i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Monday, August 15, 2011

pls be aware with people like this...euwww

*membahasakan diri aku sebab terlebih emosi...harap maklum..!!!

ok..korang pernah kena x bila couple gan pasangan anda, then dia stil layan-layan perempuan/lelaki lain, then bila kita bising...alasan yang dorang bagi..ala..kawan jer..kawan je...bukan ape pun...euwww...!!! then bila kita da ade pasangan hidup yang kita setuju and suka sama suka...*or with the others reason..idk..
then kita dapat taw yang dia chating and borak-borak gan gal lain and sebut "eh, i nak masuk minang u..' eh..jomla kita kapel...jomla kuar...euww...xsedar ke yang kau tuh da ade awek time tuh...??? why from one side only yang bagi komitmen but another one tak bagi..? why people nak orang setia dengan kita but diri sendiri kadang tak setia..??? why kita nak pasangan kita perfect sangat but diri sendiri pun ada kekurangan...?? why kita nak orang jaga perasaan kita jer but perasaan orang lain kita tak sikit pun hiraukan...? why jugak kita nak pasangan kita tue ikut cakap kita..hargai kita..but kita pernah fikir x,kita pernah x hargai pasangan kita sepanjang bersama..?? i dont know why tibe-tibe  i being emosional like ths..but mungkin jugak ade perasaan nini yang selama ni terpendam yang belum terluah..and when im hear the others people experiences, plus with my own experience..so, nini faham perasaan mereka-mereka yang kena macam tue..kadang-kadang rasa diri tak di hargai sebagai pasangan..
sedih..? wooo...tak de sape pun yang happy bila kena macam tue..

sometimes , ade satu kesah ni, boleh pulak pasangan dia cakap..awak takde and tak boleh susah bersama..wooo..padahal si pasangan dia nih terima je dia seadanya..tak mintak apa-apa pun sebab faham keadaan pasangan dia..but, ade jugak ayat mcm tu terkeluar..act, tu sebagai alasan je tuk berpisah..rite..? orang kalo dah tak nak..macam-macam alasan boleh cipta...betul x guys.?

almaklumlaa, orang baru serba baru..orang lama..mungkin dah jemu tengok..kn..kan..kan..mungkin orang baru boleh beri apa yang dia nak..boleh jadi kan..so guys, if korang nyer pasangan ade bagi alsan-alasan ala-ala yang nini tulis ni..kena sendiri faham-fahamla tue...better sayangi diri sendiri dulu before nak sayang orang lain lebih-lebih...hope spe-spe yang pernah terkena dengan pasangan mcm ni...nini nasihatkan...banyak-banyak bersabar k..berdoalah moga-moga pasangan or ex pasangan anda tuh mendapat hidayah dan petunjuknya mudah-mudahan..jangan berdendam pulak k...tak elok..

pada si pasangan tu pulk..insaf-insaf la skit..jangan nanti anda menyesal dala yer buat pasangan anda macam tue..if tak suke..cakap elok-elok..pls jgn cipta alasan bermacam-macam or create something sebagai penyebab..pls dont..itu akan memburukkan keadaan...and also akan menyakitkan lagi hati si pasangan anda..percayalahh...i know how it feel...so hurt..really-reallyy hurt..janganlah hampakan and sia-siakan orang yang dah sayangi diri kita..hargailah mereka sebelum terlambat because once hati mereka yang menyayangi anda terluka..percayalah..amat susah tuk diubati..

and if rasa diri tak boleh nak setia and tak boleh kalau tak layan orang lain..lebih elok or molek kalo anda tak payah ada pasangan kan..betul x..? so, semua orang anda boleh melayan...nk ajak sapa-sapa bertunang or kawin pun bebas...but, sometime..ade yang gatai jugak nk ade awek plus still gatai miang nak melayan lagi orang lain..adoi..tak faham pun ade...ape yang mampu nini nasihatkan kat sapa-sapa kat luar sana tuh...sayangilah diri anda k..jangan biarkan diri anda diselubungi misteri yang berpanjangan...uhuk.....


sediakan payung sebelum hujan..makan sebelum rasa lapar..and watsoever....

so, sama-samalah kita berubah ke arah kebaikan...:)

*tadi bila balik dari ofis..nini xsempat berbuka kt umh..*puasa ker..? haha...then ade adik ni gan makcik ni hulurkan makanan kt nini..berbuka dalam tren sama-sama,.mula-mula nini segan..so,nini tolak la..but, bila dia ckp xbek berbuka lambat-lambat..so, nini ambiklah sikit..sekadar amik hati...tu namanya rezeki di bulan puasa..:) alhamdulillah...

oklah semua...nak tido..esok nk bangun pagi...keje lagi...bye all....

with love,niniey rasyed

1 comment:

ilanilyana said...

yang penting niat kena betul ;) tc dear