i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Sunday, February 27, 2011

=sesat=

ahhaaaa..tibe2 teringat kisah semalam..so,drpada xtaw nk update pape..aku decide nk share gan korang sal ni..ni semalam punya cite la kan..ok, semalam aku and gee da janji gan kawan adik aku, jimiey tuk jumpa kat mcD pandan mewah..so,kitorg plan nak jumpa lepas magrb gerak dr umah..sebabkan tkut teksi xde malam2 and tkut terlama berdiscuss nanti so aku and gee pegi la dgn motor kan..si gee ni cakap dia taw mcD pandan mewah tue..so,kami pun bersiapla kan..sampi je sana..tunggu jimiey jap then kitorang terus discuss gan jimiey pasal FYP kami nie..alhamdulilah jimiey ada..dapatla jugak tolong kami even dia xbelajar pasal web ni details..tp  dia still ley tolong kami..memang respect giler kat dia..! tengs jimiey yap..
so,semalam kami belajar benda yang baru dari dia and alhamdullh kami faham..kadang2 terfikir jugak..bljar dgn org macam ni lagi faham dari lecturer mengajar..huhu..maybe lecturer mengajar based on theory semata2 kot..huhu..so,after da dapat wat sikit-sikit tue kami selitkan sikit dengan borak and lepak2..agak lama jugakla kami kat situ..tp series xterasa bosan..sebab wat keje dengan santai..and xtensen2,so xdela terasa sgt kan..dlm kul 1 lebih cmtu barula kami gerak balik..tu pun bila ujan da reda..mmg sejuk giler la kan..then bila balik,kami berpecah..jimiey ke laluan rumah die..and ktorg ke laluan ke rumah kami..mula2 mase nak balik tu ok lg..then bila jauh sket tinggal mcD.tibe2 gee da pening nak lalu mane..mybe mase mula2 tu kitorg salah masuk lorong kot..tp still relax lagi..sampai la hampir semua jalan kitorg lalu tp still xnampk jalan betul lg..paling takut bila terserempak gan mat2 motor kt tgh2 jalan..err..mcm2 da aku pikir kan..dalam hati cuma tawakal je..maybe kalo da terpaksa sgt kami benti kat kedai mamak mana2 dulu kot..xtaw nak wat caner..aku kol si dia..tnya kat mana..manala taw ade kt area kl ke kan..sbb die still kt lua lg time tu training futsal tuk tournament pagi esoknya..bila kol,si dia suh bace signboard yg terdekat..then dia suh patah balik..mase tu ya Allah takutnya..jalan pulak sunyi je..bila jumpa kete polis..tp traffic light pulak merah..so,kitorg panggil dr seberang je..lambai2 pun die xnampak..errr..bila kol si fiza..dia pun suh patah balik..then kami patah balik and sampaila jumpa satu pondok polis kat pekan ampang..! so kami decide nak tanya pakcik polis tue..mase kitorg nak dekat kt pondok tu..pakcik and abg polis tu tgk pelik je kitorg..tah pape la die pikir kan..huhu..bila dia tunjuk kan jalan and lakar2 kat atas kertas..kitorg fahamla..tp bila die ckp ade satu simpang kena belok kiri..mase tu kitorg da cuak..sebab mcm da lalu td tp jalan tu mcm sunyi n gelap..so,sebabkan nak balik punyer pasal..redha jela..then bila kitorg nak gerak pakcik tu pesan hati2 lewat2 malam ni..mase tu kitorg da takut sebenarnya..last2 pakcik tu wat keputusn tuk escort kitorg dr belakang..wah..terharu you! tp.....pakcik tu bawak punyerla laju...xterlawan dgn nouvo si gee ni..terpaksa kami melajukan kelajuan kami gak..sampi satu jalan yang kami da yakin..pakcik tu stop and bagi arah je..lepas dah berterima kasih kat pakcik polis tu..barulah kami jumpa jalan td..huh..leganya mase tu..xtaw nak cakap caner..mase sesat tu terpikir gak nak kol si jimiey ni..tp bila pikir..die mesti penat nak2 td balik nek motor gan xpakai sweater pulak..so,xnakla susahkan die lg..bila da smpi umah tu..kitorg terus bersihkan diri..and strt wat balik website tue..cube and cube sampila aku tertido dgn sndrinya time gah cube satu tutorial dlm youtube caner nak create database mySQL tu..tgk jam da kul 5 pagi..aku terpksa gak masuk tido event still nak cr lagi cner nak create mySQL tu..huhu..then xsmpi 5minit..aku da zzzz..huhu...satu pengalaman yang susah nak di lupakan...

1 comment:

Suezieyla said...

hahaaa.....!!
satu pengalaman..=]