i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Friday, October 8, 2010

30 Perkara Perempuan x Sempat Bgtau Lelaki.....

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diriwanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akanlakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

(note : act,saya impikan sgt pasangan saya faham ape benda nie...hopefully..(=_=) )

kesal~

jauh hati..seyezly jauh hati sgt sekarang...mcm2 rase ade..nk nges tp kdg2 tersekat gn something...mybe aku da makin matang tuk handle masalah demi masalah yg mendatang kot..haha..yela tue...malas nk pening2 pale nk pk sume tue..jauh hati dgn semua bnda..fullstop..then...hmm...lagi satu...tawar hati jgk..!ok tu jer...




( p/s:lately,blog ni da jadi tempat luahan perasaan aku dah..haha...mesti sape2 yg bace bosan kn...hopefully xde yg bace...ownernya dalam keadaan angin monsun kot..nk ckp mngamuk x...sedey pn ye...tahla..sape yg faham..fham la..kalo yg xfaham tue..wat2 faham jela eh...uhukss.;;(^_^) )

Thursday, October 7, 2010

makk..nak duet...!

waa..rsaw nyer den...! wet lom smpi tgh bulan nk mcm air mencurah2 di daun keladi..seperti air terjun yg br lepas ujan..hujan pulak yg lebat giler tue..siap dgn guruh gemuruh lg..adoi..dah..dah...! mcm mne ley tersasar jauh ni..plan asal nk merepek sal duet kn...hesy..tersasul plk..heheh...gelak sekejap...pastu stop..sbb tgh di dalam keadaan risaw memikirkan keadaan yg bakal sengkek tak lama lg..cume perlu menghitung hari dan detik untuk menjadi papa kedana..uhuks....maakkkk...nk duettt..??? !!! oh no..!
seriesly takut nk mintak gn mak@abah aku dah..wet elaun br je dpt..lebey kurang seminggu da tgl rm"tett" haha...len la da tgh2 nk ujung bulan..ley la jgk aku nk mintak wet sekali pn..mcm2 benda yg aku nk beli tp xkesampaian...uhuhu..sedeynyaa....;( nk beli suar jean...xdapat lg..! minyak wangi tuk hadiah besday die xlama lg..xdapat lg..! then kena kuarkan wet tuk umah sewa nk wat open house lg..nk beli brg esemnt lg..nk beli tue..nk beli nie..nk beli yg mcm tu..nk beli yg mcm ni..tu blum nk byr broadbnd lg...!so,terpaksa lg suh akak aku yg byrkan lg...adoi..cian die..xper2..aku doakan akak aku dpt baby die yg first yg comey gitu..mcm mak sedara die yg sorang ni..hikhik...=p..hopefully die xbising..huhu..*takut..
pendek kata bulan ni wet aku cepat je da abes..mybe penangan raya lg kot..!sbb dapat wet raya..so,da bese pgng wet byk,then tbe2 dpt elaun plk..rase mcm duet tu byk sgt jer...tp sekelip mata duet tu lari..alahai..sungguh xkesian btul en duet ni kt aku kn...!sekurang2nya bgla i mase skit tuk bersama dgn u..kite ley spentime together gether..tgk wayang ker...karoeke ke..*terasa agak lama xsumbangkn suara yg merdu i ni taw,xkesian ke en duet..???..tskk..tskk..men bowling ker..shopping ker...ade gak pekdahnya..ish..ish..ish..sdeynye rase..rindu sgt kt en duet...bile nk dtg lg..saya da xde wet ni...hukhuk...akan ku jaga anda dgn sepenuh kasih sygku...ku belai dgn tgnku...oh duet....~

Sunday, October 3, 2010

ahad yg indah..

harini sepatutnya aku duk umah jer setelah sehari suntuk keluar dgn si dia hr sabtu tue..semalam la kn..then smlm aku br dpt tdo kul 6.30 pg..lebey kurang cmtu la kn,.xpasti kul bpe aku tdow..hehe..then di pg ahad tu..aku bgun..mndi..on9..bsuh bj..then msj2 dgn dia jap..si dia nk pg open house kt area umah die..so,juz msj bese2 jela kn..sepatutnya aku pown ade undangan ke open house hrni..sorang kwn aku..n sorang lg..kwn aku n kwn si dia jgk..tp di sebabkan si dia pn da ade hal..n dorang pn ckp last minute..so..aku xpegi la kn..;( xdapat mkn best2 kn...hoho...sedey...!hehe..tp dlm tghri camtu pas die p open house kt area umah die..tbe2 die msj aku ckp
 "nk jmpa b x" haha terkejutt den...mestilah aku ckp nk kn...=) excited sgt time tue..terus aku bersiap..!haha..tp juz simple2 jela..sbb xplan..dia ckp nk g wat rmbut kt tempat aku kt bb..so,ktorng gerak terus ke bb..tp yg part pling aku geram..tbe2 aku lupe kt mne salon tue...geram jer..! tp lepas pusing2..akhrnya jmp jgk ke destinasinya..excitedla aku suro die msuk...tp die ckp die juz nk tgk2 je salon tempat aku n kwn aku sue selalu dtg...ceh..penat je aku kuakn kupon aku tue..beria aku tunjuk..!tp die xnk..hesy..tp ok jgk..hehe..=p
then kami pegi jln2..lpk2..bak kata si dia,kite pegi jln2 n lpk2..;)
so,mmg melepak jela keje kami kn..mule2 pegi bb..then mkn kt unties anne's smbil tgk org tue wat roti tu..pastu jln2 tgk brg...then ke ts pulak...*tempat budak2..! itu bhsa kami suke2 jer..hopefully xde yg tacink2 yepp..~ hehe..kt ts tu kami ke shihlin,beli ayam feveret kami..best..best..pastu terus ke oldtown nk lpk2 sambil on9...kami lepak dr batery lappy penuh smpi ke dah abes..then air da bertukar gelas yg len..mmg lame..then kami ke tngkt atas,.saje nk menghabiskn mase..si dia nk men game...!so,kami wat 2 team..aku vs si dia..tp xtawla sape yg menang kn..si dia ckp dia yg menang..kami main baling bola basketball jer..tp dia ckp dia yg sumbat pling byk..konon2 tereerla kn..hehe...*jgn mara muchux..
then kami men lak game "tolak2 bola" tue..ape ke benda la kn..aku men tibai je..tp aku pnh men bnde tu gn abg n ank buah aku dulu..hekhekhek..tu pn die menang...!geram je aku..!n last coin kami men ambik teddy gune machine tue..dgn harapan dptla aku wat blik satu...si diala beria sgt kn..tp last2 membazir jer...xdapat..!
tp ok la..im enjoy..!more happy then lastnite...suke sgt...=))
hopefully hubungan kami sentiasa damai..aman dan bahagia..huhu..aminn...

penat tp xgntuk..

sekarang menunjukkan kul 6.09am..dan aku masih xtido dr aku blik jmp die mlm td..penat..??jgn cakapla..badan da lemah..tp aku xbley tido..u know y..??because i missed him..dan faktor lain di sebabkan perut aku sakit lg..senggugut mybe..act not perut but more tu pinggang..tahla..kejap pinggang kejap perut..so,confuse suda...~ xtaw ape lagi yg nk di bebel kn di blog aku  ni,so,aku mintak diri dulu...selamat pg semua...have a good day yaa..~

kosong..~

hidup ku makin kosong...
jgn di tnye kenapa n sebab ape..
sbbnya,aku sendiri kurang pasti..
aku n dia semakin jauh..n jauh...n xtaw jauh mane lg...
sbbnye...?? jgn ditanye n di komen..
aku hnye mahukan tempat untuk di jadikan persinggahan untuk aku meluahkan hati yg lara..
hope abaikan entry ini n dgn blog ini skali..aku xtaw knp blog jgk yg jd pilihan hati..mungkin aku malas nk menulis..sbb bg aku menulis tu penat..dan buku aku pn da hmpir hbis..if korang bace pn..hnye bace di sini n sampai di sini ajela k..aku hnye mahu meluahkan ape yg aku rasa buat masa sekarang ni saja..fullstop..
aku xtaw sampi bila benda mcm ni akan berlaku di antara aku dan dia..
dan paling aku xtaw,kenapa dgn diri aku...hrni aku keluar dgn dia..n mungkin aku sendiri yg emosi..sebabnya br smlm aku pms..! n setiap kali pms diiringi dgn senggugut yg teruk..n kali ni mybe pling teruk yg penah aku rasa...sgt2 sakit..! mybe jgk aku terlampau emosi...n dia bosan dgn sikap aku..
tp yg pasti..setiap manusia ada baik dan buruknya..dan setiap manusia tu jgk berbeza..kita xbole expect manusia tu berubah dgn sekelip mata dan di bandingkan dgn org lain..tu ape yg aku rasa..!
x ada manusia yg perfect..xde manusia yg x lakukan kesalahan lnsung dan sentiasa lalai...dan yg pasti,aku salah seorang manusia itu..manusia yg kdgkala lalai pd hukum dunia..
dan tolongla aku mintak jgn terlampau menilai aku dgn begitu cepat..dan tolong fahami keadaan aku..
kenapa perlu di junjung ego atau kehendak jauh dr rasa sayang tu sendiri..??kenapa diketepikan kasih sayang di saat penilaian sdg di buat..?? aku hanyala insan biasa yg hanya setahun jagung di dunia ni..terlampau byk yg aku masih perlu belajar..dan perlukan bimbingan dan kasih syg seorang insan yg seikhlas hati menyayangi diri ini..yg pasti,biarla aku saja yg pendam perasaan ini..hanya aku..!

(nota kaki : dan yg penting,tengs dear sbb bwk syg tgk wyg kt klcc td..ni 1st time kite tgk kt situ..will be sweet memories to us..)

Saturday, October 2, 2010

try to ignore dis "feel"

kenapa sekarang aku rase kosong..?
kenapa sekarang aku rase aku da lame xspent gn die
kenapa sekarang aku rase die da lain..?
kenapa aku rasa sekarang dia suka mara2.?
kenapa sekarang dia da xsensitive dgn perasaan aku lg..?
kenapa sekarang aku rasa mcm dia bosan dgr masalah2 aku..?
kenapa jugak sekarang aku cepat sgt menangis dgn sendirinya..?
kenapa sekarang aku rasa hidup aku bosan sgt tnpa msj2 dia..??

aku rinduu dia..aku taw semua ni hanya perasaan aku..tp yg aku taw..aku sayang dia sgt2..perasaan sayang aku pada dia hanya tuhan saja yg taw..rindu jgn ckp..tuhan..tolong jgn pisahkan aku dan dia...aku xbley hidup tanpa dia..org lain xrasa ape yg aku rasa..hanya kau saja tempat aku mengadu..~