i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Saturday, May 28, 2011

bila niniey rasyed ber"interview"..

hohoho,..sebenarnya nini sgt tensen dengan kelajuan internet dirumah akak yang agak nazak sejak dua menjak ni..nak upload berbagai pic nini yang cun ni pun tak boleh..dah tiga hari nini tunggu..dan nini decide nak type entry je..malas dah nak tunggu upload pic tuh..nini tak sabar dah..biarlah orang nak cakap ape..hanya nini je yang taw betapa peritnye menunggu pic-pic nini yang cun ni loading..mungkin sebab pic ni cun sangat kot..sebab tu loading..kan..kan..? heheh..

okla..nini just nak share kat korang yang ni pegi interview tadi..but yang tak bestnyer,,dia kol petang semalam suh datang besok (mean hari ni la kan)..then nini pulak juz bawak jean n shirt n sliper je kat umah akak ni..ahah..so, terus selongkar almari anak buah nini yang form 1..waa..muat taw..! pas da siap gosok..then my sis suzie yanti kol me and cakap.."bila ko stat praktikal..? aku de bawak baju-baju tuk prktikal ni..nanti dtg ambik kat cempaka..!!" haha..memang langkah kanan la kan..mungkin TUHAN tu maha mendengar..sebab nini setiap masa berdoa supaya urusan nini ni di permudahkan..alhamdulillah..sentiasa bersyukur kehadratMU YA ALLAH..terima kasih kerana sentiasa disisi ku..and nini terus pakai baju akak..akak-akak nini sume nak suruh pakai seluar and kemeja..nampak style sikit..ehehe..tapi nini yang taknak..sebab nini rasa baju kurung lagi afdal nak-nak ni hari jumaat..ambik berkat la kan..huhu..lepas tu..nini gerak gn akak suzie after lunch sbb akak suzie pun nak masuk ofis dia da kt cimb sebelah je gan praktikal nini..sebelah ker..? boleh laa kan..haha..nini lepak jap ofis akak then p pusing-pusing sogo dulu sensorang..haha..tapi bestla..ramai orang usha..hekhek..perasan la nini oi..huhu

lepas tu nini terus ke bangunan praktikal nini,terus ke tingkat 21..sumber manusia..setelah beberapa ketika menunggu.then bertemu jugak dengan akak yang incharge nini ni..and nini dapat di bahagiaan hr..owhh suke sangat..! and guest what...? nini cuma ade mase seminggu tuk relax and lepas tu da mula bz balik..lapor diri kul 8.15 pagi ok..! so,must prepare..! tak sabar actually..dan pasal nini nak interview ni pun orang-orang sekeliling nini pulak yang lebih..nini relax je taw..haha..tak rasa pape..nerves pun x sangat..mungkin DIA sentiasa bersama nini kot..

and balik je dari interview..nini terus ke ofis akak..salam gan dia then terus ke kolej tuk settle urusan ni semua..and alhamdulillha..nini antara yang terawal..lega and bersyukur sangat..syukur pada MU TUHAN..
then terus pulak melepak di rumah kawan nini zura and akmar..hee..lama xlepak dgn dorang..rindu sgt..! lepas lepak sana nini teman si zura tgk rumah baru dia then nini terus balik umah akak..tak pernah-pernah nini balik lepas isyak sensorang dengan lrt ke rumah akak,n ni la malamnya..takut..nini teringat orang yang simbah asid tu..dalam hati cuma tawakal and nini tak berhenti selawat and baca ayat kursi banyak-banyak kali..sebab nini ade baca ayat kursi ni pendinding kita bila bahaya..dala kaki melecet pakai selipar akak..tapi nini jalan laju giler..takut punya pasal..huhu..act, nini blh je mintak tolong akak or kawan nini dtg ambik..tp tak taw kenapa nini xnak biar orang tolong nini..nini rasa puas hati wat semua benda sendiri sekarang..

mungkin pengalaman mengajar nini supaya lebih berdikari..and tadi nini tiba-tiba teringat kat someone..i dont know why..it just be like that..tanpa notis..and nini hampir kalah..maybe sebab nini sensorang tadi..then nini nampak tempat-tempat yang selalu kami pergi bersama..but, im try my hardest to ignore it..dia da ade life dia sendiri and nini pun ade life nini sendiri..cuma nini tak nak fikir sal cinta lagi sekarang..nini belum bersedia..nini nak bina hidup baru nini balik..and pasal rumah baru nini..semua orang cakap..owh jauhnya..kenapa pilih jauh sgt nini..? and my sis pun cakap..kenapa tak ambik area umh aku je..senang nk dtg umh aku..~ sana jauh sgt..but..nini diam kan je..sebab nini ade alsan nini sendiri..and act nini mmg ade dpt umh yg lagi bagus dr yg skrg dgn sewa yang agak murah and berdekatan gn trnsport..but..nini yang nak pilih umah tu..even agak mahal..agak jauh..but..i have my own reason..!!!

ok..begitulah ceritanya..hahah..tak nampak macam citer interview je kan..? nanti nini kena lapor diri six june there..can't wait..! haha..

sedih xdapat balik kampung..but ayah nini ckap..balik kampung dengan urusan nini, urusan tu lagi penting..selesaikan dulu yang penting..but nini sedihlaa..sekbek mak nini nak dtg bulan julai ni.n my sis kat langkawi pun nak dtg july ni..yahooo..seronoknyaa..!!! and guest what..? akak umah baru nini baru je msj nini tadi suh masuk umah sewa tu awal sikit sbb dia nak tinggalkan kucing parsi dia dua ekor tu kat nini..cici and cinta..hee..dia comel giler u'olls..nt nini upload gmbr dia eh..?  tungguu...best kan akak tu..nini xbyr sewa pape lg pun dia xkesah..haha..sebab nini yang mintak nak jaga cinta n cici tuh..sebab dia comel sgt..! nanti didie&mimie adela kawan kan..haha..didie&mimie cici&cinta...hehe..and akak yang sebelah bilik nini pun pernah cakap mase nini tumpang solat bilik dia.."nini ade didie&mimie,akak kin ade cici&cinta..and bilik kitorang pun ade bela katak pulak..dua ekor..then nini terus terkejut taw..! terus tanya dia..mana..mana..????!! then dia tunjuk kat katil....owhhhhhhhhh..frogiey dua ekor rupanya..haish,,akak ni suke sgt gurau senda gn nini lak..haha..hopefullu nini ok di sana nanti..semua degree taw..cuma nini je dip..tapi nini paling muda..ngee..:)

*entry nini memang panjang berjela-jela..biasalah kalo da hoby suke menggoreng dalam exam kan..ni la jadi nya..hehe..

with love,niniey

No comments: