i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Sunday, January 23, 2011

hadiah besday dari dia

salam semua...wow...jarang2 je saya dpt update blog saya ni kn..maklumla...org dah busy....:p hehe..ops...! kadang bukan busy pun..tp idea dan mood berblog tu xde..so,sebab tu la blog ni pun jarang berhias dan ber"update" kan...so sorry sgt pada orkedbubu taw...! *orkedbubu adalah url name blog saye ni...:)

okey..sebelum saya bercerita bomm bang pasal entry kali nie..ingin saya jelaskan yang entry di bwah tu berkait dgn entry kali ni..dengan lebih jelas lagi..saya dan si dia da okey..:)

Actually, tarikh lahir ku kali ni memang aku xharapkan ape2 pun..sebab tu bila kawan2 tanya ape yang aku impikan selama ini yang belom dapat..memang susah nak jawab..tp jenis aku..aku nak sesuatu yang akan dikenang sampai bila2...macam yang pernah si dia buat on my previous besday tahun lepas...ohh....so sweett..:))

then i dapat ni taw...jeng..jeng..jeng....


                                            ni la cik bubu tue..comey kn..comey kn..kn..kn..?

                                            then my besday today guess what i got..?? hehe..

tak payah cakap dulu ape yang sayer dapat k..? boley sabar kan..boley kan..kan..?? okey...macam tue laa...;p saye tibe2 excited lebih nak bercerita tentang ape yang dia dah buat kat saya on my sweet besday dis year..*23 january 2011 k..
huhu haha..hee hoho..kalo korang ni rajin bace blog aku yang xseberapa nak blog sgt ni..*sbb jrg2 skali ber"update"..korang akan taw ape yg terjadi antara kami..huhu seriesly aku ingat kami da xde pape lg..
tp..bila dia ajak g melaka..happy sgt...!

kat sana kami juz menghabiskan mase and spent time bersama2..so happy actually...then bila dah nk balik tue...kami makan jap di secret resepi di mahkota parade..kami sambut our ANNIVERSARY yg ke setahun & my besday sekali in advance satu hari..bagi aku..da dua kejutan dia dah buat...!.

yang the cuties gift yang dia bagi aku....
                                              
                                                         at tepi pantai melaka...:)       

                                                         ni la die..didie & mimie...:)
*actuall mmg xpenah terpikir langsung pun nak bela hamster ni..nak-nak rase geli tgk binatang kecik2 ni..tp bila si dia hadiahkan si didie & mimie ni..tibe2 rase excited & otomatik dah xgeli nak pegang dia...:) suke sgt...

p/s: teringin nak bela iguana :(....mule2 b4 pilih hamster nk amek kucing..tp mahal sgtla..rm700++..then sugar gider pun agak mahal..nt cian plak si dia..rm360++..kalo ade rezeki nt insylh...:)

                                                                                                                                             

Wednesday, January 19, 2011

tahun dah pun berubah..status aku pun perlu berubah..~

salam kepada semua..
terasa lama sangat xupdate blog ni..mungkin disebabkan kesibukan yang melanda..kekangan mase yang terhad di saat2 sem akhir di tambah dengan final project lagi..semua tu menyerabutkan diri aku yang da sedia serabut nie..

*menggunakan bahasa aku sebab mengenangkan fikiran yang sedang BUNTU sekarang ini!

Tahun baru dah macam2 jadi kat diri aku ni..dengan satu masalah dan masalah yang lain sentiasa berasak-asak nak menghimpit di dalam diri aku ni..paling tak sangka sekali..status aku..i mean..aku dan orang yang aku sayang..dulu kami memang pasangan yang bahagia..selalu keluar bersama..buat aktiviti bersama..kadang2 aku wat esement pun perlukan bantuan dia even dia da pun ada kerjaya sendiri..semenjak dia muncul..aku hanya ada dia..selain mak aku..aku perlukan dia dalam nak buat ape-ape keputusan yg penting..kadang2 masalah aku tp dia yang pening pikirkan lebey2 dari aku..
macam tue jugak dengan aku..aku xboley dgr dia sakit or ada masalah..aku mesti xley nk buat ape2 jugak..aku akan sentiasa fikir mcm mne dia sekarang..keadaan dia..yang penting sebab aku xnak dia susah sikit pun..aku nak dia happy..happy selalu...

tp..tue sume dulu...
bukan lagi sekarang...sekarang aku perlu tukar n buang gambar2 dia di dalam blog aku nie..lepas ni..blog ni pun akan bertukar status single..macam tuan nya..malang kan..??
mungkin dah nasib badan kot..tahla..aku pun still terkejut dengan ape yang terjadi sekarang ni..
macam mimpi pun ade...terkejut sgt..!

mungkin dia da sehabis nekad nk putuskan hubungan ni..mybe..? aku xde jawapan tuk tu..tp mungkin aku pun salah...aku ada SALAH..! aku kan xperfect..aku banyak kekurangan...xde pun keistimewaan dlm diri aku..kalo ade pun akan tenggelam dek kelemahan yang aku ada...kesian kan ??

orang macam aku maybe xpatut bahagia kot..mybe setahun je tempoh untuk aku bahagia...

saat-saat tinggal lagi 4 hari ke ANNIVERSARY kami yang ke setahun..saat-saat menjelangnya TARIKH LAHIRKU juga yang ke 2++..

memang aku xjangka pun semua ni..sapa xterkejut bila jadi macam ni kan..?? tapi aku memang teruk..! aku yang bodoh sebenarnya..sebab terlalu leka dengan kebahagiaan yang sementara tue...

cuma...
aku SAYANG dia lagi...aku RINDU dia lagi...

aku nak dia dengan aku lagi...
tapi.......mungkin semua tu xkan berlaku lagi..dia pun dah bagi satu keputusan yang muktamad td..aku xtaw nak cakap ape lg..kadang2 bodoh jugak terasa bila perasaan macam ni pun nak update kt blog kan..? huhu..:(

okeylah..nothing else i can say anymore...cume aku xnak pikir wat mase skrg..BIT PROJECT..satu subject yang asyik push aku jer..kadang2 bila berbincang dengan kawan..rase xkuat pun ada..fikiran asyik melayng ke lain aje..mula lah nak fikirkan si dia lagi..even da penat bersikap cuba untuk "PROFESSIONAL" tp aku kalah jugak..sekarang baru aku sedar yang aku sayangkan dia sangat! :(

just one word i wanna say to u...that i LUV u!

*melaka-makan seafood-tengok wayang yang si dia janjikan paranormal activity 2-lukis gambar potrait kami..semua tue..aku kena buang jauh2 dah...!

BESDAY n ANNIVERSARY kami...aku xperlukan ape2 dari dia..ape yang aku nak..cuma dapat bersama dia..dan yang paling penting...aku nak kan KEJUJURAN dan KESETIAAN dari si dia...tp tu pun dah terlambat kan..?? hahaha...berangan jela niniey..

Sunday, January 16, 2011

renungan bersama

kelakarkan
bila kita xreti masuk club tp bila bbrape hari tgl di bndar da pndai masuk club...

kelakarkan
bila kita bangga dgn cara kita bergaya..dgn boifren kita, depan kawan-kawan..kita rasa sgt gah..tp bila depan famili especially parents kenapa kita tak berani..??

kelakarkan
bila si lelaki yang nk memikat si gadis mengeluarkan ayat2 yg jiwang..serba serbi manis..berjanji situ sini sana..plus kadang2 menggunakan *ayat lelaki..( eh mcm penah nmpk la you nie! ) ( ngt kawan lame i td..)
 tuk mengurat si gadis..

kelakarkan
pabila si jejaka dah dapat memiliki si gadis..agak lame hubungan tu..kebiasaan yang dilakukan sebelum dapat pun berkurangan..

kelakarkan
bila kita da taw orang tu berpura2 tapi dia teruskan jugak kepura-puraan dia depan kita even kita sendiri da taw dia sedang berpura-puraan

kelakarkan
bila si jejaka bila mengungkit tentang hidup dia sebelum dan selepas dia jumpa si gadis..

kesiankan
bila seseorang mula lupakan keluarganya demi tuk kekasih hatinya nan satu...

kesiankan
bila seseorang tue berpakaian dan bersikap sosial di depan kawan2 tapi bila di depan parents lain pula caranya..

sedihkan
bila seseorang itu sudah mula menyayangi seseorang yg lain tp hatinya di permainkan..or dikhianati..

sedihkan
bila kaum sendiri tidak memikirkan perasaan kaum mereka sendiri..sanggup mengetepikan perasaan kaum mereka sendiri..

sedihkan
bila ade kaum hawa sanggup merosakkan kebahagiaan kaumnya sendiri..sanggup meruntuhkan masjid kaumnya sendiri..

sedihkan
bila kaum adam (or suami) tidak menghiraukan perasaan si isteri dan lantas pabila bosan terus mencari pengganti yg lain..

sedihkan
bila kaum adam yang di amanatkan menjaga kaum hawa..keselamatan dan maruah kaum hawa tp mereka sendiri merosakkan nya..

sedihkan
bila si kekasih bersumpah setia sehidup semati..tetapi akhrnya dia yang meninggalkan pasangan nya sendiri..

rindukan
bila kita teringat zaman kita sekolah2 dulu..bersama kawan2..bergelak ketawa tanpa fikirkan masalah2 len..but now..

rindukan
bila sang kekasih yang di tinggalkan merindukan pasangannya yg pergi bersama pasangan yang baru..sedangkan sang kekasih masih merindui dan mencintai pasangannya...

betul la orang cakap..hidup xselalu nya indah..kadangkala kita perlu merasaikan pahitnya hempedu sebelum dapat merasai manisnya madu..begitu dengan kehidupan..tak selalunya indah...:)

Friday, January 7, 2011

tercapai gak..

berdasarkan tajuk entry yg di postkn..mesti sume tertanya2 kn ape yg tercapai tue...ok,meh saya gtaw ye..sebenarnya sepanjang tahun 2010 yg lepas..saya ade menyinpan angan2 dan impian yg melambung tinggi untuk mendapatkan barangan2 impian kau yg bg aku kalo guna duit aku mmg xtaw bila tercapai..*sebab bila kumpul duit je mesti selalu xmenjadi..ade je niat nk copek skit tue...xdisiplin!
tp tu la aku kan..haha..impian aku yg aku nk sgt dapatkan ialah..jean LEVI'S original, nk beli beg duit baru..tp asyik xsempt jer,fon baru,nk wat lesen moto+kete,nk bercuti n nk dapat result yg lg baik..!
maybe tu je impian aku yg aku lebih harapkan kot..yg len2 tu mmg la byk kn..sampai tak tersenarai kalo aku nk type..banyak sgt!

ini pula barangan yang aku dapat dan xberapa nak dapat di ambang tahun baru..:)

1) jean LEVI'S ori
2) beg duit jenama coach
3) result sem 4 yg "okla" lebih baik dari sem lepas..cuma dekan je xsmpi2 lg..insylah dis sem kot..:) hehe
4) fon..err..xsempat beli baru..tp ayah aku da bg fon yg dia ada satu lg kt aku..cuma tertinggal kt kg..tp fon tu xpentng sgt pown..
5) lesen..mmg xdapat langsung..*mmg aku yg xbersungguh nk amek..! kalo x da bole ambik pown time cuti sem yg lepas..haha

haa..itu sajalaa yg aku dapat...kalo make up baru,beg baru,kasut baru tu biasala kan..:)

Thursday, January 6, 2011

semester 5

pejam celik pejam celik..dan pejam lg pastu br celik balik..pejam lg..pejam lama sket..then celik luas2 then pejam lagi sekali...pastu agak penat pejam..br celik balik..then cube anda rasai perubahan di mata anda..makin segar ke x..?? kepada anda2 yg berada di rumah atau pejabat silalah cube kaedah ini yer..cume ade 2 kesan sampingan jer..mkin segar @ makin menjadi layu...=p hekhek..

eh..eh..tbe2 jd pakar kesihatan plak..! padahal badan ko xsehat2 gak ninie oi..sedar sikit diri tue..!
haha...mmg pun..! nek sem ni badan aku bukan makin bertambah..tp mkin menurun...sabar jela kn..?? haish...

okey..okey...saya nk bercerita tentang cara2 dan step2 hari mendaftar bagi semester 5 saya di KPTM hebatt!!!
mula2,saya bgun tepat2 kul 6.30 pg..konon2 plan bgun solat subuh then terus mandi n siap2 kn..konon2 lg nk dtg seawal yg boleh..! klo boleh pas subuh tu nk tercongok dah kt depan pagar kptm tue..! even dftr strt kul 9 pagi..tp last2 baru sedar ujan turun dgn rahmatnya..terus menukarkan mood aku yg excited giler nk bgun td merundum dgn mendadaknya...tahan punyer tahan..sedar-sedar da pkul 7.21 pg okey..mmg subuh tah ke mana mandi tah ke mana..impian nk pegi after subuh da terpacak kt depan pgr kolej pun tah ke manala kn...??haiseh man..ade2 jerla halangan die..erkk
then aku bgun terus mndi2 pkai bju,make up2 sket2..pakai tudung belit2 tu yg ade anting2 kiri dan kanan..dgn beg baru,selipar yg agak baru,tdung pun boleyh la baru gak..tp henfon jer yg lama...:(( impian nk dapat fon br tahun baru ni xmenjadi selepas charger laptop kesayanganku merajuk dan xnk di pujuk2 lg..sedeyh..dgn tbe2 melayang duit aku beratus2...*wahh tipu sgtla kn beratus2 chrger laptop jer kn..?? rm 60 jer..ptut mahal lg..tp di sebabkn time aku kt low yat tu tercari2 alamat kedai bersama kwn aku si gee dgn menggunakan name card yg si kawan aku bg kt aku sbb tempat tu die penah beli chrger lptop die yg penah rosak jgk dulu..tbe2 terdengar org memanggil nama ku..ninie..ninie..ninie dan ninie lg..!! oi pekak ker..?!! oh bukan mcm tu sebenarnya die pggil..lain sketla kn..:) then ble aku berpaling..tbe2..jeng..jeng..jeng..ade 2 org mamat duk tgk aku n kwn aku..dlm hati..sape plak mamat ni yer..?? betul ke die pgil aku..? ke ninie len niee..??? tp ble die da pgil aku..br aku sedar mmg aku la gerangan  nyer..ahhaha..rupanya member aku gak..tp lame xjmp..wahh..sekrg da ade kedai komputer sndri...mmg sngla aku nk beli brg lppy aku kn..tu la dpt murah sket..alang2 dpt murah terus aku angkat cooler fan gn pendrive terus...br berbaloi balooi..hahaha..smpi kwn aku si gee ni pun mula nk teman aku pun terbeli gak pendrive satu..ahha..pas borak2 jap then kami pun ke destinasi seterusnya..wahh..da pnjng cite aku ni..err..
then pastu kami pegi ke bb sbb nk kecikkan suar jean aku..my sis bagi jean levi's ori taw..! jgn jeles...akhirnya tercapai gak nk suar levi's ori even xbeli sndri pun...hehe..mase nk amek suar kt tempt saya kecikkan suar tu,tbe2 jmp owner die..wah..abg ensem..! bek plak tu..ramah mesra gitu..:) dan tanpa aku membuang mase,,aku mintakla card die kn..hahah...gedikk kan...??? hukhuk..

ops..da byk sgt aku merepek ni..jgn mara yer...:)

aku bg rumusan jela daftar semester 5 kali ni macam mane erk..?
erm..agak tidak memuaskan dengan pengurusan KPTM HEBAT nie!
aku dtg punyerla awal...tp dapat num 216 gak..!
sabar jer..!