i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Sunday, March 27, 2011

=GERAM GAN DORANG=

hee..bila dengar je pun da ley terbayang caner perangai dorang ni..lagi kan jumpa..lagi wat aku bertambah..geram..geramm..gerammmm.....
aku geram gan si didie&mimie ni...!
Dorang ni kan sekarang..punyala  hyperactive..geram..geramm...! xreti-reti duk diam lansung...! bawak pegi kat tempat org pun xreti nak duk diam..dia men redah jer...mana aku xgeram...!
makan pun satu hal..memilih...nak demand jer..! tapi sebabkan kat kedai nya jual tidak bervariasi jenisnya makanan mereka..so..die kena dan terpaksa telan je makanan yang ada..rezeki jugak kan..:)
tapi haritu si dia or "bapa" kepada dorang ni da pandai ajar dorang makan tauge...and ice cream...
see...! da pandai makan ice cream..! then time aku jumpa "papa" dorang ni..die bagi plak milo nugget nie...
nila die milo nugget tu !

and jugak choc cadbury..korang da taw kan caner rupanyer choc jenama tu..so,xyahla nak susah-susah upload sementelah internet ni agak sopan santun hendaknya..! xlupa juga fries mcD..abes taw...hee..demand kan..??

korang nak tengok x rupa didie&mimie ni..? dulu pun aku ade citer kat entry ini dan sedikit gambar dorang...

but..ni gambar latest dorang..nak tgk..? jom...terjah..........

tengok tu..pantang orang dtg mengendap..mesti macam tu..:)

ni la tempat beradu mereka..

tengok tue..

ni pandangan atas teratak dorang

see..? xley duk diam lansung !

okey..saya rasa cukup takat tu je dulu i upload...kerana masalah streamyx yang terlampau sopan di malam ini..didie&mimie ni my cutes and lovely hamster ever..! and the first pet i got from someone that i very love..
*selama ni pernah beli pet sendiri tapi ayah suh pulangkan balik...yela..haku men beli je..rumah..makanan lansung xpikir..nampak cute and duit ade terus beli..mase tu darjah 3 kot..eh..yeker..? lupe..lupe...hehe ;p
nak taw pet ape..? tunggu ~ :D

even aku kadang-kadang xde mase tuk dorang ni..but..aku sayang sgt kt dorang ni..ni la anak-anak aku..pengarang jantung aku..even aku sedih..bila tgk gelagat dorang ni aku jadi senyum sendiri..kdg2 bila org xde..aku suke borak2 gan dorang..sbb aku taw..haiwan ni pun makhluk Allah jugak kan..even dia xfaham..tapi mungkin dia boleh rasa ape yang kita rasa..
ingat lagi,ade satu hari tu aku sedih sgt2..then sambil nangis aku pergi kat dorang..dorang nampak aku..terus dorang datang dekat aku..dorang tengok n macam nak pegang aku..masa tu aku sayang sgt kat dorang..even tgh menaip ni pun aku jadi sedih..dorang ley faham maslah aku...

macam kucing nenek aku..dia xpernah berenggang gan nenek aku pas Atuk@Tokki aku meninggal...nama dia "Putih" setiap kali nenek aku pegi surau subuh and magrb dia mesti teman n bila nenek aku solat..dia tgu kt sebelah..nak makan pun sama..nak tido mesti sebelah nenek..now.."putih da mati" :(

aku sayang didie&mimie ni macam orang yang bagi mereka ni pada aku..aku sayang "bubu" jugak...bubu aku xkan lupakan..tu la tempat aku peluk malam-malam and ade time aku sedih...nak tengok bubu..? aku da letak kat side bar tuh..:) bubu la yang selalu nampak aku nangis..air mata aku,air mata dia jugak..*sebab bila aku nangis je mesti cium and peluk dia..so,diala yang sapu air mata aku ni..huhu...
ni plak video didie&mimie ni...jom tengok...!



ni la aktiviti aku..juz tengok and kacau-kacau dorang je...;p

and dorang ni punyela susah nak mandi..dorang akan lagi hyperactive bila tibanya saat tuk mandi..di sini kita memerlukan kesabaran yang tinggi tuk mandikan dorang ni yerk..tapi nasib bek dorang pandai keringkan badan sendiri..so xpayahla susah-susah aku nak keringkan lagi..*pernah guna hair dryer aku dulu sbb nak cepat kering...:D

okeyla...hope korang enjoy k..i mish someone right now...someone that give them to me...! :(




Enhanced by Zemanta

No comments: