i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Sunday, July 17, 2011

tak sabar !

wow..sejak duk umh akak ni..gian nk berblog makin menjadi-jadi..rasa rugi yang amat kalau x update entry dalam sehari...hahah...lagipun now im busy with my praktikal..dulu lagi busy sebab asyik duk OTI je keje..but now...malas la..keje normal pun da penat..hahah..yang pasti, rasa tak sabar sangat nak abes praktikal ni...wooooo..lagi 3 bulan tueee...lame nyerrr.........:(
kalo OTI pun nini sampai 7.30 je..tu pun after ofis hour, kdg2 g lepak makan char key teow best kt area kg baru..jalan kaki ramai2..then baru smbung keje balik...sometime xterasa pun waktu oti tu..tp, disebabkan gaji budak praktikal gn staff biasa xsama bila oti..malasla nk oti lebih2..hahah..siot je nini kan..?
but my sis selalu cakap...sepanjang ko praktikal ni, ko wat keje pe yg dia suruh..wat keje ko je..jgn hirau org len..haha..cner nk hirau orang len..keje sendiri pun da byk..hehe..but, my sis nak nini sambung kt situ if abes prktikl ni..mmg la terpikir jgk..but, if still just dapat elaun tuk prktikl je..xlarat laa..nini ngt after abes prktikl bulan oktober ni, nini nak cari keje lain..and nini da taw da kt mane...tapi kena tunggu abes tiga bulan ni dulu,,series tak sabar sangat nak abes praktikal nini ni..pastu, semalam my sis tanya, cuti raya nanti caner...? then ape yg nini ley bgtaw..nini xtaw mcm mana lg plus ofis tu majoriti bumiputera..so, almost semua melayu..kalo xdapat cuti..mmg sgt2 melampau la kan..sometimes lepas akak cakap, nanti msti orang lama nak cuti dulu n dia tinggal dak praktikal je kt situ...and dengan tiba2 nini jadi emosi..hei, mana boleh..!!!! xkira..cuti tetap cuti...mana boleh postpone2 kan...hahaha..da la elaun praktikal tak dapat lagi..orang lain duit gaji da nak abes pun, tapi nini..still xdapat2 lagi..hesy..sabar ajelah..saje je nk dera perasaan kitorang ni kan...xper..xper...dapat je elaun ni plus gan wet mara aku..terus angkat blackberry baru taw..haha..

kesimpulannya..tak sabar nak abes praktikal and tak sabar nak dapat wet elaun.,.uwaaaa.....cepatlaaa.......uhukhukk...

with love, niniey rasyed

No comments: