i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Thursday, May 19, 2011

saya ni teruk ker..?

ohh..saya rasa down balik..saya tak study apa-ape lagi for my last paper tomorrow morning..saya asyik berfikir-fikir am im worst..? saya nih teruk ker..? betul ke saya jahat..? tiba-tiba bila renung balik..rase sedih dengan sendirinya..sedih bila ade orang cakap saya ni teruk..mungkin kita tak nampak kelemahan diri kita and maybe orang akan nampak..saya terima benda tu..saya sedih sangat..saya tak nak jadi teruk..and now, im trying for that..trying to be a good human as i can..becoz im is a normal person..tak lari dari lakukan kesilapan di dunia milik ALLAH ini..mungkin ni lah kehidupan saya..atleast dia mengajar saya erti kesempurnaan..and saya memang tak sempurna..tapi syukur atas kesedaran yang ALLAH berikan pada diri ini..sebab saya cepat sedar kesilapan diri saya..saya banyak kekurangan..tapi setiap kekurangan yang ada..saya bertekad tuk perbaiki di masa akan datang..kesilapan mengajar kita erti perubahan..once kita buat silap and kita dah sedar..we need to berubah ke arah yang lebih baik..itulah makna kesilapan dan pengalaman..ia mengajar kita sebenarnya..am i wrong guys..? tolong betulkan saya..this is only my opinion..niniey pun tak perfect..nini ade baca satu ayat nih..alam adalah sekolah..and manusia di dalamnya adlah pelajar..terutamanya di alam remaja..once kita buat silap and kita cepat-cepat perbaiki diri kita..and kita sebenarnya dah berjaya dalam pelajaran hidup kita..but, if kita buat silap..and kita masih lagi lakukan kesilapan yang sama di masa akan datang..itu tandanya anda gagal di dalam sekolah kehidupan..u need to move on..! and saya nak berjaya dalam sekolah kehidupan nih..supaya saya tak membazir masa lagi,and bila anda da go through semua ni dgn jayanya..itu bermakna alam dewasa akan penuh bermakna..kenangan yang dulu..eloklah di simpan jauh2 dalam kamus hidup kita..supaya kita boleh teruskan hidup dengan normal..atleast bila kita da bahagia nanti..kita boleh kenang kenangan kita dulu..dan anda akan tersenyum sendiri..bermusuhan sesama manusia tidak akan ke mana rite..?

saya patut berterima kasih pada sesiapapun pun jua yang hadir di dalam hidup saya selama ni even sekejap..mereka banyak mengajar saya erti kehidupan..and im realize it now..suka duka jatuh bangun adalah perkara normal di dalam lumrah kehidupan..and something that we cannot to ignore..dalam hidup..kebahagiaan akan diiringi dengan kedukaan..secara silih berganti tanpa henti..mungkin dulu saya dah cukup bahagia and now saya saya terima ini sebagai pelajaran untuk saya..and i believes..kebahagiaan akan kembali pada saya dalam keadaan tak disangka-sangka jika kita bersabar sedikit waktu ini..dan insyallah..saya percaya setiap kejadian mesti datangnya sekali dengan HIKMAH yang tersembunyi..ALLAH itu luas pandangannya berbanding manusia yang melihat dengan mata kasar sahaja..setiap apa yang terjadi..mesti adalah yang terbaik buat kita di masa akan datang..we should accept is as our lesson..

and this only my opinion for myself..to motivates diri saya jugak..and im love to share with u..so that kita ley sama-sama berjaya dalam hidup kita..


It's not what happens to you that determines how far you will go in life, it is how you handle what happens to you..im realize it..

with love, niniey

p/s: doakan nini tuk my last paper besok k..? (WEB DESIGN)..luv u guys...!

2 comments:

...:i'm ezza haniza:.... said...

ish ..mana ada awak teruk sayanggss..oke je laaa.. :)

good luck exam taw..tamo pikir bukan2..

CiK niNiEy said...

tengs dear..immjust missed my old life so much..:(