i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Wednesday, April 20, 2011

i missed them =(

yup..i missed them..i missed them at PONDOK PENYAYANG RAUDHAH..
baru dua hari lepas pegi sana..16 APRIL 2011..sabtu..prgram mentor mentee anjuran math dpartment telah mngadakan lawatan ke sana..satu pengalaman baru bagi aku sepanjang aku belajar ni..ok..i never had join event like this before..so,this is my first ok..for sure, im really excited guys..=)
seramai lebih kurang 60 peserta been involved and my group incharge for sukaneka there di conduct oleh
si rio di bawah ni


and bersama grup member yang lain...sila rujuk figura di atas..;p

becoz of si rio ni beria sgt..so,we let he to be the LEADER in our grup..yup, give him opportunity to proof the  skill..but what were we get..? zero..! nothing..kami pulak yang penat and handle last minute..ok..only kami berlima k..and also support by zira..kwn si rio..but,Alhamdulillah..kami berjaya..and dapat pujian dari lecturer-lecturer yang lain..supposed to be proud ok..! haaha..tak de la..

kat sana first kami bergotong royong..but, bila sampai je kat sana..rasa macam sayu sangat..sedihnya keadaan dorang..sayu lihat kanak-kanak berlari-lari sambut kami..sambut dengan perasaan gembira,ohh..terharunya..lepas bergotong royong kami bersessi LDK..then terus ke aktiviti sukaneka..and im choose grup 1..di mana ada empat grup semuanya..and yang paling happy bila i can handle my grup yang ada empat orang tu dengan sabar dan berhemah...cewahh..mula-mula..yup..perlukan kesabaran..mereka susah di kawal..my group terdiri daripada umur 17 tahun, 15 tahun, 14 tahun and 12 tahun...dua perempuan and dua lelaki..biasala bila masing-masing lawan mulut laki lawan perempuan..haiyoo..pening fesi ini taw..! sampai dah xde suara nak abeskan semua game tu even ade empat game je kami kena handle..first game, ikat kaki berpasangan..first game..kami menang di tempat pertama..so, dorang da xnak main..Ya Allah..sabar jela..then tah dari mana aku beralih ke pakar motivasi..guna sikit kepkaran ku dlm reverse pshycology..wahh..giler kan..haha..lepas sesi pujuk memujuk..beri smngt..then dorang join jgk..kali ni aku suh dia raih num satu lagi..demi aku..wah..teruk kan..? but yeah..impian kami tercapai..sekali lagi kami meraih tempat pertama dalam acara cari gula dlm tepung..lepas tu terus ke permainan seterusnya iaitu tisu pocong..permainan ni..kami pilih ALI..grup paling muda dlm kump aku..sebabnya..dia pendek..but..kalah dengan kecomelan badan dia..haha..rugi xambik gmbr..dia comel sgt..!nt korang tgk pic die k..suara dia best..! tapi sayangnya kami kalah and dpt tempat terkhir beb..ayoo..malu..malu..terus dpt tmpt last dr pertama..ok xper..i give them the support..kita boleh menang dengan menang satu game lagi iaitu belon air..and mase ni..jenuh aku nak mencari dorang..sebabkan berhenti rehat tuk makan jap before game last..satu hal pulak nak kumpulkan dorang..merayap..haha..lepas da menjerit-jerit panggil mcm anak hilang..baru dpt kumpulkan dorang..then we got num 2..yeah..and aku yakinkan dorang yang kita still boleh menang..but, keputusan semua kt tgn lec..dorang xberhenti tanya kita boleh menang ke x..aku pulak yg risaw..tkut dorang kecewa..but..bila masa yg di tunggu tiba..i can see they were happy with the result..tempat pertama keseluruhan..yup..akak bangga dengan korang taw..! ada rezeki kita jumpa lagi k..i will never forget you all..insyallh..akak doakan korang berjaya dunia dan akhirat..amin..and inilah mereka...

group 1

rumah mereka

bersama hamper kemenangan

sesi br sampi n terus ke gotong royong

otw ke sana

sessi LDK

wit anis =)

Time nak balik daaa...:(

sempat singgah bergambar..sapa-sapa nk bagi bantuan kol je num di atas tu k..

masa nak balik tu..macam-macam rasa ade..berat hati..penat..sedih..sayu..bercampur-campur..and mula la terpikir..kalaula aku ade duit berjuta..alangkah bagusnya...but..tu pun kalau ada je kan..? and if betul la kita ada..boleh ke kita gunakan duit kita tu ke jalan ALLAH..? semoga kita semua tak lupa pada asal usul kita..masih ramai lagi yang susah dari kita..yang memerlukan kasih sayang dari kita..bersyukur dengan apa yang ku miliki..alhamdulillah..

tapi bila dah sampai umah jer, terus rasa sebak..bercampur baur..and time tu rasa rindu kat dorang..rasa sunyi sangat dalam hati aku..rasa rindu yang amat sangat kat dia..=( and sepanjang masa ku tunggu berita dari dia..bila dia tak balas..rasa jauh sangat diriku dengan dia..and now..i missed him again and again..

kenapa susah sangat tuk lupakan dia walau sekejap..? hopefully dia sentiasa sihat dan dilindungi ALLAH..amin..

rindu nak pergi lagi ke RAUDHAH..
tapi maaf ye, susunan gmbr lintang pungkang sbb da rase ngantuk...

nite all...




Enhanced by Zemanta

No comments: