i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Monday, August 29, 2011

bila sambung shopping raya di kg...

uhuks...sebelum apa-apa mukadimah yang nini nak merepek nt..nini nk cakap yang nini sedih sangat-sangat....sebabnya..sebab...sebab...uhuk..uhuk.....sebab wet nini da nak abes dah...uwaaaaaaa.....sedihnyaaa..sedihnyaaaaaaa.......sob..sob...sob...

almaklumla nini xsempat nak shopping sangat kat kl...asyik pk nak OT jer...sampaikan kasut raya pun shopping last minute..tapi alhamdulih...nini dapat ape yang nini nak...plus nini dapat hadiah lagi from someone taw...eheheheh...nak taw x nini dapat ape.. nk taw x...???? jeng..jeng..jeng...!!!!! nini dapat.....handbag sembonia yang paling mahal kat butik tu taw....! wow, masa dapat tu..rasa terkejut giler-giler...actually, nini yang nak beli beg...tp beg guess..disebabkan sogo da lama wat sale..and nini pulak mase tu xdapat gaji lagi..so, nini xdapat beli lagi beg guess tu...bila dapat je gaji, nini terus g sogo tu nk cari handbag tue..tapi kan..tapi...nini tak jumpa dah....dah xde....uwaaaa...masa tue....cam nak nangis jer...dala da lama nini nk beg guess tu..bila tgk design yang len...ada satu yang nini berkenan, kawan nini pun berkenan with the design...tapi..bila tengok harge dia...five hundreds something woooo...terus nini telan air liur....uhuks....alih-alih..nini beli handbag elphe jer...after sale below hundred...so, nini terus angkat tanpa fikir panjang...nasib baik design dia ok jgk..tak de la nini rasa terkilan sangat...nini just meluahkan rasa kecewa bersama akak ofis nini and kawan nini jer..but...esoknya bila someone ni ajak jumpa...terus dia bagi kejutan kat nini..! seriously terkejut sangat-sangat sampai nini xnk terima..hukhuk..

and sampai je kg, esoknya nini terus ajak adik g shopping barang rumah...teringin nak belanja keluarga..walaupun taw gaji nini ciput je pun..haha..nama pun praktikal kan...hohoho...tapi kan..tapi...kawan nini yang sama prkatikal di bank tu pun ley dapat hampir 2k taw...macam gaji orang bekerja lak kan..?? padahal baru prktikal....btul la manager nini cakap masa mula-mula nak masuk situ..dia cakap..kalo kita rajin keje, gaji ley dapat lg byk..uhuk,,,tapi sebabkan nini perempuan...xdela nk keje teruk sgt kan..keje setakat yanng mampu ajelah...hukhuk..

now kat kg, nini nak luangkan masa puas-puas..lepas ni da susah da nk balik kg...tp yang syokknya..nini lg sebulan lebih nk abes bljr...wow...seyes xsabar woo...nini nak buktikan masa depan nini pun cerah...student pun ade masa depan gak..nini nk buktikan kt sapa yang cakap student tu xd masa depan tu punya tanggapan yang salah sama sekali..sume tu rezeki masing-masing kan..kita tak patut cakap macam tu...so, nini akan cuba buktikan yang nini akan berjaya...yahooo..

ok2...nini nk sambung wat keje...tadaaa.....selamat hari raya semua...:)

Saturday, August 27, 2011

yeay..da sampai kg halaman tercinta...!!!

hye semua...hye..hye....

hows your day...?? excited x nak sambut raya...?? hei..mestilah kan..kan....baju raya kalo x tiga pat pasang mesti xsah kn korang nih...betol x..betol x..??? hahahha...

nini da sampai kg pun..! yihaaaa..rasa macam nk lompat-lompat kegembiraan yang tak terhingga...hahahah...ngt balik umah nk sambung tido..tp bila tengok si cilik sofia da depan umh pagi-pagi lagi..terus xtido...hahaha....
lepas tu terus online fb and update blog...almaklumlaaa....nini da dapat Broadband baru....celcom....not bad....tengs pada yang sudi belikan...sangat-sangat terharu....hehe...

nini tak tido lansung sampai umah...lepas je mandi-mandi...terus nini kemas rumah...sapu sampah, vacuum karpet..susun perabut...woahhh...penat tu xterasa pun even wat sorang-sorang..famili nini yg len sume g shopping..tgl nini je dengan abg nini n adik lelaki nini yg baru sampai pagi tadi jugak...dorang sampai kejap then nini sampai lepas tu..nini sampai lambat sikit sebab kitorang benti solat subuh dulu takut tak sempat solat kt rumah..
sebabkan tak de orang kat umah..barula dapat update blog ni..kalo x...mesti xde privacy...sume nk tgk ape yang nini wat...haish...sabar ajelahhh...

sebenarnya nini tak sabar nak berbuka sama-sama gan famili...even kakak nini kat langkawi esok baru dapat cuti tapi xperlaaa....biar je di dulu..heheh...hrni nini berbuka umah makcik...berbuka ramai-ramai...tak sabar pulak..mesti seronok kan,..mood nak kemas rumah pun membuak-buak...sebabkan kat kl xsempat nk shopping sepenuhnya..nini ngt nk sambung shopping kt sini lagi..lagipun kat kl nini punyer beg-beg pun da xcukup tgn...dengan crowded yang amat kat stesen bas semalam...naik berpeluh nini ulang-alik cari bas...nasib baik la jumpa bas yg nini patut naik..kalo x...merempatla nini..uhuk....

pada yang baru nak balik kg halaman masing-masing tue...hati-hati  k pada yang memandu....pada yang naik kenderaan awam mcm nini...pesan-pesanla kt pakcik bas tu suh bawak slow-slow sikit k..

my last words....selamat membuat persiapan RAYA semua....semoga RAYA kali ni akan lebih bermakna berbanding tahun-tahun sebelum nih....:)

salam sayang dari niniey....mwaaahhhhhhhhh

Monday, August 15, 2011

pls be aware with people like this...euwww

*membahasakan diri aku sebab terlebih emosi...harap maklum..!!!

ok..korang pernah kena x bila couple gan pasangan anda, then dia stil layan-layan perempuan/lelaki lain, then bila kita bising...alasan yang dorang bagi..ala..kawan jer..kawan je...bukan ape pun...euwww...!!! then bila kita da ade pasangan hidup yang kita setuju and suka sama suka...*or with the others reason..idk..
then kita dapat taw yang dia chating and borak-borak gan gal lain and sebut "eh, i nak masuk minang u..' eh..jomla kita kapel...jomla kuar...euww...xsedar ke yang kau tuh da ade awek time tuh...??? why from one side only yang bagi komitmen but another one tak bagi..? why people nak orang setia dengan kita but diri sendiri kadang tak setia..??? why kita nak pasangan kita perfect sangat but diri sendiri pun ada kekurangan...?? why kita nak orang jaga perasaan kita jer but perasaan orang lain kita tak sikit pun hiraukan...? why jugak kita nak pasangan kita tue ikut cakap kita..hargai kita..but kita pernah fikir x,kita pernah x hargai pasangan kita sepanjang bersama..?? i dont know why tibe-tibe  i being emosional like ths..but mungkin jugak ade perasaan nini yang selama ni terpendam yang belum terluah..and when im hear the others people experiences, plus with my own experience..so, nini faham perasaan mereka-mereka yang kena macam tue..kadang-kadang rasa diri tak di hargai sebagai pasangan..
sedih..? wooo...tak de sape pun yang happy bila kena macam tue..

sometimes , ade satu kesah ni, boleh pulak pasangan dia cakap..awak takde and tak boleh susah bersama..wooo..padahal si pasangan dia nih terima je dia seadanya..tak mintak apa-apa pun sebab faham keadaan pasangan dia..but, ade jugak ayat mcm tu terkeluar..act, tu sebagai alasan je tuk berpisah..rite..? orang kalo dah tak nak..macam-macam alasan boleh cipta...betul x guys.?

almaklumlaa, orang baru serba baru..orang lama..mungkin dah jemu tengok..kn..kan..kan..mungkin orang baru boleh beri apa yang dia nak..boleh jadi kan..so guys, if korang nyer pasangan ade bagi alsan-alasan ala-ala yang nini tulis ni..kena sendiri faham-fahamla tue...better sayangi diri sendiri dulu before nak sayang orang lain lebih-lebih...hope spe-spe yang pernah terkena dengan pasangan mcm ni...nini nasihatkan...banyak-banyak bersabar k..berdoalah moga-moga pasangan or ex pasangan anda tuh mendapat hidayah dan petunjuknya mudah-mudahan..jangan berdendam pulak k...tak elok..

pada si pasangan tu pulk..insaf-insaf la skit..jangan nanti anda menyesal dala yer buat pasangan anda macam tue..if tak suke..cakap elok-elok..pls jgn cipta alasan bermacam-macam or create something sebagai penyebab..pls dont..itu akan memburukkan keadaan...and also akan menyakitkan lagi hati si pasangan anda..percayalahh...i know how it feel...so hurt..really-reallyy hurt..janganlah hampakan and sia-siakan orang yang dah sayangi diri kita..hargailah mereka sebelum terlambat because once hati mereka yang menyayangi anda terluka..percayalah..amat susah tuk diubati..

and if rasa diri tak boleh nak setia and tak boleh kalau tak layan orang lain..lebih elok or molek kalo anda tak payah ada pasangan kan..betul x..? so, semua orang anda boleh melayan...nk ajak sapa-sapa bertunang or kawin pun bebas...but, sometime..ade yang gatai jugak nk ade awek plus still gatai miang nak melayan lagi orang lain..adoi..tak faham pun ade...ape yang mampu nini nasihatkan kat sapa-sapa kat luar sana tuh...sayangilah diri anda k..jangan biarkan diri anda diselubungi misteri yang berpanjangan...uhuk.....


sediakan payung sebelum hujan..makan sebelum rasa lapar..and watsoever....

so, sama-samalah kita berubah ke arah kebaikan...:)

*tadi bila balik dari ofis..nini xsempat berbuka kt umh..*puasa ker..? haha...then ade adik ni gan makcik ni hulurkan makanan kt nini..berbuka dalam tren sama-sama,.mula-mula nini segan..so,nini tolak la..but, bila dia ckp xbek berbuka lambat-lambat..so, nini ambiklah sikit..sekadar amik hati...tu namanya rezeki di bulan puasa..:) alhamdulillah...

oklah semua...nak tido..esok nk bangun pagi...keje lagi...bye all....

with love,niniey rasyed

Sunday, August 14, 2011

Program Amal ke rumah orang-orang tua

salam and hye all...bertemu kembali..heheheheh...see the title..?? now nini nak citer tentang program yang famili nini anjurkan..Program Amal ke rumah orang-orang tua al-ikhlas puchong..best woo....such my new and great experiences there..byk sebenrnya nak citer nie..macam-macam yang kami buat kat sana...gotong royong..borak2 and spent time gan nenek-nenek kat sana...berbuka puasa..pendek kata mcam-macam la kan..program ni jugak anjuran bersama myvi club, tapi nini tak pasti berapa bijik kete yang join..almost berbelas kete jugak for myvi club and isaac family  six to seven kete, persatuan silat pun join but not sure bpe kte..so, we all dapat jugak berkenalan sesama sendiri..yang best nyer..semua sporting...and this program sangat berjaya dengan kerjasama semua..group yang first sampi dulu ialah ASTRO, untuk astro ni pun sebab man, orang kuat isaac famili ada member there..so, dorang tgu kami sampi then, around 20 minit later, they start the shooting..haha yang nak gelak tu..nini kena paksa masuk sekali sebab dia nak wakil dua orang perempuan..hakhak..yang paling tak tahan, we all kena nyanyi ooo..corus "getaran jiwa" nasiib baik senang nk hafal..so, the second rehearsal..nini da boleh catch up..and lastly we all kena laung merdeka tiga kali,,.waaa...sporting habisla kan..nasib baik menjadi..alhamdulh...hahaha
then yang bestnyer...part kitorang berborak dengan nenek kat situ...ada yang dah uzur sgt2..ade yang still boleh berborak...yang bestnye, bila dengar ade sorang nenek ni suke nyanyi..and ade sorang ni, suka sangat speaking...bila tanya lebih2, dia akan marah..haha..bila nini tanya nama dia kan.."nek, nama nenek sape...cakapla nek..nt saya boleh dtg lawat nenek lg pas2 ni..kalo xbgtaw nama, cner nak anta kad raya nanti.." then dia ckp..ooo..nak anta kad raya..?? bila kitorg tanya nama lagi..dia cakap "confidential" hahaah..speaking dia kalah kitorang nih...ade yang kejap2 ok..and ade yang xsedar ape yg dorang ckp...but such my new experiences and best sgt...nini seronok sangat kat sana..dapat kenal and borak gan kawan-kawan baru yang semuanya sporting habes..hehehe...
lepas je program amal tu abes, we all bergambar sesama then terus gerak balik..tapi nini and member2 isaaac yang len belom balik terus lagi..we all pergi makan caketeow and nasi lemak kt taman tenaga..nasik lemak kt situ best wooooo..around 12 sometin gakla smpi umahh nini..nasib baik si man tu taw jugak cari jalan rumah baru nini..yang xtahannya..ade yang cakap..umah nini macam nk balik kg dah jauh..hahah..padahal bukan jauh sgt pun...hehe..

oklaa...da banyak sangat mengarut..jom layan pic kitorang yang cun-cun n encem-encem ni plak..hekhek...


ini lah isaac famili..:)

lepas da bergotong royong dan berbuka..kenyang..:)

bergambar dulu before balik..klik..klik..ngee
kami baru sampai..
*time ni,nini terus dari tempat keje..akak ofis nini pun ade sponsor pakaian taw..:)
si man yang jadi driver kami..and sebelah belakang man,ahli perstuan silat n nini difahamkan dia anak pengerusi silat malaysia ok,.! and sebelah kiri man lak, nini xsure myvi club or silat..ehehe
antara nenek-nenek kat sana..


nenek kt sana..:)
crew-crew astro..

kami dah nak balik dah..yang depan muke separuh ni ialah adik Aiman..
ok...ni jer pic yang nini sempat upload kan..semoga enjoy semua..

lepas ni if nini join lagi..nini update lagi yer..*mcmla ade orang nk tgu entry baru nini kan..haha

okla semua..selamat beribadah..

salam sayang dari nini.. 




Tuesday, August 9, 2011

tiket raya !

waa..terasa baru je berpuasa..tp dah macam lama pulak...baru sehari puasa, tiket bas dah abes..yang ade pun, tinggal malam raya je,uwaaa...nini dah enam bulan tak balik umah woo...hukhuk..sob..sob...bila usha tiket flight, xde yang murah dah..sume dah taw time raya...sebabkan xtaw nk balik cner..nasib baik la someone offer nak anta nini balik..hekhek..alang-alang mana taw ley jumpa mak mertua terus kan..hahaha..tapi nasib baik last minit, kawan akak nini cakap ade tiket 26..waa...bestnyer..so, nini cuti dari 26 sampaila 5 sept..nak raya puas-puas time tue..nak tido puas2..haha..so, nini sempat jugak balik naik bas..cuma risaukan si cilik 2 ekor kt umah nini tu je,,nk wat balik? owhh tidakkkk...nk tinggal..but, nini cuti lama...sapa nak ? nini nak bagi orang je..senang..huhu..nasib bek comel..kalo x..mmg da lama nini jual..haha..jahat kan nini nih..huhu..so, tahun ni..semoga akan lebih bermakna dengan insan-insan tersayang di sisi nini..:)

okla..nini pun curi update kt ofis je ni..harini nini berbuka kt ofis je..i mean, solat dulu kt ofis..then baru pegi makan..bye-bye all..selamat berbuka yer...nanti nini update program amal nini ke rumah orang-orang tua Al-Ikhlas k sekali dengan gambar..

salam rindu, Niniey Rasyed