i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Sunday, January 16, 2011

renungan bersama

kelakarkan
bila kita xreti masuk club tp bila bbrape hari tgl di bndar da pndai masuk club...

kelakarkan
bila kita bangga dgn cara kita bergaya..dgn boifren kita, depan kawan-kawan..kita rasa sgt gah..tp bila depan famili especially parents kenapa kita tak berani..??

kelakarkan
bila si lelaki yang nk memikat si gadis mengeluarkan ayat2 yg jiwang..serba serbi manis..berjanji situ sini sana..plus kadang2 menggunakan *ayat lelaki..( eh mcm penah nmpk la you nie! ) ( ngt kawan lame i td..)
 tuk mengurat si gadis..

kelakarkan
pabila si jejaka dah dapat memiliki si gadis..agak lame hubungan tu..kebiasaan yang dilakukan sebelum dapat pun berkurangan..

kelakarkan
bila kita da taw orang tu berpura2 tapi dia teruskan jugak kepura-puraan dia depan kita even kita sendiri da taw dia sedang berpura-puraan

kelakarkan
bila si jejaka bila mengungkit tentang hidup dia sebelum dan selepas dia jumpa si gadis..

kesiankan
bila seseorang mula lupakan keluarganya demi tuk kekasih hatinya nan satu...

kesiankan
bila seseorang tue berpakaian dan bersikap sosial di depan kawan2 tapi bila di depan parents lain pula caranya..

sedihkan
bila seseorang itu sudah mula menyayangi seseorang yg lain tp hatinya di permainkan..or dikhianati..

sedihkan
bila kaum sendiri tidak memikirkan perasaan kaum mereka sendiri..sanggup mengetepikan perasaan kaum mereka sendiri..

sedihkan
bila ade kaum hawa sanggup merosakkan kebahagiaan kaumnya sendiri..sanggup meruntuhkan masjid kaumnya sendiri..

sedihkan
bila kaum adam (or suami) tidak menghiraukan perasaan si isteri dan lantas pabila bosan terus mencari pengganti yg lain..

sedihkan
bila kaum adam yang di amanatkan menjaga kaum hawa..keselamatan dan maruah kaum hawa tp mereka sendiri merosakkan nya..

sedihkan
bila si kekasih bersumpah setia sehidup semati..tetapi akhrnya dia yang meninggalkan pasangan nya sendiri..

rindukan
bila kita teringat zaman kita sekolah2 dulu..bersama kawan2..bergelak ketawa tanpa fikirkan masalah2 len..but now..

rindukan
bila sang kekasih yang di tinggalkan merindukan pasangannya yg pergi bersama pasangan yang baru..sedangkan sang kekasih masih merindui dan mencintai pasangannya...

betul la orang cakap..hidup xselalu nya indah..kadangkala kita perlu merasaikan pahitnya hempedu sebelum dapat merasai manisnya madu..begitu dengan kehidupan..tak selalunya indah...:)

No comments: