini di pagi raya, color orangela..my feveret color..mujur jugakla sepupu-sepupu nini pun kale orange jugak..so, kami satu geng la kan..hehhe

lepas tu, nini pegi ziarah kubur tok ki nini and arwah abg nini..alhamdulh..nini da lancar baca yasin berkat nini amalkan baca sebelum-sebelum ni..syukur alhamdlh..lepas tu, balik rumah kejap, kami terus curi masa ke rumah saudara mara kejap memandangkan raya kedua akak nini suzie da nk balik banting, umah mertua dia pulak..walaupun nini xdapat rehat sangat and tak cukup tido sangat tp semua tu xterasa sangat bila da ramai-ramai kan..malam pulak kitorang men mercun..yuhuuu..idk how my brothers dapat mercun byk tue, but syok sangat, plus nini mmg suka tengk bunga api..cantik..!

okla..now,sesi nak menunjuk-nunjuk baju raya nini pulak..jeng..jeng..jeng....jom tengok...ngee...:)



with my sis ina
bersama my sis n my cousin
ini plak, kawan nini syikin
inilah ayah nini tapi dia da tukar kain pelikat da..ngee

ini pulak kakak-kakak nini
famili and tetamu yang terawal menjamu selera

inilah baby sofiyya..eie..hyperactive taw..!

nini wif csn jie
kami sebaya tw..
nini wit anak jiran nini..comey kan dia..mcm cina..ngee
abg nini wit his son
tengok tu sofiyya..xley duk diam taw..


ok-ok..da banyak sangat nini upload nih..kang ade jugak penuh satu blog ni..nasib baik perasan cepat ngee..
oklaaa..ni lah pic-pic nini n family nini..actually ramai lg yg xmasuk..
tp yang ni jela nini upload..
lepas ni, kita tayang baju raya kat kl pulak..baru beraya sakan tahun ni..hehe



selamat hari raya and maaf zahir and batin semuanya...manalah taw kot-kot nini ade wat salah pada korang-korang..hope maafkan nini..kita 0-o ok..?? kita ambik yg jernih, buang yang keruh ok...??

*ops, lupa nk ckp...tudung-tudung yang kami pakai tu di sponsor taw..and now nini da wat business with my sister suzie..nt nini promote kt blog jugak eh..sabar k..kat facebook also..sape berkenan jgn segan n silu contact nini or my sis..ngee...nanti will be update later...daaa...