i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Monday, May 30, 2011

si comel saya

hye all..awal nini bangun harini..sampai subuh pun,subuh gajah..haha..lepas je solat terus on laptop..sebab nak update si comel nini..lagipun..nama pun broadband pinjam kan..hekhek..ok..entry kali ni nini nak citer tentang "anak-anak" nini..hey, dorang makin jinak taw..nini letak kat tangan..die duduk je..and skrg da pandai dengar cakap and ape yang nini suro..nanti nak latih dorang lagi..hehe..
muah..muah..muah
luv them so much !

ahha..cukup-cukup..tu jer untuk didie&mimie..
ni plak kawan baru dorang..
::
::
name dia cici
ni pulak cinta

so,nini kena jaga ke empat mereka yang sangatla comel ni sebab yang kat umah ni tinggal nini and akak dillah je yang keje kat matrade..
sebabkan nini lom stat praktikal lagi..then..nini yang nak jaga mereka ni..:)
dorang memang jinak gile..but first time jaga da kena dera basuh berak dorang..uwaaaa...
yang bestnyer..bila dorang tengok "anak-anak" nini si didie&mimie dorang terus p usha..takott wooo..tp dorang siap kish mulut lagi..haah..comel giler..nak rakam but cam out of bat3..huhu
nini baru sehari duk umah baru ni..and hari ni niniey p jalan-jalan gan akak dillah sebab akak dillah ajak..then petang pulak nini turun mandi kolam..seronok berenang sampai tak ingat nak naik..sampaila kak dillah cakap nak naik atas dulu baru nini naik..haha..*time berenang tu..ade dua orang dak comel join kami..mesra gila..hehe..

hope nini dapat sesuaikan diri dengan suasana baru di rumah baru ni..tapi nini tibe-tibe sedih bila terkenang kenangan masa nini duk kl..
nasib baik nini senang nak gerak kl..

lepas ni da jarang online..sedih aje kan..hukhuk...sob..sob..uwaaaaaaa....



Sunday, May 29, 2011

outing..

haha..memang saje nak wat tajuk entry "outing" sebab nini kua gan kawan nini yang study kat upnm nih..kawan sekampung nini and satu plkn nini jugak..memang tak plan pun nak kua..tapi borak-borak kat fb..tiba-tiba dia dapat outing ..so, terus dia ajak nini kua..lagipun dia antara kawan yang memahami nini..bila nini sedih..dia banyak bagi nasihat..tapi nini respek dia..bila nini tanya.."eh, ko xnak cari awek ker wei.." then dia cakap "aku malasla wei, aku nak fokus stdy aku dulu..poyo x aku..? memang ada orang ckp aku poyo..tapi aku pikir masa depan aku dulu"..kan..? bagus kan..and nini cakap..waa..bagi aku okla beb,nape plak nak poyo..mmg betul la tu ko buat..bagusla..hehe..good kan nini..? lagi satu dia cakap..aku xnk couple takut jadi macam abang aku tak pun ko..dala aku lagi dua sem..hahha..siot je kan..tapi dia mmg best..nini suke berkawan dgn orang yang mcm ni..berkawan bukan nak ambik kesempatan..tak macam sesetengah orang yang bila taw single sikit je terus nak wat baik and baik ade makna..i hate dat okey !

tengs to kawan nini tuh sebab belanje nini harini..nini gurau je pun suh dia bnjew and bnjew makan je pun tapi. semua benda dia bnjew..sabar ajelah..mentang-mentang taw aku sengkek kan..? ahha..ok-ok la next month kalo ko dpt outing lgi aku lak banjew eh..nanti aku ajak reramai pulak..haha..lepas anta brg kt umh nini..ingat nak g tengok movie..nini nak tengok nur kasih..tapi sume lambat pulak..kawan nini ni dala kul 8 nak kena lapor diri..haha kelakar lak kan..? tapi best oooo...elaun pun da mcm gaji taw..! dua kali ganda elaun nini beb..then abes je degree lagi dua sem ni dia terus dapat keje tuu....nampak je orang cakap macam askar tapi starting gaji 3k..giler besh kan..tak payah nak cari keje lagi..da sedia ade..kan best nini camtu..tapi dia memang terer..tak cam nini..huhu..lepas da tak berjaya nak tgk movie..ktorg gerak ke boling tapi sebab ramai sgt..terus ke karaoke..waa..best giler nyanyi..lama xsumbangkan suara nini ni..mula-mula kawan nini segan nak nyanyi depan nini..sampai dia cakap " adoi, aku tak bolehla depan member perempuan nih..xfeel la beb " ! haha kuang ajor kan..then nini cakap..alaa..nyanyi jelaa..ko wat cam aku ni laki..cuma pakai tudung je ler..haha..then turn nini nyanyi..memang semangat habis..smpai tambah lagu kot..then sebab nini xpuas lagi and kawan nini pun nak balik kem dah..nini decide nak ajak kawan nini abyt..tapi minah tu lak sengkek..last-last nini pun kena balik jugakla kan..

ingat nak online kt oldtown dulu tapi sebabkan fikir nak save..and da kul 7 tapi lom solat asar lagi..nini terus ke surau and alang-alang menyeluk pekasam..terus tunggu maghrb baru gerak balik..ktm agak lambat yer..haish..kena belajar set waktu ! sampi je umah terus kemas brg and nini dapat online ni pun sbb akak umah nini offer broaband kt nini..baik kan..? hey..mestilahh..;D

AND dia janji nak teman nini mandi kolam besok..jangan jeles !!! yang bestnyer..dia skrg da abes degree in teaching english and dia da bagi sedikit tips tuk nini tuk improve my english and grammar..hee..suke ok ! ngee..

and now,nini da nak tido..sebab takut subuh tak terjaga..macam tadi..tapi solat jugak even lambat pun..nak wat camna kan..dah tak sedar..yang penting kita usaha yang terbaik kan..? and tadi even gah sengkek pun sempat gak nini sambar satu flat shoes untuk praktikal nt..haha..

okla guys..need to sleep..salam rindu buat semua...niniey...

jalan-jalan ke rumah baru bersama bestie saya gee =)

hye semua..harini nini baru ade mood nk update blog ni..sbb sorang-sorang kt umh ni..ingt x nini nak update byk2 entry tu..?so, ni la salah satunya..hehe..actually,nini pegi anta barang umh sewa baru nini..sepatutnya awal lagi da anta..tp..tp..nini tak taw jalan..and bila abg smpi je..nini plk tnya abg..eh,kau taw x jalan ni..? then terus abg ngamuk..haha..mati-mati die ingt nini taw..hekhek..sebelum dia smpi nini da cuak da tkut die marah..tp kawan nini gee ckp..xper..if orang tu marah or sape-sape..satu je kita wat..jgn lawan..kita ckp lembut-lembut jer..;p then mmg berhasil pun..haha..memang semua orang nini kol tanya jalan..last2 ade kwn yg nini kol ni ckp..eh nini..google map la..haish..time-time nazak cmtu nk google map kan.haha..good ideala..then bila abg da bising-bising..nini pun boleh bg cadangan bongok nini.."eh,japla aku google map jap eh.." abg nini lg la geram..hehe..dala dia tgk rumah pun geleng kepala gn kwn die..hei..nk pindah ok..memangla bersepah..!hahha..last-last dia ckp..ko ambik cab la..aku bayar..! barang2 len bak sini biar aku angkat dulu..haha..cian dia..balik saje jer..tp sekbek abg ipar kawan nini taw..so, sekali jalan jer..and dia pun bawak lori and kete..and kete tu pulak,abg ipar gee suh dia yg drive..waa...cuak..cuak...hahah...actually..nini xcuak pun..relax jer..sebab takut t dia lagi cuak kalo nini menggelabah rite..? huhu..

jom-jom kita layan pic pulak...

senyum tapi muka cuak..haha
tengah fokus tue..hehe
cian didie&mimie nini letak kat bawah tu..hehe..
hanya mampu berposing dulu..*sigh
nini nak mandi time ni tapi kawan nini gee tak bagi sebab malam..:(
muke comel niniey..ngee..
muke wat-wat ceria ninie..comey kan..;p
dia da mcm kakak saya dah..sume nak update kat dia..i love her..!
fokus !
anak-anak nini sumber inspirasi nini..;D

muka ktorang time ni sume tak berbedak..dari cheras angkat barang sampaila ke rumah nini yang baru..penat..?haish..jgn ckpla kan..nek lenguh badan-badan nini nih..tudung pun men sarung je..sebab tudung yang lain sume da sumbat dalam beg..tapi best ! lepas tumpang solat asar and maghrib kt umah baru nini kami terus balik umah cheras..

tapi cian kat didie&mimie..motif sangat nini nak bawak dia jenjalan..ingat nak tinggal dulu dorang kt umah sana..tapi tak sampai hati..then nini wat balik lagi..huhu..

okla..nanti nini update sal kawan-kawan didie & mimie and anak-anak nini jugak eh..

*nini dah susah nak online..ni pun pinjam akak umah nini punya..hukhuk..;p


Saturday, May 28, 2011

bila niniey rasyed ber"interview"..

hohoho,..sebenarnya nini sgt tensen dengan kelajuan internet dirumah akak yang agak nazak sejak dua menjak ni..nak upload berbagai pic nini yang cun ni pun tak boleh..dah tiga hari nini tunggu..dan nini decide nak type entry je..malas dah nak tunggu upload pic tuh..nini tak sabar dah..biarlah orang nak cakap ape..hanya nini je yang taw betapa peritnye menunggu pic-pic nini yang cun ni loading..mungkin sebab pic ni cun sangat kot..sebab tu loading..kan..kan..? heheh..

okla..nini just nak share kat korang yang ni pegi interview tadi..but yang tak bestnyer,,dia kol petang semalam suh datang besok (mean hari ni la kan)..then nini pulak juz bawak jean n shirt n sliper je kat umah akak ni..ahah..so, terus selongkar almari anak buah nini yang form 1..waa..muat taw..! pas da siap gosok..then my sis suzie yanti kol me and cakap.."bila ko stat praktikal..? aku de bawak baju-baju tuk prktikal ni..nanti dtg ambik kat cempaka..!!" haha..memang langkah kanan la kan..mungkin TUHAN tu maha mendengar..sebab nini setiap masa berdoa supaya urusan nini ni di permudahkan..alhamdulillah..sentiasa bersyukur kehadratMU YA ALLAH..terima kasih kerana sentiasa disisi ku..and nini terus pakai baju akak..akak-akak nini sume nak suruh pakai seluar and kemeja..nampak style sikit..ehehe..tapi nini yang taknak..sebab nini rasa baju kurung lagi afdal nak-nak ni hari jumaat..ambik berkat la kan..huhu..lepas tu..nini gerak gn akak suzie after lunch sbb akak suzie pun nak masuk ofis dia da kt cimb sebelah je gan praktikal nini..sebelah ker..? boleh laa kan..haha..nini lepak jap ofis akak then p pusing-pusing sogo dulu sensorang..haha..tapi bestla..ramai orang usha..hekhek..perasan la nini oi..huhu

lepas tu nini terus ke bangunan praktikal nini,terus ke tingkat 21..sumber manusia..setelah beberapa ketika menunggu.then bertemu jugak dengan akak yang incharge nini ni..and nini dapat di bahagiaan hr..owhh suke sangat..! and guest what...? nini cuma ade mase seminggu tuk relax and lepas tu da mula bz balik..lapor diri kul 8.15 pagi ok..! so,must prepare..! tak sabar actually..dan pasal nini nak interview ni pun orang-orang sekeliling nini pulak yang lebih..nini relax je taw..haha..tak rasa pape..nerves pun x sangat..mungkin DIA sentiasa bersama nini kot..

and balik je dari interview..nini terus ke ofis akak..salam gan dia then terus ke kolej tuk settle urusan ni semua..and alhamdulillha..nini antara yang terawal..lega and bersyukur sangat..syukur pada MU TUHAN..
then terus pulak melepak di rumah kawan nini zura and akmar..hee..lama xlepak dgn dorang..rindu sgt..! lepas lepak sana nini teman si zura tgk rumah baru dia then nini terus balik umah akak..tak pernah-pernah nini balik lepas isyak sensorang dengan lrt ke rumah akak,n ni la malamnya..takut..nini teringat orang yang simbah asid tu..dalam hati cuma tawakal and nini tak berhenti selawat and baca ayat kursi banyak-banyak kali..sebab nini ade baca ayat kursi ni pendinding kita bila bahaya..dala kaki melecet pakai selipar akak..tapi nini jalan laju giler..takut punya pasal..huhu..act, nini blh je mintak tolong akak or kawan nini dtg ambik..tp tak taw kenapa nini xnak biar orang tolong nini..nini rasa puas hati wat semua benda sendiri sekarang..

mungkin pengalaman mengajar nini supaya lebih berdikari..and tadi nini tiba-tiba teringat kat someone..i dont know why..it just be like that..tanpa notis..and nini hampir kalah..maybe sebab nini sensorang tadi..then nini nampak tempat-tempat yang selalu kami pergi bersama..but, im try my hardest to ignore it..dia da ade life dia sendiri and nini pun ade life nini sendiri..cuma nini tak nak fikir sal cinta lagi sekarang..nini belum bersedia..nini nak bina hidup baru nini balik..and pasal rumah baru nini..semua orang cakap..owh jauhnya..kenapa pilih jauh sgt nini..? and my sis pun cakap..kenapa tak ambik area umh aku je..senang nk dtg umh aku..~ sana jauh sgt..but..nini diam kan je..sebab nini ade alsan nini sendiri..and act nini mmg ade dpt umh yg lagi bagus dr yg skrg dgn sewa yang agak murah and berdekatan gn trnsport..but..nini yang nak pilih umah tu..even agak mahal..agak jauh..but..i have my own reason..!!!

ok..begitulah ceritanya..hahah..tak nampak macam citer interview je kan..? nanti nini kena lapor diri six june there..can't wait..! haha..

sedih xdapat balik kampung..but ayah nini ckap..balik kampung dengan urusan nini, urusan tu lagi penting..selesaikan dulu yang penting..but nini sedihlaa..sekbek mak nini nak dtg bulan julai ni.n my sis kat langkawi pun nak dtg july ni..yahooo..seronoknyaa..!!! and guest what..? akak umah baru nini baru je msj nini tadi suh masuk umah sewa tu awal sikit sbb dia nak tinggalkan kucing parsi dia dua ekor tu kat nini..cici and cinta..hee..dia comel giler u'olls..nt nini upload gmbr dia eh..?  tungguu...best kan akak tu..nini xbyr sewa pape lg pun dia xkesah..haha..sebab nini yang mintak nak jaga cinta n cici tuh..sebab dia comel sgt..! nanti didie&mimie adela kawan kan..haha..didie&mimie cici&cinta...hehe..and akak yang sebelah bilik nini pun pernah cakap mase nini tumpang solat bilik dia.."nini ade didie&mimie,akak kin ade cici&cinta..and bilik kitorang pun ade bela katak pulak..dua ekor..then nini terus terkejut taw..! terus tanya dia..mana..mana..????!! then dia tunjuk kat katil....owhhhhhhhhh..frogiey dua ekor rupanya..haish,,akak ni suke sgt gurau senda gn nini lak..haha..hopefullu nini ok di sana nanti..semua degree taw..cuma nini je dip..tapi nini paling muda..ngee..:)

*entry nini memang panjang berjela-jela..biasalah kalo da hoby suke menggoreng dalam exam kan..ni la jadi nya..hehe..

with love,niniey

Thursday, May 26, 2011

saya terhalang..*sigh

owhhh..jeles..! tu je nini nak cakap..tadi chat wit group kawan-kawan nini..sume cakap bosan..and me too..and bila dorang pun xde transport..nini pun jugak..huhu..yelaa..mana nak ade..kan belajar lagi..mana la mampu kan..tak mainla pakai kete orang kan..or batu loncatan rite..huhu..kalo nak beli mestila guna duit sendiri..baru best..! kawan-kawan nini dari uia,nini kt ampang and kawan nini mya pun kat ampang..last-last bila sume ckp bosan..terus dorang ajak lepak..plus bila kawan nini wawa yang stdy uia tu text kawan nini man, die cakap ok jugak plus nak celebrate kawan nini zura yang da dpt result tadi and lulus dengan jayanya..huhu..ingatkan main-main jer..then jadi pulak..sibling nini yang ade kete cakap nak datang ambik..aiyoooo...mencik..mencik..nini ofcosla tak jadi kan..tak bestla duk umah akak nak blik lewat malam..kang bising..nini jugak kena tadah telinga nih haa..yang tak bestnya..bila kawan nini mya,wan n man terus kol and text nak dtg ambik..owhh..tidakk...sory guys..nextime jer..hukhuk..tunggu nini pindah umah baru k..? lagi bape hari je pun..haish..have fun ye guys..and besok pun tak sure dapat join ke x..bila zura ajak celebrate besday kawan umh nini dulu akmar..haiyoo..teruknya..kenapa sekarang..?? arghh,..mencik..mencik...
tapi..nini kena redha jelaa..bersabar lagi beberapa hari..lagipun nini tak nak ajar selalu kuar sngt terutamanya malam..yela..nini pun da bertudung..tak manisla kan..nanti hilang seri..hikhik..

ops..sebab join sibling ni jugak..nini dapat macam-macam pengalaman..terutamanya tadi..nini chat gan sorang ni..kawan kepada sibling nini yg add nini di fb..then die tgur nini..and we all discuss about study..macam-macam dia tanya nini sal stdy..and nini pun suke jawab..sebab issue dia okla..formal..bila die tnya dip or deg,.nini ckpla dip..and die ckp umur nini muda lg..terus je further degree..and die ckp bla..bla.blaa..and i love to hearing what he talking about..and bila nini tnya die..dia dah "master" kot..master in engineering tuu...wow..patutla speaking ! *oh ye..die mmg speakiing,so..i have to speaking too..mybe in broken english..haha..tp cam dia faham je..okla kan..without google or any helper ok..?! haha..nini suke atleast it can improve my english..and bila die tnya y confuse nk further stdy or not..sebab pointer xok..? bf suh keje..? masalah kewangan..? wow..cepat nyer die tafsir..nini xsempat jawab lg..hahah..and die byk bagi nini nasihat..and im love to hearing his advise coz die pun da master and byk pengalaman..but yang sedihnya..die da deactive fb die..ingtkan mase die ckp tu lambat lg..then td da deactive da..lupa nak mintak ym dia..haish...
but..ade jodoh jumpa lagi..kan..kan..? jodoh nini pun nini serahkan pada DIA..bak kata "someone" tue..=)

oklaa..sebelum entry ni panjang berjela-jela..jom layan pic nini lepak kat taman bukit permai malam semalam before nini pindah barang..actually nini tak plan pun..juz mintak tolong kawan nini anta ke rumah akak kat ampang sebab kawan nini gee pun nak anta tv die yg tertinggal..tapi tibe-tibe bila yang tu and yang ni text ajak,terus jadi..haha..but,mulanya memang nini segan giler..sebab pakai mmg simple giler..juz nk anta brg umh akak je pun..tudung pun men sarung je..haha..so, jgn gelak k...ngee

see..? bedak setepek pun xde..haha
empat gadis pingitan..ngee..
zura,niniey,elly,gee

ok..sebabkan pic ke tiga da berzaman nini tunggu..so..yg ni jela..dua orang jejaka tu..nextime la k..mase ni sume xplan..zura pulak dating gn man..and nini,gee and elly nek kete wan..dorang best..sebab bila mintak tolong..nak balas pun xbg..patut nini yg bnje dorang sbb tolong nini n gee..but dorang lak yg blnje kami..bila cakap..dorang akan cakap.."ala..relaxlaa..kata pun family..mesti kena tolong"..huhu..terharu giler gn dorang..atleast nini tak terasa sgt lg kehilangan orang yang selalu buat benda ni sume kt nini..bila pindah rumah dulu..nini juz harapkan someone tu je..but now..syukur ade yang sudi tolong nini..siap malam tu kawan nini ajak p usha jalan nak g umah baru nini lagi konon2 nak ajar..tp bukan nini ngt pun..membazir mnyk kete jer..hee..ape-ape pun..semoga nini dapat lupakan perasaan yang terpendam ni sedikit demi sedikit dengan menyibukkan diri macam ni..

mase ni,sampai je rumah terus solat subuh..then lepak gan dak umh nini gee n sue..yang sedihnya..lepak kt atas lantai je..tp nini je da xlarat..pas solat je terus pengsan ! huhu..bangun je terus sakit-sakit badan smpai skrg..haish..

ape-ape pun hope korang tak bosan gan entry nini..nini menulis ikut mood..tapi tu pun pilih mood jugak kan..takkan badmood pun nak tulis..nak mengata orang pun nak tulis..we old enough..so, nini cuba belajr dari kesilapan yang dulu and orang-orang disekeliling nini..:)

with love, niniey

Wednesday, May 25, 2011

penat pindah rumah yang belum hilang dan keletah mereka..

owhh..tak sempat jugak nini nk update blog ber'entry-entry' dalam satu hari nih..yelaa...ingatkan da settle semua nya..but..ade je yang belum settle..and now im at my sister..penat still tak hilang..lepas je settle di rumah sewa saya..terus balik nek tren ke rumah akak pulangkan barang yang lagi sikit nih..nasib baik ade sue muncet yang sudi tolong saya..and then nini terus gerak ke mcD jusco maluri tuk lepak2..sebab bosan..lagipun kat mcD boleh online...haipp..mcm kt umh my sis xley online plk kan..ngada tol ! huhu..after je lepak around 6 pm we have to move coz sue muncet sister nk ambik dia kt bukit jalil..waahh..sedihnya bila saat-saat akhr nk berpisah..and perasaan nini kat kawan-kawan rumah time nak berpisah tu..xnak cakap ape-ape lagi...sebab if nini fikir..mesti akan meleleh je air mata nih..tiada lagi kawan tuk nini luahkan segala perasaan yang terpendam..tiada lagi orang yang menasihati nini itu and ini lagi..sad..! but..no..no..no..nini xnk update lagi sal tu..coz sekarang ni xley fokus nak menaip sbb di kacau oleh anak buah nini yg paling kecik ni..xley fokus and bagi ayat yang best-best..huhu..

ok..haa..actually nini nak citer sal "anak-anak" nini nih..adoi..actually nini da letak sehari sebelum nini dtg umh akk lg..and sampai je rumah akak..terus kena terjah..! waahh..da la nini xtido kat umah sewa semalam..yelaa..no tilam+bantal+selimut and wat soon..kawan-kawan nini sue n gee tak tido lansung..but nini..sebab tak tahan sgt..terpksa gak tido lepas semalam lepak malam tuh..yang tak bestnyer..si gee da siap landing dalam kete but sebabkan nini kat depan..nak tido pun segan..huhu..sampai je kat umh terus kena serbu gan anak buah..ade jer ayat "cikni..mimie&didie da bgun" "cikni,mandikanlah dorang" "cikni,mana makanan die" arghhh..tensen..tensen..dalam hati..hee.nyesalnyer bawak sini..and pagi-pagi da kejut cikni dia semata mata nak cakap.."cikni bangunla..didie&mimie da bgun pn tuh"..haish..yang tak tahan tuh..setiap masa nak bwk umh dorang tu kat mana-mana..nak tido pun bawak k..nak pegang xberani..then time nak main.."cikni pegangla..kita nak main gn dorang" time aku makan pun kena paksa jugak..bila nini mandi..kena ketuk suh cepat..! bila tgh solat,siap tgu tepi nini, bila tgh mkn..siap suh ambik guna tgn kiri n mkn tgn kanan..waa..badan nini da penat-penat sangat nih..tido pun kena kejut..haish..sebar ajelah..huhu..

*tak sabar nak update macam-macam entry special nini..tp xtaw bila..asyik kena gangu je..haish..tunggu k..hehehe..

dah berejam aku tgu nak upload pic..so, tahap kesabaran da smpi limit plus broadband ni cam siput..cuma ade entry jela eh..hehe..;p

salam sayang, niniey

Monday, May 23, 2011

BBQ gathering..

yeah..it's time to uploading the picca...jom..jom..kat fb dah..now di blog kesayangan saya pulak..pagi nih baru ade mood nak update blog..baru plan nk tido awal sbb xnk solat subuh lewat-lewat dah..adoi..tapi saya xboleh tido..anyway..tengs to kawan nini la sebab nak happykan n chill kan nini dengan ajak pi BBQ ni..so, ni la pic-pic kami..but..sebahagian je la..sebab byk sgt..huhu
itu man..yang betanggungjawab invite nini
ini pulak kawan yang dipaksa oleh nini ikut sama..cian dorang..huhu
kwn nini kena interview..dorang ni pun senasib gn di atas,,kena paksa gn nini..jahat kan..??
pic ni ade sbb ade muke nini tuh..bercahaya kan..kan..?
my new identity..bertudung..! =)
wit my bodyguard faez@bob
wit alep pun dak skul nini dulu..
zura dlm cabaran "truth or dare" and kena jerit kuat2 "saya sgt cun!!!" haha
BBQ diuruskan oleh jejaka-jejaka isacian ;)
sebab lapar sgt..ngee...
wawa my new frens..she so lovely..=)
da cmc artis pulak kan..hehe..
jagung bakar 
dah mampu tersenyum.
myasara,shach and niniey
sis ayna wit her daughter rara
poco-poco time !
famili yang best !

ok..dah,..dah,.kalo nk upload sume..mmg xabesla kan..so,ni jela yang mampu di upload..niniey cuma nak cakap..dorang memang best..and tengs to man isaac and zura sebab bawak nini tuk make me chill..and yes i happy be there..korang kawan yang giler and sporting...!!!

and alhamdulilah..i love to kekalkan identity nini yang bertudung nih.bertudung xsemestinya xbley wat aktiviti macam ni rite..cuma perlu pandai jaga diri jer laa..

and tipula kan xde rasa perasaan sedih tu lg..but..nini da makin boleh kawal and try to ignore it..yes..satu perkara yang nini belajar..ingat ayat ni.."if we think we can do it..and believes ourself..and yes..u can do it " 

p/s: guys..i love to share this..tryla tengok cite "tanyalah ustaz" di tv9..citer tu da feveret nini..byk info yg kita ley dapat and satu lagi dia astro aosis,bersama prof dr muhaya..if im not mistaken..it;s full of motivation..tak rugi tengok..!!

ok..im done...
with lovely kish,niniey rasyed !


Sunday, May 22, 2011

semoga segalanya di permudahkan ALLAH..salam takziah untuk mereka

tiba-tiba rasa sebak bila baca berita tentang kejadian tanah runtuh yang melibatkan rumah anak-anak yatim Al-Taqwa petang tadi..Ya Allah,permudahkanlah operasi mencari mereka yang tertimbus..setakat yang nini follow up..sudah lapan orang yang terlibat..dan ini amatlah menyayatkan hati and yes..tiba-tiba jadi sebak tengok keadaan dorang..semoga roh mereka yang terkorban akan di tempatkan di kalangan para soleh dan solehah..sama-sama lah kita doakan mereka..harap tiada lagi kemalangan jiwa di temui..

lokasi kejadian

Mungkin TUHAN lebih menyayangi mereka dan yes..ada tempat di sisi ALLAH bagi anak-anak yatim tersebut..hopefully semuanya akan dipermudahkan..amin..amin..

merenung pada diri sendiri..masih banyak yang kita belum lakukan sebagai hambaNYA..

with love, niniey 

Saturday, May 21, 2011

argg jelesnnyaa...

huhu..sesal kemudin tiada gunanya...hukhuk..tu la pepatah tuk nini harini sebab pentingkan tido dari keluar berjimba-jimba lagi bersama friends..semalam memang plan nak pegi jalan tar and shoot lagi..but..bila semalaman nini tak tido arghh..tak larat sangat bila dorang kejut..boleh pulak nini tgh mamai dat time..tak dengar pulak dorang nk tgk movie jugak..hee..melepas citer NUR KASIH THE MOVIE aku..!!! mencik..mencik..mencik...ok..xper..xper..saya nak tengok jugak citer tu nanti..tunggu orang ajak jer...haha..tapi ade ker..? hee..tu pun if ade rezeki dapat tengok...kalo tak de..its okey...yang penting..kalau ada citer twilight baru kua lagi..memang saya nekad nak tengok sensorang pun..! pedulik..pedulik..and baru nini teringat..kawan nini mya plan nak wat event tengok wayang ramai-ramai pulak...eh..okey jugak tu kan...can't wait for that.!
 ape yang penting..im try to build my spirit back..semangat yang hilang ~ lalalaala..macam lagu pulak..tiba-tibe teringat bila kawan nini kena denda nyanyi lagu..itu hukum karma..haha kelakar..kena spenuh perasaan pulak tuh..haha..

now..nini kena duk umah jela..mungkin petang nanti baru nak kemas barang sikit-sikit..malasnya nak pindah arghhh...actually malas nk kemas and angkut barang-barang nih sebenarnya,,huhu..da la my new house tuh jauh dari umah sekarang..and my friends pernah cakap..ni betul-betul nak move on nih..ahaha..yup dear..u rite..! im trying atleast...

“Sesungguhnya besar ganjaran adalah dengan besarnya ujian. Sesungguhnya Allah jika Dia mengasihi sesuatu kaum, nescaya mereka akan diuji dengan ujian. Barangsiapa yang redha maka baginya keredhaan Allah. Barangsiapa yang tidak bersabar, nescaya Allah juga tidak akan bersabar dengan mereka!” (Riwayat At-Tirmizi & Ibnu Majah)

with love,niniey.

lastnite is awesome !

arhh..baru sampi umah jam 9.30 pagi..!!! then terus balik basuh baju and ngadp lappy..xley tido even semalam seharian tak tido..but, ape-ape pun, its awesome lastnite..! tengs friends coz make me chill lastnite..im enjoy it so much..it such a damn good experiences to me ever ! and tengs jugak pada my friends,housemate sue n gee coz sudi temankan aku sekali..korang pun chill kan..? hope korang happy !!!
but, kami tak gerak sekali..and yes..saya tak kenal semua dorang ni..its only a fews friends that i know..seriesly..BBQ at bagan lalang,sepang last nite is awesome..nini gerak awal semalam dari umah sebab nak tolong kwn nini yang incharge segala preparation and makanan di sana nanti..pas je abes paper pagi tu then rest jap and kul 4 pm sy gerak dgn kelam kabutnya..tapi pegi umah my friends dulu tuk sediakan segala kelengkapan..and saya da pandai wat coslaw sendiri taw..! eheh..*ejaan sila abaikan..
mulanya grup kami akan gerak dulu sebab kami yang akan prepare segala kelengkapan di sana..but,it having some problem bila one of our group dalam konvoi tu excident at highway seri kembangan..so that, group second sampai dulu..and dalam konvoi kitorang..empat kali berhenti disebabkan tak sempat kejar each other plus jalan mase tu jem..ohh..penat sangat-sangat..but bila dah sampai..rasa semua beban dah lega..nasib baik dorang da siap hidupkan bara api siap2 kat sana and my friends pun dah sampai dulu..lepas da make sure averything is okay..kami buat sesi suai kenal..wahh..segan but enjoy..and guess what..? saya kena paksa jadi perempuan pertama yang kena introduce diri kat depan-depan tuh..segan but..mestilah kena sporting rite..? even tak kenal dorang but..im just being myself..and im love it so much ! haha..then we let dak laki yang maak-masak,bakar ayam n goreng2 tuk kami..and perempuan pulak wat aktiviti len..haha..kitorang men game "truth or dare"..actually this game was my idea with my new friends myasara..it such a good friend,pretty and sporting..and dalam gama tuh die kena amik cabaran dare and kena cium tangan setiap lelaki isaacian famili..haha..and bila turn nini pulak..mencik..mencikk..!!! nini kena bergambar gan sorang mamat isaac famili dengan gaya duduk atas paha kiri dia..arghh...terukk..and semua orang tunggu and paksa..giler..nasib baikla semua sporting..ade yang kena cari mamat isacc and mintak kapel la and macam2laa..it great experiences to me ever..! and nini jugak kena berlakon and duk tengah2 bulatan isacian famili and jadi seorang pengkid and pilih sorang lagi dalam group kami tuk sama2 berlakon gan nini jadi perempuan yang nini kena ngorat..hahah..sengal kan..? and kawan-kawan nini pun enjoy that game and i love it..and bila malam..kawan nini datang bawak gitar dengan kawan dia yang mmg belajar music,and dorang men gitar and kami nyanyi..nini rasa release sangat bila dapat nyanyi even bukan pun karaoke and even nyanyi kat tepi pantai pun..but bila ramai2 and semua sporting,it happening sangat ! mungkin ni antara salah satu cara or permulaan nini tuk release tensen lepas abes final semalam..and masalah nini yang lain..memang la tak di nafikan ingatan sentiasa ada even tengah seronok macam mana pun but..i try to handle it and try to avoid it dari effect diri nini lagi..memangla susah..but..i have to..=)

pic kami nanti nini upload yer...tunggu cameraman kita yang tengah tido lagi =)

im just missed "my life" so much.........

with love,niniey

Friday, May 20, 2011

good for me..

ohh..syukur kehadrat Ilahi kerana saya telah menghabisi kesemua paper final saya pagi tadi...ohh...tak terkata perasaan ini..setelah pahit maung derita sengsara keperitan yang di alami...akhirnya..saya berjaya juga....ewahh ayat..! skema rana tol kan.?? ehehe..biasalah bila otak da takley rehat macam nihlaa...and for paper tadi..i think..i do my best..insylh..mudah-mudahan i will get what i want..hope tak sia-sia semalam saya tak tido truggle dis paper...err..actually bukan struggle mana pun..but..dr petang mmg xstdy lansung..then malam baru terkial-kial...jd la mcm tuh..huhu..and now i just want to say that im happy...merdeka...!!!


jom berjimba-jimba tonite..!!! meraikan kemerdekaan saya nih...hehe..ohh..i can not be happy yet..result pulak yang menyesakkan dada..hee..takut beb..hoho..hopefully..saya masih boleh dapatkan result yang baik for dis sem..hopefully...~ i want it so much..!!!

and maybe lepas ni i da jarang pijak kaki ke kolej saya tuh..pijak kaki ke tempat len pulak..huhu..but its okey..i need to move on or berhijrah pada sesuatu yang baru la pulak kan..? takkan nak kat situ jer...and if ade rezeki kat situ..maybe saya akan teruskan jer..

sal praktikl ni pun satu hal lagi nak kena pikir..!haish..tunggu surat yang tak kunjung tiba sangat-sangtlah menyeksakan jiwa..and i need to start xsampai pun sebulan lagi..:( waa...takley rest pun..jeles gan kawan-kawan yang ley enjoy selama sebulan and saya dah kena "bekerja"..haish...sabar ajela kan...:))

pic selekeh sayer...=)
but i like...!

lepas ni dah tak pakai ID card lagi..mesti rindu kan tengok muka "ceria" saya tuh..sebab kawan-kawan saya cakap..muka saya kat ID card "muka nak bahagia" jer...haha...jeles la tuh...! ;p

im finish for this semester and its a release..terima kasih TUHAN..penantian ku tak sia-sia..cuma ku mohon, sentiasa bersama ku walau di mana pun diri ini berada...:)

penantian yang penuh kesabaran dan tanpa keluhan anda lebih bermakna dari orang yang mengambil jalan singkat untuk berjaya dan die berjaya...=)

with love, niniey

p/s: can't wait 

Thursday, May 19, 2011

saya ni teruk ker..?

ohh..saya rasa down balik..saya tak study apa-ape lagi for my last paper tomorrow morning..saya asyik berfikir-fikir am im worst..? saya nih teruk ker..? betul ke saya jahat..? tiba-tiba bila renung balik..rase sedih dengan sendirinya..sedih bila ade orang cakap saya ni teruk..mungkin kita tak nampak kelemahan diri kita and maybe orang akan nampak..saya terima benda tu..saya sedih sangat..saya tak nak jadi teruk..and now, im trying for that..trying to be a good human as i can..becoz im is a normal person..tak lari dari lakukan kesilapan di dunia milik ALLAH ini..mungkin ni lah kehidupan saya..atleast dia mengajar saya erti kesempurnaan..and saya memang tak sempurna..tapi syukur atas kesedaran yang ALLAH berikan pada diri ini..sebab saya cepat sedar kesilapan diri saya..saya banyak kekurangan..tapi setiap kekurangan yang ada..saya bertekad tuk perbaiki di masa akan datang..kesilapan mengajar kita erti perubahan..once kita buat silap and kita dah sedar..we need to berubah ke arah yang lebih baik..itulah makna kesilapan dan pengalaman..ia mengajar kita sebenarnya..am i wrong guys..? tolong betulkan saya..this is only my opinion..niniey pun tak perfect..nini ade baca satu ayat nih..alam adalah sekolah..and manusia di dalamnya adlah pelajar..terutamanya di alam remaja..once kita buat silap and kita cepat-cepat perbaiki diri kita..and kita sebenarnya dah berjaya dalam pelajaran hidup kita..but, if kita buat silap..and kita masih lagi lakukan kesilapan yang sama di masa akan datang..itu tandanya anda gagal di dalam sekolah kehidupan..u need to move on..! and saya nak berjaya dalam sekolah kehidupan nih..supaya saya tak membazir masa lagi,and bila anda da go through semua ni dgn jayanya..itu bermakna alam dewasa akan penuh bermakna..kenangan yang dulu..eloklah di simpan jauh2 dalam kamus hidup kita..supaya kita boleh teruskan hidup dengan normal..atleast bila kita da bahagia nanti..kita boleh kenang kenangan kita dulu..dan anda akan tersenyum sendiri..bermusuhan sesama manusia tidak akan ke mana rite..?

saya patut berterima kasih pada sesiapapun pun jua yang hadir di dalam hidup saya selama ni even sekejap..mereka banyak mengajar saya erti kehidupan..and im realize it now..suka duka jatuh bangun adalah perkara normal di dalam lumrah kehidupan..and something that we cannot to ignore..dalam hidup..kebahagiaan akan diiringi dengan kedukaan..secara silih berganti tanpa henti..mungkin dulu saya dah cukup bahagia and now saya saya terima ini sebagai pelajaran untuk saya..and i believes..kebahagiaan akan kembali pada saya dalam keadaan tak disangka-sangka jika kita bersabar sedikit waktu ini..dan insyallah..saya percaya setiap kejadian mesti datangnya sekali dengan HIKMAH yang tersembunyi..ALLAH itu luas pandangannya berbanding manusia yang melihat dengan mata kasar sahaja..setiap apa yang terjadi..mesti adalah yang terbaik buat kita di masa akan datang..we should accept is as our lesson..

and this only my opinion for myself..to motivates diri saya jugak..and im love to share with u..so that kita ley sama-sama berjaya dalam hidup kita..


It's not what happens to you that determines how far you will go in life, it is how you handle what happens to you..im realize it..

with love, niniey

p/s: doakan nini tuk my last paper besok k..? (WEB DESIGN)..luv u guys...!

Alhamdulillah..

bersyukur ke hadrat ilahi..tu la yang sepatutnya..kerana kita adalah insan yang terpilih..untuk lagi mendekatkan diri pada DIA yang satu..semoga selepas ni..akan ada sinar baru untuk saya menjalani hidup baru dengan keadaan yang serba baru..insyallah..apa yang penting..maafkan semua orang and jangan biarkan orang benci kita..sebab hidup kita takkan tenang and kita akan susah tuk teruskan hidup kita yang baru nak bermula balik..saya mahukan keberkatan dan keredhaan hidup di dunia ini..tu la yang patut saya kejar dari dulu..mungkin selama ni saya lalai and Allah beri peringatan pada saya balik..? mesti ada hikmah yang terselit di setiap kejadian yang berlaku..and saya percaya tuh..semoga akan ada sinar baru untuk masa depan saya yang masih luas dan panjang ni..sentiasa mendoakan itu..even doa kita masih tidak di dengari and di kabuli..but believes that..doa kita itulah yang akan membantu kita di akhirat sana..TUHAN maha adil..mungkin ada sebab dia masih tak tunaikan doa kita..and mendoakan kejatuhan orang lain adalah tidak baik sama sekali..so,please..kepada sesiapa..jangan mendoakan kejatuhan orang lain..sebab setiap orang tak sempurna..doakanlah hanya untuk kebaikan sahaja..and kita akan di muliai ALLAH..insyallh..meminta maaf adalah perbuatan yang mulia..so, jangan takut untuk meminta maaf..kita hanyalah insan biasa..malu pada ALLAH lagi penting dari malu pada manusia sendiri sebab..kita akan lama di alam sana..alam dunia hanyala sementara..carilah keredhaan ALLAH selagi masih ada waktu yang masih bersisa ini....


If you can find a path with no obstacles, it probably doesn't lead anywhere.

with love, niniey

ini kelakar..adoi..please ok !

adoi..tension nyer aku..please la dear..dont make something that will make me annoy u okay dear..? okay..??? ohh sweety baby..no need to used the new account to publish ur loving pic to me..ahh so sweet..cam nak nangis guling-guling je..huhu..stalker is okay if we not too over limit but, no need to used ur high effort to get to know my activities..ohh..terasa diri ini artis pulak..! hmm..*sigh..it's unmatured things okay!

since i pun no longer knows ur life or someones else life..so, i thinks its enough rite..? why we need stalker..? rasa tergugat maybe..?? no have trust in relationship..? or something else..ohh..malas nak mengkaji..my last paper is more important things now..another two days and im free..!!!

just remember guys, our action will tell us how old of our ages now..weather kita sudah matang or not..it will tell us berdasarkan pelakuan kita..so, i believes semua da besar kan..? dah matang kan..?


Good intentions make good karma, it is showed in how great is your life

 cakkk..!

renung-renungkan..dan selamat beramal...

with love, niniey

here i lost hope..~



Kita selalu sandarkan harapan kita menggunung pada seseorang terutama sekali kalau orang tu orang yang kita sayang. Perlukah letak harapan sebenarnya ? Tak perlu, tak perlu mengharap akan sesuatu yang bukan hak milik kita. Semua benda dalam dunia ni hanyalah pinjaman dari Dia bukan? Jadi...teruskan je kehidupan dengan memasang harapan pada Dia, bukan untuk si dia...kerana Dia, maha arif dalam menentukan yang terbaik buat diri kita.


  saya hilang harapan...

nak harapkan apa, harapan dah takde

Awak , awak tau tak kenapa saya berhenti berharap?
Sebab status yang awak sering ingatkan pada saya...awak dah bosan, awak dah fedup.

Awak , awak tau tak kenapa saya berhenti berharap?
Sebab saya tak mahu buat awak benci, rimas dan hina saya lagi.

Awak , awak tau tak kenapa saya berhenti berharap?
Sebab saya tak mahu dengar awak merungut rungut pada saya lagi.

Awak , awak tau tak kenapa saya berhenti berharap?
Sebab saya tak sanggup nak teruskan kisah hidup yang dijadikan permainan.

Awak , awak tau tak kenapa saya berhenti berharap?
Sebab saya nak bagi kebebasan pada awak untuk pilih jalan bahagia awak sendiri.

Awak , awak tau tak kenapa saya berhenti berharap?
Sebab saya tak mahu lagi tolong awak yang tak nak tolong diri sendiri.

Awak , awak tau tak kenapa saya berhenti berharap?
Sebab semangat dan harapan saya dah pergi bila awak juga berhenti percaya dan berharap pada saya.

P/s : Saya tak salahkan awak. Ini semua salah saya, saya yang terlalu meletakkan harapan yang tinggi pada awak sehingga membuatkan awak benci dengan diri saya. Maafkan saya.

Ok, since dah putus harap. Ini dia kata kata semangat untuk hari ini.  
Be Like A Duck !


Hahaha...paddle like hell ke?

Wednesday, May 18, 2011

why are people talking bout you back again..?

ohh..tired at all..juz need space..think this is the finished line..and i try to forget all kind stuff that happened in my life before..but, why i had being like this..? i don't know where is the mistake, but for sure i'm try to just continue my life as usual as i can..try to ignore about the feeling and all the memories that i have in the previous moment..but, it still have something that make it complicated and i don't like it so much..yes, every people need to go through all this kind stuff to make them learned and be more matured..and i accept it..but, why people still want to disturbing me..? please don't make me annoy u..because i still have a good intentions to you..and i try to let it go from my life..and it worst when i know some people still talking behind me with all of this..please..i can't live it when you still talking bout me..i'm just want to lead my life normally with people around me that honest and sincere with me..people that accept me that who is me now..not before..i'm just want to changes my life to be more better..more matured..only that..! it enough people..please..i don't want to let my tears easily fall again..you don't know what my feeling and how i go through all this kind thing..its hurting me when u still talking behind me when u didn't know my feeling towards all of this..i will let it go but please..let me go too..yes..i'm not perfect.but i try to be a good human with people around me..its the beginning for my life..my new life to find the blessing from ALLAH..its hard when we should let people that we love walk off in our life rite..? and i think i will success to let it go..and i'm trying now.! so please dear..let me try..trying without people annoy me again..and i will not to defaulting my promise..ok..i hold the promise when "people" said its have an explanation one day..! and i want to hearing that with my own ears and eyes..! so now, please..i'm just to live my life normally and let time counting every second to reach that explanation..waiting is hurting..im now waiting but i will see..!

with love,niniey

time to deleting my oldest entry yang tak penting lagi..yeah..semangat niniey !

aiyoo..bila usha entry-entry lama tadi..adoi..da beratus jugak ye entry saya nih..and ade yang bila bace balik..nak tergelak pun ade..betul ke aku yg tulis tuh..? woooo...then da tiba masanya saya perlu men deleting kan entry-entry yang saya anggap tak penting sangatla..or sangat menyemakkan entry saya pulak..haiyaa,.even rasa sayang oi rasa sayang..sayang oi..eh ternyanyi plak..ngee..eh okla..well..memanglah sayang nak buang kan..tapi..it supposed to be to deleting jugak ! mesti ! so..i will updating from time to time..acara kemaskini akan berjalan perlahan-lahan ye..tinggal entry yang penting unutk i sekarang je yang perlu dan sesuai di simpan rite..or.kita bako jer..haahha..cuma saya rasa penat bila setiap masa kena check email yang tak datang-datang..tak cek mail cek surat..hadoi..dengan blog lagi..ehhhh..kesian pada blog saya satu lagi tuh..ish..takper..tunggu masa je nanti..kita gantikan yg ini k..? huhu..adoi..macamla ni la kalo niniey rasyed tak boleh tido..mengarut tak abes-abes..dala besok nak kuar..plus nak ajar kawan saya lagi..or study grup..wahh..da lama rasenya xwat stdy grup,,tapi stdy grup kali ni..saya yang kena ajar orang..haish..but bagus la kan..if ade bakat..ape salahnya jadi cikgu..kat umah akak pun..macam-macam subject saya ajar taw..sains tahun lima, math and english..wow..tapi sains saya agak lemah sikit sbb sempat belajar sekejap je di tingkatan 4 then saya pindah ke sek teknik di dalam jurusan kejuruteraan mekanikal..then bila abes spm..terus bertukar ke business..wahh..jauh kan tersasar..?? but sokey..i pun minat giler business nih..lepas ni if ade rezeki..boleh further stdy in business or aswara dalam bidang tarian..adoi..tak abes2 lagi bab tarian kan nini..hesy..angan-angan jela dgn minat kau tuh..huhu...okla yer..need to sleep..sok nak kua lagi..adoi...pening..;!

niniey dengan nafas yang baru. =)

horrayy..blog saya da berubah...!!! lagi i suka bila colour yang di guna sume colour feveret i..orange ! ohh...suke..suke...tengs to "kawan bek" saya yang tolong editkan yer..? mwaahhh..cayang u lebeyh..hehehe..
so, sapa-sapa yang berniat nak stalker tuh..sila kan lah ye..saya suka..lagi menambahkan traffic blog saya nih..tengs yer..sebab stalker blog cantik saya nih..suke..suke sangat..! lebiu la...ngee...

sebenarnya..saya dah lama nak tukar background and header blog saya nih..almaklumlah..nama pun da berubah..saya da tak free hair lagi macam dulu kala..saya kini da bertudung..but, maybe ade certain-certain pic yang saya belum sempat tuk tukar kan lagi..and tu akan saya tukarkan nanti perlahan-lahan..take it easy and u will be easy..eheheh..

tetibe je ade nafas baru je bila blog ni bertukar..semangat baru..azam baru..and yang paling terharu..sampai sekarang..orang tak berhenti take care pasal saya..support saya even ade yang bukan la rapat dengan saya sebelum ni..haish..alangkah terharunya saya..jasa baik anda takkan saya lupakan selamanya..tengs la babe..mwaahh..mwaahhh la semua k..

hee..bila baca balik ape yang you all tulis dalam ayat-ayat memujuk korang..i rasa more better..and i love this one "tu la masalah nye....kene time2 nk exam lak tu...mmg dugaan paling besar bg ko....kalo ko boleh lawan,mmg ko sorg pmpuan yg hebat niniey....aku nk ko lawan sume tu...buang prasaan sedih tu jauh2...." 
and dats all la k..kang ade jugak yang stalker lelebih plak..kang bace lebeyh-lebeyh haru biru plak..hesy..


the part dat i love is..kalo ko boleh lawan..mmg ko sorg pmpuan yg hebat niniey ! wow..insyallh frens..i will..saya suka bila orang cakap saya kuat plus hebatt..sebab saya memang seorang yang kuat..yeah..nini kuat..lalalaala..~


looking for you ! beware ok..! haha


p/s: tengs for reading dear..i know u like my blog rite..? ohh..terharu i..;p
http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/186167_100000226555031_4494036_q.jpg

wit love, niniey rasyed

Tuesday, May 17, 2011

putih is back !

yes..alhamdulillah..my putih is with me now..setelah penat menunggu berminggu lamanya..then finally i got it..! alhamdullh..rasa tak ley tanpa dia..lepas ni mesti jaga dia baikbaik dah..xmola lg wat dia sakit..uhuh..yang penting..nini nak kemaskini lappy saya balik..maybe after final kot..bagi nafas baru gitu..ehhehe..anyway..i love putih so much..dia banyak bagi kenangan for me..even rosak..i will simpan jugak dia..eheh..

putih..i luv u...

bila "sis" panggil i akak..ngee..:)

woo...finally..sampai jugak umah cheras...setelah jadi babysitter selama beberapa hari..haha...then..sampai umah sewa..terus teman makcik sengal sorang ni pegi makan kat kedai belakang..yela..tinggal kami berdua je yang ade..yang len sume kua n belum balik lagi..and pas balik tu..xtaw nak wat ape..teringatla satu conversation dengan famili isaac ni kat fb..i mean group kami la kan..dia add nini..then we all chatting at wall post..then borak punya borak..baru dia tanya nini..anyway sis..which one is you..? oh..i said..im at the right side, wearing scarf (orange)..lol..then dia cakap..wow..ur ori sweet la dear..haha..and i ask her, eh..and u plak..which one is u..? then she said..owh..im in the middle one..sweet..! and also hot..but, i xtaw umur dia..lepas da borak sikit punya lama..and anak buah nini cakap.."cikni..tanyala umur die.." haha..then she said..im 23..ohh..dah terbalik suda...then nini pun cakapla..eh..terbalik suda kita nih..it supposed to be me yg kena pgil u sis rite..? but sokey..jus remain that call..anyway..sis blh jadi younger than u..haha..then dia setuju..and she ask me to be her geng nt..if jadi pegi camping tu..n die xbrpa kenal geng isaac sgt..ohh..same goes to me la dear..but, sokey..atleast adelah yang nini rapat and member nini jugak..actually, nini pun xsure lg pg ke x camping tuh..sbb on dat day..nini br abes final..and malam tu la jgk camping dia..but,hopefully boleh pegi..and sis tu keje at subang..atleast blh tmbah kenalan baru nanti kan..? she look sporting and best..haha..and xsabar nak chill wit dorang la...hehe..

Monday, May 16, 2011

masih tiada mood..

huhu..nothing to say actually..juz bukak blog and tangan terus menaip ini..tengah bosan..nak study..? hmm..memang ade la yang sama-sama nak tolong study gan aku nanti..tak silap aku pulak yg kena jadi cikgu..huhu..biasala kalo da balik ampang..mcm ni la aku..haha..and anak buah aku ade ckp.."cikni..mama suka cikni skrg..dulu cikni seksi,suka balik mlm2..tapi sekarang..cikni datang sini..cikni pakai tudung, tak tinggal solat, rajin...wah...yela tuh..patutla bila aku nak balik awal sume xnak bagi kan..yela, sapa lagi nak tolong masakkan dorang tengah2 malam karang..? i kan makcik yang sporting..:) haha..perasaan suda..but,hey, biarlah..i need to using "sinikal" words now..! i dont care what people talking about me..fulstop..

memang tak taw nak wat ape pun sekarang..bosannya yang amat..macam mana la nanti bila da abes final kan..? mesti tak taw nak wat pape..nasib baik laptop da ok..and tak sabar nak layan cite korea drama tu balik..err..lepas ni, malas nak online lagi..err (padahal xckup duit nak beli braodband lg) haha..yela..bulan ni je..i da guna more than 1k ok..memang kesian sangat to my parents but, i no have choice..:( but, akan ku balas secepat mungkin...ma and abah juz tunggu je k..? cuma aku belum fikir tuk continue my stdy or terus cari keje je nanti..? but, bila "bergayut" wit my friends, die nak i smbung stdy..and die pun da abes bljr n tgu kputsan tuk continue degree in usm..hopefully die berjaya,yela, pernh dpt 4.00 and last cgpa she got dean list ok!.and ayah die cakap..if niniey smbg stdy..masa depan nini lagi terjamin..sebab ayah die mmg kje di bhgian kemasukan pekerja at ptrjy..ohh..tapi lambat lagi la pakcik..dua tahun tu..hesy,..tapi aku pun teringin nak stdy at aswara..huhu..haish..macam-macam kan nini ni..but, apa2 pun..i follow my family decision nt..and setiap keputusan tu mesti ade baik n buruknya rite..? rezeki ade di mana-mana..and tadi akak aku cakap..try apply di dua lg tempat prktikal ni..sbb situ ade elaun sama mcm gaji pekerja..sebab dia da kenal orang yg da pernah keje kt situ..atleast, aku da ade satu tmpt if xdpt pun..huh..but, ok jugak tu kan..ape2 pun tgu abes final dulu..

yang penting, esok nak balik umah pandan teres dah..nak abeskan mase kt sana sebab pasni masing-masing da berpecah..hesy.,.sedih jerk kan..but,hubungan xkan putus,insyalhh..boleh jumpa lg..juz duk je len2..yang penting..masing-masing kawin nanti.boleh nampak muka dorang lagi...haha..

tolak rezeki lagi..err..

adoi..rugi jerk rasa...da dua hari berturut-turut orang ajak banjew wayang..tapi asyik cancel je..actually mmg teringin nak tgk...tp no mood lagi..huhu..and kawan-kawan pulak ajak ondaspot..mmg xla nini nk join kan..hesy..and ptg td pulak..tiba num yang tak dikenali kol..then bila tanya sape..rupanya kawan sekolah dulu..dia cakap ade tiket free satu ni..and i got around two hour tuk bersiap..ohh..mmg ikutkan smpt je kalo rushing..tp masa tu nk ujan pulak plus nini at my sista home..so, terpaksa je lepaskan tiket free tu lagi..hesy..but sokeyla..nini pun nk relax dulu..malas nak pikir enjoy sgt..ade satu paper lg left..so, struggle yg ni abes2 dulu..huhu..and one hour later, nini texting kawan nini..then mcm mne boleh dia da xguna num tu..and ada suara orang len jawab and bagi salam pulak tuh..er..actually kawan nini tu non muslim..err..terkejut jugakla kan..ngtkan da convert to muslim..alamdlh..but, mamat len..hesy..then bila da sure die bukan orang nya..nini mintak maaf..and suh abaikan msj ni..but,tiba2 dia cakap.."eh xper,boleh je kenal-kenal kan.." oh..mmg xla kan..n im answering.."erm,sory gngu..saya msj pun sbb ingkan kawan saya..tp bukan plak..sory n abaikan msj ni k.." and dia ckp..sombngnya awak..hesy...geram je masa tuh.then nini jwab, ermm saya sombong kat orang yang xkenal jer..sory..and bye..and die pun terus ckp bye..hahah..rasa menyampah pulak gan orang yang nk kenal dgn cara mcm ni kan..hesy..yang penting..im shuld beware wit people that comes in my life after dis..shuld be more carefull..nak terima sesenang je tu mmg susah la kan..yang penting skrg..chill wit my friends lagi bagus..=)

Sunday, May 15, 2011

bila tak de keje and rasa lapar di tengah malam..

hhaha..pelik-pelik je entry saya malam ni kan..?? mentang-mentang final gap seminggu..terus lupa study kan niniey ! haha..nasib baik kat umah akak..kalo kt umah saya..da lama wat macam-macam aktivities..senamrobik ke..karoake ker..haha...nasib baiklah ade anak buah yang da besar..sporting la jugak..ape-ape hal..secret wit her jela..haha..tapi malam-malam mesti ade ayat ni "cikni..laparla..jom masak..!"..hahah..then memang aku pun tumpang sekaki gak..menggeledah peti ais akak aku wit anak-anak buah tercinta..haha..giler kan..? tapi best..rasa mcm adventure..padahal tak pun..huhu..and ni pun update blog sambil melantak dgn dia..bosan..! kalo ikutkan tadi kawan nini da ajak kuar tgk wayang ramai-ramai..errrr..xdela ramai sangat..but..kenal tolak kan..huhu..tapi hopefully jadi pegi camping tu nanti..hee..hopefully jadi la kan..tapi rasanya jd cuma diri nini je yang belum tentu jadi ke tak..hoho..yang penting nak settle sal pindah umah dulu..hee..mmg excited sgtla nak pindah umah tuh..kawan-kawan nini da siap pesan awal-awal lagi..nanti nak dtg lepak..mandi kolam..hahah..dan dan je kan..pindah pun belum lagi..tah-tah abg nini yang sesat nak anta barang nanti..huhu..bukan ley caya sgt dorang tuh..nini ni lagi la..kalau guna transport rasmi ingatla kan..tp tu pun pening-pening lagi..sbb tak sama mcm yang nini naik selalu..huhu..tapi sokey..as long as my family is behind me and friends also..then im okay..insyallah..but now..my friends dont want to let me alone..and they will makesure im wit a full activities wit them..even by texting,calling,meeting and make me laugh even they know im crying dat time..huhu..i love them so much ! tengs all..wether u far away from me..near wit me..u are always wit me when im need it..tengs !

Saturday, May 14, 2011

paper entrepreneurship

salam all..niniey back again after done three paper this week..and now..i need rest for a while..yes..memang im need the rest..more rest ! rasa teruk sangat bila keadaan kita sedih n tensen dengan macam-macam then terpaksa study for final..tuk semester last pulak tuh..ohh...tak taw nak cakap apa..niniey rasa teruk sangat-sangat..first paper,im not ready yet actually..still in emosional..huhu..nasib baik niniey dapat the highest carrymark with all subject..alhamdullah..tu berkat nini belajar selama ni even bagi nini semester ni adalah semester yang paling teruk bagi hidup niniey..tapi carrymark pun juz membantu untuk lulus tuk semua subject jer..alahai..teruknyerr...actually nini target 3 A's and 1 B in this semester..but..now..all B's is should be okay..just want to maintain my pointer so that i can get my loan to be scholarship atleast for 10 percent from MARA..then i will make my parents prouds of me..! niniey nak wat surprise..tapi..kenapa semua benda ni jadi time ni jugak..?? niniey takley fokus tuk final nie..:(

ECOMM subject is worst for me..dengan tak dapat tips lansung then orang lain dapat tips..then MULTIMEDIA is more better than ECOMM..hopefully result nini okay for this two papers..amin..then for ENTREPRNEUR..ohh..yang ini paling teruk i think.i mean..dugaan tuk study tuh..actually mase paper multimedia nini lagi risaw this paper..sampai xberapa fokus sangat pada multimedia sebab fikirkan this subject..sebab niniey suka subject ni a lot..and selalu fokus in the class..but nini kecewa bila carrymark tak membantu dapat A..then nini try fokus this subject but i can't mulanya..and niniey no have mood lansung..sampai tengah pegang notes niniey nangis dengan sendirinya..why..? because nini tensen sangat bila kenang semua ni..and perasaan tu kuat sangat masa tuh...and i failed again..sampailah niniey ambik wudhu and solat then baca surah yasin..niniey still can't handle this feeling..nasib baik nini sediakan air yasin yang niniey baca sendiri tuk exam ni..and alhamdulillah..rasa okay sikit and i just read and read page by page bak kata lecturer nini..no tips..! sekarang ni, bila nini sedih..nini legakan dengan baca yasin setiap kali solat..and then im feel better..sampai dari tak berapa lancar nini da jadi lancar..and nini make a personal conversation wit my ustaz at kolej then dia cakap..if ade sikit-sikit tak betul it still can be acceptance but must to learn and learn in the future..and i love it..! i will learn it..and the result in answering the ENTREPRENEUR paper is awesome ! even ade yang tertinggal sikit-sikit..and yes..hanya dua orang kawan nini yang faham perasaan niniey semalam bila tengok keadaan nini..im weak..but my friends said..just read niniey..ada yang membantu kita esok..jangan risaw..and yes..maybe DIA taw niniey da try hardest and maybe DIA taw ape perasaan nini waktu ni..and niniey jugak selalu mengadu pada DIA yang satu..DIA banyak taw perasaan nini dari semua..DIA yang sentiasa ada bersama nini..dan sebab DIA jugaklah niniey still kuat and dapat hadapi semua ni..alhamdulillah..and im used all the answer paper and the idea macam mencurah-curah..heh..it awesome..dalam banyak-banyak paper..yang ni okey dari yang lain..even yang ni dugaan dia hanya TUHAN je yang taw...huhu..lega sangat-sangat..and now...only one paper left..WEB DESIGN wit 3 credit hour and wish me luck guys..!!! and i will score dis paper..! insyallh....

luv u all..eheh..

Sunday, May 8, 2011

final exam mood..tahun 2011..

yuhuu..da nk final exam...yeeaa....tak sabar nak abeskan empat paper killer nih...

10/5/2011-Tuesday
ECOMM
9.00-12.00 Noon

12/5/2011-Thursday
Multimedia
2.30pm-5.30pm

14/5/2011-Saturday
Entrepreneur
9.00-12.00 Noon

20/5/2011-Friday
Web Design
9.00-12.00 Noon

then after je kul 12.01 Noon..then im free...yeehaa...!! boley enjoy giler-giler..dengan kengkawan tercinta..penat dah janji nak jumpa nk jumpa but..still busy..and now..will menghitung hari untuk bersama mereka..and dorang dah pun cuti sem and da abes beljar..wah..wah..mendatangkan kejelesan nih..! xper..xper..lg dua minggu then im free..but ade juga sedihnya dalam gembira sebab..sebab..saya kena berpisah dgn kawan serumah saya..:( but, it my decision and dorang pun nak cari environment baru..ala..tapi weekend boleh je jumpa..cume xsama rumah jer..and bakal umah baru saya sangatla nice..belum masuk i dah jatuh cinta..i suke..! sebab memang jauh dari umah sekarang but dekat gn tempat praktikal nanti..and tambang  pegi balik pun tersangatla murahnya..yeah..memang jatuh cinta lah sangat even depositnya mahal but sokey..ade kolam renang lagi..hee..tak sabar nak duduk..xper..xper..lagi tiga minggu lebih saya akan pindah sana..! umah baru..kawan baru..*nt nini cite ye..=)..hidup baru..suasana baru..num baru..hahah..yahoo..yahoo..tak sabarnya..baju juga baru..and bestnyer..bakal umah baru saya tuh ade dua ekor kucing persian..wah..bulu dia gebu giler..umur baru je lima bulan tp badan dah gemuk gedempol..jinak giler..and yang pasti my frens pun berilmu..atleast dorang boleh ajar nini speaking more better in english..maklumla nk ambik tesl ni..hhaah..iyolah kan..tapi segannya..qualification masing sume gempak-gempak..hehee..but nini suke..dorang baik je..boleh buat calon mentua taw..! sume cantik2..=) nanti saya pun jadi cantik..:) wah..perasan suda..

apeapepun..wish me luck k..saya nak buktikan pada mak ayah and famili yang banyak membantu saya bahawa saya akan berjaya..yang penting..saya nak kejar shcolarship from MARA..or i mean hanya bayar 10percent..insyalh..i can do it..! insyallh..if i can do this sem better..i will get it in my whole sem..saya akan berusaha okey..!! and saya akan buktikan pada seseorang..! haha..

p/s:yang penting..jgn berdendam pada orang and maafkan semua orang..=) and dikesempatan ini nini ingin memohon maaf kepada semua and jangan lupa doakan nini okey..dadaa...=)

di sebalik setiap dugaan..ALLAH selitkan kita kebahagiaan..

yes..for me..past is the past..i will let it go..! biar puas hati manusia-manusia sekeliling dengan cara macam tu..mengalah tak beerti kalah kan..cume tak nak biarkan diri di pandang rendah pada orang yang berfikiran rendah..or pendek..! so, now..dah terselit segala hikmah di sebalik setiap kejadian yang berlaku..ok betul jgk kata sis ni..biarkan mereka dengan labu-labunya..yeah..so that, i lagi rasa more better..lagi bersemangat tuk teruskan hidup yang masih panjang..di depan mata lagi banyak yang perlu kita tempuhi..tak sangka ramai yang memberi support..tengs for them..yes..tak sabar nak abeskan final yang masih belum bermula..but, even semua nya banyak effectkan diri but i will not it make my future lost..! hei, ni niniey okey..! yup..im is a quite strengh la..bak kat orang sekeliling..jangan berdendam or marah-marah..it will effect urself jgk..ahha..betul tu..hei..niniey kuat la beb..! i will makesure its not effect my life..bak kata my frens yang i br rpt..juz focus on ur final..it is your final semester..u will build ur career by this..and if u success..lelaki akan cari u..bukan u..hahah..? betul ker..? tapi aku nak ker nanti..? cari bila senang..bila time susah..? tak nak bersama..?? so gentleman..n kesian kt perempuan nih kan..depan cakap lain..blkg ckp lain..yang bodoh pun ikutkanla percaya la kan..hahha..but, itu takkan terjadi pada niniey la kan..HARGA DIRI i terlalu tinggi untuk itu k..so, i prefer to focuss on my future first..yes..ofcosla dengan KEREDHAAN dari DIA yang MAHA ESA..percayalah manusia sekalian..if kita niat sesuatu tak ikhlas tuk masa depan kita..even dengan cara yang anda rasa anda yakin berjaya..tapi ingtla satu perkara..HIDUP memerlukan KEREDHAAN dariNYA..once anda berjaya tapi dengan cara and niat yang salah..for what kan..? anda rasa anda mampu bahagia dengan itu..?? hei, TUHAN tu MAHA ESA laa..sooner or later..its not take a long time..juz tunggu ajela..carilah keberkatan dariNYA..bukan kebahagiaan duniawi wahai manusia..yes..im not perfect..but you think u can live in perfection dear..?? u false..look urself first and barulah tengok kelemahan orang lain k dear..?? janganla terlalu pentingkan diri sendiri..bcoz life is KARMA..!!! what goes around comes around dear..this is only my advise pada orang di luar sana tuh keyh..apa-ape pun yang dilakukan..jujur dengan ape yang dilakukan..and someone had said to me..love urself first before love someone..and now i will love my self and wont let anybody hurt and bagi harapn kosong lagi..i will not believes it anymore..sedih..? sikit pun tak..but..i feel more better now..yeah..i rasa DIA tiupkan semangat baru dalam diri saya..dengan menghantar orang-orang sekeliling yang memahami..and advise for all..belajar la terima kekurangn diri masing-masing..jangan cari kebahagiaan di atas kesedihan dan kehncuran hati orang lain..becoz life is KARMA..!
okeyla..nini nk study..! my final lagi penting than other.."niniey kan kuat".."walaupun ...xkenal nini sgt..but ..taw nini seorang yang baik and tabah.." buktikan nini boleh berjaya k..?? hei..i will ok..ingtkan boleh mati hilang orang ni..but..here me is..niniey yang baru dengan semangat yang baru..hye semua..=)))

sedikit nasihat dari mak nini.."biar orang buat kita..but dear,please..jangan kita buat orang..hidup tak berkat..!!"

p/s:haram is tetap haram..and i still haramkan..!!!