i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Tuesday, August 31, 2010

RiNDU..

Rindu sgt2 kt die..dari td sampila skrg tgu die balik dr lepak n sahur gn kawan2 die..
tibe2 rase sayu...~

RiNDu

sGt

Kt 

DiA...

=(
nk dengar suara die dulu b4 tido...(^_^)

SaLAM MerDEkA SEMuA ~

Hi sume..SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN YG KE 53..
wah..da 53 tahun NEGARA kita MERDEKA kan..bergerak dalam acuan kita sendiri tanpa campur tangan penjajah..ouh sungguh beruntungnya rase..lahir di dalam keadaan yg sedia aman dan merdeka..tapi xlupa kepada perjuangan dan pengorbanan Atuk dan Nenek kita dalam mempertahankan tanah air yg tercinta nie..semoga mereka semua di rahmati di bulan ramadhan nie..amin~
di harap sgt mlm merdeka ni xde orang yg anjurkan private2 party or seangkatan dengannnya...setidak2nya tolongla respect BULAN YG MULIA ini..! huhu
tahun ni aku sambut di rumah jer..xpegi mane2...tp teringin sgt2 nk sambut dengan boyfren..tgk bunga api n tengok gelagat orang2 yg sambut mlm merdeka...ktorng xpnh smbut merdeka bersama2 lgi ok..huhu...tskk..tskk..tp xperla..ade mase lg..insylh..mudah-mudahan..tahun lepas sempat jugak sambut merdeka di genting..wah..sgt2 meriah..penuh dgn kereta jer...tgk bunga api n gelagat org...sgt2 happening..
tp tahun ni pn aku rase lebih bermakna dr tahun lepas2..sbb penghayatan erti kemerdekaan tu lebih bermakna and yg paling penting..aku sambut dengan pemikiran yg sedikit matang dr tahun2 yg lepas dan yg paling bermakna..aku sambut bersama yg tersayang even kitorng xsmbut pn..sgt2 bersyukur ya Allah...Alhamdullillah...~

sApe Ego..?

entahla..susah aku nk ckp lebih2..bagi aku setiap manusia ade ego masing2..cume sama ada kite pndai kawal atau sebaliknya...tp ramai org lagi mementingkan ego masing2 dr mngalah...kn..?? susah sgt ke nk bertolak ansur..?? xsemestinya mngalah itu kalah..tue bg orang yg asyik xmau mngaku kalah jela kn..nk sume die betul jer..tp bile di situasi yg lain pulak,bila kita buat salah..tibe2 die melenting,marah2..bila nk di jelaskan perkara yg sebenar..die xnk dgr semua jenis alasan..respon yg kita akan dapat bile bg alasan..tu sume ALASAN..!..sket2..alasan..! tp mcm mne kalo sebab yg kita bagi tu mmg benar2 alasan yg betul..cthnya..bila kite lewat dtg kelas sbb tertinggal bas la katakn..bila cikgu tanya..kita ckp,sory cikgu lewat..saya tertinggal bas...kita ckp ape yg benar2 terjadi...tp kenapa sometime org xnk dgr..even tu da mmg alasan..?? bile ckp alasan yg betul..kenapa nk respons..ALASAN.! xkanla bila kite betul2 tertinggal bas tp kite ckp gn cikgu.."x cikgu..td da dtg awal..tp saya sakit perut..pegi tandas dulu..." tu namanya da menipu..better kita bgtaw je alasan yg sebenar..susah sgt ke nk percaya..?? sometime manusia ni bile org menipu kite senang sgt nk percaya..tp bile kita ckp jujur..susahnya nk percaya even snggup bersumpah..mcm2 yg kita akan pk..kenapa haa..?? sape2 blh tlg jawabkan x...???
sometime bile situasi yg lebih kurang same berlaku pada hub. kita..mesti kita rasa sedih kan..?? bila pasangan kita xpercaya dgn kita sedangkan kite da sehabis jujur dgn die..even kt lua pn asyk bergerak je tgn type msj..susah dlm fon ni nk jmp msj2 gn org lain selain die n kwn2 terdekat..tp bile kite bg alasan cnthnya nk kena wat ni..wat tu..kenapa die xnk faham..?? yg die pk..nk beri kata dua..nk bg amaran..nk marah..kenapa haa..??? kenapa xnk dgr penjelasan kita dulu ye..?? susah sgt ke nk amek mase xsmpi 5minit tuk tadah telinga...?? ok,sometime kita xtaw yg sesuatu benda akan berlaku...mybe kita plan cthnya nk g makan kt restoren seafood..tp bile kite smpi je kt sana..tempat da full or tutup hrtu..so,dlm keadaan mcm ni xknla kite nk tgu jgk restoren tu bkk kn...?? so,kenala ubah plan nk g makan kt lain plak kn...??...or situasi lain bile kite nk balik awal..then kite punyerla da kua awal tp ade hal lain yg mngganggu..cthnya kete rosak ker...jln jem ker..?? bnde tu sume kite x expect berlaku kn...knp xbole nk faham jgk..? bkn nya byk yg kita mintak..cuma memerlukan sedikit pengertian jer..kita hidup di dunia ni pn hanya mampu merancang...tp Tuhan yg akan tentukan..ok,setiap manusia tentu byk kekurangan dan kelemahan..jgn kita tgk hanya pada kesempurnaan jer..xsemua orang perfect..cuma yg pasti setiap orang ade hati dan perasaan..kadang bile die happy..die akan happy..tp bila die sedey..xkirala org tu jenis happy go lucky ke selama ni..tp ade certain part die sedey..die xley kawal jgk kesedihan die..tu manusia..even jahat mane sekali pn org tue..tp sedikit sebyk mesti die ade perasaan belas kasihan jgk..xkirala dgn sape2 pn..atleast..dgn mak dorang...tp kenapa sometimes orang ni bile bercakap,die xpikirkan perasaan orang lain..cthnya bile anak berckp dgn ibubapa.."mak,nk duit..nk beli kfc la katakn..even mak ayah die xde dt..tp die pksa jgk..die sdp2 mkn kfc..mak die mkn nsk gn ikan grng semalm je.." tu cnth la kn..ble dlm hub. plak..kita akan rase sedih bila pasangan kita tue xfaham n sometime xpikir perasaan kite..bile die marah...die main ckp lepas jer..even die da taw bile die ckp ayat tu,ati pasangan die akan terguris..tp sbbkan marah..semua kluar..."tp awak pnh terfikir x..kata2 awak tu dah mengguris hati saya..?? tp bila saya ckp,sampi aty awak ckp cmtu..awak ckp whteva..sbb tgh mara kn time tu..."..korang pnh x rase mcm tue..?? ape perasaan korang bile dlm situasi mcm tu..>?sedey sgt2 kn..?
tp xperla..mybe msng2 de salah kn..mase ni la kita kena ketepi kan EGO masing2..jgn masing2 nk pertahankan Ego masing2..bagi aku..ni salah satu faktor untuk kekal dlm hubungan kita tue..n satu lg yg sgt pentng ialah byk2 bersabar...jgn asyk gado sket je...salah faham sket jer..trus nk mintak putus...! xkirala lelaki ke..perempuan ke..tua ke..muda ker..semua same jer...! lebey kurang 2 kali 5 semua..! knp xcube pk positif dulu..??even pasangan kita buat slh,pk la dulu..owh mungkin sbb ramai org kt sane..tu yg die blik lmbt..xpn..erm okla..cbe dgr dl penjelasan die..kalo blh di terima..why not terima je n mulakan hub seperti biasa..korang semua xrugi ape2..klo da msng2 slng syg mnyayangi knp perlu nk berpisah semata2 disebbkan ego .?? tlg la..ego xkan pegi ke mana...n tlgla letak akal fikran pling atas..bukan sifat Ego tue...! n kalo da saling sayang mnyayangi..kita boleh bimbing pasangan kita tu ke arah kebaikan..biar la berubah secara peringkat demi peringkat dr berubah sekejap tp xlama lepas tu buat lg...xkisahla korang faham ke x maksud aku...tp aku juz nk luahkn ape yg aku rase...msing2 ade pendapat msing2..sape2 yg faham maksud yg ingin aku smpikan...cubala renungi sedalam dalam nya..mungkin ade yg tersurat dan mungkin ada yg tersirat...
yg pasti,nasihat aku kepada sesiapa yg rasa diri dia ego or terlampau ikutkan perasaan amarah n perasaan yg melebih2 bila marah..cubala renung2kn..mungkin korang da mengguris hati seorang insan yg korang syg tanpa korang sedari..sedarla..jgn terlampau tgkkn kesempurnaan seseorang itu kerana mungkin kita pn ada kekurangan yg kita tak sedari...~

Monday, August 30, 2010

hari-hari d hujung mgu bersama en Boifrenn...

ye..mmg full sgt seperti tajuk di atas..mcm biasa,stiap kali weekend je selalunya aku akan keluar berdating bersame2 pasangan saya iaitu en boifren..minggu lepas ktorng da xjmpe disebabkan die ade majlis berbuka puasa bersama2 exskul die..so,mgu ni kenala jmp kn..?hehe..tp hr rabu b4 tue kami da berbuka bersama2..hee..suke sgt..=)
so,seperti biasa,jumaat kami tade kelas..so,hanya melepak2 je kt umh..tp last2 ptg tu ade lak frens i ni ajak berbuka kt lua..so,memandangkn saya pn xtaw nk masak ape kt umah..jd saya pn ikutla dorang...juz berbuka kt kfc jer..tp saya mcm biasa..akan beli ayam kt mcD then beli nsk kt kfc..hehe..then pastu kami p solat..then round2 jap cr brg then blik smbil tapau mcflurry stawbery ..wahh best...ops..ape kena mngena aku berbuka pose kt lua gn hr sbtu ni lak..??haha pelik2 la niniey ni kn...hoho..ok2..sebenarnya..nk cite details..pas kuar gn kwn2 tue..mcm besela blik umah kn..then smpi je kt umh br pasan ayam kfc kwn saya ni tertgl...hee..tah sapela name budak tu..gedik santai tol la..hehe...*mampus kalo die bace..jgn mara eh cik kak cyunk..=p
then pas kol n gado2 gn makcik tuan punyer kfc nie..die pn amek kptusan nk dtg umh,nk smbng gado..siap bwk kwn die lg..haha..takot2..haha..xdela..disebabkn die nk amek ayam kfc die tu..die ajak saya terus teman die kt umah mlm ni..dorng tgl berdua je..so,i pn ok jela kn,bwk ape yg ptut trus je grk..bwk sekali bj2 yg nk pakai sok..hee..mesti nk kena cun kn..hehe..so,bile da lpk umh kwn..mmg xreti tdo awl la kn..saya terus je tgu sahur..kul 4 br tdow..samela gn en boifren tu..kua gn membe2,tgk bola..men snuker..sahur n lepak..pg2 br blik..so,die xley mara saya tdo lewat kn..haha..then pas sahur terus jer tdow..smpila tertgl subuh..waa...lg sekali..!sedeynya...
then esok bgun je pg..mandi2,solat zhur n qada solat subuh..terus je siap..! yela si dia bkn nk ckp waktu yg specific..klo die nk dtg time tue..die men dtg jer..tbe2 msj..siap skunk..so,kelam kabutla saya kn..ape lg..terus la siap..kemas2 ape yg ptut..then terus blik umh saye blik..sekbek umh dekt jer..jln kaki 5min smpi..blik umh letak brg n tukar kasut..terus je gerak..mula2 nk p jln tar nk cr tdung sy..tp jln jem plk..so,terus je gerak p O.U..teman en boifren shopping..wah..sakan..mentang2 dapat gaji kann..haha...nk tlg die cr bj die lg..xckup satu lak tu..demand tol..hehe..pastu cr bj adik lelaki die lak..da settle yg tu..cr lak bj adik perempuan die..wahh bestnyerr jd adik die kn..hehe..tp saya mmg xnk die beli bju2 untuk saye..takut..org ckp nt jdoh xpnjg..tp xtawla btul ke x kn..wallahualam..tp bia jela..
mmg ramai gler org..yela,weekend n br dapat gaji..nk2 da nk dekat rayer n ade sale sempena hari rayer n merdeka..mmg la kn..saya plak sempat sambar kasut jenama vincci jer satu..xsempt lg nk beli wedges rayer..arghh..bile ni..xsbr nk beli..uhuks..=(
pastu..saya beli tshirt lngan pnjg...tuk nk pakai gn tudung..besela kn..yg ade sume bj2 xcukup kain..di sebabkn da bertudung skunk di bulan puasa ni..kena la sesuaikn dgn keadaan plak..biar nmpk sopan..hehe..pastu..pusng2 lg..nk cr bj en boifren lg..die xpuas ht dapat satu bj jer..hee..kalah perempuan kn..kn...?hahaha...wah..rase mcm nk tercabut pinggang saya ni..tp bestla tgk gelagat org ni kan..huhu..dlm kul 6lbh cmtu kami terus gerak g foodcourt..tkut ramai org..wahh..mmg da agk.ramai..!sek bek dtg blh tahan awl jgk..so,saya pilih sizzling jer..n en boifrenn beli mknn kt shihlin iaitu mee suah n ayam goreng crispy..best giler taw...kalah ayam uncle bob tu...~
ramai gler org..smpi beratur ala2 org beratur nk msuk AF taw..tp yg kesian,pd makck2 yg dtg lewat then xde tempat duduk..kesian kt anak2 die yg berpuasa..en boifrenn saya tbe2 emosi tgk anak2 dorang xsempat berbuka sbb xde meja kt foodcourt tu..nk bg tmpt dduk..kami pn ckup2 je..huhu..tp btul jgk..knp la mkck2 ni xdtg awal cket kn..??da nk dkt kul 7 br nk dtg...da taw hr sbtu kn..ish..
erm..ish2..lupakn yg tue..xabes lg cite berbuka ni..yg paling terharu skli,bile si dia bawak kn bubur durian a.k.a pengat durian klo ikut aku..yg mak dia buat..wah..terharu sgt2..ngt die xbwk ble saya response *sedapnyer..teringin jgk nk mkn bubur durian..rupa2nya die series...sgt2 terharu u noe...really..!
then mmg abes la saya makan kn...tp yg xley tahannyer,si die pn tumpang sekaki mkn gn saya...ish xpatut kn..ngt da ;puas mkn kt umah..saje je nk mkn gn saye..ish..perasan suda..haha..
pastu kami terus je smbng cr bj2 si dia..tp last2 xde size plak..mmg bj yg die nk tu cpt giler abes..sume kedai da cr..nek lenguh kaki saya ni..tp xjmp2 gak yg berkenan..last2..cr nt jela kn..haha..
pastu..kami jus abeskn waktu pusing2 jela..then dlm kul 9lbh nk kul 10..kami ke starhill tuk tgk bola kt mcD..ngt nk on9 smbil tgu si dia tgk bola..tp alih2 wifi xley cnnect..line broadbnd pn cam hampeh..geram jerk..huhu..pas tgk bola tu dlm kul 1 lbh kami plan nk g downtown..saya yg ajak die..nk cr tudung..n alang2 ajak kwn saya sekali gee n kiela,sbb gee nk mam steamboot kt sana..pas amek dorng..terus je kami gerak..tp time nk g ke downtown tu punyerla jemm..gile2 kaw pnyer jem la..smpi nk cr parking pn smpi kena pusing dua kali..siap ade rela yg jge..hee..ramai gler org taw..then dapat je parking..even agk jauh sket..trus je kami mkn dulu steamboot..brla jln2 cr tdung..tp kjp je dpt jln2 sbb ujan..cian lak tgk penniaga2 kt situ..terpkse kemas brg dorng..then kami pn terpksala gerak..sekbek dpt mkn jgk..then terus jela blik..huhu..
tp ape2 pn..suke sgt kua gn die..semoga kami terus bahagia bersama..insylh..aminn...~




Sunday, August 29, 2010

ELaUn

huu..syoknyer ble elaun masuk..rase macam nk melompat2 seperti kanak2 yg dpt men hujan jer..haha
yes,elaun sayer dah masuk..sgt2 suke ye..ble masuk sekali dgn yuran pengajian..4angka...wah seronoknya tak terhingga..terus saya bayar ape yg patut..duet sewa rumah..beli peralatan mandi yg da nak abes..beli pe yg patut..n yg berkenan kn..pastu br saya rasa lega...tp bsok2 ble kawan saye p cek elaun die..die ckp,duet da tgl ckup2 elaun je..so,mknenya mara da tolak yuran pengajian siang2 lg...hesy..cam taw2 je ktorng nk gune wet tue..haha..tp xdela ..bagi saya..ok jgk die da tolak awal2..so,xdela sy penat2 nk p beratur byr yuran tu kn...senang sket keje aku..haha..tp bile pk2 nk dekat raya ni..cm xckup je elaun tu..mcm2 nk beli nih..haih..cner nk buat tue kn..sek bek baju kurung raya mak da tempah..tp kasut rayer lom beli lg nie..beg rayer…make up rayer…hesy..banyak btul la..cner la ni kn..rswa2..
ok2..ni lagi satu benda penting yg xley nk di abaikan..satu2nya yg memeningkan aku…semestinya MIDTERM sebelum rayer,,wah..best kn..?? sampai aku xley balik raya awal…sgt2 seronok tak terhingga..! *sgt tipu..
skunk pn duet aku da tgl half..adoi..makk…nk duet..nk beli kasut rayerr..~
hoho..

Friday, August 27, 2010

Hari yg BahagiA

Hari yg bahagia…
Alhamdulh..syukur sgt2 pada Tuhan kerana memberi ku kesempatan untuk merasa bahagia…cewah..kenapa ayat aku skema giler nie..??
*tertanye2..! dan mengeluh..*haihh….haha
Kenapa rasa bahagia..?? ok..meh sini akak niniey nk cter ni…mari..mari..jgn malu..malu..yg dekat..lg dekat..yg jauh guna webcam ye…meh same2 dgr cite saya…harharhar..ops..di sini,sy akan anggap sape2 yg singgah blog saya,mestila tuk baca my entry kn..?? kalo rase2 bosan asyk2 dgr cter yg lebey kurang jer…dengan senang hati boley pegi yer..ini blog..aku yg punya…hahaha..*gelak jahat ala2 gaya dalam citer ahmad albab..hehe..ish..xpatutla niniey nie…kasar bahasa tue…!
Okey2…saya mintak maaf k..?? sila bace n berpandangan positif pada blog saya..ok..??
Ok..nk mula cerita nih..hee..yela2..saya ngaku..citer die xdela gempak sgt pown…bese2 jer..saje je nk menmpkkn gempak..hehe
Yg buatkan cik niniey ni feel hepy n bahagia sgt2 adalah di sebabkan die baru jer jumpa gn buah hati pengarang jantung pisang dia td…wahh..seronokkk la die kn…jgn jeles..jgn jeles..cool…wah…ade ke org yg jeles..??perasanla cik niniey ni kan…??ok2..abaikan jer k..die ni mmg kdg2 agk over perasan sket…hehe..ops..terlebey sudaa…~
Okla..sebenarnya bnda ni dari mgu lps die ajak boifrenn die berbuka same2 n plan die nk pegi sendiri kt ofis boifrenn die tue..tp hari ni br dapat..excited u noe..pastu nak di jadikan cite tu lebey menarik…lec aku yg sepatutnya hrni ade kelas kul 3.30 smpi 4.20 tue last minute lak cancel…adoi..cner ley cancel ni sir…hee…*ohh..tipu la niniey yg bercakap cmtu kn..mmg xla kn…sebaliknya die akan cover2 depan sir..padahal blkng sir…hoorayyyy..kelas tade…soo,kiter enjoyyyy…~.hahaha
Then lpas jer kelas sad..oh..kelas tu sgt2 sedih yer…sbb tu ktorng pgl sad..ataw name xglemer die..system analysis and design..2.40..trus die gerak balik..*dalam hati melonjak2 keriangan xsabar nk jmpe die…nah,buktinya die asyk kol je boifren die tue..mnganggu..~ hehe         
Tp bile kua kelas jer..br die pasan rupe2nyer ujan kt lua..alahai..sek bek la time 2 awl lg..tp tu sume xmematahkan semnngt die tuk jmp boifren die tue..semangt taw..~
Then tgu lame sgt ujan xbnti lg..kwn die ajk p solat dulu..so,dorang msk blik dlm kolej..kua tu,ujan da reda..so,trus je amek cab n blik…smpi je umah..rehat jap..then trus je bersiap..pastu dlm kul 4.20 die gerak amek cab ke lrt tuk p msjid jamek…alahai lmbtnyer tren ni..mase da berjln..tgu pnyer tgu akhrnya smpi gak tren ni..smpi je di masjid jamek..huish..ramainya org..nk lintas jln pn punyerla sush..sek bek ramai org..de gak kwn nk melintas kn..pastu die terus je p putra tuk ke asia jaya…kt putra lg la ramai..mcm sardine daa…*sila sebut ala2 gaya sudin dlm cte pendekar bujang lapok..=p
Pastu,kebetulan pas je die beli tket..tren da ade..even da padat..die men sumbat jer..yelaa..nk cepat smpi kn…hee sek bek dapat meloloskn diri…klo x…mmg lmbtla smpi kn..pstu dlm kul 5.10 die smpi di sana..tgu plk si boifren amek dr ofis die..wah..penat..~
Then bile da jmp..bncng plk nk berbuka kt mne..mula2 boifren ajak p shah alam..tp cam jem jer..maklum la..name pown blik keje kan..huhu..so,he decide to go to sunway ajer laa..kt sunway tu,pusing2 cr kedai mkn yg sesuai tp xde yg okey..last2 msuk je sunway pyramid,die n boifren tringin nk rase ayam penyek,so tryla kn,smbil2 tgu waktu berbuka tu..kami jln2 dl smbil tgk org men ice skating..waa,bestnyer tgk..cam nk men jer..tp si dia ckp,nk men t wat malu jer klo xpndai,hee.besela tu kn..xper2,satu hr nt aku nk men gak..~hee..then ble nk dkt berbuka kami trus get ready..rase mknn kt situ..okla kn..bese2 jer..hee..korng rasela sndr ble dtg sunway pyramid ni k..mls nk cter lebey2..
Pas da berbuka..kami lepak2 dulu rehatkn perut sbb da terlalu kenyang sgt2..lgpn,si die pening2 n Skit mata..sgt2 sayu bile tgk die mcm tue..susah ht sgt trutamanya mngenangkn die akan blik sorng2 pas hntr saya pulang nt..huhu..then we decide to blik jerla..tp sempat lg singgah jap beli roti untie anne’s kegemaran saya..=)
Pastu sebelum balik,kami ke hentian putra dulu tuk amek tiket balik kg saya..*blik kg pd 7hb ye..agk lwt..uhuks..*dgn perasaan sedey,.kecewa..frust menonggeng xdpt blik awl…~
Ni sume gara2 ade midterm…haih…tahan jela kn..cume harapkn yg terbaik tuk midterm aku nt…hopefully still maintain 3above..insylh..mudah-mudahan..amin..~
Ok,kt stesen tu punyerla ramai org..sume berpusu2 beli tket…huh sek bek la aku da tempah awal2..klo x..mmg aku pn akan mengalami nsib yg same..ish..ish..ish..
Then,pas amek tket  kami terus gerak dr situ..balik la kn..cian die,penat..huhu..
Tp xper.weekend ni jmp lg..hopefully die ok n sihat..=)
Xsabar sgt2…yuhuu…~


                                                                           



Thursday, August 26, 2010

eSOK nk bErbUKa WIF HiM

yeAy..sayer sgt hepy sekarang...suker..suker...td pas gayut gn die..die ajak berbuka samer-samer lagi..wahh..ni kali ke due kitorang berbuka same2 di hari biasa..hehe..act,aku yg plan nk pegi kt tempat keje die..nk berbuka same2..tp die asyk bz jer..so,die ckp xtaw lg..so,aku xnkla push dia sgt kn..tkut t ganggu keje die..di tambah pulak sekarang mmg die bz sket..so,xperla kan..tp tibe2 tadi time kol,die tnye esok nk dtg kul bpe..??wah..terkejut waa la der..haha..then ape lgii...terlompat2 mcm kanak2 dapat choc la aku kan...hakhakhak...then dengan excited tahap gaban nyerr aku terus ckp on jer....pastu terus ckp plan besok cner..pas kelas..mmg akan aku berlari2 pecut 100 meter balik umah n tukar baju yg lawa2 pastu terus cr cab ke lrt pandan jaya terus ke masjid jamek then amek putra ke asia jaya..wahh...details lagi taw...yepp..kena ngt...pastu smpi jer putra asia jaya tue..aku kena tgu die dtg amek aku dulu..hopefully xtgu die lame cam hrtue..yelaa,hrtue aku xreti nk budget time kn..maklumla first time pegi ofis die kn..then kali kedua ni,aku da bole budget time la kot kn..hopefully sempat n dapat balik awal besok..huhu..even ktorng juz jmp untuk berbuka puasa jer..tp bg aku..tu pown da cukup bermakna sgt bg aku..setiap mase bersama die adalah detik yg bahagia sgt untuk aku..sebabnya aku saaayangkan die sgt...n bile bersama yg tersayang..semua masalah,boley lupa...hehe..=)

genap separuh bulan berpuasa

Alhamdullah,pejam celik pejam celik akhrnya da genap separuh kita menunaikan ibadah puasa..syukur sgt kehadrat ilahi kerana masih memberi peluang untuk kita merasa n mengerjakan ibadah di bulan yg mulia ini..bila mcm ni rasa mcm sekejap jer berpuasa kn..??tp klo pk kn kampung n dgr lagu raya..wahh..hee xsabarnyerr nk balik raya...=) rindu nk jmpa mak..ayah..adik2..nenek..anak2 buah..semua dah terbayang di mata..wah rindunyerr...huhu...tapi sedikit rase sedih di hati sbb xdapat bersama kakak2 ku di hari raya pertama..yela..sume da kawen..da keje..xdapat cuti...nk xnk kenala faham kan..??tp kesian mak n ayah aku..mesti die sedih anak2 xdpt bllik beraya kn..??huhu..sbb tu la aku nk blik cepat..nk tlg2 mak aku hias rumah..kemas2 rumah..sekbek ade abg2 n adik2 aku yg blik n meriahkan suasana..=) cuma yg penatnya aku la kn..sume bnda kena wat..hehe...ops...tp saya ikhlas okey..~haha
dan alhamdullh jugak sepanjang berpuasa,aku bertudung..and hopefully aku akan terus bertudung..mudah2han aku mendapat hidayah sedikit demi sedikit...insyallh..doa2kn lah k..mulanya niat di hati nk start pakai bulan puasa jer..then after rayer da xnk pki..tp rase nk pakai terus jer..sbb bila da sekali pakai teringin nk pakai terus..si dia pn byk beri sokongan even die suke tgk aku xbertudung..dia ckp,belajar dr awal..xperla,nt esok2 nk jmpa mak dia kena pakai jgk nt...so,aku pikir..better aku ajar diri aku dr sekarang jer kn..xpayahla nt kelam kabut nk berlakon konon2 mmg pakai tudung depan mak dia kn..??
i hate HIPOKRIT ok..hee...n mintak di jauhkan drpd aku jadi hipokrit..aminn~

Wednesday, August 25, 2010

tiKEt RayEr

adoi..ni sume kolej punyer pasal..sume wat keje lembab..tension jer aku..da taw skunk ni bulan pose,buat la jadual awal2 kan..ni sume nk wat keje last minute,mkn gaji buta...grrr...geram jer aku..sek bek aku tulis blog ni time mlm,,so xdela kurang pahala aku tue kn...hee..geram..geram..geram..!

ok..ok..aku nk cite sket sal kolej kesayangan aku ni..geram jer aku..dala nk wat midterm time b4 rayer..wat lewat2 plak tue..nk beli tiket pown xtaw cner...yela..da nme pn die nk wat b4 rayer..da tentu2 ktorng xtaw nk beli tket ble kn..??bile beli awal sgt,t tkut jadual exam lwat plak..cuti lak 3 hari b4 rayer...dorang ni xpkir ker yg student2 yg jauh2 tue.,yg kt sabah,sarawak tue..cner dorang nk beli tiket...??
kalo tiket tu sentiasa ade mcm hari2 biasa xpela kn..ni dala time rayer...semua lak cuti...confirm tiket bas da abes..dorang xpaham ker..??nk ckp dorang xtaw benda ni..ramai da student da ngadu...yelaa..kann..da taw student de mslh cmtu..ramai student yg jauh2 tue..wat la time table exam awal2..ni ble tnye..xwat lagi..xkuar lg...hesy...geramm..!

sekbek aku sempat beli tket..terpkse amek lewat tkut exam aku lewat..huh geram jer...baru je nk smbut puasa gn family kt kg..tu pn aku kol je membe akak aku yg keje kt situ..klo x,mmg terpkse la blik gn abg aku..tu pn blum tentu lg muat..akak aku cnfrm da pnuh..hee..sek bek sempat..even xg amek lg tket tue..tue pn tket yg orng tolak..kalo x..tahla...ade kwn aku tue..terpkse burn tiket tu free2 jer..ade membe aku sorang lak ni duk sabah sarawak beli tket 5hr b4 rayer..tu je yg last ade..tp last2..time 5hb tu ade exam..how..??
kesian kn...xknla xblik rayer kn..??dala perempuan...sedeyh giler..tiket dala beratus nk burn..

pelik tul la ku gn kolej aku tue...everything lembab..xde yg cepat...klo pling cepat..mintak duet dr student...haa..yg tue..mmg cepat...express..~
uhuhu...hebat kn kolej aku..??ohh name pown k**m hebat kn..hahahaah...

Tuesday, August 24, 2010

uJian~

Ye..sememangnya aku menghadapi satu ujian drNYA..act,sgt2 bersyukur padaNYA kerana telah memberi aku ujian ini..hanya org2 yg terpilih je yg mendapat ujian ini dan kalo kita xkuat dan xsabar..maka ujian tu adalah racun untuk kita..hopefully sgt aku tabah menempuh segala dugaan n ujian untuk ku ini dengan rasa keinsafan..moga2 aku mendapat keberkatan di bulan yg MULIA ini..insyallh..sesungguhnya aku hanyalah manusia yg lemah..tersgt2la lemah..mmg sgt2 xkuat tuk menghadapi ujian yg aku terima..tp aku  kena kuat..xbole berpatah balik..xnk menunjukkan aku kalah sebelum berjuang..even aku tersangat2la lemah..hanya mampu berdoa dan bersabar..setiap kali rasa lemah..xsuka sgt dengan diri aku..mesti xtahan n xmampu nk tahan air mata dr terus mengalir laju..kenapa macm tue..??seyes,kalo bole aku xnk tunjukkn kt sapa2 sekalipn..aku taw..bila seseorang tu di timpa musibah atau ujian drNYA dan die menghadapinya dengan penuh sabar dan rasa bersyukur dengan menganggap ujian drNYA itu sebagai penguat iman,sesungguhnya kita akan memperolehi ganjaran yg sgt besar dan hanya org2 yg terpilih saja yg akan menerima ujian ini..so,kepada yg di luar sana,sape2 yg tgh menerima ujian dariNYA..anggapla itu sebagai kurniaan olehNYA..anda perlu bersyukur kerana menjadi seorang yg terpilih..tp perlu kuat menghadapinya..anggap ujian yg kita terima sebagai melengkapkan lagi iman kita yg sentiasa bertambah dan berkurang..mudah2han kita akan memperolehi keberkatan terutamanya di bulan yg mulia ini..tapi yg pasti setiap orang berbeza ujian drNYA..ye,sekarang aku rasa better sgt tuk menulis sebab ade yg sentiasa mnyokong aku dr belakang..yg memahami aku..mereka2 lah penguat diri aku..sgt2 berterima kasih padaMU ya Allah kerana memberikan teman2 yg memahami..kekasih yg menyayangi diri ini dengan ikhlas hati..semoga hubungan kami berkekalan hingga ke akhir hayat…sama2 berjaya di dalam hidup..aminn..tengs guys…korang sentiasa di hatiku..
Semoga aku sentiasa tabah menghadapi segala cabaran hidup ini untuk lebey mematangkan diri ku di masa hadapan…insyallah..~

Wednesday, August 18, 2010

~sabar~

okey disini saya ingin sekali mengingatkn kepada semua...sabar itu separuh daripada iman..rasanya semua da taw kan..?okeylaa..sempena bulan puasa ni tibe2 rasa nk jd penceramah bebas sikit..hehe..tapi perlu di ingatkn,saya ni bukanla baik sgt..masih banyak kekurangan di sana sini..tp ape salahnya kan kalau ilmu yg ada di kongsi2..nak2 di bulan yg mulia nie..amat di galakkan sekali..huhu..
bagi aku,hidup ni banyak menuntut kesabaran kita..xkirala di mana2 sekali pn..mesti ade yg kadang2 menguji kesabaran kita..contohnya aku,sepanjang bulan ramadhan ni agak banyak keadaan yg menuntut kesabaran yg tinggi dalam diri aku..mmg perlu bersabar sgt2..nak2 time berjauhan dengan famili tercinta..oh..macam2 rasa ada..sayu..sedih..rindu..sebak..contohnya...hari pertama puasa aku da menangis sorang2 sebab terpaksa berbuka sorang2 di rumah sewa..ya allah..hanya tuhan je taw ape perasaan aku waktu tu..perasaan rindukan keluarga terutamanya mak dan ayah aku sgt2 mengcengkam jiwa..menusuk kalbu..sambil2 berbuka aku menadah air mata..mmg xde selera sgt waktu tu..tp disebabkan aku berpuasa,,aku telan jgk..n kt situ jugak aku boley rasa ape perasaan insan2 yg telah kehilangan insan tersayang..hope korang sume pn sabar k..
kadang2 jgk..bile kite berubah ke arah benda yg baik..mesti ade yg mengata..tah kenapa dengan manusia2 yg xpernah kenal erti puas hati dengan hidup org ni kn..yg penting sekarang..sabar..kadang2 dengan tibe2 rase sedih bile di kenang2 blik..mungkin ni semua ujian dr yg MAHA ESA..mudah-mudahan..ape2 pn kite perlu bersabar jer..ape jua keadaan..semua perlu bersabar..tu je ubat terbaik untuk tenangkan ht..aku pn xtaw kenapa dgn hidup aku ni..tp even hidup aku semuanya berjalan dengan lancar tp kdg2 ada yg menguji kesabaran diri ini..kadang2 aku xtaw nk mengadu kt sapa..tp yg selalu aku meluahkan perasaan sedih aku..pada kwn2 yg rapat dan yg tersayang jer..tp kadang2 aku terpikir jgk..sampi bile asyk nk meluahkan jer..ade jgk yg kite perlu hadapi sorang2..kena kuatkan diri dan iman kita..dr situ aku cuba belajar..yg pasti bile ade masalah or rase sedih..mesti aku rindu famili aku...tp di sebabkan dorang jauh..aku cume pendamkan dlm ht jer..xberani nk luahkan kat dorang terutamanya dengan mak aku tue..silap sket je suara aku lain,die da detect mcm2 da..then mula rsaw..da mcm tu..suara aku yg td lain mkin jd lain..huhu..sebakla kn..so,,aku mmg xberani..kalo nk kol pn..tgu aku btul2 relax jer..br ley kol..huhu..selain dorang..org yg akan aku cari dulu bile rasa heppy n sedih..adalah mohd syafiq b.Md Jani..ape2 benda je..mesti aku akan cr die..terutamanya bila aku sedih n memerlukan seseorang..hanya die je di fikiran aku..n aku xperlukn kata2 die..cukup sekadar dapat meluahkan semua yg aku rase pn da ckup..hanya bila aku dapat dgr suara dia pn aku da rasa gembira..rasa mcm nk dgr suara die setiap detik dan waktu..sebab dia je yg berada di hati aku tika ini dan selamanya..~
mungkin sekarang Tuhan nk mnguji kesabaran setiap ciptaannya,terutamanya di bulan yg mulia ni..so,aku perlu kuat..mungkin ni antara pengalaman2 yg akan mngajar aku erti kehidupan suatu hari nanti..kalau x..xkan ade pepatah "experience is the best teacher" in our life..rite..??

Sunday, August 15, 2010

xlarat nk sahur gn die..~

wahh..amat2 penat u'oll..dr ptg smpila ke pagi saya keluar..hesy..pas zuhur da bersiap keluar..then gerak p bazar ramadhan..beli pe yg ptut tuk juadah berbuka..then ke stevens corner tuk berbuka..wah kenyang sgt2 dan sgt ok..! pastu lepak2 jap..online..layan belog kesayangan..ber"fb" sambil layankn bola bersama si dia..huhu...dalam pukul 10.45 br kami gerak dari situ..lame x ktorng melepak kt situ..??lama kn..kn..kn..?? hehehehe..
pastu terus je kami ke times square atau "petak masa" untuk menonton wayang cerita "the expendables"..huhu best..!!! actor2 nye pown gempak....bak kata Cik Boifren saya..sume gempak2..hehe..ade arnold..pelakon rambo tue..*haiya..lupe nme btul die lak..hehe..ade jet li..bruce willis..steve a.k.a stond cold..n de lagi la yg len2 kn..cume xtaw name jer..muke je familiar..heheeheh..plan awal xnk tgk wyg tp lepas da bincng..akhrnya kami tergoda jgk nk tgk wyg..hahaha...bkn men plan saya yg nk bayar harga tiket...tp last2 die yg byr huhu...then time nk beli popcorn pn same..penat je aku kuarkn duit..tp last2 die yg byrkn..dala mcm2 aku amek...mash potato dua..keropok chipster 2.*bbq & original..corn cup..air large..smpi popcorn da xlarat nk amek...kenyang..tu pown xabes...so,aku la yg jd mngsa kena bwk blik sume2 tu kn...ramai giler org kt wayang...kn bagus kalo ramai mcm ni kt masjid2 or surau kn..hahaha..adoi..ko pown same je nini..ckp org lak..hesy..huhu..erm act,mnyesal gak da 3kali xpegi tarawih..td pown solat isyak dlm kul 1lebey..adoi..tp nk wat cner la kn..huhu...kuar je wayang..plan nk g sahur awl2 nyer..tp last2..aku da xlarat nk makan..so,kami trus je blik..si dia pn da bape kali mngantuk dlm panggung td..cian plak aku tgk..huhu..then sampi umh..kemas2 pe yg ptut..lepak2 gn dak umh jap yg belum tdow..then cuci muka..tukar bj..trus je on9 jap smbil tgu si dia smpi umh...huhu..xlarat nk mndi da..hahah..so now,nk tdow..t xlarat lak nk bgun subuh..si dia pn da selamat smpi umh n da tdow da...hesy..ok2..selamat bersahur semua ye..~

Saturday, August 14, 2010

wif him

huhu..saya berbuka di luar lg..bersama si dia lg...biasala di hujung mgu..klo org len hujung mgu je msti blik berbuka bersama2 famili tercinta..huhu..so,disebbkn famili ku jauh,,berbuka gn si dia jelaa..huhu..sedey kn...now ktorng kt stevens..berbuka kt sini jer..beli kueh2 skit kt bazar ramadhan terdekat then order asam laksa n kuew tew greng jer..dr berbuka td smpila skunk still lepak lagi kt stevens ni haa.tmankn si dia tgk bola...~ 
hari2 bola la kn..heheh..

*wah nini sempat lg ea post blog..hhaah...
gah bosan xtaw nk watpe da nie...dala bsing..huhu..then after dis ktorng nk gerak g tgk wyg lak kt ts..da lame xtgk wyg..huhu..menghabiskn mase jela kn..dala mgu depan xdapat berbuka puasa bersama2 si dia sbb die ada mjlis berbuka puasa bersama ex2 skul die..huhu..

hari ni jgk kali ke dua aku keluar wif him dgn memakai tudung..alhamdullh...huhu...
okla ye...sekadarmenghilangkn kebosanan.,orang da semakin ramai yg dtg...makin hilang konsentrasi saya tuk mencurah idea di dalam blog kesayangan saya ni...salam sayang semua...out~

first time berbuka bersama die..~

kenangan yg aku xkn lupakn..huhu..13 August 2010 (jumaat)..merupakan kali pertama aku berbuka puasa bersama2 gn die..n taun ni jgk tahun yg pertama kami smbut puasa bersama2...how sweet~
dah lama aku tunggu saat2 ni..nk berbuka bersama2..g bazar ramadhan bersama2..pendek kata sume2 tue adalah benda yg baru bg kami..semangat sgt..;)
ok..dis weekend jumaat ct..so,aku plan ptg khamis tu nk g berbuka di rumah member aku..dekat jer..kul 6 lebih aku grk dr umh..5minit je ke rumah dorang..smpi je trus kami msk2..menu berbuka tuk hr ke dua kami : sardin n kentang..sayur kubis & kentang goreng bilis...lauk umh sewa..hehe..besela kn..hohoho..
pas je berbuka..kemas2 ape sume..then mndi n solat...mlm ni xg terawih..terasa rugi sgt2 sebenarnya..tp xd teman..sume blik kg...nkg sensorng segan la..;p huhu..
then aku on9 jer..smbil2 wat account nyer exercise..smbil on9 n last..update blog..tp hampeh..ok...dah..dah..xnk ckp da sal tu~geram...
pastu ble tgk membe aku dak sue ni tdow..dgn tibe2 rase gntuk gak..pastu trus aku tdow...huhu..
kul 4 lebey smthing sue kejut aku sahur..huish...mlsnyer nk bgunn...tp da kena kejut jer..kenala bgun gak..mula2 tu cm nk minum air je..tp ble da tgk dak kila n dak sue mkn nsk..tbe2 rase nk mkn nsk...hee gedik kn..?? =p
then trus je nek atas smbng tdow..tp sempat lg msj2 gn my muchuxx saya tue dulu..pastu Zzz~
then bgun jap tuk solat subuh..pastu smbg zzz..~
bgun2..tghr sudaa..hahah..br je nk kejut muchuxx..aiyakk..haha..sekbek sempt kejut time subuh td kn..heheh..
then msj2 gn die smpi tghr..kul 2 lebey br g mndi n solat zhur..pastu time msj2 gn si dia..tbe2 die ajak berbuka same2...wah...sukenya i..~
tp die xsempat nk amek sbb die blik keje kul 5..kul 4 de meeting..so,i dgn excitednyer p mndi n kemas2 nk blik umh sewa sy..smpi je umh saya..trus tukar bju n bersiap...n hrni jgk kali pertama saya keluar dgn imej bertudung bersama si dia...wah....segan wokk..mule2 cam xnk pakai..tp pk2 blik..smpi ble xnk cube kn..??nt2 kena pki jgk..atleast practice dr sekarang...then aku amek keputusan tuk pki je tdung..bkn main lame aku nk pakai tudung tu...biasela kalo da xbese kn..last pakai time kt plkn je..tu wajib woo..mula2 xnk pakai..tp mak suro pakai..tkut kena mara..then ble aku pkai,tgk ramai je xpakai..hesy..last2 ble smpi kt kem..dorng yg xpkai pn kena pki gak..hahaha..then dlm kul 3.40 something aku kua dr umh..tgu cab nk g ke lrt..wah ni pown first time aku gn die bertemu keluar asing2..selalu die akan jemput aku..so,dgn semangatnya aku gerak ke lrt pandan jaya ke masjid jamek..nk kena amek putra tuk pegi ke asia jaya..tempat keje si dia..wah..tempat yg aku xpnh dgr sebelum ni..ble tnye membe2 pn sume xtaw..almaklumla..ktorng taw tempt2 yg ade shoping complex ke..kdai2 mkn ker..br pro kn..hehe..ok2..dgn berani2 takut..aku pegi jgk..atleast dpt satu pengalaman br kn..??di sebabkn aku xtaw tempt tu ktne..so,aku kuar awl sket..bdget2 konon kul 5 akan smpi sana..tp alih2..kul 4.30 da smpi..aiyoo..awl sgt la kn...tp atleast next time aku da ley bdget nk grk kul bpe kn..so,terpaksala tgu si dia abes meeting dulu..berjanggut gakla kn nk tgu die..tp di sebabkn da dtg dgn semangatnyer..aku sanggup je tgu..then kul 5 lebey br die smpi..dlm mase tgu si dia tu smpt jgk aku kol mak aku kn..tnye lauk pe die mask hrni (hr kedua berpuasa) huh ble dgr je ape mak msk..trus cam nk blik kg..ade bubur lambuk..sup tulang..kerabu perut..kerabu pucuk paku..hee..feveret2 tue..uhuks..;(
nk balik sgt dan sgt...:(
ok..ble da jmpe si dia..kami trus gerak..si dia ajk pegi shah alam..so,aku ikut jela kn..pegi bazar ramadhan kt sana dlu..tp da nk smpi tu tbe2 ujan lak...*ujan rahmat..=)
so,terpksala redah je kn..lebat lak tue..sekbek de pyung..xdela bsah sgt kn..cume ble tgk de sorng akak ni bsh kuyup..tbe2 cam kecian lak..nk tlong aku pown da menggigil da..ksut aku xyah ckpla kn ble da redah air yg seumpama bnjir..hee..xtaw nk watpe la kn..so,ktorng truskn je cr kuih2 yg nk di beli..cme onde2 @ buah melaka..taufu fa kesayangan ku..cempedak goreng..tu je k..pastu ktorng gerak p giant tuk mam kfc..tu je pilihan  yg ade..tmpt len xberani pegi tkut full..huhu..
then pas berbuka..ktorng pusing2 jap dlm tue..beli pe yg ptut..then trus gerak blik..cian si dia..penat..pas je keje trus jmp aku..smpi mlm..aku pown da menggigil kene ujan ptg td..so,smpi je umh trus mndi n bsuh bj..solat isyak+maghrb+asar..pakej..huhu..
then sok ktorng jmp lg..=)
wah suke..suke...heheh..okla ye..saya da mau msuk tdow daa..dr kua td smpila da kul 4.30pg saya xtdow2 lg..klo ikutkn mata ht saya ni..mmg xtdow lnsung la kn..huhu..saya nk tgu si dia dulu yg br nk otw blik melepak gn kengkawan die..pastu trus zz..hehe..okla..selamat berpuasa sume~

Wednesday, August 11, 2010

first berbuka puasa..~

hari pertama puasa aku pd thun ni ( 2010 ) sgt2 mnyedihkn..n tbe2 aku nk nges...=(
terasa sgt2 sebak dgn tibe2...haih..
*niniey plesz...jd kuat k..?? bulan ramadhan  menuntut byk kesabaran ok..ngt tue..~

ye..aku try..memang aku harapkn aku jd lebih matang dan kuat menghadapi segala dugaan hdup..
tp rase sedey bile hr pertama puasa aku kena berbuka puasa sorang2 kt umah sewa..
mase ni,rindu pada famili amat2la kuat..sgt2 sedey..sayu..~

sek bek aku de beli gak lauk kt depan kolej td...(sotong masak paprik jer)..atleast de la jgk lauk kn..??
then msk nsk n goreng telur dadar...tu jer la..air teh..xde mood nk masak sedap2...nk berbuka pown xde mood...huhu..=( terasa rindu kt kg..tp tel rumah rosak..nk kol mesti ptg2..sbb ayah br blik..tp klo kol skrg mesti xley nk ckp..aku akan lebey byk menangis dr berckp..kebiasaannya mmg akan jd mcm tue..then mak aku pown mule sedey jgk..then die susah aty..then nenek aku tnye knp..pastu nenek aku lak taw..die lak susah aty,..ayah aku lak taw..mkinla sush aty...pastu suasana kt sana pown jd suram...hurmm..so..bek tahan je..xpayah kol lg...t dorang mkin rswa...huhu..

kali ni aku nk betul2 jadi kuat..! practice dr sekarang...jgn jd lemah..niniey..~

okla..nk ready tuk BERBUKA PUASA UNTUK FIRST DAY BERPUASA..~
selamat berbuka semua...jom same2 kite..~

Salam RAMADHAN SEMUA ~

genap hrni 11 ogos 2010 bersamaan satu RAMADHAN ...wah pejam celik..pejam celik..da msuk ramadhan da kn...terasa cepat sangat masa berlalu..tup..tup esok da start puasa...=)
wah...xsabar rasenya nk menjalani ibadah puasa kali nie..tp amat sedih bile xdapat smbut puasa bersama sama famili tercinta..wah..ble di ingat balik kisah yg lalu..mesti tetibe rasa nk nges...ingat lagi ble time2 esok nk pose..mak aku mesti da sebuk pk menu nk bersahur pg tue..ktorng plak sebok suggest menu yg best2...wah da mcm nk berbuka lak kn..haha,..then time sahur..mkn 2,3 suap je...hmm cm tu ragam ktorng..time sahur cme bgun n hadap makanan jer..semua da tersedia..mmg xsempat nk tolong pape pn...haa..tu lg satu sikap mak saya..=) sume bnda die nk wat..dan die boley buat byk keje dalam satu2 masa...cepat dan tangkas...!
wah..da mcm trademark polis da kn..hahha..
ouh..lupekn yg itu..sy mau cerita sal hidup saya sekarang di perantauan..wah...PERANTAUAN kot..hekhek..
idup saya yg berada jauh di rumah..kg halaman..jauh di samping famili tersyg..huhu..sedeynyer...=(
tibe2 terasa rindu yg teramat sgt kt dorang semua..rindu gler....huhu..tp sek bek si dia sentiasa di samping saya..ble saya sedey..die sentiasa memberi sokongan yg padu..saya xtaw cner klaw die tiada di sisi saya...sbb saya sayangkan die sgt2..b...i luv U...yes..ur my hubby...only U..!~
mmg cyg cgt2 kt die..ble sedey die pndai wat saya hepy tp die xbg saya lupekn terus kesedihan saya tu..tp berfikir..~
yes....saya faham maksud die..anda faham...??
ouh tidak ape..xpenting pown...heheh..only me jerla..cian u oll nk perah otak pk2 kn..bia saya yg tlg fikirkn yer..~
ok..then ble saye sedey2 ngtkn famili saya tue..die ngtkn saya suh pg terawikh...wah...da lame giler saya tglkn terawikh saya..thun lepas xpg pown..giler kn saya..??ouh sangat2 mnyesal guys.."andai dapat di undurkn masa "~
then mlm pertama puasa n pertama tarawikh..saya pg..!~
wah..sgt2 excited...=)  ok..pedulikn dgn mulut2 org...dengan ape dorang nk ckp..yg pentg..aku hepy wif my life.."ade saya kesah anda nk ckp saya sembahyang sebab boifren suruh ? " ouh...anda pasti saya solat sebab boifren saya yg suro..??ade sebab yg munasabah..??sila kemuka kn okey..~
ouh jgn ckp sbb boifren saya kol suh p solat anda nk ckp sbb tu saya solat..~..haha amatla kelakar...boley di buat bahan lawak..di majalah ujang..spontan..wah..byk tue..hahah..*gelak terbahak2 tanpa dapat di tahan2..=p
okey2..dah..dah..ok~
ouh itu semua tidak benar sama sekali wahai anda-anda semua...eh..mestila saya ade mak dan ayah saya yg melahirkn saya,memberi sepenuh kasih sayang tuk saya..keluar je saya kt dunia ni pown ayah saya da perdengarkn suara azan dan iqamat di telinga saya..so..??pendapat anda..??then sejak saya lahir..saya da diperlihatkn aktiviti2 parents saya..solat 5 waktu..puasa..ape semua..then bile da besar sket..saya di ajar solat...ouh..mase tu saya xtaw boifren saya di mane n bt ape..hahaha..
okey2..boifren saya hanya mengingatkn saya solat...yes..solat tu wajib rite..??so,ape salahnye die ngtkn..lgpn saya ni kdg2 lalai sket..tegur n ingatkn untuk kebaikan..~
ouh sgt2 kelakar bile bnda ni di jdkn issue oleh sesetgh org..hakhakhak..*gelak sekejap..


ok2..nk citer sal g tarawikh td..
wah ramainya org...sgt2 happening..xrugi saya pegi..siap ade majlis ilmu lg aw..wah...
ni pown berkat dorongan si dia dan jgk kwn2 saya...wah beruntung di kurniakn mereka2 ini..
si dia hnya ckp..klo pg unutk pertama tarawikh..~dosa2 kita akan dihapuskn..hari ke dua ~dosa2 ibu bapa kita akan di ampun kn...
dan ble hari ke 3~dosa2 umat islam akan di ampunkn...
wah..best kn...=) tp make sure anda lakukan dengan kusyuk dan tawadukk ye..~
tengs 4 the info dear..beruntung sayang dapat b..syg bahagia okey..~
*anda seorang penasihat yg baik di dalam hidup saya okey~
 ouh plesz..plesz..plesz jgn ckp ayat2 saya sama dgn ex gf2 anda..itu semua mmg lahir dari kata2 dan hati saya sendr..ouh..xskela di bnding2..die adalah die..dan saya adalah saya..!fullstop..~


dey~stop ngarut marutla niniey...ni xabes lg nk tulis nie...cepat2 tulis! (berckp sendr  *jgn bace)


ok..then kesimpulannya saya akan pegi lg the next tarawikh after dis..sgt excited..mudah2 han kekal hingga akhr puasa...
" Ya Allah,ENGKAU berikanla diriku keberkatan di bulan yg mulia ini..jadikan bulan yg seribu makna ini dengan penuh hikmah untuk diriku dan orang-orang yg aku sayangi...sesungguhnya ampunkanla dosa2 hambamu yg penuh lalai ini...aminn~ "


okey2 anda sekalian..esok jgk bermula nya saya akan memakai TUDUNG di kolej...wah...mcm2 rasa ada okey~ excited..gementar..malu segan..mcm2 adaa...hahaha
ok la xper2 cuba k..
ok...jgn nt ade org ckp pakai tdung pown sebab boifren suro kn...hahah mmg bg saya gelak xhengat dunia la kn...si dia pown xsangka saya tibe2 bt keputusan ni okey! ble saya ckp..die juz komen..erm bagusla...
tp ble sy bersemangat nk pki n beli tdung...die ckp..bia la slow2 n bia dgn hati sendri...~
ok..niat saya da lama nk pki tdung kt kolej act,tp xde kekuatan and keyakinan..then ble RAMADHAN muncul..saya ade kwn2...wah..tu yg suke..=)
semoga saya akan dapat hidayah sedikit demi sedikit dr-NYA inslyallah...aminn~



Saturday, August 7, 2010

Hati & PeraSaAn

ye..ye...semua org ade hati dan perasaan rite..?? begitu juga dengan saya..act,xtaw nk tulis ape dalam entry kali nie..tetibe rase mcm fobia pulak ble da berjela-jela menulis tibe-tibe sume hilang tanpa sempat nak di publish...byk kali pulak tu kena...huhu..cner saya xfobia..penat je mengarang ayat kn..tbe2 sume hilang dalam sekelip mata..hee..time tu cam nk nanges jer..pastu da xde mood nk update lg benda yg same..sbbnyer bile mengarang kali kedua citer die da tak sama dengan citer yg mula2 i tulis..dalam erti kata yg lain xmenarik la kn..huhu..ok..biarkan jer cite tu berlalu begitu saja k..?jangan diingt lagi benda yg lepas..xbek di kenang..hehe..
ouh,sepatutnya aku kena tidur awal tonite..sbb esok nk kena bgun awal..nk kua dating dan hangout wif my bf dan my bff..yes..2 in 1 ok..jimat mase,jimat kos..hehe..
i ley enjoy dan spent time gn kwn dalam mase yg same jgk dgn cik boifren saya..wahh..manfaat waktu dengan bijak dan berkualiti..suke..suke...=D
esok plan kami,mule nk pg sogo @ jusco tuk beli hangbag tuk mak si dia..handbag raya..hehe..best kn mak die..saya pn turut excited nk pilih2 nie..tu mmg hobi saya..wah..=)
so,kesimpulannya kami kena kuar umh awl la sket kn,sblum ape2 kena amek comforter/selimut kesayangan saya dlu kt dobi..then br gerak g cr handbag mak si die..mybe pegi jusco or maybe pg sogo kot..tahla..yg pentg skunk..sume gah nk wat sale..haha..cume pilih je yg terbek...kn..erm..
then plan kami lepas je pilih2 handbag mak si dia..kami terus gerak tuk makan steamboot..eie..xsbrnyer..da lama plan nk mkn gn si die..akhrnye tercapai jgk impian aku tue..haha impian ker..??bole la kn..huhu
then lepas je kami mkn steamboot tue,trus je kami gerak g putrajaya..wahh..xsabarnyer...sgt2 la excited okey..!ok..saya da bpe kali pg sana..sbb umh kwn saya kt sana..slalu lpk umh die..dkt je gn masjid sume2 tu..tp xsama pg gn bf rite..??lg pn die yg plan nk bwk saya pegi sana..then die ckp klo lg ramai lg meriah..so,i ajkla bff i skali..sue n suzi..hehe..=)
wahh..xsabar jgk nk tangkap gambar byk2 nk msk dlm blog..hee..hopefully sume ok..~
oklaa...i need to sleep now..dr td l si dia suh tdow awl..hurmm..ok2 saya tidow skunk..bye sume..n nite...=)
doakn esok semua berjalan dengan lancar ye...aminn...~

Thursday, August 5, 2010

gErAM

grrr..huh...geram..benci..rase nk #!@$@^@ jer la..
penat2 je aku mngarang ayat semalam..tp last2 hlng mcm tu je mase nk post kt blog kesayangan aku nie...cam hampehh tol laa...line tenet pown cam,..$*%& jer...
mls nk ckp pnjng2 dah..wat penat aku je tulis kang hlng lg...
GERAM..!~

Tuesday, August 3, 2010

PMS Again..!

yup..cner nk ckp nie...
rase saket sgt till now..huhu..damn..
td kt kolej cam nk baring kt situ jgk sbb ngilu sgt...hee..
ni laa masalah yg perempuan need to facing..PMS @ Senggugut..
stp hr pertama mesti akan kena..whut happen ye..??
rsawlaa..dlu xdela stp bln asyk senggugut jer..hmm..
bln ni dala awl sket..okla..so,aku bley smbut bln Ramadhan..xpyh tgl2 1st puasa..cme last2 puasa n solat sunat hr raya mesti xdapat..xsilap aku da hmpir 4tahun aku xdapat..huhu..pg2 raya mesti duk umh je..haih..

yg xbestnyer,esok dala de quiz account gn marketing..xstdy pape lg..adoi.xslesala..
huhu..keje mkin hr mkin bertambah..duit plak mkin hr mkin berkurang..hee..kn best kalo terbalik..haha..
dala..stop blogging..n nk cont stdy sket....~

AtiVitiE kAMi d HujUnG MinGgu..

ok..dr semalam lg nk update blog..tp xsempat sebb kepenatan yg amat..wahh..cte kami lg..hey,ofcoslaa..da nme pown kesah kau & aku kn..sape2 yg agak2 mnyampah,xsuke n papela..plezz jgn bace k..senang cter...kn..kn..??tol x..huhu..eh ape yg aku merepek ni...?ish...da..da..
ok..nk cter weekend ni saya bt ape je..ok,bermula gn hr jumaat saya da xde kelas...so,saya ct 3hr laa slalunya..tp xpg mne2 pownlaa..duet dlm poket semakin menipis kn..uhuks...so,kena duk umh jela kn..n awal2 saya mengajar diri saya tuk menerima kenyataan yg si dia xjmpe saya mgu ni..n die pown dah mention awl2 die xjmp saya,siap ckp "kali ni btul2 taw..b da xwat surprise mcm mgu lps,sbb b nk g sunway tu"haha..sbb die nk pg ke konsert mtv world stage kt sunway..bnde tu mmg da lame die nk g..so,bia jela kn..mule2 saya nk ikut..tp die nk pg gn kwn rapat die..gg..lgpun die ckp die xsuke bwk saya pg tempat2 cmtu..jd,saya terima la kn..ade btul gak tue..huhu..
then jumaat tu saya xde wat pape..on9 jer..then wat esemnt sket..*tp xsiap jgk..hehe
pastu saya mndi lg,cuci bj..msk dan mkn..xde nk wat pe sgt pown..huhu..bosan..
then mlm plak..on9 smbil wat esemt,update blog,solat then on9 lg..smbil msj2 gn si dia..
lps mgrb tue,si dia pn on9 jgk..so,saya juz chat kt ym n fb jela kn..pastu borak2 jap..tbe2 die ajk kua...wahh,terkejut sgt kn..ngtkn die men2 mule2 tu..yela..sok die nk pg sunway tue..n dia ckp mgu ni xkua..tp die ckp tbe2 rase rindu..haha..lps da deal..kami pown trus bersiap..wah..semangat abesla saya kn..pas da ciap sume tu..saya tgu die dtg..kebetulan kwn saya enaz nk dtg umh gee..tp sebbkn die xtaw jln,saya tgu je my hubby dtg then ktorng pg amek dorang kt depan kolej..bwk dorang g umh gee then jmp jap pastu saya trus gerak gn die..ktorng g jln2 kt bb.mkn kt kg baru..waa..lame giler xmkn kt sini..salah satu tempat feveret ktorng kt kg baru..huhu..lps tu ktorng jln2 je pusing2 kl..bestnyer..'lama sgt xjln2 cmni..slalu ble kua mesti tgk wyg then pusing2 kt shopng complex..huhu..
then bsoknye lak..awl2 lagi da lepak starbuks tuk on9 berjam2 kt sana..semata2 nk beli tket wyg..tp last2 cam hampeh jer...xdapat...!last2 si dia mintak tlg akak die tlg belikn on9...hurm..sekbek dapat...ktorng pilih MID valley tuk tgk wayang cter SALT,amek kul 5pm,awl2 tkut xsempat lak t..fuh cter tu mmg best sgt..byk aksi..mmg xrugila beb..huhu..
ok,sblum pg mid tue,aku pg bb lak..usha2 brg kt sana,sbnrnya msuk bb plaza juz nk beli roti unties anne's jer..then selebihnya..pusing2 jer..haha..cr wedges pown xde yg berkenan jer..huhu..
then da agk lame dlm tu..ktorng kuar,tuk gerak ke mid..smpi je mid,trus je amek tket dlu,fuh ramai giler yg beratur..yg aku geram tu kaunter tiket e-payment pon ramai..sbb org yg xbeli on9 pn beratur sama..huh..pemalas..!...*geram jap..
lps je amek tket..ktorng g pusing2,g mkn ais kacang kt foodcourt smbil mkn roti feveret aku td..pastu sementara nk tgu nk msuk wyg,aku temankn si dia cr bju2 die,tuk mak ayah die sume..alahai penat..
die nk cr bj kalah perempuan..heheh..
then ble time aku nk beli brg aku..hesy..cepat je merungut..hahah..
then,da nk dkt kul 5 ktorng mula grk nk msuk wyg..beli popcorn pe sume..then trus msk..
yg aku geram tue,time msk je wyg,die ni ley confident je trus duduk..yg aku plak ley je follow jer die..yela..stp kali msk wyg aku mmg flow die pown..nk follow sape lg kn..tp ble duduk je..tbe2 cam pelik..td time pilih rase cam lain sket..hmm..tp aku diam jer..then ble tgk sit die pelik sgt keliling aku..n terpandang lak num sit yg sepatutnya aku duduk,br aku perasan yg die slh duduk..hesy..malunyerr..ptutla org sebelah aku ni cam pelik je tgk..wat malu jer..hesy..geram je aku time tue..haha
tp yg xbest tu,time dlm wyg xtaw knp aku tbe2 tacing sket gn die..hurm tahla..tp mls nk ngt..ape2 pown aku ckp..tetap sama je alsan die..mcm aku xbrp pentg sgt..seyes tbe2 rase mcm tu time tu..huhu..tbe2 jgk rase sgt sedih n sebak..huhu...ok da2..mls nk ngt lg..ignore je bnda tue...huh..
tp yg aku taw..cte salt tue mmg best..& confirm akan ada smbungan die...nantikn ye..!
ok..pas abes je tgk wyg tue..aku pusing2 jap mid tue..then trus je kuar..nk mkn kt pasar jalan tar,,huhu,tu mmg tempat feveret ktorng..weekend je mesti p sana..pas pusing2,sempat gak aku sambar inner n legging kale coklat..hehhe..sambil teman si dia beli baju melayu tuk raya..dapat bonusla katakn..hehe..
then ciap je..ktorng jln2 jap then die anta aku blik..act,br je ngt nk singgah downtown danau..tp ujan lak..lgpown time tu downtown br nk bkk..so,xbest sgtla jln2 kn..hmm..
n next weekend pown xsure dapat jmp ke x..hopefully dapat jmp,..sempena saat2 terakhir b4 sambut bulan RAMADHAN yg di nanti..wah..hehhe..
xsabar lak nk berbuka same2 gn die...dan amat sedey xdapat sambut 1st puasa gn family,ma,abah n adik2..huhu..cam nk blik je..dala musim buah skunk...wahh..jelesnye..huhu