i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Saturday, April 23, 2011

mula jauh hati

huhu..nothing to say actually..tiba-tiba tangan laju je nak menaip kat umh akak aku ni...type ape lagi kan kalo bukan entry blog bubu saya lahh...tu pun sebab anak-anak sedara semua da tido..kalo tak..mimpi ajelah nak beremosi bersama blog tersayang di malam ini...huhu..tak tahu nak cakap apela malam nie..cuma..sedikit rasa hati yang nak di luahkan..and ada yang perlu di simpan di dalam hati..sebabnya..for me..tak semua benda we should publish at blog rite..? and for me..blog yang saya ada sekarang ni hanyalah untuk meluahkan perasaan sedih, gembira dan berkongsi sedikit ilmu bersama..tak lebih dari tu..if nini rasa marah..terasa hati or something else..im not prefer to said here..does'nt suit for me i think..huhu..

tonite, or actually today..i feels jauh hati wit someone..malas da nak sebut sapa..becoz i know..akan ada yang mengkritik...so..i will more carefull after dis..and cuma nak meluahkan perasaan lega bila dapat jawab retest tadi..ok..just lupakan soal test..lega sangat da lepas..even tak study sangat pun..! hnya tawakal yang mampu sekarang ni..

soal jauh hati..entahla..tak tau nak cakap camne..haha..sengal kan..?! niniey..niniey..nasib ko la kan..memang da hampir fed up dengan semua ni..maybe agak kasar bila niniey menggunakan perkataan itu..tapi..bukan bermaksud bosan dengan hidup nini..tidak sama sekali..i know..DIA ade sebab and hikmah yang masih belum masanya untuk di tunjukkan pada niniey..saat itulah yang saya tunggu-tunggu..hopefully akan cepat hadir..i will wait it..! cuma sometimes rasa kecewa dengan keadaan sekeliling...yelaa..manusia..tak lepas dari perasaan yang berbagai-bagai..begitu juga dgn niniey yang da sedia lemah ni..cuma apa yang penting sekarang..niniey nak cuba focus pada study and habiskan semester yang panjang ini (walaupun shortsem and masa yang agak singkat) dengan cepat..semester yg panjang sebab bermacam-macam perkara berlaku..mungkin tu satu pelajaran juga buat nini..short sem untuk lima mata pelajaran di kolej/kelas..dan yang paling bermakna bila dalam masa yang sama niniey dapat belajar juga lumrah kehidupan..plus i get the gold experiences in this shortsem study..

yang penting niniey nak abeskan study ni dengan cepat..tinggalkan semua yang pahit..and start to build my new life..apa yang niniey harapkan selama ni..biarlah masa dan takdir yang tentukan..kadang-kadang ayat sama je akan nini terima..its ok..i will make myself is on the top..niniey akan buat diri niniey berjaya dalam hidup..niniey akan buktikan harga diri niniey sangat tinggi..biarlah apa orang nak kata..mulut orang..bukannya boleh tutup kan..kalo tutup pun..still boleh berkata-kata..so..let it go..

cuma nak luahkan..orang yang tak merasai apa yang di alami kita takkan faham apa perasaan kita even orang tu paling dekat dengan kita..even orang yang kita sayang sepnuh hati sekalipun..dia tak akan faham sehinggalah dia yang mengalami sendiri perkara tu..and niniey suke hukum dunia..iaitu KARMA..yes..what goes around ,comes around..so..bersedialah..anda akan merasai apa yang orang sekeliling anda rasai..

saat ni..niniey teringin nak luahkan satu ayat yang sentiasa bermain-main di fikiran tuk di luahkan..niniey cuma akan tunggu masa tuk luahkan..mungkin akan tiba masanya nanti..i will wait..and  i will say it to someone..and now..my life is my life..not everyone...

niniey cuma nak cakap..niniey benci....*....tettt...yes..tak baik benci seseorang sebab lagi sembilan jari akan membenci kita...but..niniey ade sebab kenapa niniey benci and ada perasaan ni..bukan kerana apa yang dilakukan..tapi ia sebab nini juga..:)

hanya mampu berserah dengan hidup niniey..i mean..kejayaan nini..now..i know who is with me now..saat niniey macam ni..niniey cuba pandang dengan mata hati..yes..i know it..i know sapa yang sentiasa ade bersama niniey..and niniey da boleh nilai seseorang itu atas pengalaman yang sedikit ini..

*boleh tak nak padam sebahagian dari ingatan niniey nie..? kalaulah boleh...niniey akan padam semua yang nini dah taknak ingat..yang nini nak lupakan terus...tapi..i know i can't..but i believes..DIA ada sesuatu yang berharga buat niniey..=)

No comments: