i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Sunday, August 14, 2011

Program Amal ke rumah orang-orang tua

salam and hye all...bertemu kembali..heheheheh...see the title..?? now nini nak citer tentang program yang famili nini anjurkan..Program Amal ke rumah orang-orang tua al-ikhlas puchong..best woo....such my new and great experiences there..byk sebenrnya nak citer nie..macam-macam yang kami buat kat sana...gotong royong..borak2 and spent time gan nenek-nenek kat sana...berbuka puasa..pendek kata mcam-macam la kan..program ni jugak anjuran bersama myvi club, tapi nini tak pasti berapa bijik kete yang join..almost berbelas kete jugak for myvi club and isaac family  six to seven kete, persatuan silat pun join but not sure bpe kte..so, we all dapat jugak berkenalan sesama sendiri..yang best nyer..semua sporting...and this program sangat berjaya dengan kerjasama semua..group yang first sampi dulu ialah ASTRO, untuk astro ni pun sebab man, orang kuat isaac famili ada member there..so, dorang tgu kami sampi then, around 20 minit later, they start the shooting..haha yang nak gelak tu..nini kena paksa masuk sekali sebab dia nak wakil dua orang perempuan..hakhak..yang paling tak tahan, we all kena nyanyi ooo..corus "getaran jiwa" nasiib baik senang nk hafal..so, the second rehearsal..nini da boleh catch up..and lastly we all kena laung merdeka tiga kali,,.waaa...sporting habisla kan..nasib baik menjadi..alhamdulh...hahaha
then yang bestnyer...part kitorang berborak dengan nenek kat situ...ada yang dah uzur sgt2..ade yang still boleh berborak...yang bestnye, bila dengar ade sorang nenek ni suke nyanyi..and ade sorang ni, suka sangat speaking...bila tanya lebih2, dia akan marah..haha..bila nini tanya nama dia kan.."nek, nama nenek sape...cakapla nek..nt saya boleh dtg lawat nenek lg pas2 ni..kalo xbgtaw nama, cner nak anta kad raya nanti.." then dia ckp..ooo..nak anta kad raya..?? bila kitorg tanya nama lagi..dia cakap "confidential" hahaah..speaking dia kalah kitorang nih...ade yang kejap2 ok..and ade yang xsedar ape yg dorang ckp...but such my new experiences and best sgt...nini seronok sangat kat sana..dapat kenal and borak gan kawan-kawan baru yang semuanya sporting habes..hehehe...
lepas je program amal tu abes, we all bergambar sesama then terus gerak balik..tapi nini and member2 isaaac yang len belom balik terus lagi..we all pergi makan caketeow and nasi lemak kt taman tenaga..nasik lemak kt situ best wooooo..around 12 sometin gakla smpi umahh nini..nasib baik si man tu taw jugak cari jalan rumah baru nini..yang xtahannya..ade yang cakap..umah nini macam nk balik kg dah jauh..hahah..padahal bukan jauh sgt pun...hehe..

oklaa...da banyak sangat mengarut..jom layan pic kitorang yang cun-cun n encem-encem ni plak..hekhek...


ini lah isaac famili..:)

lepas da bergotong royong dan berbuka..kenyang..:)

bergambar dulu before balik..klik..klik..ngee
kami baru sampai..
*time ni,nini terus dari tempat keje..akak ofis nini pun ade sponsor pakaian taw..:)
si man yang jadi driver kami..and sebelah belakang man,ahli perstuan silat n nini difahamkan dia anak pengerusi silat malaysia ok,.! and sebelah kiri man lak, nini xsure myvi club or silat..ehehe
antara nenek-nenek kat sana..


nenek kt sana..:)
crew-crew astro..

kami dah nak balik dah..yang depan muke separuh ni ialah adik Aiman..
ok...ni jer pic yang nini sempat upload kan..semoga enjoy semua..

lepas ni if nini join lagi..nini update lagi yer..*mcmla ade orang nk tgu entry baru nini kan..haha

okla semua..selamat beribadah..

salam sayang dari nini.. 




3 comments:

yatie said...

boleh berikan contact no rumah org tua al-ikhlas tak???

yatie said...

tolong berikan contact no rumah org tua al-ikhlas boleh tak??

CiK niNiEy said...

sory dear..i br bce unyer komen..ok..nt i dptkan cntc num dia k....just wait