i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Wednesday, August 11, 2010

Salam RAMADHAN SEMUA ~

genap hrni 11 ogos 2010 bersamaan satu RAMADHAN ...wah pejam celik..pejam celik..da msuk ramadhan da kn...terasa cepat sangat masa berlalu..tup..tup esok da start puasa...=)
wah...xsabar rasenya nk menjalani ibadah puasa kali nie..tp amat sedih bile xdapat smbut puasa bersama sama famili tercinta..wah..ble di ingat balik kisah yg lalu..mesti tetibe rasa nk nges...ingat lagi ble time2 esok nk pose..mak aku mesti da sebuk pk menu nk bersahur pg tue..ktorng plak sebok suggest menu yg best2...wah da mcm nk berbuka lak kn..haha,..then time sahur..mkn 2,3 suap je...hmm cm tu ragam ktorng..time sahur cme bgun n hadap makanan jer..semua da tersedia..mmg xsempat nk tolong pape pn...haa..tu lg satu sikap mak saya..=) sume bnda die nk wat..dan die boley buat byk keje dalam satu2 masa...cepat dan tangkas...!
wah..da mcm trademark polis da kn..hahha..
ouh..lupekn yg itu..sy mau cerita sal hidup saya sekarang di perantauan..wah...PERANTAUAN kot..hekhek..
idup saya yg berada jauh di rumah..kg halaman..jauh di samping famili tersyg..huhu..sedeynyer...=(
tibe2 terasa rindu yg teramat sgt kt dorang semua..rindu gler....huhu..tp sek bek si dia sentiasa di samping saya..ble saya sedey..die sentiasa memberi sokongan yg padu..saya xtaw cner klaw die tiada di sisi saya...sbb saya sayangkan die sgt2..b...i luv U...yes..ur my hubby...only U..!~
mmg cyg cgt2 kt die..ble sedey die pndai wat saya hepy tp die xbg saya lupekn terus kesedihan saya tu..tp berfikir..~
yes....saya faham maksud die..anda faham...??
ouh tidak ape..xpenting pown...heheh..only me jerla..cian u oll nk perah otak pk2 kn..bia saya yg tlg fikirkn yer..~
ok..then ble saye sedey2 ngtkn famili saya tue..die ngtkn saya suh pg terawikh...wah...da lame giler saya tglkn terawikh saya..thun lepas xpg pown..giler kn saya..??ouh sangat2 mnyesal guys.."andai dapat di undurkn masa "~
then mlm pertama puasa n pertama tarawikh..saya pg..!~
wah..sgt2 excited...=)  ok..pedulikn dgn mulut2 org...dengan ape dorang nk ckp..yg pentg..aku hepy wif my life.."ade saya kesah anda nk ckp saya sembahyang sebab boifren suruh ? " ouh...anda pasti saya solat sebab boifren saya yg suro..??ade sebab yg munasabah..??sila kemuka kn okey..~
ouh jgn ckp sbb boifren saya kol suh p solat anda nk ckp sbb tu saya solat..~..haha amatla kelakar...boley di buat bahan lawak..di majalah ujang..spontan..wah..byk tue..hahah..*gelak terbahak2 tanpa dapat di tahan2..=p
okey2..dah..dah..ok~
ouh itu semua tidak benar sama sekali wahai anda-anda semua...eh..mestila saya ade mak dan ayah saya yg melahirkn saya,memberi sepenuh kasih sayang tuk saya..keluar je saya kt dunia ni pown ayah saya da perdengarkn suara azan dan iqamat di telinga saya..so..??pendapat anda..??then sejak saya lahir..saya da diperlihatkn aktiviti2 parents saya..solat 5 waktu..puasa..ape semua..then bile da besar sket..saya di ajar solat...ouh..mase tu saya xtaw boifren saya di mane n bt ape..hahaha..
okey2..boifren saya hanya mengingatkn saya solat...yes..solat tu wajib rite..??so,ape salahnye die ngtkn..lgpn saya ni kdg2 lalai sket..tegur n ingatkn untuk kebaikan..~
ouh sgt2 kelakar bile bnda ni di jdkn issue oleh sesetgh org..hakhakhak..*gelak sekejap..


ok2..nk citer sal g tarawikh td..
wah ramainya org...sgt2 happening..xrugi saya pegi..siap ade majlis ilmu lg aw..wah...
ni pown berkat dorongan si dia dan jgk kwn2 saya...wah beruntung di kurniakn mereka2 ini..
si dia hnya ckp..klo pg unutk pertama tarawikh..~dosa2 kita akan dihapuskn..hari ke dua ~dosa2 ibu bapa kita akan di ampun kn...
dan ble hari ke 3~dosa2 umat islam akan di ampunkn...
wah..best kn...=) tp make sure anda lakukan dengan kusyuk dan tawadukk ye..~
tengs 4 the info dear..beruntung sayang dapat b..syg bahagia okey..~
*anda seorang penasihat yg baik di dalam hidup saya okey~
 ouh plesz..plesz..plesz jgn ckp ayat2 saya sama dgn ex gf2 anda..itu semua mmg lahir dari kata2 dan hati saya sendr..ouh..xskela di bnding2..die adalah die..dan saya adalah saya..!fullstop..~


dey~stop ngarut marutla niniey...ni xabes lg nk tulis nie...cepat2 tulis! (berckp sendr  *jgn bace)


ok..then kesimpulannya saya akan pegi lg the next tarawikh after dis..sgt excited..mudah2 han kekal hingga akhr puasa...
" Ya Allah,ENGKAU berikanla diriku keberkatan di bulan yg mulia ini..jadikan bulan yg seribu makna ini dengan penuh hikmah untuk diriku dan orang-orang yg aku sayangi...sesungguhnya ampunkanla dosa2 hambamu yg penuh lalai ini...aminn~ "


okey2 anda sekalian..esok jgk bermula nya saya akan memakai TUDUNG di kolej...wah...mcm2 rasa ada okey~ excited..gementar..malu segan..mcm2 adaa...hahaha
ok la xper2 cuba k..
ok...jgn nt ade org ckp pakai tdung pown sebab boifren suro kn...hahah mmg bg saya gelak xhengat dunia la kn...si dia pown xsangka saya tibe2 bt keputusan ni okey! ble saya ckp..die juz komen..erm bagusla...
tp ble sy bersemangat nk pki n beli tdung...die ckp..bia la slow2 n bia dgn hati sendri...~
ok..niat saya da lama nk pki tdung kt kolej act,tp xde kekuatan and keyakinan..then ble RAMADHAN muncul..saya ade kwn2...wah..tu yg suke..=)
semoga saya akan dapat hidayah sedikit demi sedikit dr-NYA inslyallah...aminn~



No comments: