i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Friday, February 25, 2011

curi mase sekejap

baru dapat bukak blog nie!
sibuk nyer saya hampir mengalahkan PM.. yang paling ketara..sampai sekarang mmg aku tak taw ape bentuk assignment dan berapa lagi assignment yang memerlukan perhatian..?
errrrgghhhhh...tak taw nak buat ape..semester yang betul-betul busy dan memeningkan..
harini pun aku xdapat rehat lnsung..! tadi pegi kelas then sampi petang..balik rumah terus tukar baju then mengadap laptop..! actually petang tadi aku nak curi masa tuk tidur kejap..memandang hujan dan ribut saling bertingkah..*wah ayat kau..
so,memang sesuai sangatla aku tidur kan..? tp bila fikir assignment yang berlumba-lumba nak datang kat aku...mmg x de la mase aku nak tidur kan..? kalo tdur pun mesti aku akan jadi xtenteram...! dan bahasa untuk aku gunakan dalam entry kali ni pun da terus totally malay..err..*okay..ade campur-campur gak..!
memang hilang terus niat di hati nak speaking dalam blog sendiri tuk melatihkan diri dalam ENGLISH language,..almaklumlaa..lagi 2 minggu camtu la kan..aku kena wat presentation about my business plan..presentation in group 4 person in TOTALLY ENGLISH..*saya xnak ada bahasa melayu sket2 pun..!
erm tu dialog miss aku k..
ni plak dialog yang xberapa best nak di dengar..: *ala miss..skit je bahasa melayu boley..?sket je..sket je..?selit2 dua tiga patah..? 
then ade la yang menyokong...! yela..antara sebab miss aku wat camtu sebab kitorang jugak..bila present..mula2 je introduce konon2 speaking..then bila masuk present..hancus..! english ke mana..malay yang dtg...hahha..
so,sekarang pun mmg hancus la kan bila update blog xcampur english..huhu..xperla..ade mase lagi..must opimist to ourself right..?
erm..okla..stop bercerita tang tue..now aku nak cite sal FYP kitorg..i mean wit GEE..err..masih agak terumbang ambing lagi..tp sedikit lega bila kawan adik nak tolong saya...alhamdulh TUHAN..syukur..syukur..
n ni..tgh sambung wat FYP jugak..tapi bab design aku serahkan kt GEE yang buat..sbb aku kureng sket dalam design design ni..aku plak wat ayat n cari info di samping create satu "BLOG" tuk link kan dgn WEBSITE kitorang
name blog tu ialah "dreamscupcakes"..konon2 tuk business yang real la kan..
selain tu..ni jugak slah satu sebab aku curi masa tuk update blog aku ni..ok..if korang terjumpa blog ni..nk follow pun xkesah..x pun xper..cuma risaw sbb gambar2 dlm tu juz search google je..ambik secara rambang..hope owner antara cupcake tu x mara :) anggap je itu salah satu cara tuk promote business anda la kan..? err..then mybe after FYP ni..saya delete that blog or edit mana yang patut...ermm...
tu jer kot..
hopefully semuanya okey..mudah-mudahan...doakan saya semua...luv u..

2 comments:

akemilurves.... said...

1st sem da wat biz plan...totally in English....its very difficult....so..gud luk 4 ur presentation....:-)

akemilurves.... said...

1st sem da wat biz plan...totally in English....its very difficult....so..gud luk 4 ur presentation....:-)