i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Thursday, March 31, 2011

for my dear......

i mish you..i mish you sekarang...=(
hope saya kuat..i mish you a lot  =(

im is not me ?

entahla..xtaw nak merepek ape lagi kat dalam blog yang da jadi tempat mengadu nasib ni..for sure semua orang bosan dengan blog and dengan owner die sekali kan..im sure that ! huhu..
sorry to those who reads my entry that is all about my feeling, feeling and feeling..? boring...? im apologizes it..very very apologize to all..
i just need the place untuk meluahkan now..my diari and this blog is the place that aku akan tuju bila sedih..happy..rindu..sory for everyone yang baca blog ni..=(
bukan tak perasan..perasaan sgt..maybe if aku yang jadi pembaca aku pun akan jadi bosan..here, aku nak mintak maaf sgt2 kat semua k..im sorry ~

im is not me..? betul ke grammar aku ni..? xperla..memang jiwa tengah kacau and menaip pun ikut gerak tangan jer..tanpa berfikir..and hopefully aku tak mengguris hati sesiapa yang membaca..maybe dalam xsedar or what..but, i just only tell about my story and my things here..not the others people except him. i mean him and my family is my life too..
pernah cuba tuk diam kan diri..xnak update blog lagi..tapi bila rase sedih..dengan automatiknya tangan akan bukak blog ni..i can't control it.=(

betul ke kawan aku cakap aku bukan seperti niniey yang dulu lagi..? if bukan..macam mana dengan niniey yg dulu..? aku pun lupa life aku macam mana..but, what is i know is..my life is wonderful and will bless with him by my side..and without him, this is who i am now..? but sampai bila..?
who can answer it when aku sendri pun xdapat pastikan diri aku macam mana..yup..i know..aku bukan macam dulu lagi..im turning quite silent aka pendiam now..but, i think better macam ni dari semua orang taw..and aku still x jumpa sapa yang dengki dengan aku lagi and ramai orang cakap..orang-orang sekeliling aku juga..but who..? wallahualam..biarlah dia bahagia..dats y, aku da jadi fobia tuk meluahkan pada orang lagi..
aku cuba xnak berdendam..insyallh..aku akan buang perasaan dendam tu..but, untuk memaakan sekarang..aku belum bersedia..not yet ! tapi my friends pernah cakap.."if aku kat tempat ko, xkan senang aku nak maafkan manusia macam tu.." but, for me..biarlah..maybe dia bahagia dengan wat orang mcm ni..maybe tujuan and objektif dia tuk wat aku jadi macam ni da berjaya..but my friends said..if aku akan bahagia balik dengan dia..and dlm masa yg sama aku belum jumpa sapa yang "dalang@mastermind" tuk hancurkan hubungan aku ni..still akan jadi lagi..sebab manusia ni ade satu perasaan yang susah nak buang dari diri dia..iaitu perasaan sakit hati pada kebahagiaan orang lain..maybe sekarang dia bahagia dengan cara macam ni..but, see my words ! dia takkan bahagia dengan cara sebaliknya..i want see that "manusia" in my whole life..and tuk berterima kasih juga if one day because of what he@she did this to me..i will on the top in the future...hope "you" will wait the time...i will prove it..only see my words..!
please jangan cabar aku ! ermm its look like macam aku nak wat benda jahat rite..? but..i mean..jangan cabar saya..saya akan buktikan yang saya akan berjaya dengan dugaan macam ni..maybe skrng ko nampak aku lemah..yes ! sangat2 lemah..sampaikan satu masa rasa nk tinggalkan semua ni..pernah fikir "i can't perform this last semester..i can"t" but when i hear my mom voices through phone.."nope...i can't make them dissappointed of me..never..! dorang da byk berkorban untuk aku..and dengan restu and kepercayaan mereka...and cinta aku pada dia..(M.S.B.M.J)..i will buktikan yang aku akan berjaya..even now, i only can get "only Diploma" first at my ages..twenty first..but, i will buktikn yang aku akan tetap berjaya..
now, hanya tak sabar untuk habiskan lagi dua bulan tuk aku tamatkan zaman belajar aku di alam kampus, alam kolej cause after dis..no more "assignment yang melambak" no more "projects" sana sini..no more "quiz+test+midterm+final exam)" no more lagi..yup i will missed it very much..
rasa sedih sangat semuanya terjadi dalam sem last ni..sem yang si dia pernah pesan "wat yang terbaik dis sem cause this sem last "syg" pegang buku" "spent time gan kawan-kawan"...bila da jadi macam ni..and aku jadi lemah and semangat aku da down..and demi tuk buktikan pada dia and my family..aku akan sabar menanti tuk abeskan belajar aku di sini and build my career..and insyallah if ade rezeki..i will pursuing my study at the higher level..doakan semua..this is my "new" azam..

i will achieve it ! will and will..
*for my friends and people around me..."tolong ingatkan aku" bout this when i lupa nanti..~

@luahan ini untuk diri sendiri..if ade yang kurang senang..seribu kemaafan di pohon..and if someone yang di maksudkan baca entry ni, see my words...! insyaallah..doakan saya k semua..amin ~

appreciates for all that gives me the support..only one words..you are my inspire to be at the top =)
*poyo x ayat ni..? sory =)

for him: hope awak akan tunggu dan tak sabar tengok saya berjaya...doakan syg k..tengs for the brilliant support to me..ketahuilah..dorongan dari awakla saya still bertahan kini~
*syg rindu b sekarang =(..,
dulu ingat lagi b je yg sentiasa ade dengan syg if syg xde sape2..but now,i know you still there for me..but bukan mcm dulu lagi..im really missed you,myhubby..syg tengah sedih sekarng ni b..:(

for mybeloved ma@abah: tengs cause selalu doakan anakmu ini..and tiap masa bagi support when anakmu ini lemah dan nak exam..without restu dan doa darimu,anakmu ini tak akan berjaya...~

for my wonderful friends: tengs cause always with me when i need it..percayalah..i will not forget it..for all that give me the spirit and doakan aku..i will make you all prouds with me !
pic taken by him at melaka
i will at the top of the world..!

tengs my great people in my life !

Wednesday, March 30, 2011

=Tolong berikanku kesabaran itu=

hmm..rasa kosong je my life now..nothing yang menarik..semua pasal benda yang tak menyeronokkan..cuma nak meluahkan apa yang terpendam..and baru je chat with him tadi..aku taw..dia cuba bergurau dengan aku..cuba nak berkawan dengan aku..and aku cuba tuk rebut hati dia kembali...but,bila sometimes bila dia borak2 benda yang sempoi..kadang-kadang buatkan aku sayu sendiri..dan aku selalu tertanya-tanya...kuat ke aku nanti..? boleh ke aku cuba rebut cinta dia kembali..? boleh ke dia tunggu and bersabar dan juga bertahan sampai aku abes belajar dan dapat kerja..? but now, aku tak taw apa isi hati dia pada aku..ape yang perlu aku buat..? my friends ramai suruh aku bertahan dan cuba bersabar..cuba menangi hati dia slow-slow..yes, i will do..! but kadang-kadang tertanya dengan diri sendiri..sampai bila kekuatan ini bertamu di jiwa..? berbekalkan usaha dan tawakal serta diiringi doa yang kudus padaNYA untuk si dia dan kami..aku cube bertahan..berbekalkan kata-kata semnagt dari kawan-kawan aku,aku cuba tuk menangi hati die kembali...
bagi aku..if ketentuan ALLAH bahawa kami bukanlah pasangan yang sesuai..aku akan redha even sepahit mana pun rasanya..but, if aku belum nampak mana dan apa takdir and ketentuan aku..mungkin masih ada peluang untuk aku dan dia..cuma aku memerlukan kekuatan dan kesabaran di waktu ini..insyallah..mudah-mudahan..if dia nak tengok aku berjaya and punya kerjaya sendiri and sejauh mana kesungguhan aku pada dia..and i will..i will push my self to be ! orang selalu cakap..bukan senang nak kekal bahagia..satu masa kita di bawah..maybe dipersendakan..but, whose know one day we at the top..? yang penting..never..never give up..and i will never give up..insyallh..if aku cuba untuk kali ini and aku akan rasa puas even aku gagal..but atleast i try..aku akan buktikan yang aku akan tetap setia..!

"Ever Tried. Ever Failed. No Matter . Try Again. Fail Again. Fail better."

for him..every night every time every seconds..only you that in my mind even i tried to ignore it for a while..i pray for it..but,you still show your face,your heart to me..i missed you so much now !

*just need the place to express my feeling.. 

Tuesday, March 29, 2011

cepatkanlah masa berlalu

yes..i want my day is quickly go..and go..just dont want to see all kind of this thing yet..and i want to quickly finished my study...soon..!
but, i know i will missed my study too..=(
to continue my study..yes..i want it..but...if ade rezeki and kekuatan..and maybe jugak tak.....
tapi daripada i can't perform this semester well..better i will relax dulu..just need time to calm myself with all the things that did happen around me..i need time..need more time..but now, i dont get that time yet..semua benda kena fikir...
tadi borak with my mom in phone..and she give me her support..but, aku xdapat borak lama...just because i can't stop my tears to drop down and down..i mish all kind of things in my previous time..

really...really missed it...missed it so..so..much...!

but, benda ni lah orang cakap...masa xboleh di putarkan kembali...kalau lah boleh....

and now..i just follow my instinct...just follow ape kata hati aku sendiri...i will try..and if i failed..i will satisfy by myself..i will organize my life by my self..and i know DIA maha mendengar dan mengetahui setiap hamba-hambaNYA..berpegang teguh pada itu..i will try to get of what i want..i know im not alone..Allah with me ! i will never..never loose hope...*tengs seha for this word..

Insyaallh..akan ada jodoh kami..i will never loose hope and will pray for it..

my heart is belong to you !

and this thing is encourages me to be like this..!


When everything going against you.. Always remember, that planes and kites takes off against the wind, not with it !!

The greatest Pleasure in life is DOING what others say you CANNOT do !


Ever Tried. Ever Failed. No Matter . Try Again. Fail Again. Fail better.

i will do my best..to do my best..i will try the best...

*hope akan ada jalan penyelesaian for my FYP too...

=mylifeismess=

rasa nak nanges..nak pergi jauh-jauh..nak benti belajar...nak lupa semua yang berlaku..Ya Allah...
why my life being like this..??
just missed my mom and dad..boleh x nak peluk dorang sekarang..??
missed him so badly...

my fyp....is nothing...my strenght just lost at all...
my dearest friends gee..hope we will gain quite strength soon..just need the support each other..!
and also will mish you nanti..=(

dugaan..dugaan yang paling besar for me dis sem..include all in one..what i need is him..only him and i will get better...

ingat lagi aku pernah ade masalah yang agak besar in my third sem..and he just only support me ! he give supportive..he still by my side...dia yang sentiasa ade bersama..and die cuba tuk happykan aku...=(

i only just need it...cukup untuk itu...i missed him so much...whatever people said..he is the best thing ever that i had found !
i pray for our happiness in the future..i will accept if ini sebagai cabaran tuk hubungan kami if suatu hari nanti itu untuk kebahagiaan and our happiness...

i mish him...

Monday, March 28, 2011

=Anugerah Tuhan=

tetibe tergerak hati nak menaip waktu sekarang sementelah esok ade quiz for multimedia..dua chapter pula tue.. study..?? ermmm you all rase..? yup2..i xdapat study lansung...terukk....
i da try study..but..nothing...! saya xde semangat tuk study malam ni..if dulu..bila lec sebut je ade quiz..memang balik umah terus ngadap note..but now..??? with my condition right now..? ermm...segala-gala nya berubah..!huhu

berbalik pada cerita di atas..ANUGERAH TUHAN..i mean..anak...
mesti korang pelik kan kenapa aku tiba-tiba post entry pasal anak kali nie...i pun tak taw kenapa...
i just feeling it and want to share it with my readest..huhu..

semalam saya mimpi saya ada anak..and ofcosla anak dengan dia..i dont know why..maybe sebelum tu i ade terbaca entry dari miss lulu ni kot..pasal pembuangan bayi..and tiba-tiba masa tu saya jadi emosi..if korang tanya kenapa..i sendiri pun xtaw..sampai terbawak-bawak kat mimpi benda ni..
and i ade conversation with two my friends after read the article..
and adela sedikit perbincangan...masing2 ade pandangan sendiri..but..semua xsetuju bila ank tu di buang sampai meninggal dunie..di buang di loji tandas..digigit anjing...Ya Allah

*yes..mimpi mainan tidur right..? but sometimes mimpi tu adalah petunjuk..wallahualam..

continue balik ape yg saya mimpi lagi..tak taw kenapa saya boleh mimpi yang saya ada anak dengan dia..and saya xtaw saya dengan dia mase tu da hidup bersama or x..but..dia ade di sisi saya..tapi..tibe2 terus saya kt kg..and saya and anak tu je balik kg..i mean..umh my parents..my parents sayang anak tu..! and my family pun sayang anak tu..and masa saya nak balik sini with anak tu..my mom give me money..i pun xtaw why..?
and then mase tu i hdup dengan anak tu..and saya sayang sangat-sangat anak tu..mirip anak tu serupa dgn dia..i dont know why..

then when i wake up, i feel like ade semangat baru dalam diri saya..! i dont know why..
but..hopefully itu petunjuk yang baik..and lepas tu..perasaan nak ade anak membuak2 dalam diri saya,.haha teruk kan..? kawen pun belom..! sampai tadi i tanya kawan i..if kita student..boleh x amek anak angkat...?? sedangkan pasangan yg da kawen pun susah kan nk ikut prosedur tuk amek anak angkat..ni kan pulak kita as a student yg xpunya pendpatan apa2..huhu..

*teringat pada Rebecca Nur Islam yang ada anak angkat..anak angkat die chubby..hee..xsabarnya nak ade anak sendiri..!

so,pada sesiapa yang punya anak..ingatlah..anak satu pemberian dariNYA..anak jugak adalah rezeki dari TUHAN..hargailah mereka dan berilah kasih sayang secukupnya..insyallah..mereka akan balas kasih sayang yang serupa di masa hadapan nanti..insyaallah..

jagalah anak kita seperti anugerah yang paling berharga...

seorang ibu seharusnya menyayangi anak mereka lebih dari segalanya..seorang tidak akan sanggup melihat anaknya di dalam kesusahan..sanggupkah anda melihat anak yang dikandung lebih 9 bulan ditinggalkan di tepi2 tong sampah di biarkan kesejukan ? renung-renungkan..

rindu kat anak buah saya nie...


Allesya sofiyya
iyya

rindu kat budak bulat ni..! geram nak peluk2 dia..hee..
*ingt lagi,saya pernah nangis gila-gila lepas naik cuti semester ni sebab rindukan dia..mase tu saya baru smpi kl setelah menghabiskan cuti di kampung and baby sofiyya ni pun br lahir and abeskan pantang di sana..sempat jaga die kejap..then kena balik kl da..kat umah sewa xde orang and perasaan rindu tu lagi kuat..and mase tu saya nekad tuk balik umah my sis kt ampang malam tu jugak dengan kol teksi..nasib baik ade teksi yang saya kenal..but cuak jugak..mase tu hanya tawakal jer..and alhamdulh selamat smpi umh akak before kul 10 malam..;D
Enhanced by Zemanta

Sunday, March 27, 2011

=i mish you !=

salam all..harini im feeling worst...xtaw kenapa..just feel not well..i can't do anything...entahla..i hate this feeling..kenapa sekarang hidup aku macam ni..? worst !
aku cepat penat...mudah tension..and now...kerap pening kepala and sesak nafas dengan tiba2...i mish him too much..but, i didnt hear any news bout him...and i very not feeling well..teruknya aku sekarang...

and sejak akhir-akhir ni..aku kerap berfikir tentang dia..fikiran aku penuh dengan kenangan-kenangan kami..kenangan masa bahagia..kenangan kami happy bersama..dulu dia pernah cakap bila one day kami kurang mesra..dia cakap..if aku xsuka and bosan da dgn dia..cakap jela..dia xnak hubungan ni sia-sia..and aku pun xnak hubungan ni sia-sia..membazir waktu...tapi..kenapa ada je halangan yang dtg..

bagusnya manusia tu..lepas da musnahkan hubungan orang..terus dia hilang..lenyap..! tak taw ape perasaan aku bila fikirkan manusia macam ni..macam-macam rasa ada..mungkin lebih baik aku serahkan pada DIA yang menilai..tapi untuk memaafkan..mungkin mengambil masa...aku taw..berdosa jika xmemaafkan sesama manusia..but, manusia tu ada perasaan ke nak mintak maaf..?? insyallah..aku berdoa untuk itu,untuk maafkan org mcm tu..but now..im not ready yet..ampunkan aku Ya Allah..~

bila ingat balik..fikiran aku kosong...! kadang-kadang melayang ke mana-mana,kadang-kadang sedih sangat-sangat..kadang-kadang terselit sikit rasa sakit hati yang amat sgt...astagfirullahallazim..ENGKAU jauhkanlah perasaan sakit hati dari hati ku ini Ya Allah..entahla..aku xtaw nak cakap ape lagi..maybe terlalu sedih..jiwa aku cuma penuh dengan tanda tanya..kenapa..kenapa..kenapa..!!! bahagia sangat ke buat hidup orang macam ni..?


*tiba-tiba sebak bila type entry ni..tiba-tiba rasa sedih yang teramat sangat..then pegi kt didie&mimie..=(
die je ade skrg gn aku....saat ingatan aku pada dia semakin kuat..~

Semester akhir yang penuh dengan dugaan tuk aku,.aku terima..tapi kenapa aku rasa xkuat Ya Allah..?? sory guys..sory pada orang sekeliling aku..sory sangat-sangat..=( sory beribu kali sory...

susahnya nak terima hakikat tue..n now..aku nak cepat-cepat habis belajar...! aku nak cepat-cepat praktikal..dan juga nak cuba dapatkan tempat praktikal yang baik..and aku nak bina kerjaya aku cepat-cepat! aku nak buktikan kat dia yang aku akan tetap tunggu dia..! dia nak suruh aku buktikan and bina kerjaya dulu..ok..i will..!

p/s: i mish you !

*doakan saya and dia kembali seperti dulu dan panjang jodoh kami yer...

i dont like third party very much...*not use "hate" words cause..saya pernah dengar...once kita benci pada seseorang..lagi sembilan jari akan benci kat kita...so...please...dont use it..! it just my advise..

=GERAM GAN DORANG=

hee..bila dengar je pun da ley terbayang caner perangai dorang ni..lagi kan jumpa..lagi wat aku bertambah..geram..geramm..gerammmm.....
aku geram gan si didie&mimie ni...!
Dorang ni kan sekarang..punyala  hyperactive..geram..geramm...! xreti-reti duk diam lansung...! bawak pegi kat tempat org pun xreti nak duk diam..dia men redah jer...mana aku xgeram...!
makan pun satu hal..memilih...nak demand jer..! tapi sebabkan kat kedai nya jual tidak bervariasi jenisnya makanan mereka..so..die kena dan terpaksa telan je makanan yang ada..rezeki jugak kan..:)
tapi haritu si dia or "bapa" kepada dorang ni da pandai ajar dorang makan tauge...and ice cream...
see...! da pandai makan ice cream..! then time aku jumpa "papa" dorang ni..die bagi plak milo nugget nie...
nila die milo nugget tu !

and jugak choc cadbury..korang da taw kan caner rupanyer choc jenama tu..so,xyahla nak susah-susah upload sementelah internet ni agak sopan santun hendaknya..! xlupa juga fries mcD..abes taw...hee..demand kan..??

korang nak tengok x rupa didie&mimie ni..? dulu pun aku ade citer kat entry ini dan sedikit gambar dorang...

but..ni gambar latest dorang..nak tgk..? jom...terjah..........

tengok tu..pantang orang dtg mengendap..mesti macam tu..:)

ni la tempat beradu mereka..

tengok tue..

ni pandangan atas teratak dorang

see..? xley duk diam lansung !

okey..saya rasa cukup takat tu je dulu i upload...kerana masalah streamyx yang terlampau sopan di malam ini..didie&mimie ni my cutes and lovely hamster ever..! and the first pet i got from someone that i very love..
*selama ni pernah beli pet sendiri tapi ayah suh pulangkan balik...yela..haku men beli je..rumah..makanan lansung xpikir..nampak cute and duit ade terus beli..mase tu darjah 3 kot..eh..yeker..? lupe..lupe...hehe ;p
nak taw pet ape..? tunggu ~ :D

even aku kadang-kadang xde mase tuk dorang ni..but..aku sayang sgt kt dorang ni..ni la anak-anak aku..pengarang jantung aku..even aku sedih..bila tgk gelagat dorang ni aku jadi senyum sendiri..kdg2 bila org xde..aku suke borak2 gan dorang..sbb aku taw..haiwan ni pun makhluk Allah jugak kan..even dia xfaham..tapi mungkin dia boleh rasa ape yang kita rasa..
ingat lagi,ade satu hari tu aku sedih sgt2..then sambil nangis aku pergi kat dorang..dorang nampak aku..terus dorang datang dekat aku..dorang tengok n macam nak pegang aku..masa tu aku sayang sgt kat dorang..even tgh menaip ni pun aku jadi sedih..dorang ley faham maslah aku...

macam kucing nenek aku..dia xpernah berenggang gan nenek aku pas Atuk@Tokki aku meninggal...nama dia "Putih" setiap kali nenek aku pegi surau subuh and magrb dia mesti teman n bila nenek aku solat..dia tgu kt sebelah..nak makan pun sama..nak tido mesti sebelah nenek..now.."putih da mati" :(

aku sayang didie&mimie ni macam orang yang bagi mereka ni pada aku..aku sayang "bubu" jugak...bubu aku xkan lupakan..tu la tempat aku peluk malam-malam and ade time aku sedih...nak tengok bubu..? aku da letak kat side bar tuh..:) bubu la yang selalu nampak aku nangis..air mata aku,air mata dia jugak..*sebab bila aku nangis je mesti cium and peluk dia..so,diala yang sapu air mata aku ni..huhu...
ni plak video didie&mimie ni...jom tengok...!

video


ni la aktiviti aku..juz tengok and kacau-kacau dorang je...;p

and dorang ni punyela susah nak mandi..dorang akan lagi hyperactive bila tibanya saat tuk mandi..di sini kita memerlukan kesabaran yang tinggi tuk mandikan dorang ni yerk..tapi nasib bek dorang pandai keringkan badan sendiri..so xpayahla susah-susah aku nak keringkan lagi..*pernah guna hair dryer aku dulu sbb nak cepat kering...:D

okeyla...hope korang enjoy k..i mish someone right now...someone that give them to me...! :(




Enhanced by Zemanta

Saturday, March 26, 2011

=Earth Hour=

alhamdullah..masih ade peluang tuk sambut Earth Hour malam ni...mati-mati saya ingat Earth Hour tu semalam dan saya kecewa !
so..malam ni i will..hee..rasa xsabar pulak nak tunggu malam ni...hope you all pun sama k..
jom kita sama-sama menyokong BUMI tercinta kita ni..
mungkin ni salah satu cara kita tuk tunjukkan yang kita cintakan dan hargai bumi kita ni..jom..jom !

Tiba-tiba tadi teringin nak ajak dia sambut Earth Hour dgn saya..even kami da xmcm dulu..tapi saya mencuba nasib...dengan harapan dia sudi..but..dia da janji dgn kawan-kawan dia...its okey..:)
lagi pun aku men ajak last minute je kan..or maybe juga dia xbersedia tuk jumpa aku wat masa sekarang...
now..i try to be and thinking as positive as i can..=)

i will not give UP.....

*please give me support too my deareast readers...i will appreciate that...very need it..!

and lastly..semoga Earth Hour kali ni akan mendapat sambutan yang lebih memberansangkan dari sebelumnya..jom kita sama-sama lihat ape jadi if bumi kita gelap..?
and untuk lihat ini..we need the your support too..

*maybe dengan menyambut Earth Hour malam ni..kita juga boleh mengenangkan keadaan teman kita di JEPUN sana yang terlebih dulu bergelap di atas kejadian TSUNAMI and letupan Nuklear...

hope bumi yang kita sedang berpijak akan selamat dari sebarang perkara yang tidak di ingini...amin..
for more information you can see here
and here too :)

CONTEST: K.A.M.I P.H.O.T.O.G.E.N.I.K

Click banner atas ni taw !

nak taw lebih lanjut about this CONTEST..tekan di banner atas or di sini ok
CONTEST ini memerlukan saya meletakkan tiga gambar yang berlainan jenis..
actually..baru taw bout this contest setelah di tagged oleh elprincessdear ni
so mari la kita melihat gambar yang xseberapa ni k.
taraaa...

gambar solo@sorang2
xmekap pun xper kan..? :D

gambar duo@berdua
simple pun boleyh kan..?

gambar reramai@lebih sorang or duo
my exskull gathering

ok done bab letak gambar..!

then tibala masanya tuk wat slogan...

Kami rasa kami patut menang contest ini kerana...

  • kami sangat suke bergambr..ini kerana bergambar adalah salah satu cara untuk kita menghilangkan ke"stressan" yang ada..selain itu juga bergambar merupakan salah satu cara untuk kita mengingati dan membina kenangan kita pada waktu yang sedang bergerak untuk di pertontonkan pada anak-anak cucu cicit kita di masa hadapan..nanti mesti dorang cakap.."fuyoohh, ni nenek masa muda ke..? cam awek kita la nek..macam nak ngorat jer, nasib baik nenek kan.." err..mcm tu boleyh..? belasah jela kan.. dan jika menang contest ini..saya akan menyimpan kenangan ini dan menceritakan pada anak cucu cicit saya nanti jika ingatan saya masih kuat mase itu..doa-doakan yer..:)
mase untuk menge"tagged"..dan saya pilih
sue muncet
suezieyla
sehasa
zieqa
nana
ok done..! jenuh aku nak cari blog2 terbaik tuk di tagged kan..hope korang enjoy this contest...:)
Enhanced by Zemanta

CIK EPAL CONTEST


OK..
banner di atas tu adalah dari blog cik epal kita taw..
i masuk contest ni and kenal cik epal ni dari my friend sue muncet

syarat-syarat contest ni pulak..boleh tengok kat SINI
bila da tengok..jgn lupa join taw..:)
and salah satu syarat nak join contest ni..kena letak pic black and white..
ayooo..bab gambar ni i lemah sket..
bukan photogenik person...uwaa..
tp cuba nasib la kan..:)
if dapat alhamdullhla kan..kan..?

saya pilih gambar ini

then lepas tu..kena wat slogan yepp..disebabkan saya baru saje jumpa blog cik epal ni..saya cuba ikuti perkembangan blog dia..menarik..! jauh berbeza dr entry blog saya yg tah ape2 ni kan..hope boleh bljr dari dia nanti kan..:)

SAYA MEMBACA BLOG CIK EPAL KERANA...

  • Kerana if menang contest ni saya dapat berjumpa dengan beliau..dengan harapan dapat berkongsi tips kejayaan beliau di dalam dunia blog..:)
  • Disebabkan saya ni kurang lemak..so..disebabkan hadiahnya menternak lemak..saya rasa better saya join..! 
  • Bila da baca dan baca blog cik Epal..saya dapat describekan cik Epal ni sangat SEMPOI laa..u go girl..!
  • Kalo jumpa nanti nak tanya cik Epal..ape maksud GONJENG tu..eheh..mcm comel je..
  • Lastly, hope Cik Epal jadi Followers saya..sangat berbesar hati kalo cik epal follow blog yang tidak seberapa nak blog ini..~
Dan saya dengan berbesar hati ingin mengetaggedkan pada :

gud luck guys and for me too..:)

Friday, March 25, 2011

semalam saya tak dapat tido..

huhu..semalam saya xdapat tido..macam ni la kalo kawan baik datang melawat...
tapi...saya rasa malam semalam adalah PMS yang paling teruk di hadapi oleh diri saya..and jenis saya ni..memang setiap kali kawan baik tu datang,mesti saya akan jumpa "si senggugut" ni..tapi malam tadi...err...saya da serikk...tobatt..da xnak..Ya Allah..sakittnya hanya Tuhan je yang taw...
malam tadi saya xdpat tido lansung..! semalam saya tdo kul 4..mase tu da rasa sakit2 and xselesa da..tp xteruk lagi..start kul 6..saya terkejut balik sampaila ke pkul 7..8..dan 10 pagi..nasib baik td xde kelas pg..cuma ade briefing tuk "FYP" kul 3..pil menstrual saya pulak xjumpa letak mana..or da abes kot..tahla..sebab mmg just buat persediaan je pil tu..selama ni sakit mcm mana pun sy akan tahan..but semalam..time memerlukan tu pulak dia xjumpa..n lastly saya pegi bilik kawan saya sue..mintak minyak angin..rasa mcm xde effect...sakitnyaa...n time tu..im really need him..saya cuma ingat dia..if sakit mcm ni, bila dngr suara dia or support dari dia..saya da rasa better..and saya ingat mak saya jugak..xtaw nak mintak tolong sapa..hopefully benda ni xberulang lagi...xnak dah...huhu..
need 'si dia" saya...:(

=pms=

Ya Allah..bila pms dah kembali..mulala rasa xselesa ya amat..dia akan mula merasa selepas 2 or 3 jam selepas...mulala xselesa duduk..sakit belakang..pinggang lenguh gan betis...dan juga...dan..

agak sedih xdapat nak baca Surah Yasin malam ni..(malam jumaat)..nak wat solat sunat hajat..

semoga aku tidak akan terus lalai lagi..sebenarnya sgt risau bila pms datang..n selepas dia da pergi..akan mula biasa bngun lewat n mulala susah nak bgun subuh..selalunya akan terjadi seperti ini...mudah-mudahan tidak lagi..
semoga keimanan ku akan sentiasa bertambah dari hari ke hari...amin...!

sesungguhnya aku hanyalah insan yang tergolong di dalam golongan mukmin yang iman nya sentiasa berubah-ubah..masih belum kukuh dan baru mencari dahan tuk berpaut dan tempat tuk bertapak..

Td tengok Video pasal Ayah...sedihnya..tiba2 teringt ma@abah kt kg..harap sihatla mereka..dan nenek sekali...rindunya kt mereka...:(

Thursday, March 24, 2011

=choc=

harini aku da dapat choc yang pesan dari chocolazad..setelah lebih and kurang two weeks menunggu and postpone..now..alhamdulh..aku da dpt td..n aku order bukan untuk aku..but for him..mulanya nak wat surprisekan dia..but...

and semalam aku kalah lagi dengan perasaan sendiri..aku xdapat tanggung kesedihan aku lagi..and semalam aku tunggu msj dr dia..but,...
aku tunggu and terus tunggu..*dia tertido..sebab esoknya dia minta maaf..

cuma semalam aku xdapat bendung kesedihan ini lagi..jiwa terseksa tanggung perasaan ini..cuma menangis dan menangis tuk lepaskan perasaan yang membelenggu..and semalam aku cuba cari info-info agama..untuk ketenangan diri, untuk kebahagiaan hidup dan doa untuk si dia....byk info yang aku dpt..and aku akan still mencari tuk ilmu diri sendiri..

and smalam..i need someone...xtaw kenapa selama ni aku dpt bertahan dengan mendiamkan diri and luahkan pd blog je..but semalam..aku lemah sgt..i need someone...and aku tegur kwn aku..macam-macam nasihat dia bg..and aku suka bila dia bg aku semngt n dorongan tuk buktikan pada dia yg aku betul2 bersungguh sayangkan dia..but..bila nk tido..aku tetap rindukan dia..

and bila choc tuk si dia sampai harini..aku tiba2 terfikir nak pegi bg sendiri pada dia..mulanya aku just mintak tolong dr kawan si dia tuk bagi pada si dia..sebab aku taw dia mngkin xnk jumpa aku..but..bila aku msj ckp nak bg something and nk jumpa..mulanya dia xnk..even aku ckp aku yg pergi sana and only 5min tuk bg choc tu..but, lastly dia ckp yg dia ade hal di ampang and boleh jumpa aku kjap..

then kami jumpa before aku pegi kelas..just stay di ice room depan kolej aku je..xbyk borak..aku xtaw nk borak ape dengan dia..aku takut if aku bercakap..aku akan merayu dan menangis depan dia..aku xnk semua tu berlaku..aku xnk dia terima aku sebab simpati..xnk,..

and saat2 kami nak berpisah ptg td..aku sedih sgt..rasa xnk masuk kelas pkul 1..aku jd sayu tgk die pegi..td dia msj aku..dia ckp..boleh x..dia nk bg blik "choc" tu kt aku..dia jd sedih n sayu tgk choc tu..*maybe sebab aku letak gambar kami berdua..but..aku suro simpan..and "choc" tu bukan tuk pujuk..tp aku ikhlas bg..

aku xtaw jodoh kami macam mana..perasaan syg and rindu tu kuat sgt sekarang pada dia..why..? even aku da cuba mohon drNYA tuk buang perasaan ini if kami tiada jodoh..tp aku dpt rasakan perasaan aku pada dia kuat sgt..kadang2 aku boleh jadi kuat...tp dalam sekelip mata aku jadi selemah2 manusia..

maybe orang2 sekeliling da mula bosan dengan aku..entahla..aku xnk jadi mcm ni..aku da cuba..maybe setiap orang lain caranya..cuma sekarang..aku ikut ape kata hati aku..aku xkan berhenti berptus asa tuk dapatkan cinta dia kembali..kenapa aku macam ni..??????

sebab aku taw kami jadi macam ni bukan kerana dia ada perempuan lain..but..cuma maslah lama yg dtg kembali..dan masalah tu maybe berpunca dr aku sndiri..even kita da buang jauh2 kisah2 lama..tp tu jugak yang dtg..aku redha..but..aku akan berusaha tuk dptkan cinta dia..aku xkan pernah berhenti berusaha berdoa dan bertawakal kepadaNYA..insyallah..

Hopefully..setiap doa-doa ku akan di makbulkan..amin..amin...

exam entrepreneur

Alhamdullah..akhrnya lepas jugak semua midterm for my last semester ni..tp only midtern je pun..even xdapat nak concentrate sgt pada paper ni..*rasenya semua paper xdpt fkus..~
tp alhamdulh masih mampu jawab cuma kekangan masa yang menghalang tuk membuat yang lagi terbaik..agak kecewa sebenarnya..tapi xperla..bukan rezeki lagi la tu kan..
tapi..tapi...

yang paling-paling mengecewakan bila ada sesetengah kawan-kawan kelas bawak toyol aka note-note kecik ni..saya xfaham dengan dorang ni..da la perempuan pulak tu..patutnya malu la sket pada kawan2 lelaki..lelaki pun xbwk toyol...tp wallahualam la kan..yang paling xtahan tu asyik muka yang sama je yang buat..even miss da suh letk beg kat depan letak fon kt depan tapi ada je cara dorang ni nak menoyol..yang xtahannya tu..muka ni je start dari semester 1,2,3,4,dan lastly 5 ni..paling berani wat toyol dalam final..
memang teruk..~
xtaw ape pemikiran dorang-dorang yang macam ni..ade pulak tu..yg dtg dr kampung..dulu prangai lain..tp da duk sini..360 darjah berubah..persoalannya...mereka ini tidak ingatkah kepada keluarga mereka dan ibu bapa mereka ..? hmm..
if aku pun setiap kali nak exam or even quiz pun akan kol mak aku mintak restu..sampai kadang2 baru je nak ckp ade quiz..da pesan awal2 segala mcam tips..pling aku sebak bila hari nak exam tu kol mak aku..n mak aku pesan "ok wat yang terbaik..wat setakat yang termampu..kita da berusaha..tawakal jela..baca bismilah byk2..ma da restu da..tiap malam ma doakan jangan risaula..wat yang terbaik.." and bila ku cite kt mak aku ade kwn2 yg buat toyol..mak aku awal2 lagi da pesan..kita jangan wat mcm tu..xberkat ilmu yg kita belajar..nanti wat tambah malu n orang xkan respect ape yg kita dapat..
and si dia pun byk bagi aku sokongan dulu..sama dengan mak aku jugak..wat yg terbaik..wish aku before nak pegi..bg tips2.suh baca surah2 tertentu..rindunya semua tu..i need you for this last sem b..i need you so much now..!

ingat lagi bila kol mak aku ckp aku paling highest for the webdesign and multimedia subject..but..xde la tinggi mana pun sebenarnya..tapi..tapi..benda2 camni la aku suka kongsi dan gtaw my mom..then bila aku gtaw dia..*by kol...dengar dia mcm sebak..and xhenti ckp syukur Ya Allah..alhamdulh2..hee..mase tu aku pun jadi sebak..sampi mcm tu sekali..n tu bkn final lg..atleast aku nampak usaha aku bljar..n org hargai usaha kita..but..when we got the highest mark and we cheating in exam..? should we proud to them..? its nothing..
cuba tanya pada org yg bwk toyol ni and tengok dia boleh jawab x..tanya about fact..! and this method i already use and ask my friend..and see ! dia tergagap2..why..? because dia xbaca n bergantung pada toyol sahaja..

i will remember what have my lec said : if you menipu dalam exam..tengokla mase nak keje nt..ilmu awk selama ni xakan berkat..yes..i agree that..and semalam aku search website jais..soal jawab agama..ustaz tu ckp pun sama..cth if pekerja nak naik pangkat then dia kena exam..n dia cuma tiru one of 40 question given..and he pass the exam and got the "pangkat"..but..ustz ckp...gaji yang dia dapat tu haram sebab dr hasil dia menipu jugak..see..? bahayanya effect kita meniru dlm exam ni kn..so guys..think your future..for the long term..not only now..we learn today for the future and tuk tambah ilmu di dada..so,usahala dengan effort sndiri..xrugi pun..even mark kita rendah..but tu our effort..we know takat mana kemampuan kita right..? so, cuba..make your own effort jgn cari jalan pendek tuk berjaya..xkan panjang...wallahualam

sory if ade yang terasa...this entry is not for specific people..but..some peringatan tuk kita di masa hadapan..even saya sendiri pun perlukan n suke org ingat mengingati ni..so..semoga anda yang membaca entry saya ini akan berjaya di masa hadapan..insylh...:)

Tuesday, March 22, 2011

‘Mencintai itu adalah kewajaran’ - dan wanita-wanita yang baik adalah untuk laki-laki yang baik dan laki-laki yang baik adalah untuk wanita-wanita yang baik (pula)

Renungan..I NEED IT VERY MUCH !

Tak ada yang bisa menyangkal, bahwa tidak ada seorang pun yang steril dari yang namanya cinta. Meski ia telah setingkat da’i atau da’iyah. Tak ada yang bisa mencegah datang virus itu, seperti sanandung puisi berikut:
Cinta……. Menembus ruang dan batas
Menggelora, meradang dan mematikan
Kala cinta merasuk sukma
Membekukan akal, menghempas rasa
Jika tidak karena-Nya
Kemana kan dibawa lari sekeping hati pecinta??
Kita akan bicara tentang cinta. Sesuatu yang Allah tanamkan fitrahnya pada setiap jiwa. Tapi alangkah hinanya bagi pecinta yang terbelenggu oleh cintanya.
Duhai saudariku…….
Mencintai itu adalah kewajaran……..!!! Apalagi bagi seorang wanita yang telah memasuki usia dimana kebutuhan kasih sayang dan penjagaan dari seorang lelaki sudah sangat dirindukannya.
Tapi ingatlah wahai sahabatku, janganlah engkau tanggalkan kehormatanmu dengan mengumbarnya di antara manusia. Dengan cara apapun, dengan dalih apapun, dengan susunan kata semanis apapun, sekuat apapun dorongannya jangan engkau tertipu oleh rayuan syaetan. Betapa senangnya syaetan bila manusia telath terkena panahnya. Panah yang akan membuat manusia mabuk cinta dan menjadikan halal segala cara apapun untuk mendapatkannya.
Maka jadilah sms merah jambu, surat-surat cinta, dan lainnya yang padahal bisa jadi syaetan telah mengemasnya menjadi kemasan yang akan mengundang kemurkaan Allah.
Saudariku…..
Bersabarlah di saat malam gelap gulita membekap. Bersabarlah di antara sujud panjangmu, di antara harap dan do’amu kepada Allah dengan kedatangan pangeran yang akan menjemputmu. Bersabarlah terus di antara dua lelehan air matamu karena berharap yang terbaik dariNya.
Sungguh itu lebih baik bagimu dan yang lebih Allah ridhoi daripada selainnya. Walaupun sulit, terasa berat, tidak tahan menunggu kepastiannya, namun tetaplah seperti itu, sabar, sabar dalam penantianmu. Sesungguhnya Allah mengetahui apa yang terbaik bagimu.
Bukankah janji Allah sudah jelas:
“…… dan wanita-wanita yang baik adalah untuk laki-laki yang baik dan laki-laki yang baik adalah untuk wanita-wanita yang baik (pula).” {QS. An Nuur : 26}
Terasa sulit memang….. hati itu terkadang begitu cepat berbolak balik. Terkadang ia kuat bagai benteng kokoh, tapi sering pula ia rapuh bak rumah kardus di bawah kolong jembatan. Di satu sisi kita senantiasa menginginkan tunduk pada perintah-perintah Allah, perintah menundukkan pandangan, perintah mengulurkan jilbab, perintah terus memperbaiki didi dari hari ke hari.
Namun, di sisi lain, syaetan senantiasa bergerak dan bekerja untuk menggoda manusia. Sehingga terkadang dalam penantian panjang ini ada kalnya terselip pandangan yang belum halal, ada perkataan yang belum halal, ada usaha mencari perhatian yang belum halal.
Saudariku…..
Saat ini, di tengah malam ini mari kita tengok jendela-jendela yang terbuka. Di atas ribuah sajadah, bersimpuh wanita-wanita yang sedang merindu. Tetesan-tetesan air mata mereka terus membasahi bumi, air mata mujahidah yang sangat takut tergelincir kepada kemaksiatan. Berjuta sorotan mata yang hanya ditujukan kepadaNya.
Dan engkau ….., apakah engkau termasuk bagian dari wanita bersimpuh itu, sabarlah. Benar, tidak mudah. Tapi tidak ada yang salah dengan janjiNya. JanjiNya adalah keniscayaan terindah, walau itu harus kau tebus dengan kesabaran yang berpeluh kesah. Janganlah lelah memuliakan dirimu. Bukan untuk dia, bukan utnuk dirimu sendiri.
Tapi semata hanya untuk Rabbmu. Sungguh itu bagian dari tarbiyah dengan cara yang berbeda. Dan Maha Benar Allah, lelaki mulia itu akan datang atas nama kemuliaan pernikahan. Tanpa engkau perlu teriaki, dia telah mendengar dengan kesediaan tertinggi akan seruan lembut RabbNya, yang disampaikan kepada hamba terkasih dan utusanNya.
“Wahai para pemuda, barangsiapa telah mampu di antara kalian, hendaklah ia menikah, karena ia dapat menundukkan pandangan dari menjaga……” [HR. Bukhari, Muslim, Abu Daud, Tirmidzi dan Nasa’i]
Lelaki yang senantiasa menjaga kehormatan itu pasti akan datang, lelaki yang setiap malam engkau tangisi itu pasti akan mengetuk pintu rumahmu, lelaki yang akan menjaga kehormtan yang senantiasa engkau jaga itu pasti akan menjemputmu dengan kesederhanaan dan senyuman terindah yang tetulus dari hatinya, lelaki yang akan menemanimu sholat di malam hari, menasehatimu di kala senang dan menghiburmu di kala sedih.
Adakah itu yang engkau harapkan wahai saudariku….???
Ataukah lelaki itu masih engkau harapkan datang dari kemaksiatanmu kepada Allah dan lebih dicintai oleh syaetan…..???

 *its really usefull for me but..i mish him..:( macam mana aku nak buang rasa yang terpedam dalam diri ini..tunjukilah siapa jodohku..hanya padaMU tempat ku mengadu..hambaMU ini berserah sekarang..


Monday, March 21, 2011

=why me??=

ohh God..Help me..
aku xkuat lagi dengan semua ni..aku memang rindukan dia..but why this feeling is quiet strength than the previous time..? kenapa perasaan rindu aku makin kuat skarang..?? sakitnya aku tahan rindu kat dia..why i been like this..? seksanya aku nak tahan diri dari mesej dia tanya khabar..saratnya aku asyik berfikir tentang dia setiap masa..tapi kenapa dia cepat sgt berubah..? i mish the previous memories when i had been with him together..kenapa da xley wat sume-sume tu lg..? betapa seksanya tahan diri tuk mesej dgn dia..why i had been like this..? ohh its worst..semata-mata tahan diri dari bagi satu mesej pada dia aku dah menangis and rase teramat teruk..ini pula memikirkan tuk lupakan dia terus dr hidup aku..i can't..i love him so much..i want being with him..aku nak bersama dengan dia sekarang dan selamanya...hanya dengan dia..aku nak capai impian-impian aku dan dia balik..! Ya Allah kuatkanlah iman aku sekarang...jauhkanlah dari terpesong dr agamaMu Ya Allah..amin..

i mish him
pic taken by him @ pantai melaka

hasil tgn dari si dia for me..


pic taken by him - my creativity dedicated to him

pic taken by him - tulisan dari dia only for me

but, ni semua waktu kami bahagia,waktu kami spentime for our anniversary plus my besday..dua bulan yang lepas..but now..tak taw nak salahkan sesiapa..hanya DIA yang ESA yang MAHA MENGETAHUI setiap kejadian yang berlaku..i wish..he mish me and as well always..i love you hubby..!
Enhanced by Zemanta

=kisah yang menyayat ati=

Hye semua..hari ni tergerak hati tuk menulis pasal Chris Medina peserta American Idol...u'oll kenal dia x..?
maybe ade yg kenal and xkenal dia ni sape...sebenrnya..saya dah tengok video dia selama ni with my "bf"..err..ok..actually..mase first time tgk video dia..saya xfaham sikit..then the 2nd time tengok..yes..barulah mula faham cerita di sebaliknya..sebenarnya si Medina ni mempunyai tunang i think yg lumpuh akibat kemalangan kot..ohh..setakat yg saya faham la kn..?? sebelum tunang dia excident..dia memang cantik...! but, yang buatkan saya kagum pada si Medina ni sebab dia still sayang and setia pada tunang dia...how sweet and touching story..!

jom layan video dia ni.....harap dapat memberi kita sedikit iktibar dalam cerita ini...jom.....

Chris Medina-Peserta American Idol

Ape pendapat korang..? maybe da susah nk jumpa the guy like this sekarang...but, only remeber one thing..even pasangan kita xperfect,.belajarlah menerima dia seadanya k..:)

"What kind of guy would i be, if walked out when she needed me the most?"
*very cool words ever..!
notakaki:maaf if anda menonton this vdeo bercampur dgn lagu background of this blog...i da try cy yg boleh pause..but i did'nt found it yet..sory di atas kesulitan ini..;)

Sunday, March 20, 2011

=Entrepreneur=

salam all..
just nk update esok saya ada midterm exam subjeck entrepreneur...
actually, minat dgn subject ni...and saya cuba nak fokus "A" tapi...
i dont know i can or not...:(
just xboley fokus pada subject ni..maybe Tuhan nak uji saya dengan memberi ujian setiap kali saat-saat seperti ini...
berbanding dulu jiwa saya sedikit kuat sekarang..cuma..cumaaa...
sy xtaw kenapa saya xkuat lagi...pelik..?
entahlaa..sebenrya sy ingat diri sy da kuat dengan semua ni bila sy baca article2 motivasi and ade antaranya saya post di blog luahan hati sy ni...but..sy still xley lupakan dia...y..? bcoz..i love him ..its enough...sayangrinducinta only for him..
untuk mendapatkan ketenangan saya yang hilang saya belajar mendekatkan diri sy lg pada yang MAHA ESA..semoga saya dapat lakukan yang terbaik untuk hari esok..exam entrepreneur..

Doakan saya untuk paper Entrepreneur ye...~

Saturday, March 19, 2011

=rindudiasangatsangat=

 Tiba-tiba terasa rindu kat si dia..even aku taw kami da xde ape2..n aku try tuk happykan diri aku sendiri,tapi semua tu sekejap je n  aku still xboleh lupakan si dia lagi..aku rindu dia…~

Rindu sgt sekarang..semalam hari jadi mak dia..n td aku teragak2 tuk wishkan tuk si dia..tp setelah beberapa ketika aku termenung..aku nekad tuk wishkan je..n dia balas…”ok”..
Aku sedih sgt sekarang..kenapa kami jadi macamni..dia pernah mesej aku sebelum ni.
.”….mish u a lot. B xtaw nk ckp cmne. Knp bila kite epy ada je benda xkena.B  tetibe rindu knangan kite sume tu………………….maafkan b.syg jga dri bebaik k.klau rindu b,syg msg je la. Jgn buang b trus ya. Syg dia. Askum”…
kenapa mesti jadi macam ni..? kalaulah dulu aku pandai jaga diri..kalaulah masa tu boleh di undurkan balik

semangat aku down balik sekarang..baru td rasenya bergelak ketawa dgn kwn-kwn satu rumah..aku memang cuba tuk jadi kuat..cuba lupakan masalah nie sebentar..tapi kenapa sekejap sangat aku berubah macam ni..?!!!!!!!!
Ya Allah..jika benar dia bukan jodohku..maka jauhkanlah perasaan rindu dan sayang ini dari hati ini...tapi jika sesungguhnya dia Jodohku..kau tunjukilah jalan yang terbaik tuk kami..

im realise..lost someone yang kita cintai bukanlah masalah paling besar,masih ade lagi masalah2 yg lagi besar dr ni..yes..admit it..but...now..aku rinduu sgt kt dia..makin buatkan rindu aku kat dia makin bertambah bila baca n tengok gambar2 dari blog kak ain ni..kak ain ni bagi aku sgt sweet..aku suke tengok blog n entry2 dia..tapi tadi..aku jadi sedih sgt bace blog dia..bukan sebab blog dia..tp hati aku..tumpang gembira pada kak ain yg nak kawen tak lama lagi..semoga bahagia akak..! bila tgk gambar2 dia wif org tersayang..tiba2 teringat si dia..kami pernah plan and bercakap pasal topik kawen ni..tapi..sekarang..semua tu terpaksa dilupakan..entah kenapa tiba-tiba aku rasa mcm xdapat terima perpisahan ini balik..Ya ALLAH..kenapa dengan aku ni..? ape pendirian aku sekarang,..? aku seolah2 da xde pendirian lnsung..
ok..cuba cakap..sape xsedih if kita da betul-betul bersedia dari segi hati dan perasaan..dari segi perubahan..tuk hidup bersama si dia..maybe orang lain xrasa ape yang aku rase..selama ni..aku sedaya upaya cuba belajar memasak kegemaran si dia, cuba wat dia happy..cuba belajar tentang diri dia..even kami da sedia taw tentang diri masing-masing..tp aku still beljar tentang diri dia..sebab aku nak cuba dalami hati dia lg dan lagi..hati aku da bulat untuk dia je..!

Die pernah cakap..ape-ape pun sekarang ni..cuba buat yg terbaik tuk study aku..cari keje elok2..then buktikan pada dia yang aku still tgu dia..
insyallah..hati ku cuma tuk dia je sekarang..mmg aku xnk cari sapa-sapa lagi..n insyalah.aku cuba buktikan cinta aku pada dia..tapi..dia akan tgu aku ker..?

Ape-ape pun aku akan lakukan yang terbaik..insyalh aku kan buktikan pada dia..if di antara kami ada someone yg lain dulu mase tu..maybe kat situ la kita TAW cinta sapa yang sejati...

MADAH DARI NINIEY : Cinta sejati sedia memaafkan pasangan nya..cinta sejati sedia terima pasangan seadanya..cinta sejati bukan lihat pada paras rupa, pada kelakuan, pada harta dan pelajaran..tapi pada hati..dan cinta sejati lahir dengan tiba-tiba tanpa alsan..dan cinta sejati juga setia menungu pasangannya..
JIKA cinta sejati itu di lihat pada semua yg di atas..pada paras rupa..jika satu hari nanti Tuhan tarik balik kecantikan kita..maka cinta sejati pun akan pergi dari kita juga..begitu juga dengan harta dan pelajaran..jika harta kita hilang dan kita hilang ingatan..cinta sejati kita juga akan turut hilang...jika cinta sejati memandang kepada kesempurnaan pasangan nya..maka tiadalah cinta sejati di dunia ini..sesungguhnya setiap manusia punya kekurangan dan kelebihan masing-masing...belajarlah terima pasangan anda seadanya..

ape yang bukan milikmu tetap bukan milikmu..

susah nat terima hakikat kan..?? bertahun bercinta..menyulam harapan..impian...tiba-tiba musnah di tgh jalan..pernah fikir x mcm mne kita putus dgn psgn kita tu..? if wujud someone yg nk hancurkan kita n dia berjaya..sedih n marah..dendam suma ade..mulanya aku mcm tu..tp setelah mendekatkan diri padaNYA..n now cube slow-slow bljr membaca Al-Quran tu balik..jiwa aku da xrasa dendam or ape2 kt org tu..cuma semoga dia akan dpt hidayah dr ALLAH..for him..i mish..i mish u..mish our old memories..:(
kat sini aku nk kongsi dgn korang tentang article yg aku jumpa kt iluvISLAM.com..jom tambah ilmu..~

baca dgn mata hati....

Dalam perjalanan hidup ini seringkali kita merasa kecewa. Kecewa sekali. Sesuatu yang luput dari genggaman, keinginan yang tidak tercapai dan kenyataan yang tidak sesuai dengan harapan.
Dan sungguh sangat beruntung andai dalam saat-saat tergoncangnya jiwa, masih ada setitik cahaya dalam kalbu untuk merenungi kebenaran. Masih ada kekuatan untuk melangkahkan kaki menuju majlis-majlis ilmu dan majlis-majlis zikir yang akan memberikan ketenteraman jiwa.
Hidup ini ibarat belantara. Tempat kita mengejar pelbagai keinginan dan impian. Dan memang manusia diciptakan mempunyai kehendak serta mempunyai keinginan. Tetapi bukan semua yang kita inginkan dapat dicapai. Sesungguhnya tidak mudah menyedari bahawa apa yang bukan menjadi hak kita tak perlu kita tangisi. Banyak orang yang tidak sedar bahawa hidup ini tidak punya satu hukum: harus berjaya, harus bahagia atau harus-harus yang lain.
Betapa banyak orang yang berjaya tetapi lupa bahawa hakikatnya semua itu pemberian Allah sehingga membuatnya sombong dan bertindak sewenang-wenangnya. Begitu juga kegagalan sering tidak dihadapi dengan betul. Padahal dimensi tauhid dari kegagalan adalah tidak tercapainya apa yang memang bukan hak kita. Padahal hakikat kegagalan adalah tidak terengkuhnya apa yang memang bukan hak kita.
Apa yang memang menjadi milik kita di dunia, samada rezeki, jawatan atau kedudukan, pasti Allah akan berikan. Tetapi apa yang memang bukan milik kita, kita tidak akan mampu miliki; walaupun ia nyaris menghampiri kita atau meskipun kita bermati-matian berusaha mendapatkannya.
"Tiada suatu bencana pun yang menimpa di bumi dan (tidak pula) pada dirimu sendiri melainkan telah tertulis dalam kitab (Luh Mahfuzh) sebelum Kami menciptakannya. Sesungguhnya yang demikian itu adalah mudah bagi Allah. (Kami jelaskan yang demikian itu) supaya kamu jangan berdukacita terhadap apa yang luput dari kamu, dan supaya kamu jangan terlalu gembira terhadap apa yang diberikan-Nya kepadamu. Dan Allah tidak menyukai setiap orang yang sombong lagi membanggakan diri.." (Surah Al-Hadid: 22-23)
Maka sudahlah, jangan kau tangisi apa yang bukan milikmu!
notakaki:kembali pada fitrahNYA..someone pernah cakap kt aku..if kita cintakan someone tu seikhlas hati kita..kita cuba lepaskan si dia dengan seikhlas hati kita juga..then,believes that..kita akan dpt bahagian kita n if jodoh kita still bersamanya..dia akan dtg kepada kita balik..i wish that..~
yes..if this is the decision..it's hard for me to accepting..but, i will try my hardest..kepada awak..saya ikhlas doakan kebahagiaan awak walau di mana pun awak berada..ikut kata hati awak..then just follow it..sy cube belajar menerima hakikat yang kita tiada jodoh..but,just  remember one ! i will wait until you will find your soulmate..maybe lepas ni..hati saya akan tertutup tuk someone..n xtaw sampi bila..maybe sy memerlukan masa tuk terima semua ni..
kata-kata akhir : will missing you and remember...i still LOVE you..!

Friday, March 18, 2011

orang yang ikhlas mencintai..

teringin nak kongsi..

Dalam kehidupan, kamu tidak sedar apa yang dilakukan oleh seseorang terhadap diri kamu merupakan satu petanda yang dia mencintai kamu. Dia tidak ingin kamu tahu secara terus daripada mulut dia tetapi dia menunjukkannya melalui perbuatan. Berikut merupakan 24 ciri-ciri yang dilakukan oleh seseorang yang menunjukkan bahawa dia mencintai kamu.
  1. Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.
  2. Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak perduli! Baginyayang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.
  3. Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.
  4. Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.
  5. Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti 'selamat pagi', 'selamat hari minggu', 'selamat tidur', 'take care', dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS nya, kerana dengan kiriman SMS itu lah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza, bukan "aku CINTA padamu", tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.
  6. Jika kamu menyambut hari jadi dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.
  7. Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya. dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak boleh berulang selalu.
  8. Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. Kerana dia menyematkan kata-katamu di hatinya, berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? Pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.
  9. Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya dia berjaya.
  10. Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.
  11. Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan menanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS 'good luck' untuk memberi semangat kepada kamu.
  12. Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.
  13. Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.
  14. Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada di dekat kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.
  15. Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu dan jauh.
  16. Dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar 'jauh dimata, dekat dihati?'
  17. Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.
  18. Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.
  19. Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.
  20. Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan mengajarimu dengan sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia! Bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. Dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.
  21. Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.
  22. Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.
  23. Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain, dia sentiasa menunggu kamu.
  24. Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. Saat kau pinta dia berlalu, dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.
"Pernah adakah orang yang berbuat seperti di atas kepada kamu? Jika ada, jangan pernah mensia-siakan orang tersebut... Kamu akan menyesal melakukannya!"

note: byk persamaan dgn aku..even me or him...huhu.