i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Friday, May 6, 2011

kesian anak kucing tue..

uhuks..tiba-tiba jadi sedih bila teringat tentang satu hal ni masa nini di kg beberapa hari yang lepas..actually nak update bila laptop da siap bikin..tapi..harapan tinggal harapan laa...*and please la stupid jgn bg harapan..! ahahah..kisah ni berlaku lima hari yang lepas..masa saya di kampung halaman tercinta lagi indah nan permai..uhuks..masa tu nini baru balik dari bandar tapi jalan kaki jer balik rumah..sepatutnya da janji gan ayah dia nk ambik lagi sejam..but, nini kol ayah nk balik jalan kaki jer..exercise ckit..:) bagus kan...? eheheh..then bermulala perjalanan yang indah sepanjang pulang ke rumah ku syurga ku...sambil bergayut di talifon..lepas tu..bila lepas je tadika di kg nini tu..nini terpandang anak kucing tengah tido kat tepi tiang letrik..so, i decide nk kcow die...! hesy..then bila pergi dekat, seriesly nini terkejut bila tgk hidung dia berdarah..anak kucing tu comel sgt..badan dia putih berbelang hitam..maybe umur xsmpai setahun or da setahun..bila nini pegang..anak kucing tu dah mati..Ya Allah kesiannya..mungkin baru beberapa jam mati sebab badan die still panas lagi..Ya Allah..kesiannya..mungkin ajal da sampai bagi anak kucing tuh..then aku decide aku nak bawak balik..aku nak tanam dia kat umah aku,..balik jer..terus aku tanam..tapi masa nak tanam tu.aku bersihkan badan dia..n mata dia terbuka sikit..masa tu aku rasa mcm dia tengok aku..sayu nyer tengok mata dia..then masa nak tutup mata dia balik..mata aku da berair..malangnya nasib kau anak kucing..tapi sekurang-kurangnya kau akan bertemu pencipta mu disana..tak macam aku..uhuks..lepas da tanam anak kucing tu..terus aku bersihkan diri and solat asar..semoga anak kucing tu tenang di sana..amin...

anak kucing tu sebaya nih..:(


lepas kajadian tu..nini teringin nak bela anak kucing..but, perlu fikir banyak benda dulu..so, pada semua...hargaila binatang ape pun selagi dia tak membahayakan anda..*and kucing ialah binatang kesayangan Rasullulah S.A.W semasa hayatnya..

salam sayang dari niniey..

No comments: