i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Thursday, December 9, 2010

25 sECRet's...ssHhhhhh.....

wahhh...first at all...sayer ingin mengucapkan ribuan berterima kasih kepada akak cun kite..sue muncet !! ye...sila berikan tepukan yg gemuruh untuk dia....clap3...ehehe...
ohh..sungguh xsangka dan terharu sekali kerana telah di TAGGED  oleh akak kite nie...OH MY GUCCI..!!!
okey..okey..untuk tidak membuang mase lagi..jom..cekidaut..!!!!

once you have tagged,
you are supposed to write a note with 25 random,things,facs or goal about you.
at the end choose 25 people to be tagged.
you have to tagged the person who tagged you.
if i tag u.
it because i want to know more about you (:



1. sila panggil saya NINIEY aje...simple n easy rite...??

2. anak buah panggil sayer "cik ni" manje x..manje x...?? ehehehe

3. status ??? status ape..??!!! status fb..?? myspace..?? oh bukan..?? okey2..cik niniey ni kalo nak taw..da berpunyer...xcayer sila tgk di sekeliling blog dot..dot..dot die nie...ade je gmbr die gn mamat mne tah..

4. mula mengenali dunia pada tanggal 23 JANUARY !! ehem..ehem..jgn lupa HADIAH yerr...err...

5. jangan xtaw..Boifren CIK NINIEY ni pun lahir pada tanggal 23 gak..tp sebulan before CIK NINIEY ni lahir..*lagi beberapa hari..nervous..! eh jap2..umo xsama taw!

6. Ape lagi erk..?? ermm..haaa...seorang yg susah jatuh cinta dan setia..akan selalu bercerita pasal bf dia kalo org tnya..*mesti korang bosan kan..??terima ajela...tu slh satu cara untuk aku sntiasa ngt die...:)

7. Cepat merajuk bile dengan si dia..tp xley mara lame2..!huh geram sgt...sebab die slalu pndai pujuk sayer...n sayer xtahan nk gelak...hesy..geram..geram..geram..!! mmg pastu sayer cubit2 die...haa..amek kaw..!

8. Teringin nak org bagi bunga kt sayer...;( sbb sayer jeles bila tgk org dapat bunga dr boifren dorang..hukhuk...tp sayer lg suke ape bf sayer wat kt sayer..=p

9. suke melancong..even mmg xbyk pown tempat2 yg aku dah pegi...tp tu xmenghalang tuk aku suke hobi aku tue! terutamanya bile pegi bersama tersayang..wah..bestnyerr...

10. Selalu terkena "WAKENABEB" "PANGGILAN HANGIT" dr boipren sayer..huh...sayer geram..geramm..gerammm!!!! sebab da membazir air mata haku jerr....! kadang2 wat aku gelak sorang2 pastu..grr....mmg aku geram..sbb aku br sekali kenakan die..huh..

11. suke berangan...! terutamanya bila sorang2..dalam bilik mandi..dan bile nak tido..tu da mcm rutin harian,paling kritikal mase dlm dewan exam!...semestila berangan jadi kaya raya...dpt hidup gn cik boipren..:)) 

12. rindukan zaman KANAK-KANAK sayer....:(( men kawin2,bola sepak,men anak2 kan..pegi sekola wat buku biodata kwn2 sayer..wah..mane buku tue..??? i'd lost it..huhu

13. suke budak2...yg comel2 tu mmg aku geram nk peluk dia ketat2 sampai die rimas..mcm aku wat kt anak2 buah aku..hee..hee...

14. suke mnyendiri bila kesedihan..nak pegi ke sesuatu tempat yg tenang n akan aku layan perasaan kt situ ajela...hukhuk...

15. suke bace novel..citer korea gak..bersukan..*netball..dating..yeah..!!

16. sayer seorang yg biasa jer..simple person as well..xde yg istimewa..kalo nk taw lebey..kena kenal saye betul2..:)

17. suke makan..! xkesah ape2 pn tp mesti nk mngunyah...terutama bile gn si dia..ade je yg aku nk beli...mmg xpenah nk kenyang laa..

18. takut..gementar.nervous bile fikirkan nk jmp gn bakal mak mertua...fuh..fuh...err..okey2..be yourself..be yourself...*berckp pada diri sendiri..

19. pernah beli seokor arnab..tp ayah suh anta balik hr tue jgk..sbb aku beli on de spot bile mak aku bg dt tuk blnje sbb die p kursus..ayah aku ckp..nt xde tmpt nk letak..kena prepare sangkar die,mknan die..tmpt nk letak sngkar tu nt..time tu jgk aku nges...tp pegi jgk anta blik..aku pg gn nenek aku..die pulangkan duit separuh je..hukhuk,,arnab aku..!!!

20. salah satu kenangan yg sweet mcm gula2..bile kwn2 dan si dia wat surprise besday party yg mmg gila gempak la weyh..salute abesla kt korang n kt muchux sayer...:)

21. zaman kecik2 dulu suke panjat pokok..pokok tinggi pn aku peduli hapa..!jnji dapat..! klo abg2 aku pnjat dusun buah atuk aku..aku pn sebok jgk nk pnjat..!

22. suke cite hantu2 kt anak buah...kalo xnk cite mesti dorang pjuk jgk..smpi satu tahap dorang akan ckp.."ala cikni..citer laa..kite xtakut..kite jnji xjerit..klo xde pn citela olok2..cikni citerla.."then dorang pn akan duk rapat2 gn aku...dan..bermulalah...jeng..jeng..jengs...

23. seorang pelajar yg nakal kt sekolah dulu...kdg2 smpi terbwk2 smpi kt kolej n ostel...adoi...nakal yg cner..??? haa yg ni yg kita xtaw..hahahaahha

24. sgt sayangkan ape yg die miliki sekrang...sgt menghargai hidup..tp kadang2 selalu lalai...uhuks...*mesti berubah niniey..mesti..!

25. selalu impikan ape yg di hajati selama ini akan tercapai...mudah-mudahan hendaknyer...:))


fuhh...ok done..!
siap jgk assessment aku nie...mmg payah gak la nk jwb...bak kata lecturer aku...kena berfikir secara HEURISTICS ooo...
hope korang enjoy ye...xjelas dgn ape yg tersenarai di atas..sila2 la tanya k..:)
and now..tibala masenya aku nk bagi kt kwn2 aku yg lain plak...haha...siapla korang..!!!
senarai-senarai name yg tercalon untuk di TAGGED..:




haa..korang jawabla ye....selamat menjawab.....=))



tgk wayang cite THE NEXT THREE DAYS!


hoHOhohO..dengan tibe2 teringt pasal satu kesah nie...kesah time aku tgk wayang gan si dia movie "the next three days"..benda ni xlame lg berlaku...i think mase aku kt kl teman mak aku around bulan november..mase tu aku amek peluang tuk jmpe si dia...actually,aku xtaw yg kami nk tgk wayang...tp bile die da pegi ke kaunter collect tiket...mmg sahla kn..mule2 xtaw pn cner citer nie...bile tnye dia..dia ckp..tgk la nt...so,,aku diam jela...cume die ckp yg cerita ni kisah si suami yg nk selamat si isteri yg disabitkan kesalahan membunuh...! mula2 aku xbrp nk fhm jalan cerita die..tp bila da tgh2..aku makin faham n jalan cerita die makin best...then bila da makin syok layan citer ni...tibe2 skrin padam...what the "H" ?????^%$#@!!! yang ade mase tu cume dapat dgr suara jer...fuhh..dalam wayang tu mmg gelap habes..mmg xnmpk ape2 la kn..kami hanya dpt suluh dgn cahaya lampu dari fon je..tp dlm kelam kabut org bising2..dengan cina mengamuk..sempat lagi aku tgk dorang2 ni sume update status...wahahaha...mane bley lepas kan..??tajuk hot gitu...!! aahahahhaha...then sbbkan fon aku yg terlampau cnggih...so,aku simpan jela..malas nk update2..! uhuhukhuk...*padahal fon ley wat baling anjing kt bawah apartment umah sewa aku je kn..?? huh!
tp bila si dia pn tgk dorang da update status...dengan baik hatinya dia bg fon die jgk..nk suh aku update...geramm je haku...act,die mengejek tue...tp disebbkn aku ni seorang yg amatla penyabar..so..aku cool je beb..hahaha...xper...aku ley update dlm blog...*berkata dlm hati...ehehe...
berbalik kepada keadaan dlm panggung tu..still kelam kabut lg...dan setakat yg aku taw...bukan panggung yg menayangkan movie yg aku tgk ni je poblem..panggung sebelah pn..mmg hangin satu badanla kn bile tgh syokk tgk jd cmtu...aku pn hangin....sume da menjerit2...n aku tgk ade cina yg mintak refund..!! yup..aku sokong...! ofcosla nk tgk balik..name pn byr full rite..??then after 5minit rugi..so die pause dulu n kami di minta tgu dlm panggung tu jer...around ten's minit,barula kami dpt tgk balik...tp tu pn ade yg xberpuas ht jgk..yela..yg da tertinggal td lepas mcm tu jer..dala part best..! tp bg aku okla kn..drpada xdpt tgk lnsung cite tue...lepas je abes tgk,tibe2 semua bertepuk tgn..hahahah...cam tgk persembahan lak kan...???? gara2 poblem tu..kami yg sepatutnya keluar dlm kul 10lbh terpksa keluar kul 11lbh...act,aku xbpe pasti kul bpe..n already confuse tempat tu kt mne...huhu...sbb aku kt kg rite now..n tiket tu kt boz umah sewa aku..huhu...
tp ape2 pn..it was such a great experience n sweet memories between us...=))

(nota kaki : even mase ni tgh bersedih...tp bila tulis cite ni,ley watkan aku tersenyum dgn sendirinya....hope u guys enjoy wit ur reading..;))

Wednesday, December 8, 2010

bla..bla..bla

sue muncet

perasaan yg berkecamuk

mara..sedih...sayu..geram..terkejut..sampai aty...rindu...sayang...kecewa...tertanya-tanya...tak sangka..


yup...sume senarai di atas...ada pada sayer sekarang...
how to say..?? i pn xtaw nk ckp ape lg....
persoalannya siapa..??
jawapannya hanyalah seseorang...!


p/s : sedang menenangkan fikiran...(_-)

Sunday, December 5, 2010

happy birthday!

hepy berday to u..hepy berday to u..hepy berday tu blablabla..hepy berday to u.........

teheee...mesti korang sume taw lagu ni kn..?? ofcos la taw kn..kn..kn..?? ade sape2 xtaw x...??
ok..sape yg xtaw lagu yg sayer nyanyi ni,bek g bljar cepat2 taw! kalo x..mmg ptut terjun longkang sebab xpndai nyanyi taw...hikhik..sebab budak2 umor 3thun pn da pndai nyanyi lagu ni k..? siap tanpa di suruh2 dorang akan nyanyi jgk..hahaha...

kali ni saya tulis entry bertajuk seperti di atas kerana saye perhatikan ramai sgt besday org yg dikenali oleh sayer dalam 2 weeks nie..kdg2 bile bkk je fb..mesti ade je besday kwn2 saye..ramai plak tu...hehe..plus plak td umah sayer de wat besday party tuk anak2 buah sayer yg da berumur 3 n 1 tahun...wahh meriah gitu u..suke lak i..tambah2 i yg pling excited nyanyi td..dgn penuh semngt lg..hahaha...*xde mknenya..=p..sebelum tu plak..3 hari before,umah akak sayer yg pertama pn wat besday party tuk anak die yg msuk 4tahun..wah..mmg best..even penat cket..n harini jgk besday my sis yg tgh ambik spm skunk..tp xsmpt smbut sbb die kt ostel...tp da pesan awl2 die nk kek kt mak sayer..hahah...

Now,da msuk bulan december plak...it was surprise for me actually,sebab bulan 12 adalah bulan kelahiran si dia yg tersayang...;) wahh...excited campur gementar...xtaw cner nk buat..ikutkan hati da plan mcm2 da..tp nk buat tu yg masalah...hopefully ia akan berjalan lancar nt even only us aje yg smbut..yela..ct semester..kwn2 sume bz gn hal msng2...n kwn2 die sibuk gn keje..so..i terpaksala pandai2 gunakan kreativiti yg ade...hrp2 menjadila kn...huhu..u'oll doakan i k..?hehe 

Then after besday die, genap sebulan muncul plak besday i...kerana kami lahir pada tarikh yg sama..cume bezanya bulan dan tahun yg berlainan..hee..xsabarnya...:))

ops...over lak kan..hehe...ape2 pn,kepada yg mnyabut hari jadinya pada bulan ini...selamat hari jadi k..semoga korang berjaya dalam hidup....bye..=)) 

Friday, December 3, 2010

BerTEmu kEmbALi

hye guys..bertemu kembali...hye jgk kepada cik blog sayer nie...wahh...lamenyer xbkk blog sayer yg setia nie...rindu sgt2 taw..wahh..bila da bkk..rase nk tulis mcm2 plak...sepnjng sye berblog nie..mcm2 aktiviti da sayer buat...& jgn rsaw..mestila sy ade alasan kenapa sayer da lame xberblog kn..?? alasanya...jeng..jeng..jeng..
                                                                              ..
                                                                              ..
                                                                              ..
                                                                              ..
                                                                              ..
                                                                              ..
                                                                              ..

da..da...ckup la tu ea..ni die....taraa.........
                                                                              ..
                                                                              ..
                                                                              ..
hahah.eh ade lg ea..??hehe..ok2..ni dia...

alasan2nya...

1) sebab kena fokus kt final...
2) sebab kena terminate broadband kesayangan sayer..
3) sebab sayer da blik kg n kt umah xde tenet la plak...
4) sebab sayer malas nk g cc even dekat pown..
5) sebab sayer da mule berjinak dgn novel2 dan majalah..(smpi buku bdk sekolah rendah pn sayer bace sebab     punyerla bosan...*semestinye saye bace buku ank2 buah syer..;p)
6) sebab saye kena teman mak sayer pegi umah akak tgk ank buah baru..;) *wlaupn xpg ikut skali mak tido         umh akk..
7) sebab sayer nk dating la..dating lg penting..ngee :))
8) sebab sayer xde duet nk pakai broadband baru lg..*sebab broadbnd dulu pn akak yg byr kn..padan               muke akak da xnk byr..uhuks..;(
9) sebab sayer rase tulis blog memerlukan idea yg byk n ambil mase yg lame..so,bile de pluang on9..sayer lg         prefer bkk fb jer...hehe 
10) wahh...sayer da ade BROADBAND baru...tengs kt si dia sbb guna duit die..;) tp i byr balik k                    bulan2...=p..*bersyukur even broadbnd ni murah n slow sket...huhu

okey....tu la alasan dier..:))

**now sayer di kg blik menikmati saki baki cuti semester bersama famili...;))