i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Wednesday, April 27, 2011

going to my hometown tomorrow morning...;)

Ya Allah..bersyukur sangat pada Allah..di permudahkan segala urusan ku tadi..now..kena belajar buat semua benda sendiri balik.. da takde orang nak tolong antakan niniey lagi ke stesen bas seperti hari-hari yang berlalu..bila nek tren sorang-sorang pegi beli tiket tadi..rasa sayu jer...sebak sangat-sangat..rasa rindu sangat kat dia..now, im realise..niniey kena buat semua benda sendiri..tak boleh bergantung pada orang lagi..terutamanya dia..niniey kena berdikari..mungkin da kena belajar dari sekarang balik..cuma mula-mula tu..mesti akan terasa terutamanya bila nak naik bas dan saat sampai sini balik..mesti dia akan tunggu kat stesen bas.,and niniey rindu nak salam dia,and bila salam dia..mesti nini akan nangis,kadang2 tngok dia lambai tangan kt nini,masa tu nini akan nangis,perasaan rindu tu da mula kuat pada dia..dia yang selalu tolong angkat barang-barang yang mak kirim..tapi sekarang..beg-beg nini tu, terpaksa bawak sorang-sorang...act, xkesah sangat tapi cuma nak dia ada saat tu..menemani niniey..tapi tu semua dulu..tak mungkin akan berlaku selain dengan izin ALLAH s.w.t..niniey hanya mampu berdoa untuk kehidupan dia..semoga sentiasa di lindungi olehNYA selalu..selama nini da jarang text dia..susah sangat nak kawal diri ni..seksanya hanya TUHAN je yang taw..fikiran hanya pada dia jer..tapi nini cuba kuatkan semangat dengan sentiasa biasakan diri dengan beristighfar pada ALLAH..alhamdulillah..niniey harap,bila kat kampung nanti, nini dapat tenangkan diri niniey dengan semua benda yang berlaku...teringat balik mesej dari dia sebelum nini nak balik kampung hrtu.."mesej yang buatkan niniey rasa bahagianya hidup ini" tapi rupanya..sekejap je kebahagiaan tu..tapi..bersyukur dengan itu..atleast nini dapat rasa perasaan wanita yang rasa diri disayangi oleh someone yang istimewa..walaupun hanya sekejap..cuma sekarang..perasaan rindu ni kuat sangat kat dia..mungkin terasa bila esok nini da nk balik kg..and nini rasa nini dan dia akan lagi jauh..huhu..tapi..nini tak taw dia rindu nini ke tak lagi..niniey nak sangat taw..or dia da ade someone yang baru hadir dari hidup dia..?? niniey tak taw..tapi sampai sekarang nini tak taw ape perasaan dia kat nini..jawapan dia buatkan nini keliru..sometimes niniey rasa macam dia still sayang nini..tapi sebelah pihak lagi..nini rasa dia da lupakn nini..entahla..perasaan..janganlah mainkan lagi perasaan ini..
hope dengan balik kampung ni..niniey dapat tenangkan diri nini...selain nini nak mintak restu dari ma@abah niniey..niniey da last semester and tak lama lagi nak praktikal and niniey belum taw nak sambung study or keje je..dulu mungkin nini da nampak arah tuju nini..perancangan nini da cantik and nini da nampak macam mana hidup nini nanti..tapi.."kita hanya mampu merancang..Allah yang tentukan.." and sekarang..nini tengok mana yang trbaik bg hidup nini..masa depan nini..mana rezeki sampai dulu..
hope dia sentiasa sihat dan selamat pergi dan balik dari bali..nini teringin sangat nak taw perkembangan dia tentang trip dia tu..sebab nini taw dia excited nk bercuti dgn kawan-kawan dia..dia nk spent waktu bersama kawan-kawan dia..hope dia gembira dengan percutiaan dia kali ni..semoga dia di lindungi Allah di sana nanti..

will missing you....

but satu je yang nini sedih bila nak balik kampung besok..nini terpaksa tinggalkan "anak-anak niniey" tu kat rumah sewa..=( terasa berat sangat hati ni..lepas je beli tiket..terus je pegi kt dorang..fikirkan dorang..terus air mata ni keluar..and niniey ambik keputusan nak tanya kedai..boleh tak jagakan mereka..tapi bila fikirkan balik..nini tak berani..takut kedai buat sambil lewa jer kat dorang..nini takut tiba-tiba da jadi lain nanti..and cas tuk kedai jagakan pun agak mahal untuk sehari..if seminggu..?? so, nini ambik keputusan beli makanan dia , kuaci banyak sikit..and makanan yang leh tahan lama..atleast dia ada makanan nanti..nini takut sangat bila balik sini balik..akan jadi lain..tapi..nini rasa berat hati sangat-sangat nak tinggalkan dorang..nak bawak balik sebab nini naik bas..terasa nak ketuk setiap rumah orang satu-satu nak tanya sapa yang sudi jagakan dorang ni..huhu..hope dorang ok sepanjang ketiadaan nini nanti..mesti dorang rindukan nini kan..?..hee..mestila..nama pun "mama" dia taw.! ;p

will missing them too...

p/s: doakan keselesaan dan keselamatan nini pegi dan balik besok..

No comments: