i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Thursday, May 26, 2011

saya terhalang..*sigh

owhhh..jeles..! tu je nini nak cakap..tadi chat wit group kawan-kawan nini..sume cakap bosan..and me too..and bila dorang pun xde transport..nini pun jugak..huhu..yelaa..mana nak ade..kan belajar lagi..mana la mampu kan..tak mainla pakai kete orang kan..or batu loncatan rite..huhu..kalo nak beli mestila guna duit sendiri..baru best..! kawan-kawan nini dari uia,nini kt ampang and kawan nini mya pun kat ampang..last-last bila sume ckp bosan..terus dorang ajak lepak..plus bila kawan nini wawa yang stdy uia tu text kawan nini man, die cakap ok jugak plus nak celebrate kawan nini zura yang da dpt result tadi and lulus dengan jayanya..huhu..ingatkan main-main jer..then jadi pulak..sibling nini yang ade kete cakap nak datang ambik..aiyoooo...mencik..mencik..nini ofcosla tak jadi kan..tak bestla duk umah akak nak blik lewat malam..kang bising..nini jugak kena tadah telinga nih haa..yang tak bestnya..bila kawan nini mya,wan n man terus kol and text nak dtg ambik..owhh..tidakk...sory guys..nextime jer..hukhuk..tunggu nini pindah umah baru k..? lagi bape hari je pun..haish..have fun ye guys..and besok pun tak sure dapat join ke x..bila zura ajak celebrate besday kawan umh nini dulu akmar..haiyoo..teruknya..kenapa sekarang..?? arghh,..mencik..mencik...
tapi..nini kena redha jelaa..bersabar lagi beberapa hari..lagipun nini tak nak ajar selalu kuar sngt terutamanya malam..yela..nini pun da bertudung..tak manisla kan..nanti hilang seri..hikhik..

ops..sebab join sibling ni jugak..nini dapat macam-macam pengalaman..terutamanya tadi..nini chat gan sorang ni..kawan kepada sibling nini yg add nini di fb..then die tgur nini..and we all discuss about study..macam-macam dia tanya nini sal stdy..and nini pun suke jawab..sebab issue dia okla..formal..bila die tnya dip or deg,.nini ckpla dip..and die ckp umur nini muda lg..terus je further degree..and die ckp bla..bla.blaa..and i love to hearing what he talking about..and bila nini tnya die..dia dah "master" kot..master in engineering tuu...wow..patutla speaking ! *oh ye..die mmg speakiing,so..i have to speaking too..mybe in broken english..haha..tp cam dia faham je..okla kan..without google or any helper ok..?! haha..nini suke atleast it can improve my english..and bila die tnya y confuse nk further stdy or not..sebab pointer xok..? bf suh keje..? masalah kewangan..? wow..cepat nyer die tafsir..nini xsempat jawab lg..hahah..and die byk bagi nini nasihat..and im love to hearing his advise coz die pun da master and byk pengalaman..but yang sedihnya..die da deactive fb die..ingtkan mase die ckp tu lambat lg..then td da deactive da..lupa nak mintak ym dia..haish...
but..ade jodoh jumpa lagi..kan..kan..? jodoh nini pun nini serahkan pada DIA..bak kata "someone" tue..=)

oklaa..sebelum entry ni panjang berjela-jela..jom layan pic nini lepak kat taman bukit permai malam semalam before nini pindah barang..actually nini tak plan pun..juz mintak tolong kawan nini anta ke rumah akak kat ampang sebab kawan nini gee pun nak anta tv die yg tertinggal..tapi tibe-tibe bila yang tu and yang ni text ajak,terus jadi..haha..but,mulanya memang nini segan giler..sebab pakai mmg simple giler..juz nk anta brg umh akak je pun..tudung pun men sarung je..haha..so, jgn gelak k...ngee

see..? bedak setepek pun xde..haha
empat gadis pingitan..ngee..
zura,niniey,elly,gee

ok..sebabkan pic ke tiga da berzaman nini tunggu..so..yg ni jela..dua orang jejaka tu..nextime la k..mase ni sume xplan..zura pulak dating gn man..and nini,gee and elly nek kete wan..dorang best..sebab bila mintak tolong..nak balas pun xbg..patut nini yg bnje dorang sbb tolong nini n gee..but dorang lak yg blnje kami..bila cakap..dorang akan cakap.."ala..relaxlaa..kata pun family..mesti kena tolong"..huhu..terharu giler gn dorang..atleast nini tak terasa sgt lg kehilangan orang yang selalu buat benda ni sume kt nini..bila pindah rumah dulu..nini juz harapkan someone tu je..but now..syukur ade yang sudi tolong nini..siap malam tu kawan nini ajak p usha jalan nak g umah baru nini lagi konon2 nak ajar..tp bukan nini ngt pun..membazir mnyk kete jer..hee..ape-ape pun..semoga nini dapat lupakan perasaan yang terpendam ni sedikit demi sedikit dengan menyibukkan diri macam ni..

mase ni,sampai je rumah terus solat subuh..then lepak gan dak umh nini gee n sue..yang sedihnya..lepak kt atas lantai je..tp nini je da xlarat..pas solat je terus pengsan ! huhu..bangun je terus sakit-sakit badan smpai skrg..haish..

ape-ape pun hope korang tak bosan gan entry nini..nini menulis ikut mood..tapi tu pun pilih mood jugak kan..takkan badmood pun nak tulis..nak mengata orang pun nak tulis..we old enough..so, nini cuba belajr dari kesilapan yang dulu and orang-orang disekeliling nini..:)

with love, niniey

No comments: