i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Wednesday, March 2, 2011

mencari kekuatan diri

cuba mencari kekuatan diri dari dalam..cuba memotivasikan diri sendiri sejak semalam..lepas tgk-tgk video motivasi..aku cuba kembali pada ketentuan yang maha besar..alhmdulh..aku da x mcm dulu..atleast..aku masih lagi dapat berfikir secara matang..kalau dulu aku hanya menangis dan menangis..tp skrg aku xboleh mcm tu lagi..si dia mesej aku pg td..dia nak aku berjaya..dia nak aku ketepikan masalah ni wat seketika..tumpukan pada exam n FYP dan assgnment2 yang lain dgn kwn2..dia ckp..bagi dia masa..ya..aku akan bagi dia masa..asalkan jawapan yang aku terima seperti yang aku selalu doakan selama ni..aku taw..kalo kami putus..orang yang punca kami jadi mcm ni akan terus bersorak happy..from now on, aku xkan layan lagi manusia tu..aku tak takut dia nak buat apa pun..biarla dia bahagia..yang penting..aku taw ALLAH bersama aku..and aku yakin pada JODOH TUHAN..bgun je pg td..aku still menangis..menangis and menangis..aku belum dapat terima hakikat..tp aku xkan tunjuk yg aku lemah depan semua orang kecuali dgn dia..aku xdapat tutup kelemahan aku bila bersama si dia..sebab dulu ape2 masalah dia yg sentiasa ada bersama aku..ingat lagi mase aku gado gn kawan aku dulu time sem 3..dia ckp..semua benda ada yang xboleh kongsi dgn kawan..kalo xpuas hati or pape..cite kt b..kawan bila gado..dia akan kuarkan semua cerita kita..ya..lepas tu..aku sntiasa luahkan kt dia..n paling aku hargai..bila dia ada masalah..dia akan mengadu kt aku..aku suka sgt bg sokongan tuk dia..n dia pandai kuarkan aku dari masalah2 aku selama ni..dia penasihat aku yang terbaik..tapi skrg..dia n aku adalah org yg berbeza..cuma dia mintak sedikit ruang tuk diri dia tuk buat keputusan...aku tunggu saat tue..aku harap sgt keputusan yang dia buat adalah yang terbaik buat kami di masa depan kami..aku yakin DOA aku di dgri..aku tunggu saat tue..n td..aku cuba mencari kekuatan dgn belikan anak-anak kami rumah baru...even dulu kami da janji nak beli yang besar n mahal ckit..tp xperlaa..tu sume mungkin xkan terjadi..biarlah aku bahagiakan diri aku sndri dgn wat something yang happy kan benda n orang di sekeliling aku..now,aku yang perlu jaga sendiri didie&mimie tue..n aku bertuah sgt didie n mimie ade mak angkat yang mmg take care kat dia...tengs korang...tengs nak jaga dorang sama2 gn aku pasni...
appreciate sgt2..aku taw si dia pun sygkan didie n mimie tu...tp cuma waktu skrg yang menghalang..die pernah suro aku bunuh je dorang tu..aku taw mase tu dia tgh terkejut gn semua yg berlaku..dia mangsa keadaan..aku faham perasaan dia..cuma aku xkan jatuh if kalo itulah manusia keji tu nak dari aku..tak kan sekali kali..! dan aku takkan pernah berhenti sayangkan dia..insylh..aku sentiasa doakan supaya tetapkan hati aku dan dia..b..if b bace entry ni..syg rinduu sgt kt b..b tenangkanla dulu diri b tue k..syg akan sabar menanti...i mish u..doakan syg exam besok..memang syg xstudy ape2 lagi tuk 2 paper esok b..cuma syg study sket pada subjek multimedia n lansung xsentuh E-commerce..syg xtaw macam mana besok b..hanya dapat tawakal padaNYA je skrg..hope sgt b buat keputusan yang betul..syg akan sabar menunggu and masih berharap..


*sory pada semua yang bace entry2 aku sekarang..mmg memerlukan tempat untuk meluahkan..sory..:(

1 comment:

Suezieyla said...

take time k niniey..
sabar dgn dugaan korang nie..
InsyaAllah..
If jodoh korang panjang xkemane..
Aku hope sangat atan tak akan wat keputusan yg silap..
Hope sangat korang kuat..!!
kalau kita pihak yang betol Allah sentiasa bagi ganjaran yg baik kat kita..
mungkin ada hikmahnye ape yg berlaku nie..
dekTkan diri kita padaNYA insyaAllah kita dpt balasan yang baik dariNYA..
Amin..
Aku akan selalu doakan kebahagiaan korang..
Benda yang berlaku nie perlukan masa k..
Hidup mesti diteruskan..!!
Aku sayang ko..!!
ingat tue sampai bile-bile..!!!!!