i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Sunday, May 8, 2011

di sebalik setiap dugaan..ALLAH selitkan kita kebahagiaan..

yes..for me..past is the past..i will let it go..! biar puas hati manusia-manusia sekeliling dengan cara macam tu..mengalah tak beerti kalah kan..cume tak nak biarkan diri di pandang rendah pada orang yang berfikiran rendah..or pendek..! so, now..dah terselit segala hikmah di sebalik setiap kejadian yang berlaku..ok betul jgk kata sis ni..biarkan mereka dengan labu-labunya..yeah..so that, i lagi rasa more better..lagi bersemangat tuk teruskan hidup yang masih panjang..di depan mata lagi banyak yang perlu kita tempuhi..tak sangka ramai yang memberi support..tengs for them..yes..tak sabar nak abeskan final yang masih belum bermula..but, even semua nya banyak effectkan diri but i will not it make my future lost..! hei, ni niniey okey..! yup..im is a quite strengh la..bak kat orang sekeliling..jangan berdendam or marah-marah..it will effect urself jgk..ahha..betul tu..hei..niniey kuat la beb..! i will makesure its not effect my life..bak kata my frens yang i br rpt..juz focus on ur final..it is your final semester..u will build ur career by this..and if u success..lelaki akan cari u..bukan u..hahah..? betul ker..? tapi aku nak ker nanti..? cari bila senang..bila time susah..? tak nak bersama..?? so gentleman..n kesian kt perempuan nih kan..depan cakap lain..blkg ckp lain..yang bodoh pun ikutkanla percaya la kan..hahha..but, itu takkan terjadi pada niniey la kan..HARGA DIRI i terlalu tinggi untuk itu k..so, i prefer to focuss on my future first..yes..ofcosla dengan KEREDHAAN dari DIA yang MAHA ESA..percayalah manusia sekalian..if kita niat sesuatu tak ikhlas tuk masa depan kita..even dengan cara yang anda rasa anda yakin berjaya..tapi ingtla satu perkara..HIDUP memerlukan KEREDHAAN dariNYA..once anda berjaya tapi dengan cara and niat yang salah..for what kan..? anda rasa anda mampu bahagia dengan itu..?? hei, TUHAN tu MAHA ESA laa..sooner or later..its not take a long time..juz tunggu ajela..carilah keberkatan dariNYA..bukan kebahagiaan duniawi wahai manusia..yes..im not perfect..but you think u can live in perfection dear..?? u false..look urself first and barulah tengok kelemahan orang lain k dear..?? janganla terlalu pentingkan diri sendiri..bcoz life is KARMA..!!! what goes around comes around dear..this is only my advise pada orang di luar sana tuh keyh..apa-ape pun yang dilakukan..jujur dengan ape yang dilakukan..and someone had said to me..love urself first before love someone..and now i will love my self and wont let anybody hurt and bagi harapn kosong lagi..i will not believes it anymore..sedih..? sikit pun tak..but..i feel more better now..yeah..i rasa DIA tiupkan semangat baru dalam diri saya..dengan menghantar orang-orang sekeliling yang memahami..and advise for all..belajar la terima kekurangn diri masing-masing..jangan cari kebahagiaan di atas kesedihan dan kehncuran hati orang lain..becoz life is KARMA..!
okeyla..nini nk study..! my final lagi penting than other.."niniey kan kuat".."walaupun ...xkenal nini sgt..but ..taw nini seorang yang baik and tabah.." buktikan nini boleh berjaya k..?? hei..i will ok..ingtkan boleh mati hilang orang ni..but..here me is..niniey yang baru dengan semangat yang baru..hye semua..=)))

sedikit nasihat dari mak nini.."biar orang buat kita..but dear,please..jangan kita buat orang..hidup tak berkat..!!"

p/s:haram is tetap haram..and i still haramkan..!!!

No comments: