i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Monday, February 28, 2011

=mungkin Ujian dariNYA=

tak taw nak cakap ape dari mula..cuma memerlukan sesuatu tempat untuk mengadu dan meluahkan...aku dalam keadaan fikiran bercelaru..sedih..kecewa..tertekan..menyesal..semua ada...
YA TUHAN..cuma aku mintak bantulah aku kali ini..aku di situasi yang agak sukar dalam hidup aku..masalah yang aku tak taw nak handle sendiri..kenapa bila aku dah mula lupakan kisah yang aku tak nak ingat..aku da nak lupakan kisah silam aku...benda tu jugak yang datang..ape sebenarnya petunjuk yang ENGKAU nak tunjuk kan YA ALLAH..bantulah aku kali ni..cuma aku mintk buangla ingatan dan kisah-kisah lama aku kalo itu lagi memudaratkan aku..aku dah bahagia sekarang..aku sayang si dia dengan seikhlas hati..sepenuh hati..hanya dia aku sayang..tapi bila dah jadi macam ni......aku xtaw ape yang perlu aku buat..mungkin di takdirkan aku tiada jodoh dengan dia..??? even benda tu la yang aku takut..yang aku nak elak..tp kita xmampu melwan takdir yang di tentukan..TUHAN..tunjuk kan la hikmah dari semua ini..aku tak sanggup berpisah dari dia..tp kalo itulah jalan penyelesaian dia..aku redha..aku sayang dia...sayang dia..sayang dia...! 

Sunday, February 27, 2011

=sesat=

ahhaaaa..tibe2 teringat kisah semalam..so,drpada xtaw nk update pape..aku decide nk share gan korang sal ni..ni semalam punya cite la kan..ok, semalam aku and gee da janji gan kawan adik aku, jimiey tuk jumpa kat mcD pandan mewah..so,kitorg plan nak jumpa lepas magrb gerak dr umah..sebabkan tkut teksi xde malam2 and tkut terlama berdiscuss nanti so aku and gee pegi la dgn motor kan..si gee ni cakap dia taw mcD pandan mewah tue..so,kami pun bersiapla kan..sampi je sana..tunggu jimiey jap then kitorang terus discuss gan jimiey pasal FYP kami nie..alhamdulilah jimiey ada..dapatla jugak tolong kami even dia xbelajar pasal web ni details..tp  dia still ley tolong kami..memang respect giler kat dia..! tengs jimiey yap..
so,semalam kami belajar benda yang baru dari dia and alhamdullh kami faham..kadang2 terfikir jugak..bljar dgn org macam ni lagi faham dari lecturer mengajar..huhu..maybe lecturer mengajar based on theory semata2 kot..huhu..so,after da dapat wat sikit-sikit tue kami selitkan sikit dengan borak and lepak2..agak lama jugakla kami kat situ..tp series xterasa bosan..sebab wat keje dengan santai..and xtensen2,so xdela terasa sgt kan..dlm kul 1 lebih cmtu barula kami gerak balik..tu pun bila ujan da reda..mmg sejuk giler la kan..then bila balik,kami berpecah..jimiey ke laluan rumah die..and ktorg ke laluan ke rumah kami..mula2 mase nak balik tu ok lg..then bila jauh sket tinggal mcD.tibe2 gee da pening nak lalu mane..mybe mase mula2 tu kitorg salah masuk lorong kot..tp still relax lagi..sampai la hampir semua jalan kitorg lalu tp still xnampk jalan betul lg..paling takut bila terserempak gan mat2 motor kt tgh2 jalan..err..mcm2 da aku pikir kan..dalam hati cuma tawakal je..maybe kalo da terpaksa sgt kami benti kat kedai mamak mana2 dulu kot..xtaw nak wat caner..aku kol si dia..tnya kat mana..manala taw ade kt area kl ke kan..sbb die still kt lua lg time tu training futsal tuk tournament pagi esoknya..bila kol,si dia suh bace signboard yg terdekat..then dia suh patah balik..mase tu ya Allah takutnya..jalan pulak sunyi je..bila jumpa kete polis..tp traffic light pulak merah..so,kitorg panggil dr seberang je..lambai2 pun die xnampak..errr..bila kol si fiza..dia pun suh patah balik..then kami patah balik and sampaila jumpa satu pondok polis kat pekan ampang..! so kami decide nak tanya pakcik polis tue..mase kitorg nak dekat kt pondok tu..pakcik and abg polis tu tgk pelik je kitorg..tah pape la die pikir kan..huhu..bila dia tunjuk kan jalan and lakar2 kat atas kertas..kitorg fahamla..tp bila die ckp ade satu simpang kena belok kiri..mase tu kitorg da cuak..sebab mcm da lalu td tp jalan tu mcm sunyi n gelap..so,sebabkan nak balik punyer pasal..redha jela..then bila kitorg nak gerak pakcik tu pesan hati2 lewat2 malam ni..mase tu kitorg da takut sebenarnya..last2 pakcik tu wat keputusn tuk escort kitorg dr belakang..wah..terharu you! tp.....pakcik tu bawak punyerla laju...xterlawan dgn nouvo si gee ni..terpaksa kami melajukan kelajuan kami gak..sampi satu jalan yang kami da yakin..pakcik tu stop and bagi arah je..lepas dah berterima kasih kat pakcik polis tu..barulah kami jumpa jalan td..huh..leganya mase tu..xtaw nak cakap caner..mase sesat tu terpikir gak nak kol si jimiey ni..tp bila pikir..die mesti penat nak2 td balik nek motor gan xpakai sweater pulak..so,xnakla susahkan die lg..bila da smpi umah tu..kitorg terus bersihkan diri..and strt wat balik website tue..cube and cube sampila aku tertido dgn sndrinya time gah cube satu tutorial dlm youtube caner nak create database mySQL tu..tgk jam da kul 5 pagi..aku terpksa gak masuk tido event still nak cr lagi cner nak create mySQL tu..huhu..then xsmpi 5minit..aku da zzzz..huhu...satu pengalaman yang susah nak di lupakan...

Friday, February 25, 2011

curi mase sekejap

baru dapat bukak blog nie!
sibuk nyer saya hampir mengalahkan PM.. yang paling ketara..sampai sekarang mmg aku tak taw ape bentuk assignment dan berapa lagi assignment yang memerlukan perhatian..?
errrrgghhhhh...tak taw nak buat ape..semester yang betul-betul busy dan memeningkan..
harini pun aku xdapat rehat lnsung..! tadi pegi kelas then sampi petang..balik rumah terus tukar baju then mengadap laptop..! actually petang tadi aku nak curi masa tuk tidur kejap..memandang hujan dan ribut saling bertingkah..*wah ayat kau..
so,memang sesuai sangatla aku tidur kan..? tp bila fikir assignment yang berlumba-lumba nak datang kat aku...mmg x de la mase aku nak tidur kan..? kalo tdur pun mesti aku akan jadi xtenteram...! dan bahasa untuk aku gunakan dalam entry kali ni pun da terus totally malay..err..*okay..ade campur-campur gak..!
memang hilang terus niat di hati nak speaking dalam blog sendiri tuk melatihkan diri dalam ENGLISH language,..almaklumlaa..lagi 2 minggu camtu la kan..aku kena wat presentation about my business plan..presentation in group 4 person in TOTALLY ENGLISH..*saya xnak ada bahasa melayu sket2 pun..!
erm tu dialog miss aku k..
ni plak dialog yang xberapa best nak di dengar..: *ala miss..skit je bahasa melayu boley..?sket je..sket je..?selit2 dua tiga patah..? 
then ade la yang menyokong...! yela..antara sebab miss aku wat camtu sebab kitorang jugak..bila present..mula2 je introduce konon2 speaking..then bila masuk present..hancus..! english ke mana..malay yang dtg...hahha..
so,sekarang pun mmg hancus la kan bila update blog xcampur english..huhu..xperla..ade mase lagi..must opimist to ourself right..?
erm..okla..stop bercerita tang tue..now aku nak cite sal FYP kitorg..i mean wit GEE..err..masih agak terumbang ambing lagi..tp sedikit lega bila kawan adik nak tolong saya...alhamdulh TUHAN..syukur..syukur..
n ni..tgh sambung wat FYP jugak..tapi bab design aku serahkan kt GEE yang buat..sbb aku kureng sket dalam design design ni..aku plak wat ayat n cari info di samping create satu "BLOG" tuk link kan dgn WEBSITE kitorang
name blog tu ialah "dreamscupcakes"..konon2 tuk business yang real la kan..
selain tu..ni jugak slah satu sebab aku curi masa tuk update blog aku ni..ok..if korang terjumpa blog ni..nk follow pun xkesah..x pun xper..cuma risaw sbb gambar2 dlm tu juz search google je..ambik secara rambang..hope owner antara cupcake tu x mara :) anggap je itu salah satu cara tuk promote business anda la kan..? err..then mybe after FYP ni..saya delete that blog or edit mana yang patut...ermm...
tu jer kot..
hopefully semuanya okey..mudah-mudahan...doakan saya semua...luv u..

Wednesday, February 23, 2011

=multitasking=

ohh...tired..tired..n very tired today..many things to do and go today..! ok2..let me tell what had i done today...first,go to college,class start from 10.00 untill 3 PM.. then rushing to CIMB at sogo to meet up my sis there to take the blazer a.k.a kot for presentation and use to take a photo for my business plan..so lucky because my sis there, so,she can help me in term of money and a little tips for me..tengs sis..(SUZIE YANTI AB RASED). if u'all nk taw,my sis ni just got her first baby girl..! anak sulung..! then dia baru start keje in two days i guess...cian die..tgl anak kecik2 lagi...but, she so lucky because dapat mak mertua yang baik and nak jaga sofiyya..eeee....sebut name dak kcik tu da gerammm n rindu..lamenyer xjumpa dia...huh..! rindu sgt2..
ok,after meet my sis and took the blazer...i and suzi go to the third floor of cimb bank to request the bank loan application..err..dengar macam gempak je kan student pun da nk wat bank loan...wuhwuhuwhw...tp ni act for my entrepreneur project..lepas da dpt tu..terus gerak ke KWSP pulak to request borang caruman pekerja kwsp...wahh...macam nak wat bisness betul2 plk...lepas ke kwsp tu..terus gerak ke DBKL plak..tuk ambik lesen tuk our business...then dbkl ni xsediakan borang tuk my bisness type..to kena pegi WISMA WAWASAN plak near by UNIKL tuk ambik borang tu...mase tu very2 tired..lapar...ngantuk...lesu..semua adelaa...tp bila fikirkan assignment, terpaksa gagahkan diri tuk pegi tu sume..kadang2 benda ni semua wat aku jadi lebih bersemangat and kadang2 wat aku jadi down sgt2...nasib baik la kawan2 tlg beri semangt...famili....si dia...kalo x...mybe aku makin tension n stress...tp bila fikir2 kan balik..aku bersyukur jgk dengan semua ni..atleast,.ni semua mengajar kita lebih bersemngt dia hari depan...cume semangt yang kena kuat...so do i...perlu kuatkan semngt..!
dan tonite, i and gee nak kluar lagi tuk jumpa kawan adik saya...(MOHD SYAFIQ IZZUDIN),iaitu AKMAL NAZIM ..terharu sgt sbb dia nak tolong...xpernah jumpa lagi...n malam ni baru nak jumpa dia...and rasa segan sgt nak jumpa die sbb kami mmg xde asas langsuung in WEB DESIGN nie...segann segann segann sgt2...hopefully dia okey..! amin...!
doakan kami semua...luv u..!

=Down=

now menunjukkan pukul 1:38 am bersamaan 23/2/2011..ops..baru perasan yang umur aku genap 21 years old and 1 month..huhu..tp nak cakap matang...?? ade certain-certain part yang aku still xdapat ubah..hopefully akan berubah di ikut waktu yang berjalan...amin..!
waktu sekarang sepatutnya waktu aku tidur memandangkan esok aku ade kelas pagi-pagi..tp di sebabkan terlampau memikirkan pasal FYP aku yang masih di dalam keadaan terumbang ambing..hati aku macam xkeruan..asyik berfikir..fikir dan fikir...
first choice kami...( i mean..my group member,suzy) is multimedia..
but..still xnmpk jalan..! and we decide to change our title to web...
tp tu pun berisiko...ohh...satu-satunya dugaan yang agak berat untuk aku skrg...
and finally after meeting with my supervisor and chief supervisor..and also our mentor..we decide to change our project title..WEBSITE ! hopefully..this is our best decision at all..!
juz need someone who terror with that WEBSITE to teach us how to connect to the internet and database is quite enought for us..really appreciate so so much..!
but who..? juz finished my credited to call our relative members and famili and ask to our member to ask their member and their member to ask their member ! so so desperate i guest we are now..! sampaila my partner got the one of terror with that but had a really bad and terible attitude and i think PSCHO..! stupid..stupid..i hate that person..! he makes me more DOWN DOWN N DOWN...giler...! ni mase depan aku...ko nak kena extend satu sem even pointer ko is boleh blah laa...??? even xde la DEKAN tue..tu still boleh capai with my performance in the previous semester...but if yang ni aku fail.xkan la aku nak extend satu subject je sedangkan kawan2 seperjuangan yang lain semua da seronok PRACTICAL..? sape nak..??
ofcos la xnk kan..? today je da 3 kali aku jadi sebak bila fikir benda ni...adui..tensen..sampi adik n akak pun aku kol...
sampaila td mmg da tgh malam dah..my adik juz text me mintk kol..! sbb sgt excited..then terus kol dia..then dia ckp his member can help us..but need to deal ourself to his member...so,i deal immediately..n now..besok i n my frens jumpa die..hopefully dia blh tolong aku..!

please..doakan saya yang tengah serabut ni....arghhh....MAKKK...ABAHHHH....doakan anakmu..:(

*penggunaan BROKEN ENGLISH yang sangat-sangat ketara...! maaf..
  from the owner of this blog!

Sunday, February 20, 2011

=Today is sunday!=

ya..hari ini hari ahad...hari tuk duduk-duduk umah je bagi saya..semalam da puas berjalan and macam-macam benda da berlaku...
today saya xde wat ape-ape pun..just cube study how to make CV or RESUME..hopefully betul la kn..
and harini jgk saya belajar masak benda yang baru..daging masak merah..! yup...lama bagi anda..tp baru bagi saya....almaklum la..orang yang xberapa pandai masak and baru skrg nak berusaha belajar memasak..macam ni la kan..huhu..but,atleast i sedar before i kawen..so,ade masa lagi la kan..kan..kan...? tol x...
sumber resepi saya selama saya berusaha belajar memasak ni tentu lah daripada my mom and cik tenet kan..and also kawan-kawan jugak..tehee...
tp yang ade kt umah harini cuma aku and gee je..yang len2..sume kuar jer kan...si kila pegi camping, si sue and fiza pegi janda baik...actually macam nak ikut je pegi janda baik tu..tp sebab ade masalah-masalah yang xdapat di elakkan so terpaksa lupakan hasrat tersebut...huhu
sebenarnya mmg xterfikir pun nak masak daging masak merah ni..tapi bila pegi kedai belakang rumah...tibe2 ade plak orang2 tgh jual daging lembu ni..so,beli jela sket...alhamdullh menjadi dan berjaya...:)
tu je kot aktiviti harini..:)


wit him =)

currently at stabak at ts in front of BERJAYA SOMPO..abeskan mase after watched the movie sanctum..waktu sekarang ialah 12:44 AM and wayang td at 9:00 PM
my komen for da movie,ok la..have action and sgt2 mendebarkan..quite best actully..:) so,for those who didnt noe to watch what kind of movie,can choose this good one...:)
haha..xtaw nak mengarut ape lagi...and one thing i nak ckp..mesti korang yang bace-bace blog ni pelik kan..ptg td not in the good mood now is in de mood..haha..biasala...
mmg mase mule2 jumpa die ptg jd dekat sejam i memasamkan muke ok..tanya sepatah i jawab suku patah..n suara mcm dgr x dgr je bila jawab..betapa syg nya suara i nih..huhu
cian die..and the quite pity of him when he's "dompet" tercicir at pasar jalan tar after got eating the mee sup kt tempat 2 org brothers ni..yang makan mee sup pun i rela xnk mkn even teringin u..! tahan ego punya pasal la..hahaha..bila jalan...i jalan dgn sombongnya x jalan pun beriringan dgn si dia...tp bila time die nk belikan kuih tuk i after mkn mee sup td..aku baru perasan yang dia xbg pon dompet die to me..so,i agak dompat wif him la kn.then after check,double triple plus plus check..and hasilnya mmg xjumpa..we decite to patah balik kat brothers tu and mata meliar2 ke bwh jalan..kot2 la jumpa kan while he terus make a call to the bank tuk matikan dia punya credit card.then bila tnya kt brothers and cr pun xjumpa..ktorg terus ke balai polis dang wangi yang dekat2 area tu jgk..after make a police report..kami terus ke bank tuk amek duit aku..sekbek ade jgk even xbyk..dan terus ke low yat..yang pada asalnya mmg plan nk cr brg tuk phone sidia..tp terpksa survey2 dulu..cian sgt kt dia mase tue..dan nasib baiklah bila kol kawan dia..kawan dia pun ada kt area bb tu jgk..so,we decide tuk pegi sana je sbb kwn die nk jumpa..lepas jumpa n kawan dia bagi pinjam duit dia dulu dr kawan dia..then terus ke ts sbb da book tiket wayang kul 9..after wyg..terserempak wit my frens cek'a wit her housemate yang dok syok berkelah di depan entrance wayang..mcm best jer..tp time tu im wit sidia..so,jumpa jap and lepak stabak kt bwh ts jap tuk online n cr info pasal JPN & JPJ..lepak sampai stabak pun nk tutup dah..haha..lepas tu..barulah balik..seriesli dia rase down sgt mase tu..and lebih details lagi bulan ni..dia rasekan nasib dia malang sgt..many things was happened to him in this february or tahun arnab nie..mybe tu sume ujian for him..aku cuba sabarkan si dia and tenangkan hati si dia yang tengah down tu..secara automatiknya rajuk aku hilang mcm tu je and bertukar watak ke seorang yang penyabar and optimis...:) kan best kalo selalu macam nie...huhu..okla ye..stop di sini dulu saya mengarut..daa..~

Saturday, February 19, 2011

=no mood=

weekend yang membosankan!
tak taw nak wat ape..
plus assignment yang memeningkan for this semester..
mood pun xtaw nk kuar ke x..berbelah bagi..patutnya jumpa dia harini..sebab minggu lepas xjumpa..we decide tuk jumpa dua minggu sekali disebabkan this is my "pra last semester" and another reason to saving...ermm..tengok ajela nanti kan..then i decide today not going anywhere..malas nak tanya and push orang lebih-lebih..kang jadi lain pulak..duk umah jela..and maybe should teach myself to "duk umah" ajela lepas-lepas ni kan...memang xde mood giler..tp malas nk pikir-pikir..so,just pissed off!!!!!!!!!!!!!

my ASSIGNMENT is more important plus my FYP yang huru hara lagi with my MIDTERM another 2weeks i guess..and should also think bout my entrepreneur PRESENTATION with FULLY ENGLISH !


Thursday, February 17, 2011

tagged..tagged..tagged..!

salam semua...harini tetiba ade mood balik stelah asyik beberapa kali berusaha untuk update blog tp gagal disebabkan blog aku ni prblem..! kali ni cik niniey nak jawab benda yang telah di  tagged kan oleh CIK SUE MUNCET kepada saya....tanpa membuang mase...jom......

                                                
  sila letakkan gambar anda

                                           
   pic sewaktu celeb my anniversary :)

apakah status anda..??
sudah berpunya...:)

ceritakan tentang diri anda
seorang yang happy go lucky,suke melancong,easy going person and setia. yang penting xsuke pada orang yang mempermainkan perasaan orang lain...beware! haha

ceritakan tentang blog anda
nothing special la..!ape yang nak special sgt..update pun kadang jer..bila mood membuak2 nak update..blog plak wat hal..penat2 type tp hang mcm tu je..angin....! so my blog is simple and untuk diri saya only..:) tq

apakah pendapat anda tentang blog
blog ok..! especially orang macam saya ni suke membaca..dan salah satu tempat untuk luahkan pendapat and berkongsi cerita...:)

nasihat kepada kawan yang nak buat blog
ok..buatla guys...you will enjoys it...believe me...kan guys...???? hehe

nyatakan  keunikan blog anda
unik..?? xde unik pun..sometime bila orang bace..orang pun rasa bosan kot..hahaha..byk cite pasal saya and hidup saya jer...;p

sampai bila nak tulis blog dan impian
hmm..entahla...insylh for the long time...but not sure...bergantung pada my life nanti...;)

taggedkan tuk

 tu jer....hope u guys enjoy....daa...