i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Sunday, July 31, 2011

selamat berpuasa !

pejam celik..pejam celik....dah nak berpuasa pun besok ye...mcm xcaya pun ade...cepat je mase berlalu...tambah-tambah bila pegi sogo ade megasale...wahh..mcm dah nak raya dah pun rasanya....hahaha...semua orang sibuk nak jahit baju raya....nasib baik, baju raya nini macam biasa...serahkan je kt mak..juz cakap nak warna ape jer...macam tahun lepas..hehe..senang...and paling terharu, niniey dapat hadiah from someone..hadiah untuk raya...tengs dear..!!!! 

nini harap bulan ramadhan kali ni akan lebih bermakna untuk nini...and bulan ramdhan kali ni...adalah bulan ramadhan kedua nini bertudung...alhamdullh...kekal jugak..and insyalh after ni, nini akan kekalkan begini...mudah-mudahan...

di sini jugak niniey nak mintak maaf if terkasar bahasa pada semua yang membaca dan mengenali diri nini..terambik termakan terpakai..semuala k..semoga kita semua mendapat berkat di bulan puasa ni...insyalh..

*muke saya yang poyo..(poyo = cantik) hekhek..

oklah...my last words...salam ramadhan semua....:))))

with love, niniey rasyed..

bila niniey jadi lone ranger dan pandangan diri nini about single...

woahhhhhh....bestnyer dapat berblogg...seyes...rindu giler la nk bergosip kt belog saya nih...rindu..rindu...!!!
maklumlaa...sejak duk umh baru ni...mana sempat nak online sgt...streamyx pun br berura-ura nak pasang....hesy...cian kan.....weeekend jela br dapat online puas2....lepak je oldtown or stabak sorang-sorang...layan fb and blog puas2..hahahaha...but today....my last day dapat online di stabak di siang hari....after dis...sebulan i kena tahan online u....nak online free..balik jela ampang....sob..sob...sedih kan,....kan..?? tapi nasib bek jugak kt ofis tu boleh bukak blog..tp sorok-sorok la kan...tak best taw..!!!!

but nasib bek jugak ladi lone ranger for sunday ajer....during weekdays nini keje..keje..keje,..then saturday, i pun keje di sebelah pagi then on afternoon or evening..nini g dating...wahhh...dating..?????????????? jeng..jeng...jeng....hahahahaha....

hmm...tak taw nak express mcm mana..susah jugak kan kalo da jadi single ni..i mean..jadi perempuan ni..setia susah..tak setia lagi kena kutuk kan...hehe..mungkin lumrah dunia...normal la kan...as long as kita ambik sebagai sesuatu yang positive....sometime seseorang, bila dia da putus dengan gf@bf dia..cepat je dapat pengganti,.seolah2 perasaan sayang tu senang je boleh buang..but sometime, ade jugak someone need a time tuk terima someone yang baru muncul dalam hidup dia...and sometime ada jugak dia still xnk bercinta...konon-konon nak berkabung..but suddenly he@she found someone yang boleh buat dia selesa bersama....so, macam-macam cara boleh terjadi..tak taw nak salahkan sesiapa di sini kan...

dulu..nini pernah jugak marah n salahkan seblah pihak jer...but bila di fikir2 balik...nini pun byk salah..puncanya pun ade dari nini..bila lama-lama..baru kita sedar benda tue...or mungkin jodoh kita tak panjang bersama..cukup sekadar membina kenangan tuk di kenang or satu persinggahan di dunia..belajar dari pengalaman tersebut lagi better...

ape yang paling bagus...doakan masing-masing dengan ikhlas...itu yang paling baik...kita pun xsakit hati kan..
and nini pun dengan senang hati boleh terima orang baru dalam hidup nini...ape yang penting..kita kena lebih berhati-hati kali ni...

and hopefully someone yang nini jumpa lepas ni adalah yang terbaik untuk niniey....:)))


Tuesday, July 26, 2011

curi update kat ofis..ngee

waahhh...penat mencuba..lastly dapat gak bukak blog..hahahahaa...*gelak jahat....then ape lagi....tangan pun laju la kan...lama xbergosip kt blog nih..hehe...siap lunch cepat2 sebab nak masuk ofis update blog...huhu...siot je kan niniey nie..?? hehe..yela...skunk ni xley da lepak cafe nk online...asyik busy je memanjang..sabtu kadang2 keje..then ptg tu kuar pulak berjalan..ahad pulak akak umah ajak jalan-jalan..shopping barang-barang nini and my hamster..amboi, makanan dorang da mahal taw..!jenuh nak beli jer..haish..nasib baik bulan lepas akak nini belanja satu...nasib baik jugak gaji nini da masuk walaupun penat menunggu..orang lain da nak dapat gaji kedua..nini baru nak dapat gaji pertama nini huhu..yang penting gaji nini ni..nini nak belanja and belikan something kat mak and someone yang banyak tolong nini and ada dengan nini selama ni..and tak sabar jugak nak jumpa and hang out balik gan kawan nini..sedih je bila dorang kol ajak lepak..then nini cakap...ohh..still in ofisla beb..xbalik lg...ayoo..kalah staff tetap keje kan..hokhok..but, memang hr byk keje pun..banyak benda yang nini baru belajar...and bos-bos kat sini pun baik..okla kan..now, umah sewa nini da nak pasang streamyx..insylh..coming soon..hari-hari nini update blog..hahaha...

okla..nak smbung keje balik dah..da janji gn my bos..dia nak banjew mcd...jgn jeles u all...heheeh


salam rindu..niniey..

Sunday, July 17, 2011

i mish my mom..i mish my dad..i mish my family...rasa nak nangis..:(

rinduuuu sangat-sangat kat kampung...seriesly nini da tak ingat bila kali terakhir nini balik kampung...mungkin da 4 bulan or lebih...im not sure..but terasa lama sgt...tadi bila kol mak...dia cakap, kt sana musim durian...semua da makan and rasa durian..then mak tanya, nini da makan durian belum...and mase tu rasa sebak sgt...nasib baik masa pegi penang haritu nini sempat singgah makan durian kat atas bukit..nini pun xtaw ape name tempat tu exactly, just follow je orang bawak..and bila mak tanya everything ok x...tak sanggup nak cakap lebih2..just make her happy and fikir im okay here...yes, tak susah nak berlakon dalam fon...if rasa tak tahan then just letak fon and tarik nafas and kol balik wat2 cakap tadi tiba2 terputus...simple kan..huhu...sometime nini tak boleh dengar suara mak lebih2..and bila ade probs pun..niat nak bercerita but bila kol rasa sebak yg dtg dulu...so, terpksa cancel and tukar topik..huhu..sometime orang len susah nk faham masalah kita..even keluarga sendiri but..cuma mak yang sentiasa faham kita...series..nini rindu sangat nak balik kampung..rindu nak tido puas-puas...makan best2 lauk mak masak...main gah anak buah...gado gan anak buah umur 4 tahun and kacau anak buah umur setahun lebih...hahaha...kalau nini balik mesti mak bising...asyik kacau je dorang..hahah..seyesli rasa sedih sangat nini asyik susahkan mak and abah je kt kg..sebab tu azam nini tinggi nak wat dorang happy...cume i need time...hopefully kalau xdapat balik skrg pun..nini dapat cuti raya ni lama sikit...atleast berbaloi jugak penantian nini nih...and mungkin kejayaan nini dapat result this sem pun sebab nini xhenti-henti mintak restu dari dorang...setiap kali ade paper hari tu..nini akan kol mak dulu..after mak..nini kol ayah...and nenek..mintak restu sorang2...setiap paper yang nini akan jawab...itulah rutin nini...plus nini akan baca yasin setiap kali solat lima waktu and minum bila nak study...mungkin tu jugak salah satu punca kejayaan nini..alhamdulh....hopefully nini dapat balik kg raya ni and dapat cuti lama sikit....doakan yerp....

with love, niniey rasyed....

from someone

always said i would know where to find love,
always thought i'd be ready and strong enough,
but sometimes i just felt i could give up,
but you came and you changed my whole world now,
i'm somewhere i've never been before,
now i see..what love means..
Its so unbelievable,
and i don't wanna let it go its something so beautiful,
flowing down like a waterfall,
i feel like u've always been,
forever a part of me,
and its so unbelievable,
to finally be in love..
in my heart, in my head its so clear now,
hold my hand you've got nothing to fear now,
i was lost and you've rescued me somehow,
i'm alive, i'm in love,
you complete me,
now i see..what love means..
its so unbelievable,
and i don't wanna let you go...


*such a sweet words..im appreciate...:)

tak sabar !

wow..sejak duk umh akak ni..gian nk berblog makin menjadi-jadi..rasa rugi yang amat kalau x update entry dalam sehari...hahah...lagipun now im busy with my praktikal..dulu lagi busy sebab asyik duk OTI je keje..but now...malas la..keje normal pun da penat..hahah..yang pasti, rasa tak sabar sangat nak abes praktikal ni...wooooo..lagi 3 bulan tueee...lame nyerrr.........:(
kalo OTI pun nini sampai 7.30 je..tu pun after ofis hour, kdg2 g lepak makan char key teow best kt area kg baru..jalan kaki ramai2..then baru smbung keje balik...sometime xterasa pun waktu oti tu..tp, disebabkan gaji budak praktikal gn staff biasa xsama bila oti..malasla nk oti lebih2..hahah..siot je nini kan..?
but my sis selalu cakap...sepanjang ko praktikal ni, ko wat keje pe yg dia suruh..wat keje ko je..jgn hirau org len..haha..cner nk hirau orang len..keje sendiri pun da byk..hehe..but, my sis nak nini sambung kt situ if abes prktikl ni..mmg la terpikir jgk..but, if still just dapat elaun tuk prktikl je..xlarat laa..nini ngt after abes prktikl bulan oktober ni, nini nak cari keje lain..and nini da taw da kt mane...tapi kena tunggu abes tiga bulan ni dulu,,series tak sabar sangat nak abes praktikal nini ni..pastu, semalam my sis tanya, cuti raya nanti caner...? then ape yg nini ley bgtaw..nini xtaw mcm mana lg plus ofis tu majoriti bumiputera..so, almost semua melayu..kalo xdapat cuti..mmg sgt2 melampau la kan..sometimes lepas akak cakap, nanti msti orang lama nak cuti dulu n dia tinggal dak praktikal je kt situ...and dengan tiba2 nini jadi emosi..hei, mana boleh..!!!! xkira..cuti tetap cuti...mana boleh postpone2 kan...hahaha..da la elaun praktikal tak dapat lagi..orang lain duit gaji da nak abes pun, tapi nini..still xdapat2 lagi..hesy..sabar ajelah..saje je nk dera perasaan kitorang ni kan...xper..xper...dapat je elaun ni plus gan wet mara aku..terus angkat blackberry baru taw..haha..

kesimpulannya..tak sabar nak abes praktikal and tak sabar nak dapat wet elaun.,.uwaaaa.....cepatlaaa.......uhukhukk...

with love, niniey rasyed

Friday, July 15, 2011

Alhamdulillah..i got it..:)

huhu..i dont know how to express my feeling now...but, for sure,im happy now...my effort selama ni tak sia-sia...even nini pernah study sambil berendam air mata..pernah study last minute, pernah hanya study selama dua jam sahaja untuk final besoknya...but...thank to ALLAH..bersyukur sangat-sangat dengan ape yang diberikan...seriuosly sangat, nini tak sangka dengan apa yang nini dapat sekarang...mungkin ini hanya permulaan kejayaan nini,sape taw..?? but..nini sedar, perjalanan nini masih jauh...terlalu sedikit yang nini dapat if nk di bandingkan dengan orang lain...but, nini bersyukur...effort yang nini buat selama ni terbalas....
nini dapat deans list for this sem..
syukur sangat-sangat
tengs to my famili yang sentiasa beri sokongan pada nini selama ni...xpernah berhenti support nini..sanggup susah demi untuk besarkan nini...tengs sangat-sangat...
tengs to my frens...kawan-kawan satu rumah nini yang dulu...mereka banyak support nini dalam keadaan nini yang tak tentu and down serta lost in my emosi..mereka sentiasa ade dengan nini..to my housemate yg dulu...gee,sue,kila n fieza...tengs all..dorangla yang xpernah jemu dengan nini..dengan kila...yang sentiasa setiap saat tengok aku nangis dalam solat, nangis kat tilam...ngis sorang2 dlm bilik...ngis tgh study..very2 sorry sgt..sbb sedikit sbyk wat ko terganggu....for gee...tengs sentiasa ade gn aku...xpernah bosan dengar luahan aku...xpernah berhenti tolong aku..sentiasa memahami aku..sentiasa di belakang aku....tengs everything....!!!! missed u so much dear.....so much....:(
for sue..yang sentiasa support aku...tengs very much..ko yg da pernah ade experieces selama ni,byk bg ku tips..byk support aku...byk tolong aku jaga didinmimi..tengs..and for fieza..yang sentiasa tenang mendengar cerita-cerita aku...yang sama-sama berkorban tenaga n idea tuk pulihkan semangat aku...tengs semua.....aku sayang korang.....

and my housemate terdahulu..ika...xkira mase..ko sentiasa ada gan aku..even pagi-pagi buta aku contact ko..even esoknya nk exam..aku masih ganggu ko and perlukan ko..ko xpernah mengeluh...ko sentiasa bagi aku semangat..and to atyn..tengs sebab pernah temankan aku tgh2 malam dengan ika bila aku perlukan ruang and udara luar umah di waktu malam..terharu sgt...and to all my others friends...abyt yg byk memahami..fad yg pernah menenangkan nini,kawan-kawan yang lain....tengs all...nini appreciate sangat-sangat jasa korang to me....tengs 4 everythings....to my lovely frens siti nasihah too..tengs sayang..mwaahhh all..betul cakap korang...xsia-sia usaha nini selama ni...even teruk tuk di hadapi...semuanya da nmpk hikmahnya sedikit demi sedikit........yela kan...sometimes orang hnya pandai bagi kita masalah...pandai buat kita sedih..dia bukan taw ape yang kita hadapi...nak final or x....semua tu xpenting pada orang rite..? yang perlu tanggungnya kita kan..? so, i understand now...orang xkan kisah tentang masa depan kita kalo bukan diri kita sendiri....even orang yang pernah sayangi kita..pernah berjanji sehidup semati gan kita...but...time change,age change and people change....begitu jugak dengan perasaan sayang tu...pun boleh berubah dengan sekelip mata..so, im realise...we need to love ourself first,..sebab xsiapa lagi yang akan sayang diri kita if orang yang paling dekat gn kita selama ni pun da lari dari hidup kita kan...nini nak jadi wanita yang tabah,,,so, i need to changed...perlu terima sesuatu perubahan...perlu terima orang baru dalam hidup kita...perlu berani mencuba....and yes...nini is nini jugak....xpernah berubah...cuma i think...nini xtakut n take the challenge to try to close with others person....


and now....nini dah buktikan..i can do it....tengs ALLAH......!

*to ika..finally..dapat gak naik pentas gan awak sama-sama..:)




Sunday, July 10, 2011

Latihan Industri

hye all..im back ..!!!huh..bukan senang nak update blog skrg kan...nini pun sampai amek half day semata-mata nak update blog saya nih...!!!! *nampak beno nipunya la kan..hahhahahah..sebenarnya amik half day tuk settlekan my praktikal yang bertukar arah..hahah..but..seriuosly..gonna miss my old praktikal place, KUMPULAN WANG SIMPANAN PERKERJA or short form dia KWSP...even tempat tu best and quite good with the staff there yang very friendly and sporting abes..but, i think i should to find yang ada allowance for me since nini duk sendiri and belanja pun makin bertambah..now..nini li di Bank....sgt menarik..sebb nini belajar byk perkara...jumpa ramai orang...experiences paling best..nini pernah duduk berborak n personally jumpa sendiri dengan the chairman or that bank...bukan calang2 orang taw..Datuk taw..! sepanjang sebulan kat situ..macam2 benda da nini dapat...yang best, nini jadi sekretariat at J.W Marriot hotel wit my frens to welcome Datuk mukriz and some others vvip..dapat berborak personally wit Datuk Maznah...such a good person she is...and she said, my personaliti will be a intrapreneur one day nanti...Dapat bercakap dgn Datuk Mukriz...or..i mean..the vvip depan2 mata mmg sgtla membanggakan..wawawawa...nk cakap nini jakun..??? ok..wateva...sikit pun xheran...korang ade  ker..??? haha, bapak berlagak kan..?? plus dapat pakai baju sponsor berharga six hundred n plus2 even sekejap je...pun xperla kan...hhahahha....and sepanjang nini li ni pun...dorang xtreats nini as a student yg li..but as a staff...nini dapat executive table...my own new komputer..and pernah balik pukul 11.30 malam sebab nk siapkan satu project di bank tu...and kami antara tulang belakang project tu....and when project tu siap...i got an emel from staff bank yang appreciate my work and komitment....i mean nini wit my friends..fiza...seyes terharu and bangga actually....and the director and the vice president there pun da kenal we all..insyalh...i will do my best there...even xsempat balik kg jumpa my mom and dad..but..nini sentiasa dengar suara dorang...rindu sgt2..sometimes mak pun bising...sebab selalu je kol...hahahahah.....for the pic...nt nini upload...tunggu k......gonna mish u all....