i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Monday, March 28, 2011

=Anugerah Tuhan=

tetibe tergerak hati nak menaip waktu sekarang sementelah esok ade quiz for multimedia..dua chapter pula tue.. study..?? ermmm you all rase..? yup2..i xdapat study lansung...terukk....
i da try study..but..nothing...! saya xde semangat tuk study malam ni..if dulu..bila lec sebut je ade quiz..memang balik umah terus ngadap note..but now..??? with my condition right now..? ermm...segala-gala nya berubah..!huhu

berbalik pada cerita di atas..ANUGERAH TUHAN..i mean..anak...
mesti korang pelik kan kenapa aku tiba-tiba post entry pasal anak kali nie...i pun tak taw kenapa...
i just feeling it and want to share it with my readest..huhu..

semalam saya mimpi saya ada anak..and ofcosla anak dengan dia..i dont know why..maybe sebelum tu i ade terbaca entry dari miss lulu ni kot..pasal pembuangan bayi..and tiba-tiba masa tu saya jadi emosi..if korang tanya kenapa..i sendiri pun xtaw..sampai terbawak-bawak kat mimpi benda ni..
and i ade conversation with two my friends after read the article..
and adela sedikit perbincangan...masing2 ade pandangan sendiri..but..semua xsetuju bila ank tu di buang sampai meninggal dunie..di buang di loji tandas..digigit anjing...Ya Allah

*yes..mimpi mainan tidur right..? but sometimes mimpi tu adalah petunjuk..wallahualam..

continue balik ape yg saya mimpi lagi..tak taw kenapa saya boleh mimpi yang saya ada anak dengan dia..and saya xtaw saya dengan dia mase tu da hidup bersama or x..but..dia ade di sisi saya..tapi..tibe2 terus saya kt kg..and saya and anak tu je balik kg..i mean..umh my parents..my parents sayang anak tu..! and my family pun sayang anak tu..and masa saya nak balik sini with anak tu..my mom give me money..i pun xtaw why..?
and then mase tu i hdup dengan anak tu..and saya sayang sangat-sangat anak tu..mirip anak tu serupa dgn dia..i dont know why..

then when i wake up, i feel like ade semangat baru dalam diri saya..! i dont know why..
but..hopefully itu petunjuk yang baik..and lepas tu..perasaan nak ade anak membuak2 dalam diri saya,.haha teruk kan..? kawen pun belom..! sampai tadi i tanya kawan i..if kita student..boleh x amek anak angkat...?? sedangkan pasangan yg da kawen pun susah kan nk ikut prosedur tuk amek anak angkat..ni kan pulak kita as a student yg xpunya pendpatan apa2..huhu..

*teringat pada Rebecca Nur Islam yang ada anak angkat..anak angkat die chubby..hee..xsabarnya nak ade anak sendiri..!

so,pada sesiapa yang punya anak..ingatlah..anak satu pemberian dariNYA..anak jugak adalah rezeki dari TUHAN..hargailah mereka dan berilah kasih sayang secukupnya..insyallah..mereka akan balas kasih sayang yang serupa di masa hadapan nanti..insyaallah..

jagalah anak kita seperti anugerah yang paling berharga...

seorang ibu seharusnya menyayangi anak mereka lebih dari segalanya..seorang tidak akan sanggup melihat anaknya di dalam kesusahan..sanggupkah anda melihat anak yang dikandung lebih 9 bulan ditinggalkan di tepi2 tong sampah di biarkan kesejukan ? renung-renungkan..

rindu kat anak buah saya nie...


Allesya sofiyya
iyya

rindu kat budak bulat ni..! geram nak peluk2 dia..hee..
*ingt lagi,saya pernah nangis gila-gila lepas naik cuti semester ni sebab rindukan dia..mase tu saya baru smpi kl setelah menghabiskan cuti di kampung and baby sofiyya ni pun br lahir and abeskan pantang di sana..sempat jaga die kejap..then kena balik kl da..kat umah sewa xde orang and perasaan rindu tu lagi kuat..and mase tu saya nekad tuk balik umah my sis kt ampang malam tu jugak dengan kol teksi..nasib baik ade teksi yang saya kenal..but cuak jugak..mase tu hanya tawakal jer..and alhamdulh selamat smpi umh akak before kul 10 malam..;D
Enhanced by Zemanta

No comments: