i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Monday, September 27, 2010

missing u..

tBe2 RASE RINDUU YG AMAT SGT kt die...type2 msj siap dgn mata berair2..haha..xtaw knp...hmm...
mybe mgu ni sbb ktorng xjmp kot..sbb die pg cherating dgn dak ofis for company trip..tp seriesly..terasa sgt rindukan die..n rase xbyk waktu dpt spent dgn die skrg...mybe aku jer yg terlalu byk berfikir kot..entahlaa..yg pentg..i missing him...so much...!

Saturday, September 25, 2010

bosan..bosan...!

adoi..br sempat curi mase nk update blog...! mcm ni la klo aku kt umah my sis,tahap kestressan tu akan naik dengan mendadak ok..!tension...~
melayan kerenah anak2 buah aku yg kesemuanya perempuan..tp xmcm perempuan..degil..!
mmg memerlukan satu kesabaran yg tinggi bila melayan dorang2 ni sume..terutamanya yg pling kcik...adoi...
aku blik sini pn sbb my sis dr langkawi dtg..dr hr rabu hgga ahad ok...sabar jela..lgpn satu hal lg..aku xjmp si dia mgu nie..die ade company trip..n now,br je text aku dia da smpi cherating n br je lps aktiviti treasure hunt..plan nk join treasure hunt tue..tp sume tu tuk company die jer..so,duk umah jela kn..huhuh..tp sekurang2nya aku tlg find kn die clue2 yg di bagi..pening jgkla kn..haha...n now,esement aku jgk semakin melambak...!satu ape xsempat nk sentuh..sesungguhnya aku xberani nk wat esement aku di rumah akak aku ni..kecuali yg kecik tu xde..hahah..just bwk je esemnt tue..simpan dlm beg wat pekasam...!
but,mgu depan mybe aku akan mencapai tahap ke"bz"an dgn mendadak...sgt2 bz mybe..dgn esement account,arab,marketing,sad,n bis...wah..pakej lg sekali dpt...mmg syokla aku kn..huhuhu..
xnk ckp ape2 dah..tbe2 mood xde...jmp lg...

Monday, September 20, 2010

mY GiRL

ops,ni bkn my girl yg cte korea tue taw..tp ni my girl versi sy..hehehe..yelaa..dorng ckp,asyk cte my life ( my muchux) sy jer..so,kali ni sy nk cter sal my girfie plk..tuk menunjukkan dorang2 jgk pentg dlm hidup i..tp xsemua girfie i,nk cter taw..yg xcter pn ader..=) tp dorang2 ni sume pentg dlm idup saye..xkesahla..girfie i kt kelas ker,housemate ker,bkn housemate ker...asalkan sy bek gn dorang..n dorang bek gn saye..n pendek citer..kami sama2 bek..hehehe..ok..ok..lets talk about today,ok..today is sunday...!sunday is ahad..ahad is cuti..cuti is best..best is..."i like"haha..ops..terlebey sudaa..sory yer....(^_^)
ok,hari ni i pegi karok gn my girfies,tp xsemua girfie i laa..almaklumlaa..ade yg belum balik lg,tgh sebok beraya..hehe..so,kami pegi bertiga ajelaa..sorang makcik yg muncet dan sorang lg makcik sueziey..sorang lg....hesy..mestila sayer kn..name pn bertiga jer..kami plan nk gerak awal,sebab sy nk kena balik awal..ngt da xnk da balik lewat2 malam ni kn..hahhaha..yelaa tue kn..huhu..so,kami gerak around kul 11lbh hmpir ke pkul 12 tghri ke sogo..smpi aje,terus ke foodcourt taw..lapar okey..xmakan lg dr rumah nie..semata2 nk karok punyer pasall..pas jer siap makan,sy pegi plk tgkt tujuh ke cust.service tuk ambik membership card muchux sy..act,die bt atas name die jer..tp die bg saya gune..ape2 benefit,sayala yg dpt kn..heheh..=p
sek bek kejap jer..then kami terus je ke redbox tempat selalu yg kami akan pegi kalo nk melalak..tp disebabkan cuti lama sgt,sy ley plk terlupe harini happy hour..so,mcm biasa kalo pegi redbox,mesti bwk stud card sbb nk murah punyer pasal kn..rm10 jer..tp last2,2x ganda aku kena byr taw..!disebabkan terlamapu nk nyanyi sgt,so kami ambik jer..30rg tuk 3 jam..okla kn..sejam sorang..haaha..wahh..xpuas nyanyi taw..rasa cam nk tambah lg jer..huhu..tp,bile memikirkan wet raye da makin sket..terpaksa dilupakn niat tue..lps karok,kami pusing2 dl sbb makcik2 ni nk cr bj n suar plk..so,saya ikut ajela kn,lgpn awal lg..=p
drpada niat juz nk karoke jer pd mulenya,tp tibe2 terus hancur berkecai bile teringat i xde lg suar slack putih..ops,bkn xde ok...!tp hilang..!so,sy pn join sekaki untuk operasi mencari mangsa untuk di sambar..wah..mcm nk watpe je kn..??heheh...cr seluar kale pthla kn..tp,punyerla susah sy nk cr taw..semua tempat xtertinggal,tp still xjmpe2 gak..smpila saya terjumpa jenama V**r,okla kn..hHH..mcmla korang xtaw kn jenama ape tue..tp saje jer nk wat korang berfikir..eheheh..=p
n size pn ok..mmg fit je gn badan aku..so,terus je aku sambar..hrge die..msh belum mencecah ke 3angka lg..still lg 2angka..okla kn..mmg sesuai sgtla..hahha..lps jer dpt br puas ht n ley balik dgn selesa..smpai je umah terus je i cube..then cube lg sekali dgn bj yg nk disesuaikn dgn suar br i ni..haha..even lom sempat lg nk beli jean i,beli slack dl pn boleyla kn...aslkn ade n xpinjam org punyer..kn u'oll...tol x..?? 
lps je try suar i tue,i terus lpk2 gn girfie yg satu umah plk..lps je borak2,brla ngt nk mndi..nk bsuh bj2 sekali..tp tgh2 syok mndi tu..ley plk sinki bilik mndi aku tercabut..ulang suara...tercabut ok..!terkejut beruk i yg tgh mndi taw..!nk tercabut jantung,hati,limpa i ni..hesy..menakutkan..terus i capai tuala n kua dr bilik mndi i tue..sek bek time tu i da siap mndi..tgl nk ambik wudhuk jer..pastu i pgl kwn i nie..die pn terkejut ok..hesy..then kami xtaw nk watpe..terus je biarkan je dulu..sbb dorang nk kua..tglla aku sorang2 duk on9 kt lua..tgh sy syok2 lyn movie kt tv n on9 fb tibe2 sekali lg terdengar "gedegang dang dang"mmg nk tercabut jntung aku ni wat kali keduanya..ni lg kuat ok..!so,aku beranikan diri tuk tgk kt toilet aku,mak ai..terus jatuh ke lantai taw..!dasyat....~
disebabkn terkejut n takut aku kol membe aku suh balik cepat..haha..n now sinki aku tue still lg mcm tue...mybe besok br nk kol maintenance..tp sebelum korang ngt kami ni ganas ke ape..sebelum kami msuk n gune sinki tu,die da mmg agak uzur taw..bkn salah kami taww...!hahaha..

tp ape2 pn,saya enjoy sgt wif my girfies td..rase xpuas nk karokk lg..!



Sunday, September 19, 2010

spentime

alhamdullh,aku da smpi umah pown..hrni sehari suntuk aku keluar jer bersama yg tersayang la kan..sape lg..bkn main aku bersiap..excited mcm selalu la kn..hahaha..tp bile jer msuk kete,da jd len..sedikit slh fhm jer..n sket pn aku xde niat nk tinggikn suare kt die..yg aku pk..time die tnye aku tu,dgn nada gurauan..so,aku jwbla ala kadar jer..mybe dr situ die pk ak ni teruk kot..tahlaa..aku xtaw,..tp mmg aku xde niat skit pn nk mara2 die..n yg paling penting,aku sayangkan hubungan aku nie..n aku nk kekal smpila ke akhir hayatku..insyallah..yg aku taw,byk lg kekurangan yg perlu aku baiki nt..yer..aku bkn manusia yg perfect..mmg byk syg yg perlu aku ubah..n hopefully aku boleh ubah dr yg xbaik ke arah yg lebey baik..mudah-mudahan..n hopefully,dia juga berusaha menjadi seorang yg lebih memahami,bertolak ansur,bertimbang rasa..n fahami diri aku..serta terima aku sedaanya seperti aku terima dia seadaanya..aku berharap sgt..~
lepas je kejadian tue..kami masing2 diam seribu bahasa...entahla..seriously aku xsuke lansung dgn keadaan mcm tue..bole mematikan jiwa...then dia bwk aku p klcc..satu2nya tempat yg kami xpnh pg selama kami kenal n jumpa..then ni first time aku pegi dgn die..sgt2 excited act,but tibe2 rase sedey..kt sana..aku just follow je die..die lansung xnk borak gn aku..smpila time nk mkn,br die tgo aku..tnye nk p mkn ktne..so,aku pilih foodcourt jer..tibe2 rase nk mkn lasagne beef..lame xmkn kt situ..mmg agk lame ok..!act,diri aku xlari dr rase sdih..kalo di ikutkan hati,nk sgt pegang tgn die pusing2 klcc tue..tp len plk jdnya..mmg xdinafikn aku jgk yg bersalah..tp entahla..susah nk ckp..seyes,aku akan xde selera bile jd cmni..tp disbbkn die pksa aku mkn gak,aku telan gak mknn aku tu even xabes gak..then,ktorng gerak dr klcc tue..aku mati2 ngt die nk anta aku balik...dlm hati tibe2 rase sedey sgt waktu tue..cukupla aku tahan jer drp nangis time mkn td..seksa sgt taw..tp,rupa2nya die bwk g ou..brla aku rase lega sket..sbb aku nk bersama gn die lg..then kt ou tue..kami terus ke gsc tuk ambil tket cter devil..aku men tgk jer..xde cite menarik pn..so,okla kn..pas je ambik tket tue,kami ke kedai nk beli mee sua n ayam..situ mmg best ok..!si diala yg bwk n ajar aku mkn ayam n mee sua tue..mmg best.!teringin nk belajar wat mee sua tue..huhu..pastu,ktorng lepak kt foodcourt,smbil mkn n borak2 pasal famili,kt ou br kami ok sket,berbual mcm biasa..hmm..seriously saya sayangkan muchux saya tue..!then bile da hmpir ke 7.30..kami terus gerak nek atas sbb wayang kul 7.50..pas beli air,jgung n popcorn kami terus msuk..cter tu okla kn..not bad..tp certain part..aku xpaham ok..!korang tgkla sendrik nt yer..pas kua wyg kami terus gerk..mule2 plan nk lepak kt old town bb..tp tbe2 xsure plak bb ade oldtown or x..lepak starbucks,xde tv lak..mcmla oldtown tue ade tv kn..haha..tp oldtown ok cket dr starbucks la kot bile time2 tgh bulan ni n lepas raya..hahha..si dia pn da sengkek da..tp sempat lg nk shopping bj tue..haish..so,last2 kami ke steven mcm biasa jer..lepak kt situ teman si dia tgk bola smbil on9..menghabiskan mase yg ade..xnk balik umah awl2..sbb xde org n takut..!hmmm
so,lps da abes bola,si dia terus ajak balik.lgpn da lewat kn,.mase nk anta aku tue,tbe2 ujan lak..terus hati aku di landa rsaw yg amat sgt kt die..yes,aku cepat risaw bile melibatkan org yg aku syg ok..!lps jer anta aku,die terus balik..sekbek hujan xlebat sgt n die n da selamat smpi,alhmdullh..hmm..tp ape2 pn yg berlaku harini,aku tetap hargai harini,sebab ia memberikan aku satu kenangan yg aku xkn lupakn..insylh..i l.o.v.e u...

Saturday, September 18, 2010

laa...da sampai kl..??

alahai makcik..td punyerla berat hati nk balik kl..siap dr umah da terbayang dah keadaan dlm bas tue cmner...rasa nk termuntah pn ada..tue belum kira dlm bas lg..agak ramaila org kn..ni laa part yg aku paling mls sekali bile nk balik kl...NEK BAS! aiyakk..bosan,xselesa..nek kematu bontot den ni haa..tp nk wat cner kn..dah tue jer kenderaan yg senang...tu laa niniey,ayah suro nek gn akak jual mahal..kan da membebel..!hahaha..bkn xnk blik gn akak,tp die blik hr sbtu..den plk ade jnji hr sbtu tue..xsempatla kn...jd,kesimpulannya,aku sorang2 mlm ni kt umah...maakkkk...nk baalikkkkkkkkk...aaaa.....
soooo..homeesickkkkk...........................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..fullstopp
uwaaa....nak nanges agy...tskk..tskkk...wah..sejak 2 menjak ni,aku nanges (olok2) je dlm blog ni..korang faham2 la kn...saje jer nk menggediks sket..hikhik..wahh penat sgt ok..aku smpi td lebey kurang pkul 5.15 ptg..kul 4.40 tu aku da suro si dia gerak dr umah..tp mula2 die ckp die xnk amek,then ayah die pakai kete die,pastu bile ayah die da blik,die xmndi lg,pastu bile die nk masuk toilet,die ckp adik die lak pki toilet..hee..aku yg dgr ni geram jer nk cubit2 taw..!beria aku ngtkan die..tp amek remeh jer..pastu dia suro tgu sejam lg..hesy..sabar jela kn..then lebey kurng 15mint tgu..die suro aku tgu kt tepi highway..hesy geram jer aku...asyk terkena je gn die...rupe2nya sume tu die tipu je..saje je nk bg aku mara2..cepat tua di bulan syawal yg indah nie..hesy...gerammm..!aku da selalu sgt kena gn die mcm tue..alasan...nk uji kesabaran aku...ermm faham sgt dah..hesy...then msuk je kete terus kami balik letak beg ape sume..then aku mndi n tuka bju..pastu kua blik nk p mkn..lapar ok..satu hari xsentuh nsik..ktorng mkn kt kg baru jer..tp bkn kedai yg biasa kami mkn...kdi tu xbkk plk..frusted ok..!pas je mkn terus je pusing2 dataran sbb tgk ramai org..xtaw ada ape..tp rmi la n ade bunga api..satu malaysia kot..huhu..pastu..si dia nk pg uptown plak..bile smpi,adoi,,xbkk plk..then terus jela aku blik..smpi je umh..si dia da nk blik..wah takut ok..tp terpaksa gak duk umh sorg2 mlm ni..sek bek esok nk jmp si dia lg...okla,saya pn maw tido..penat suda..huhu..

Friday, September 17, 2010

Laa..kEJaPnYEr..

ish..ish..ish...pejam celik pejam celik pejam celik lg..rupa2nya da nk abes ct rayer...alahai...xpuasnyer rase..biskut raya pn blum abes lg ni..wet raya lom kumpul lg..bj raye pn lom sempat abeskan pakai lg..alahai,pendek kata sume xsempat la...raya pada usia dah 20an mmg sedey...wet raya dpt sket jer...tp keje2 plk yg bertambah...aduhai..sedeynyaa..tonite,da mula packing brg sket2...tuk balik ke tempat stdy balik..waa...nape cepatt sgt...!!!!nk cuti lg..nk cuti lg..xkireeee...tskk.tskkk..tskkk..uhuks..
then aku decide tuk balik ke umah sewa dgn bas jer...then kt stesen bas,si dia yg amik..sepatutnya my abah suro balik jer gn akak...but,my sis balik sabtu n sabtu i de hal..so,i balik dulu nek bas jumaat pg tue..uhuks..sedey2...rase xpuas lg men gn anak buah saya yg paling nakal n hyperactive tue..geram nk cubit2,lompat2,wat aksi nk humban dia...hahaha...best..tp bila jaga die..belum smpi sejam da mule penat..hyperactive sgt..!
then,belum sempat borak2 gn nenek saya..pusing2 keliling kampung...ahha..yelaaa..yelaaa sume da xsempat...kaw da nk balik ok...tgu aje bile raya (lg) haha...tp yg pasti,aku still kecewa gn wet raya aku...!hesy...aku da byk kali mention about my feeling towards dis rite...??so,,yes...sedey lg nie..!nk nangeslaa...uuwwwaaaaa...mula risaw dgn wet raya tahun depan punya raya...alaaa....xnk ngt n pk lg...xnk..xnk..dan xnk...!hohhohoho...okla..saya nk tdow..esok nk kena bgun awal....nite sume...hee...xsabarnya nk jmpa si dia...hee..~

Wednesday, September 15, 2010

i mish u..

uhuks...really mish him there..winduu sgt..alangkah bagusnya if kami da "berkahwin"..ley beraya sama2...ops...terlebey suda..gatal sket ye..hekhek..erm,tp belum masanya lg..aku pn xabes belajar lg...n nk keje dulu..so,perlu bersabar ok...!die pn nk kumpul duet byk2 dulu..ehem..ehem..kumpul duit bebanyak..??mcmla aku nk wat "wedding of the year" kn..huhu..buat yg simple2 pn perlu persediaan yg rapi ni kn plak nk wat majlis yg gilang gemilang terbilang dan cemerlang..hohoho..tp tipulaa niat di hati xnk wat majlis yg gilang gemilang kn...??sape yg xnk oi..tp sume tue aku xkesah sgt..yg pentg kebahagiaan kita n selamat di ijabkabulkn tu yg pentg disamping di restui oleh kedua2 belah keluarga..opss...terlebey lagi...cik niniey oi...anda still belajar lg ok..!jgn nk menggediks sgt..!AMARAN..!
hahah..beselaa...tu mmg hoby i..suke berangan...!..
okla..now,aku still di kampung halaman tercinta,tp yg paling terasa bila saat2 si dia hantar aku nek bas untuk balik ke kg..mase tue,ngt aku yg nk pegi ofis die..tp last2 sebabkn beg yg  besar,si dia yg dtg amek lepas abes keje,.yg xtahan lps berbuka die pening2,n sempat tdo dulu time lepak di starbucks,mase tue aku sempat on9 smbil2 nk tgu nak nek bas..act,aku serba slah n rsw tgk dia mcm tue..bile aku suro die blik dulu,die xnk..yelaa..even aku berat hati nk suh die blik,tp bile fikir2 blik,drp nt die mkin sakit bek die blik dulu kn..n kul 9.30mlm aku gerak ke hentian putra...mak ai...giler ramai org..mmg sesak giler..dgn asap2 bas,mmg ley bg aku pening,n lg la aku bertambah risaw dgn keadaan dia yg dah sedia pening..tp aku bg die duduk jer,bia aku yg cr bas..selalaunya si dia la yg bz tlg crkan num bas..ya allah mmg panas giler,da berpeluh2 aku cr satu2 bas kt situ..atlast, kul 10 lebey br bas dtg..yg paling aku xtahan saat2 aku nek bas,ble aku nk nek juz tuk letak brg je dulu si dia xbg..dia suruh je aku nek trus..mase nk nek tue,mmg sebak sgt dgn tiba2 bile tgk dia..rase nk peluk2 sgt dia waktu tue..hesy..pas je salam..aku terus je nek bas..xsanggup tgk die pegi..huhu..mcm mnela if kawen nt..mesti aku xley berpisah lnsung huhu...die cume ckp..spent la mase gn famili plk..t kite ley jmp lg..n now die pn kt kg die..wahh..rindu sgt2..ble sume kt kg halaman,msng2 da bz..xsmpt nk sms sgt..huhu

Tuesday, September 14, 2010

bz bErAyA...

wahh...sebelum terlambat dan sebelum aku merepek tah pape kt my blog ni...saya ingin mengucapkan "selamat hari raya aidilfitri dan maaf zahir n batin" kepada semua pembaca blog kesayangan saya ini..hopefully korang maafkan if selama ni aku ada menyinggung perasaan,terkasar bahasa..terngumpat terkutuk,terpinjam n terlupa..n mcm2 "ter" lg lah...hopefully di maafkan k...di sebabkan terlampau n super duper bz gn persiapan raya di kampung halaman aku di trgnu,so,br sekarang aku dpt curi mase tuk update blog....wah rindu giler k..kalo ikutkan mcm2 cerita nk sumbat dlm blog i ni..tp disebabkan kesibukan masa..so..kite tulis je mane yg mampu k..
huhu..tahun (2010) bg aku okla kn..tp pling sedey sebab xdpt byk wet raya..uhuks...ye...!mmg xbyk wet raya pn k..sedey sgt2...dr akak aku yg sulung pn xdpt thun ni...dulu n tahun2 yg lepas...aku dpt rm50,n dr sis yg num 2 pn i got rm 50...tp tahun ni.......uwaaaaa.......xnk ckp pape..!
n lg satu..duk umh mmg dpt rehat sikit jer k..mcm2 keje aku kena wat...almaklumlaa aku jer tgl anak perempuan yg besar n belum kawen lg..yg len2 sume da kawen kecuali akak aku yg betul2 atas aku..tp die tue..susah giler nk dpt cuti..tahun ni pn xdapat cuti...hmm..tp..raya yg best cket bg aku..bile kami men lawan mercun gn umah jiran...wah..best giler...yelaa...jiran aku tu anak2 die dala de polis...kastam..askar..n sumelaa...so..tiap2 tahun mesti ade jer bunga api,kt umah aku pn sama..sepupu aku siap pg borong lg mcm2 mercun..wah...best giler tgk..3malam berturut2 kitorng men mercun,..haha...ops,pembetulan...aku juz tgk jer ok..yg tukang pasang,cuma adik2 aku,cousin aku n  abang2 aku..!then mlm tu jgk kami wat bbq..mmg best...huhu..tp now,my sis da pulang ke kl..tgl lg aku,adik llaki aku,akak aku n her husband n abg aku yg duk kl yg still blom pegi lg...tp lame2 nt mesti umah aku kt kg ni kembali sunyi balik...huhu...sedey lak rasenya...uhuhuk..

Tuesday, September 7, 2010

time tu packing my stuff

yup..yup..im ready to back to my root...hahha..yelaa tue kn...yeayy...tonite i nak balik kg...nek bas kul 10 malam..tp ptg tu i nk berbuka bersama2 yg tersayang dulu..xsabar nk tgu die balik keje..plan nk pg ofis die..tp beg yg terlampau besar sgt n byk brg..so,terpaksa la tgu die dtg amek kn...ish..cian die...xperla...berkorban sket kn..heheheh...doakan i selamat smpi k..xsabar nk jmp mak ayah nenek kg..famili yg lain..anak buah..kuih raya...n yg pasti kali ni...aku yg akan paling bz dlm persiapan raya kali ni...yelaa..sume akak2 aku beraya kt kg raya ke dua n ke 3...so,tukang iron bju2 abg,adik,mak n ayah,..sediakn biskut2 raya..langsir raya..kemas umah plus hias rumah..sediakan juadah di pagi raya...wah..sume kt bahu aku...then,xdapat pg beraya sgtla kn...kena jaga umah...wa..sedeynya tahun ni...tu la yg xbestnya bile akak2 sume da kawen..semua kena ikut suami..aku nt pn mybe cmtu jgk...ish..hopefully suami aku nt memahami n balance..wah..tgl beberapa jam lg untuk aku jmp si dia..n nek bas...doakan saya selamat smpi k...salam sayang semua....~

enjoy pas exam n rambut baru...~

wah..pas je jawab 2 paper last semalam..aku terus blik ok..da xsggup aku nk stay lame2 kt kolej tue..haha..then br ngt nk ajk membe aku temankn aku wat rmbut..nk potong rambut nie..then bile da smpi umh,aku kol nk ajk g wat rmbut..tbe2 die pn ckp gh siap nk g wat treatmnt rambut..so..mmg seribu kebetulan la kn..then pe lg..aku terus jela siap kn..ktorng gerak g bb je terus..ngt nk wat kt area umh je kn..smpi je salon..terus aku bncng then wat rmbut..yg xtahan nyer cina tu ptong rambut aku pendek sgt..!pendek ok...GERAM..!aku da ckp nk paras leher...kwn aku sndri pn da tegur pendek sgt..then aku da siap ulang lagi sekali nk paras leher..n nk gaya BOB STYLE...hesy..ni pendek ATAS leher dah..bkn paras leher ok..!huh geram..sedey..nyesal..marah..malu..segan..sakit hati..dahaga..lapar (even xpose)..nak mengamuk..nk nangis..nk shopping byk2..okey duit xde...diam..! huh..!..sek bek aku bawak snow cap..ley la aku tutup2 sket..tp dlm bermacam perasaan yg aku rase tue..sempat jgk sambar sehelai baju..ok...tersasar sket...mule2 xnk lnsng pndg benda len..juz nk wat rmbut...!tp sebabkan xpose..so,iman xkuat..aku tersasar..! n di sebabkn kwn aku sorang lagi nie kena blik awl,pas treament,die da blik sbb de family gathering berbuka pose..sgt best ok..jeles den..hesy..so,tgl la aku n makcik sorang lg ni..so,di sebabkn die tgk aku beli..even die pose pn..die pn xkuat iman..aku berjaya menggoda die...yes..yes...die pn beli satu..jenis yg agk sama tp berbeza corak n gaya..ops..terlebey suda...eh..bkn saya yg goda die k..kami saling goda menggoda..die goda saya n saya goda die..then di sebabkn pekerja kedai tu pn pndai menggoda..so,kami pn tergoda la...haish...then bile da beli..aku tgk kt wallet,left 4hengget k...! ni sume slh owner kedai tu..aku nk byr gn visa pn xley..kedekut..!haha ..yela tue nini..bkn over rm5o ker br dpt gn visa..haha..cover la tue...~
ok,,mmg tgh nk cover pn ni...!hesy..then,kami terus cpt2 kua dr kedai tu..tkut makin tergoda..pastu terus g kfc sbb da hmpir ptg then kami nk blik..pas da ciap tapau kfc kwn aku ni..aku g ambik dt blik tu beli roti feveret aku unties annes..then..kami terus blik dgn menaiki kenderaan kami iaitu lrt..hahaha..blik jer..then mndi n kemas brg sket..on9 then mkn roti saya..kul 9lbh sy da lelap..smpilaa esok pg..xsedar pape...mmg saya xpasan pn msj2 n kol dr si dia..sory muchux...penat sgt..sek bek dia faham sndr...hehe..yelaa..ofcosla penat..! dala exam stdy b4 exam stgh jam je dpt tido..then pas exam rase xgntuk lg nk tdo..then kua g wat rmbut n pusing2 jap pastu blik..wahh..penat sgt..so..so..exhausted..hmm..then bgun je dr tdow..pas mndi2 n bsuh bj,,aku terus kemas umh plak smpi ptg..cuci kipas..bsuh lntai..sapu smph..psng lnsir..buang sampah..cuci toilet..wah...penat ok..!tp puas hati..huhu..yg pasti esok mlm aku da dapat blik kg..yeay...nk rayer...~

hasil aku jawab 2paper after kua shopping..

waaa...xtaw nk cakap apela kn...sek bek before aku kua tu awl2 lagi aku da siapkn note tuk data comm aka data communication..so,ble de mase..tujuannye ley la hafal dlm kete ke...smbil tgu mkann smpi tuk berbuke ker...alahai...tu pn aku hfl sket jer..point2..hmm..okla gak kn..hmm..ni la yg xbestnya bile exam hari weekend..!hesy..bile da kua,da tentu aku blik lmbt..so,plan nk blik awl smpi dkt kul 12 mlm lbh la kn..nk kemas brg lg..mandi lg..basuh bju2 lg..hmm..xkira gn penat lg..kalo xkua,da xsmpt nk beli ksut rayer lak t..tu je aku ley curi mase gn si dia,then lusa aku da nk blik kg..hmm..last2..kul 1.30 lbh2 br aku start stdy tuk data comm..then smpi kul 5.30 pg aku start stdy arab...smpaila kul 6.30..mata aku da xlarat da nk tahan..u'oll bayangkanla..sabtu pg ble i bgun..trus je mandi n bersiap tuk kua...*maklumla..da xle pose..so,fhm2la aku bgun kul bpe kn..hehe..pas2,pas da mndi n bersiap pe sume..kemas2 brg then terus kua..smpila aku blik kul 12mlm lbh tue..so,dr 6.30 tue..aku dpt tdo bpe jam jer..kul 8 da start exam data comm..kul 7 da nk kena bgun tuk mndi n bersiap..sekbek la xley pose..so,xyahla bgun pg2 sgt tuk solat subuh kn..ermm..then bile di tolak dan ditambah..hanya stgh jam je aku dapat tdo k..kalo di ikutkn ht ni..nk sgt aq wat toyolll..tp smpt lg berfikir gn waras...hesy..sepanjng 4sem kt kolej ni..xpnh aku bwk toyol dlm dewan exam ok..! n bg aku..watpe stdy kalo still bwk toyol aka note kecik2..?da name pn exam @ ujian tu nk uji kefahaman kite dlm kite belajar tue..so..?bile bawak toyol bole ke tentukn kite ni pndai or x..??pndai menipu adela kn...!
so,kepAda yg bawak toyol moyol ni..Insaf2 la wahai manusia...hmmm...
then,esoknya..paper data comm..alhamdlh..xmngecewakn sgt..aku still dapat bt even yg aku terkilan bile yg msuk tu ape yg aku da bace tp dlm exam jd blur...!sgt puas hati ok..~..hey,ofcos saya sedey..xtdo taw stdy...even kua pn saya still make an effort n give my comitment..so,soalan yg tue..saya tulis pe yg terlintas di fikiran jer..haha..bgus x..hehe..then sejam kemudian..paper arab plak berlansung..wah..mmg terbaikla..no tulisan rumi even satu pn..ok..in jawi aku still faham lgla kn..but in arabiyah 100% pure...dgn tahap aku hafal bnde yg simple n basic..n byk mne pn aku hfl..cner aku nk taw ape arahan soalan die kn..tu pn dlm bhsa arab..atleast aku ley terima n buat if die letak terjemahan kt arahan soklan tue..tp ble ape arahan die pn aku xfhm,..mmg aku blurla kn,..!yg aku boley bt..bile ade soalan yg padankan,..tu pn die letak gmbr2 then aku juz suaikn je..wah..yg tu je kot markah yg aku dapt...terbek..!haha
then bile kua dewan..kwn2 aku pn same jer..hahah..yg xley tahan tue..bile ade mamat2 yg depan n sebelah aku n de girl ni duk usha2 jwpn aku..hahaha kelakar kot..! aku pown 2 kali 5 gn korang je wei..hampeh..hahaha..so,tgk jela bpe markah yg aku dapat t k..tu jer yg aku mampu bt..seratus peratus dr tahap ilmu yg ade n no ciplak2 n copy dr stick note or toyol or soon..=p

Saturday, September 4, 2010

Nk ShOpPiNG rAyEr ~

yuhuu...xsabarnya nk shopping raye...hesy..kali ni mesti kena shopping gak besok even ahad ade exam plus 2 paper lg...arghh peduli hapa aku...(gelojoh..dah xsbr nk shopping..ngee~)..wajib kena shopping jgk..ti kasut rayer aku @ wedges da xde lagi cam hrtue...hesy..mnyesal tahap biasa jer xbeli kasut tue..konon2 tgu lame sket..hrge die akan trun n murah sketlaa kn...tp last2..kale yg xmenarik hati je yg ade...GERAM..!
mnyesal..oh..ni lagi satu masalah aku..baju kurung rayer aku 2 pasang xtaw jenis cner...what...i said again...aku xtgk lagi..haha..yg aku taw..satu kale hjaw n satu kale maroon atas permintaan aku..tah cmne la mak aku pilihkan yer..mintak2 bile anak die pakai,akan jadi bertambah cun melecun..ayu gitu..wahh..perasann suda...!
adoi..see..?! ble da cite2 cmni..rase mmg giler xsabar nk shopping gn die besok...wah..cepatla mase berlalu...lupakan dulu exam paper data comm n arab...eh..oh my gucci..! xstdy ape2 lagi ok..~
juz smpt wat note tuk data comm je...okla kn..stdy ala kadar jela..tp result pn ala kadar jgk la kn...??hoho
alaa..abes nk wat cner..tgl ni je mase yg ade tuk kami2 sume ni shopping..pas exam da sure2 da nk blik kg...mne ley tangguh kn...wah..giler xsabar nih...ayoo.yoo..i balik 7 hb k..sgt2 lame...aiyarkk..okla tu kn..yg pentg jgn malam rayer...xsnggup woo...huhu..eh..aku bercerita ni mcm byk je nk shopping kn...ok2...act,juz nk cr wedges rayer n beg je kalo ade..n kalo terpandang bj2 yg agak menarik hati..bole la di sambar sepasang dua kn..haha..tp yg pasti aku xsmpt nk beli jean lagi..wargghh..bile lagi ni...?? asyik xde duet je...ble ade pn..mesti nk kena beli brg len..hesy...geram..!
ouh xsabarnya nk kua bsok..dah berhari ku tunggu masanya tiba..ish..smpi exam aku tgk sebelah mata jer..haih..tu laa..buat lg time nk dekat2 rayer ni..padan muka akula kn..geram..!
sambil shopping,smbil seluk pekasam kn..smbil2 tue aku nk tgk wyng cter PIRANHA..wahh...xsabarnya...mase oh mase..cepatla dikau berlalu untuk hari esok..n jadikanla hari esok hari yg ceria dan hari yg baik olehMU..aminn ~
wahh..sgt2 excited ok..hehe..=))

Friday, September 3, 2010

MidtErm oH Midterm

huhu..teruknya sem ni..aku xtawla paper tu susah or aku yg malas study sem ni..tp bg aku sume susah..serabut sgt kpale aku ni..dala stdy sume xmsk sgt..huhu..tahla pening..pening...!
dua paper da confirm aku out..account n sad...wah..xpnh2 aku mcm ni...adoi..ni sume gara2 aku xdpt stdy sbb senggugut yg amat sgt..huhu...then paper bis okla..tu pn sbb ade gak tip yg die bg..so,okla kn..hmmm
kn senang bg tips awal2..mcm paper bis tue..senang sket aku nk stdy..ni..dala term2 marketing susah..memang aku merepek abes la td kan...sedey je tgk..siap ulang2 ayat lg nk nmpk byk..yg xley tahan..ape mksud market pn xtaw..yg confirm yakin..soklan esei num 2..tu pn 20 markah..mybe aku dpt 5 je sbb juz taw point2 die..kenapala susah sgt nk faham n hafal...banyak sgt ke dosa aku..?? *tertanya2...huhu..
hopefully jgn ade repeat jela sem ni...sgt2 gerun...! tapi yg sgt2 pasti ialah sifat2 kemalasan aku tu semakin menjadi2..mungkin sbb aku midterm da nk dekat raye kot...so,excited nk raye n shopping raye tu menjadi2 kan..yg pasti seriously aku xkan fokus tuk paper data comm n Arab..hnya target cukup2 mkn jer..sbb paper tu hari ahad..sabtu plak aku nk kuar..da cnfirm blik mlm...hmm..act,bkn aku xrsaw..sape xrsaw oi..nk jage pointer la kot...huhu..tp sebab die inform kt student ade midterm last minute n kelam kabut ok..sape suro...tgk..aku jgk yg kena tanggung...geram..! tinggal lagi 2 paper yg aku xpasti bole buat ke x..mungkin tido jer kot dlm dewan exam or xpn..berangan..tu mmg hobi aku la kn..hohoho...yg aku dpt ckp..bis jer..tu pn jus level..okla kan..huhu...=((

Wednesday, September 1, 2010

oH No..!

uwaaa..xnklaa..xnklaa lg..uhuks..kan best kalo dapat hold je dlu dr mentruasi kn...pastu time 1st exam lak tue...pakej gn first period plus senggugut yg gile2 sakitt..hanya tuhan je yg taw perasaan aku waktu ni..dala malam td xdapat nk fokus stdy semata2 nk duk tertonggeng2 ke kiri ke kanan smbil buat gaya akrobatik..pendek kata mcm2 gaya la ada..sume aku wat...xtahann sgt2..di sebabkn aku xberani ambk ubat semlm..aku sapu balm jer..2botol sekali taw...tp xde perubahan pn..smpi la pg td pn xtahan sgt..aku terpksa gak abeskan pil aku yg tgl left 2bijik sbb tkut sakit waktu exam..xtahann..=(
yg pling aku kesal lak tu bila benda ni jadi time exam paper penting lak tue..crdit hour 4 n dua subject ok...kira2 n membaca (account n system analysis)...! cuba bayangkan cner aku nk wat...sepatutnya aku stdy mlm yg sebelumnya..tbe2 jd cmni then pg td dtg dgn muka tawakal..ya allah..sumpah aku xpnh mcm ni...huhu..even aku pnh overnight kt lua n esoknya paper bisnes sem2 lepas pn,aku dapat skor A lagi..tp ni separuh markah pn aku xyakin lepas..tah2 dlm kelas t aku yg dpt mrkh plng rendah..Tuhan...takutnya...selisih malaikat 44...xnkla cmtu..atleast bg la aku lepas crrymark lulus...takut sgt...pling tkut bile ade repeat n pointer aku jatuh merundung dumm..dumm..mcm bunyi mercun...hesy...takutnyer...sumpah aku rsaw..
di sebabkan tue aku pegi kolej td dgn xbyk ckp..layan perasaan je sorang2..time org gelak..aku gelak..time org rsaaw aku lg la rsaw kn...adoi..tahla..subject tu pn da lepas..mintak2 aku dapat scor lg...aminn..

P/s: hAri 1st day aku tgl puasa..heheh...=p