i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Sunday, March 13, 2011

Earthquakes in Japan

Ya Allah..sungguh besar kuasaMU ya Allah...sesungguhnya kami adalah hamba-hambaMU yang tersangatlah lemah..terlalu alpa padaMu..sesungguhnya selamatkanlah kami dari segala bencana Ya Allah..sesungguhnya, ENGKAU lah yang berkuasa atas setiap ciptaan MU..selamatkanlah dan berikan kekuatan pada mangsa-mangsa tsunami dan gempa bumi di Jepun sana YA ALLAH..

Bila dengar and tengok berita gempa bumi lepas satu ke satu negara..rasa takut sgt..tapi manusia..kadang2 masa baru2 berlaku tu je yang kita takut..then lepas da 2 or 3 tahun selepasnya..kita akan lupa balik..kita akan terus lalai kepada sesiapa yang lemah iman nya..pada sesiapa yang iman nya semakin bertambah..alhamdullh...
salah seorang manusia yang lemah adalah aku..mudah-mudahan selepas ni aku akan lebih mendekatkan diri kepadaNYA yang ESA..amin..sama-sama lah kita mendekatkan diri kepadaNYA..

Kerdilnya kami Ya Allah
kejadian di Jepun adalah GEMPA BUMI yang keLIMA terbesar dilaporkan sejak tahun 1900 yg berukuran 8.9 skala richer. Semoga kejadian yang berlaku akan memberikan kita pengajaran dan keinsafan pada semua..sedarlah, ini mungkin sebagai amaran olehNYA kepada hamba-hamba nya agar beriman kepadanya...wallahualam..

semoga Malaysia di hindari dari segala bencana seperti ini dan sama2 lah kita berdoa pada mangsa yang terlibat..

No comments: