i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Friday, July 30, 2010

bLe tade kELas..

ble xde kelas hr jumaat...ouh tersgtla best kn..??dlm kple otak da siap berfikir da ape bnda nk buat...ahha..jeng.jeng..jeng..!mestilaa bgun lmbt...hahah..ye2..almost dak kelas saya mmg mcm tue..sbbnya..sume kaki on9 jer...ble nk announce pape or inform pape jer...juz publish kt fb jer..then everybdy got it..senang kn..on9 plak tu..xreti kejap2..mau ber"jam2" lamanya kn..sbb tula susah sgt nk bgun awl kn..n saya pown mcm tue jgk..hahha..mesti liat nk bgun pg..haih..kena ubah cpt2 nie..asyik muchuxx saya je yg kejutkn saya pg2..ok..saya hnya akan bgun pg tuk sembahyang subuh then akan smbung tdow blik..huhu..hee,cam rugi je ble xsmbung tdow blik..tambah pulak tgk roomate saya sdg syok beradu di tilam msng2..haih...tergugat imanku..then saya mesti join de clublaa kn..hahhaha..yg jd mangsa tukang kejut..mestila en muchuxx cyg sy tue..kesian die..dlu..saya la yg slalu kejutkn die subuh..tp skunk..terbalik suda...ish..ape nk jd la gn ko ni niniey haa...haa...hesy..
so,kesimpulan yg saya nk sampaikn ialah esok xde kelas je..n saya n kawan2 n my muchuxx cyg xde plan ape2 lg...sbbnya kerana,ktorg blum dpt upah lg..ops..hanya saya dan kwn2 je..en muchuxx terkecuali...
duk umh pown amat boring sebenarnya ye..tp dah xde pitisnyerrr...apela ertinya keluar itu lg..???
isk..isk..isk..*nada sedey..

Thursday, July 29, 2010

makin pandai ke makin sewel..??

ohh...help mee....!
got confius already laa..
got many works to do here...
ok2..let me list down my responsibilities here...
bermula gn :
:: Tutorial + assignment indvl + Project + exarcise acc + class + quiz + hafal in ARAB term..= ???

okla..saya cerita tutorial dlu la k..ok..sepatutnya ktorng kena download kt oles..(sejenis system di dlm kptm)
then da already download..tbe2 tutorial tu miss ckp xpki..die ckp guna yg br..ok..xper lg..ktorng juz copy je dr kwn saya yg da siap dwld tu..then soalan die punyerla  byk..bgtaw last minute..nk esk jgk..ok..xper..saya blik je umh trus bt..tp yg xbest tu..geram je..soalan yg die ajar xsama lnsng dlm tuto..haish..cner nk wat..bljr xsmpi sebln..hmm..dr 10,dpt bt 3 je..cner nih...!rsaw..=(


assignment individual pulak..soalan de 3 jer..tp jwpn punyerla pnjg berjela2 kn..haih...tahla...aku rase cam kt sem 1 blik je..tbe2 xbese lak gn esement2 nie..name je da sem 4 kn...adoi..hush..huhu..


ok..kt sini Project plak..hurm xsmpi sebulan da dpt 2 project..ni by grup la...adoi..klo project sekadar wat je tue okla gak even susah pown kn..ni adela sesi interview..haiyak...bosan..bosan...


Exercise acc..??ahha ni lg satu..4 cr hr k..jgn men2..KENA be more on focussed ok..!
exercise sgt byk..tp mmg memerlukan begitu byk exercise pown..tu jer cara nk score kn..bt mase skrg..even xde basic..i think i ley bwk dis subject...alhamdlh..tp xtawla nt2 kn..mudah-mudaham..aminn


Class??yup class kami plak asyk xde jer...mc tu oklaa..tp cncel tnpa berita..hee...mmg sume tue nk kena ade kelas gntila kn..adoi..kelas gnti lak pada mase yg xsepatutnya..mesti nk waktu terlampau pg or terlebey petang..agak mnyusahkn kami yg lemah ni jer..!tu belom gnti ct raya lg..hadoi..jdual cam xberguna sgt da rasenye..hmmm.


Quiz...ni lg satu..mgu depan ade byk quiz..??eh byk ker...??see...!smpi da confius taw...haaiii...cner nk score dis sem nih klo dah cmni..rsaw..rsaw..dan rsaw laa..dis sem dala short sem..huhu..semoga aku kuat dan bersedia...aminn




Ohh ini pown saya lemah..kena hafal istilah2 bahasa ARAB laa weyh..ish..cnerla aku ley amek bhse arab ni kn..??hajat di ht nk amek mandarin..tp tbe2 xde pilihan..wajib amek bhse Arab..adoi..ngt lg second or third kelas die..aku kena isi tmpt kosong dialog dlm tulisan n bahasa arab...ble aku tgk rmi yg da kena ke depan aku da rsw..dlm ht asyk berdoa je *plez3..jgnla die pndg aku..jgnla die suro aku..cptla kelas abes..then last2 mmg mkin aku doa mkin kt depan aku la kn..menggeletar kepala lutut den ni haa..tp sbb xtaw nk tulis ape..aku ley merayu kt ustzh tu jgn bg kt aku..siap aku pulangkn blik lg marker die..hehe..time tue nervous kot..huhu..then dgn arab speaking die,die suro gak aku tulis...mmg aku hentamla kn..ish..wat malu jer..siap bwk buku lg ke depan..haha..then pas aku kena..dak2 len yg kena pas aku pown tiru skill aku..bwk  buku gak..hahaha..nervous kot..xtaw pape nie..hmm


hahah..giler kn..??agak2 aku mkin pndai ke mkin..oh..xnk..xnk..xnk...fullstop ok..
adoi..need to struggle lah nie..haih...

Wednesday, July 28, 2010

happy

br je pas gayut gn die..
sgt hepy...mula2 mcm xde mood..tahla..rase cam xde nk hepy sgt la..hmm..
tp die pndai je wat sy hepy..sbb tu saya suke bergayut gn die..
mybe mule2 saya xhepy sbb saya tdow ptg td lama sgt kot..5jam..ish..gilew kn..blik je kelas..solat then on9 jap..*sbb die gah on9..even gntuk pown snggup kot..heheh
then trus saya pitam..(tidow)..gntuk sgt2 lah...
yela..smlm tdow kul 3lbh kot..pg2 msk megi..hmmm..
dlm kelas cam nk pengsan je gntuk sgt..abes je 1st kelas trus lepak student square then smbg tdow..waa..peduli hapa gn org lalu lalang kn..
dorng pown lebey kurang jer gn aku.hhaha..
then msuk kelas yg last tu cam xley nk bkk mata dah...nk wat cner..*tilam asyk meng"sms" saya je suh blik umh cepat..haiyaa...
then disbbkn kelas bis mc & saya da pg kelas data comm pg2 buta..ptg tu da xpyh pg..cume yg xdtg pg kena pg ptg..haa..lega sket..
then saya trus blik tuk tdow..Zzzzzz..
haaaa...bgun2 je,mule rasa lapar...dala dlm tdow mimpi msk sardin..ish bgun tu trus aku ajk kwn aku cik atin msk sardin..haaha..da kenyang..then saya nk tdow tuk kelas 9pg sok..t gntuk lg...selisih malaikat 44 dah...xnk...

Tuesday, July 27, 2010

TwiLiGht lg..

yeay...smlm da tgk twiligh saya...adoiyai...


love cte tue sgt2 dan tersgtla best taw..
haih...luv u twilight...mish u laa...hasy..


i'll be missing u...

Sunday, July 25, 2010

kEjuT@n..

owh..sgt2 terkejutla saya..ish...eh jap..bkn terkejut melatah ok..!opocot mak kaw..hesy..no...no..no..
act,terkejut sebb surprise yg Encik Boifrenn saya bt tuk saya..oh..gilew2 saya xsangka die nk wat kejutan tuk saya..yela..mane tak nye kn..saya & Encik Boifrenn sampi gdo2 taw..adoi..sungguh xsangka sgt2 ouh..yup..i admit Encik Boifrenn saya tu selalu ade full of surprise tuk saya..tp memang saya xsangka n expect lnsung dia nk wat kali ni..oh Tuhan..tengs 4 everything...=))
ok2..sebenarnya msih terkejut jgk lg ni sket2..hehe..yela..ok..mgu lepas saya da jmpa..da spend time together gether la kn..i pnh cter kt entry bwh2 ni kn..so,xyahla ckp lg k..then,okla..act,kami xjnji nk jmpe next weekend lak kn..but die juz say "insyaallah"..die ckp die xberani berjanji..ok..tp ayat2 die tue kadang2 wat saya confuse sket..so,i expect die dtg la kot mgu ni kn..huhu..
then mgu tue lak i de byk keje nk kena wat..terutamanya sal satu project yg kami perlu bt...kami tue i mean,my grup member's laa kn...so,i shuld give my full comittment too..yg leceh sgt tue,kami kena pg meng"interview" satu company untuk kami develope satu system..haihh leceh taw..!
kwn2 i plak plan nk wat sbtu..so,i mestila kena bg keputusan cepat2 kn..then ble i tnye nk cnfrm kn gn Encik Boifrenn saya..die xnk ckp pape..saje je nk main2 kn saya..hesy geramm.!last2 minute br nk ckp xjd dtg..geramlaa saya kn..hmm..sampi kami berselisih fahaman dan bergado-gadohan la kejap kn..ish..tp esknya da ok blik...=)
then pas gdo tu saya mmg mls nk tnye n ckp ape2 da depan die..t ble saya tnye n die ckp xjd dtg..wat saya mkin ngt n geram jer...so,,biala senyap mcm tu jer kn..xyah nk gdo2..=)
then saya ajk kwn saya p tgk wyg...twilight saga : eclipse kesayangan saya tue..mule2 sume xnk taw..sedey saya..then ble saye ajk kwn saye gee..die ckp ok..tp xnk kuar hjung mgu..mybe isnin..so,i says ok jer..aslkn dpt tgk kn..hehe..then mlm tue time saya on9 kt umh tbe2 kwn i sue tgo n ajk saya p jln tar n tgk wyg sbtu ni..i mean pas interview tu la kn?..sbb die pown bosan jgk..then tnpa berfkir pnjg saya trus je says ok...!!haha
then hr sabtu tue..oleh kerana tidak jd keluar bersama Encik Boifren saya,saya pown bersiapla awl sket tuk pg interview company tu,pastu die kol la saya kn..tnye mmg jd ker pg tgk wyg tue,then saya ckpla jd,pastu die ckp ala2 mcm die nk dtg jer,die tnye klo die dtg cner,so sy ckp sy da nk kua gn kwn saya n saya xkn cncel (tgh geram lg sebenarnya..ish) pastu die ckp xperla..die nk tdow je kt rumah hrni,then i pk xperla kn die nk rehat2 kt umh..dlm kul 2.3pm jgk kami gerak..g mkn jap then br pg interview tue..hAih..gilew..susah taw..!sume tempt manager xde..penat je pusing2...mule2 tue..mmg tergagap2la kn..then da lame2 br ok..heheh..so,da interview setgh hr..last2 mmg hampehla kn..bos super duper bz..adoi..
pastu saya pown blikla umh..sbb jap lg nk kua blik..then kwn saya ckp rehat2la dlu..nk kua t die msj..so,saya hnye pk nk tdow je jap then mndi..ish penat..letih..ngantuk sume ade..so,smpi je umh,trus je saya tukar bj rasmi saya then trus landing bek punya kt my lovely tilam...ngt adela mse sejam lg ke nk ciap kn..then sue msj 10 minit kemudian suh ciap skunk..ish..mlsnye..bkn mls nk kuar ok...mls nk bersiap..!hesy..
then saya juz ciap simple2 jela..nk tgk wyg je kn..then blik..then sue kol ckp die da ciap n otw dtg umh saya..ish..cner nih..xciap lg..adoi..kelam kabutla saya kn..last2 die msj da kt bwh umh saya..oh no..!!then die msj lg ckp nk trun msj dllu..then Encik Boifrenn plak yg msj2 saje nk psiko saya..xbg kuala..ish..sume tu mnggangu kosentrasi saya tuk bersiap lebey awl la kn..ish..then da siap bersiap ala kadar,capai mne yg ptut sume..saya pown kelam kabut trun..tp sebelum ape2 pown mesti nk kena kol Encik Boifrenn dlu gtaw die..tu wajib..!
then sambil trun tangga tue smbil kol die..da ckp saya da kua sume..saya trunla cr makcik sue n makcik gee kn..die ckp die da kt bwh..last2 yg saya jmp org len plak....
makkk...cam nk menjerit...jntung berdegup kencang..urat2 nervoous trus berfungsi lju..hee..
awakk...!!SAYA JUMPA Encik Boifrenn saya taw..!berdiri depan saya..smbil borak gn saya dlm fon..makk...nk ngesla cmni kn...terkejut..terperanjat..gembira..super duper triple hepy sesangt2 saya mase tuh..
ish..terus saya peluk die la kn..tp sekbek de org..ish..then sue msj saya kt mane kn..mase tuh saya da pening..wsaw..tkut..sume ada..sbbnya..die xckp pown nk dtg..then saya da nk kua gn sue n gee..sume jd dlm satu mase..mase sue kol..saya xtaw nk ckp cner..t klo ckp saya xjd mmg kesianla kt die n gee..tah2 dorang terasa gn saya..hee..xmo da gdo2 ni..ish..then gn Encik Boifren pown same...last2,br saya taw Encik Boifren saya tuh wat surprise kt saya n pakat gn kwn2 saya lak tue..ish...xpatut!!!!!!!!!!
saya lnsung xsedar n pasan ok...ish..da2..sok smbng cter..saya nk tdow..t Encik Boifrenn mara lak..xabes lg taw...

Saturday, July 24, 2010

oh BoriNGnYEr..

yup..mmg sgt boringlah saya ni kn..hr jumaat mlm xde wat pape..slalu mesti asyk duk plan nk kua dating bersama si dia besok..dan jugak akan tido awl untuk mendapatkn rehat yg cukup..tp itu sume xkan berlaku untuk esok hr ok..!sgt frust act...
tp xkn nk gado sal bnde tue jer kn..??nmpk sgt di situ saya yg tidak matang kn..??ckupla bnda yg lepas2..no more outunderstanding lg ok cik niniEy..??okla..sya faham...ish..
ok..bsok saya kena watkn dialog untuk meng"interview" satu company untuk satu project berkumpulan saya..ish..mls..haha..niniey..!!!ape nie..jgn mls2..ish..ok2la..hmm
sok jgk kena pg dat company untuk interview..adoi..leceh act...tp have to ok...!
then aku mybe akan pegi ke jalan tar untuk jln2 di sana..menhilangkn bosan bersama kwn aku yg jgk bosan di hujung mgu..ish..sungguhla kasihan kami ni ye..ish...ptut dikasihani laa..nek tren je ok..!
uih..mase ni la nk support transport awam kn...kalo tidak..mmg xkn pndgla kn beside teksi..sebab almost everyday i'll used the cab to go to my college..haha..okla..back to tjuk asal..boring..!
mmg sgt2la saya rasa boring ok..sbbnya mase tgh merapu dlm entry kali nie..bf saya plak tgh melepak bersama kwn2..bermain snuker dan melepak di mapley...ish..
saya..??ouh..mmg dirumah sajalah kn..kalo tidak..tiada mknala saya mau mengarut dlm blog kesayangan saya ni kn..ish..kalo bukan dirumah..no more blog post ok..xselesa..!!
saya akan menulis bile dalam keadaan selesa dan tenang sahaja..len wktu..bergntung ok..huhu..
bosan xtaw nk watpela kn..erm..dgn tgh2 bulan nie..mmg kena duk umh la kn..haih..tensen..tensen..
eh..jgnla nk tensen sgt ok..xelok tuk kesihatan dan awet muda..haha..
even geram tahap gaban sekalipn jgn sekali2 kuarkn kata2 kesat ok..!itu pesanan untuk semua dan saya jgk..ish..mne boley..t free je mulut i kena tgn gn bf i..ish..eh..ops..sebelum anda tersalah kefahaman..die xpnh tgn2kn saya ok..pkul2 manja adela..ish..ok..klo tgn tu saya ley trime lg..bkn sakit pown..!
tp kata2 die pastu mmg saya gerun..!ish..so,kesimpulannya..saya xmo lg menc***t dah..ish..mmg xsopanla minah ni kn..hahah..ops..!!
nt sudah akan menjadi sopan..tunggu saja ok..?wee~


Friday, July 23, 2010

~

23 Julai 2010
~~~~~~~~~

die segalanya

oh tuhan..jgn pisahkn aku n die...tlg jgn pisahkn ht kami walau sesaat pn..aku mohon..aku rayu kepada-MU..
hanya padaMU je tmpt aku mngadu ya tuhan..engkau ampunknla aku..sesungguhnya aku sygkn die sepenuh ht dan jiwa raga ku..aku xley hidup tanpa die ya allah..engkau dgrla luahan hati hamba mu yg lemah ini..aku sayang die...syg sgt-sgt..dgrla b..syg sygkn b sgt2..tlong jgn lupakn syg walau sedetik pn..tidak..!
jgn pernah sekali pn..ngt jnji2 kite..kite cube tunaikn janji-janji kite..kite usaha sama2 k..tp jgn pernah sekali2 lupakn syg b nie..syg xkn boleh hdup tnpa b di samping syg..even kite jauh..even kite dingin..tp syg boleh terima tu sume..tp syg tetap xdpt terima bile kite da xbersama lg..oh..aku xsnggup..!tuhan...
tlglah dgr hati hamba mu yg serba kekurangan ini..yg byk melakukn kekhilafan di dunia MU ini..
sesungguhnya aku hanyalah insan yg terlalu kerdil di sisi mu ya tuhan..tp tlgla dgr htku ini...
sungguh ya tuhan..hanya kau saje yg dgr luahan htku ini..dan sebelum ini..kau taw tuhan ape yg ada di dalam htku semenjak aku bersamanya..kau taw niat aku ya tuhan..kau taw..
aku cube berubah untuk jd yg terbaik..kau dgr setiap doaku setiap kali aku sujud kepadaMU walau kadang aku lalai melakukan kewajipan ku itu..sesungguhnya kau saje yg taw segalanya ya tuhan...
di saat aku bersedia dan sudah semakin terbukak pintu htku untuk brubah ke arah jalanMU..kenapa ini yg berlaku ya tuhan..??ape sebenarnye hikmah di sebalik sume ini..
ya..aku yakin..kau maha mngetahui segalanya..tp aku masih mahu memohon..tlg jgn pisahkn aku dan die ya tuhan..jgn ubah htnya dan sygnya dr aku..itu aku xmampu...oh..sesungguhnya mmg aku xmampu..
kau maha mengetahui..sesungguhnya aku mau hidup bersamanya..susah senang bersama2..mnghadapi segalanya bersama2..jgn kau pisahkn kami ya tuhan...
aku xmampu kalo itu ujian kau untuk aku..sungguh aku xmampu..
aku mohon ampun ya Allah..aku insan yg lemah..
sesungguhnya die lelaki yg terakhir yg aku harapkn...tiada yg lain selepas die...
hanya die satu-satunya..kenapa semua ini mesti berlaku sblum aku aku benar2 berubah .??
sesungguhnya setiap mase aku mohon agar di bukakn pintu htku untuk jd seorang wanita yg sebenar2nya...
walau aku da bersedia..aku tetap mohon kau bukak kn pintu htku..biar ikhlas seikhlasnya aku berubah..biar di betul kn niat ku untuk berubah..
semua ini aku bt untuk diriku dan juga untuk mu..sesungguhnya..aku bersedia dgn umurku yg mencecah 20thn..aku bersedia ya tuhan..aku ingin menyiapkn diriku sbgai seorg wanita yg layak dipilih untuk dijadikn permaisuri hdup org yg aku cintai...dan sungguh..!aku hanya cintakn die..dan hnya die di hatiku...xkan ada yg lain..ENGKAU dgrla luahan hatiku ini..
sesungguhnya kuatkn la hatiku ini..kuatknla imanku ini..jadikanla aku seorang yg tabah..seorang yg matang..jauhila aku dr menjadi seorang yg lemah..tunjukkn la aku jalan yg terbaik untuk ku..
aku sayangkn die ya ALLAH..sumpah..aku sayang die..
sayang aku bukan hanya kata2..mmg jauh didasar ht..die lah org yg paling n penah aku syg sehebat ini..seikhlas & sepenuh hati...selepas ENGKAU dan kedua ibu-bapa ku..
sesungguhnya..walau ape pn terjadi..ketahuila syg..aku masih lagi mndoaknmu..masih lg mengharapkn cintamu untuk ku..jgn kau buangku begitu sahaja..kerana tiada lg hati yg tinggal untuk ku untuk mencintai org lain..hanya kau saja yg tau di mana hatiku kini dan selamanya...

Thursday, July 22, 2010

sAyE...

sayee....

saye windu die..=(
saye kena Jimat..=(
saye byk esement..=(
saye da ade new project..=(
saye kena pg cr company n kena wat sesi interview..=(
saye nk kena beli byk barang..=(
saye nk kena pg bank..=(
saye perlukn duit..=(
saye nk kena hafal bahasa arab..=(
saye nk g bercuti..=p
saye nk belajar memasak..=(
saye nk try wat cupcakes..=(
saye nk men bowling gn si die..=(
saye nk tgk wyg cite feveret saye..=(
saye nk men netball blik..=(

sayer...
saye nk jmpe die dis weekend..=(
saye winduu die sgt2..
tp..
saye xtaw die jd dtg ke x..
hukhuk..=((

saye...syg..die...=((

sume saye nak..!!!

Wednesday, July 21, 2010

weEkenD yg bOrinG

huhu..mmg boring pown..sy br jer pas gayut gn si die..hee..excited jer...
then borak2..sampila die stop kol then aku lak yg kol..smpila aku pown kdit abes,hesy..die br je tpup kelmarin then br je mak tpup ptg td..hesy..mmg kena jimat abesla kn..adoi..duit....=(
huhu..die ckp xnk jmpe dis weekend gn sye..huhu...
penat jer plan mcm2 activiti weekend nie..=((
sgt2 la sdey ok..haih..jimat..jimat..
hee..nk jmp die..=((


last msj die:..ok.saayang die..;-).jmp dlm mimpi t k?


tp sy majok..!
huhu...
yg len2..??hehe..end conversation..tettt..!!!


*yg pling sy geram..die suke wat lawak ble sye majok...
smpi nk wat sye gelak jer..GERAM..XSKE..BENCI..!
sbb sye xley kawal nk gelak tue..knp ye..
ade x petua ble kite majok,kte jgn gelak even nk gelak pown ble die wat lawak..??
someone help me..!
ble sy da gelak..mulela sy geram gn diri sy sndr,pastu die la jd mngsa pukulan mnnje sy..hesy..geram..
tp sape suh wat lawak kn..hmm...


yg sye pasti..weekend ni sye boring..=(
nk kuar duet xde..cner nie...nk wat esement..??erm..
okla..hmmm....
i should go to sleep...(=_=)

Tuesday, July 20, 2010

pEniNg =(

ish..mmg peningla saye memikirkn masalah duniawi nie...makkk..tolong...!!!
help me..help me...ish...
kenapala sy ley alami masalah yg sebegini rumit..???
mmg amat maa..luuu nya rase...ish...uwaaaa...xnkla cmni kn...adoi..
hesy,bley plak sy xngt no pin atm sy...??cube anda bygkn...
hesy...mmg geram sgt...xpnh dlm idup sy lupe no pin tue..tbe2 bley lupe...hmmmm..!!!
yg xtahan tue..sy br je kuarkn dt 2hr b4 hr sy lupa tu...u'oll byngkn lg skali..br je 2hr k..
adoi..knpela sy cpt sgt lupe skunk ni..xpahamla...
da la time sy lupe tu sy bersama gn si die..hmm..mmg kena basuhla cukup2 kn...
tp nk wat cner...kena hadapla..ish...
mmg xphm sgt knp ley lupe..huh..!
dala tiga kad atm sume same je pin num,..adoi..byk keje lak nk kena tukar satu2..kena p setiap bnk tue..hee..tension...!!!!
hee..cam nk settle cepat2 jer..hmmm..;(

Monday, July 19, 2010

dEngAn DiE Lg..hehe

heheh..xabes2 update sal die eh..??hahah..yup..
sbbnye blog ni aku yg punyer...n lagi satu..aku mmg suke bercerita sal die..
xtaw knp,ble ckp sal die..ht aku akn epy jer..heheh..
okla..aku nk cte sal smlm aku date gn die..mule2 ckp nk jmp 2mgu skali..tp jmp jgk mgu nie..wah..sgt hepy act..tp xnk ngtkn die sal tue..t ble die ngt blik,die xnk jmpe aku mgu nie..uwaa..xnk..xnk...ish..
then,die da jnji nk dtg kul 5 ptg..ok..tp aku pjuk dtg awl sket..last2 die ckp nk dtg kul 2.15..then aku dengan semnagtnye la bersiap kn..di tmbh plak kwn2 umh aku ni pn nk kua..ble aku tgk je dorng bersiap..hesy,jeles..jeles..sy pown nk kluar..!haha..
then aku pown punyerla bersmngat bersiap..kul 1.40pm aku mndi then siap2..fuh,,semngat abesla katekn..
mmg awl2 aku da siap..kwn2 aku pown sume da kua..
so,dgn bosannye aku tgu die smpi..agk2 da lame je,aku pn msj die..tp agk 2kali da aku msj die xrep..hesy,xper2..kite cuba cara lain,aku kol die plak..then kol pn xangkat2...hesy...xley jd nie...
okla..ape perasaan korang ble jd cmtu..??mase tu aku punyerla siap awl2..mcm2 bnde terlintas kt pikiran..ish..
then die bls,beberapa minute kemudian br die rep msj aku...hee..nk taw knp..??
fon die tertgl kt kete sbb jmp kwn jap..hurmmm..
semngat aku tgu awl2..then kena tgu lg..hee..then ktorng bt perjanjian..kalo die xsmpi dlm kul 4.15pm,kena bnjew aku steambot..heheh..tp last2..kul 4.10 die da smpi..ish..cner nih..?tp mmg die gak bnjew aku..sbb sape suh wat slh kn..lmbt lg..hahahah...mwahhh..
aku juz bnjew air jer..heehe tu murah sket..haha..
then mcm besela ble kua sbtu ptg..ktorng akn ke jln tar tuk mkn laksa kt sane..best..;p
tp nk g pasar awl lg..so,ktorng grk ke pertama cr fon dlu pastu ke sogo..lepak foodcourt cr yong tau fu..tp syok2 ktorng mkn tu tbe2 aku ternmpk adik si die plak..hahah..ble aku gtaw kt die..mnggelbah kjap..nk2 adik die dtg gn mak die lak tuh..lgla..haha..act,ktorng rsaw sbb aku xpkai tdung lg..mase tuh lak aku pki legging...nk cr pasal..??!hahah..
so,pasni aku kena bt persediaan tol2 la kn..atleast klo terserempak pn,ktorng bley relax je..hehe..then pas pusing2 ktorng g OU lak..lepak2 je..mlm cket ktorng gerak downtown..die nk pusing2 jap..yg aku xtahan kt downtown tu..sedang aku syok pgng tgn die..tbe2 terlepas..so,aku jln jela trus sbb rmi org..then aku tarik dgn yakin nya tgn die blik tanpa pndg belakng..ish,pas da pgg br aku pndg belakang...makkkkkk...!bkn die...huhuhu..rupenya yg aku pgg tu perut ade sorng pmpn ni,dala die jln gn bf die...mase tuh cam nk smpn je muke aku ni dlm beg..huhu..yg aku pling geram lak tu,die ley lak gelak2,smbil senyum2 sumbing die tu tgk aku..huh wat malu jer...mase tuh mmg geram sgt gn die..lps say sorry kt dak pmpn tu then aku trus marah n cubit die..GERAMM..!mmg ramai sgt org tgk time tue..hee..pastu,ley lak ejek2 aku lg..saje je kn..hmm
sekbek syg..law x..mmg aku dush..dush die..heheh..pape pn..,
I LEVIU B...SYG SAAYAANGGG B SGT2 & SEPENUH HATI SYG..MWAAHHHHHH

takziah..

ermm..merenung sejenak...takziah kepada keluarga sahabatku WAN MOHD IZZAT AZRAI kerana telah ke rahmatullh semalm disebkn kemalangan jalan raya dengan lori..sungguh xdisangka sgt..ble lame xjmp & xtaw kbr berita msng2..taw2 die da xade..ya allah,dr kamu kami dtg..maka kepada kamu kami kembali..innalilllahiwainnalillahirajiun..
semoga rohnya dicucuri rahmat dan di tempatkn dikalangan org2 yg beriman di sana..aminn..
tbe2 terlintas di ingatan time kecik2 dlu penah main bola bersama2 gn die n kwn2 yg len..die yg aku kenal seorang yg rajin,anak yg baik..aku ngt lg..ble ktorng ajk die main,mase tu sek rendah..xngt drjh bpe da..umh aku n kwn aku ni dekat gn surau..so,jln kaki 5minit xsmpi dr surau tu..cme umh die jauh sket..ala tp beza seminit 2 je jauh pn..die ske solat kt surau ble wktu asar..then lps die solat ktorng ajk die main..tp die serba slh sbb die nk temnkn mak die kt umh sorng2..tp ktorng pjuk2,then die main jgk..*lpe lak die blik dl bgtaw mak die ke x..
tp mmg nmpk sgt die seronok men gn ktorng..sbbnye kt area umh die xde kwn yg sebaya..duk umh je..
die yg aku kenal..mse sek rendah..muke ensemla..mmg rmila org suke die..seorg pengawas,duk kelas num satu,menjd kesygan guru2 dl..n abg die plak rapat gn kakak aku..kire mase aku drjah satu,akak aku suzie tu drjah 6,kakak aku ina tu drjh 3..huhu..tp abg die same gn akk aku suzie..huhu..
ble di ngt blik kenangan tu mmg sedey sgt..keluar jgkla air mata perempuan aku untuk pemergian seorang kwan yg baik dan disegani..=((
series skrg aku amat sedey..huhu..ape2 pn,semoga keluarganya kuat menerima sume yg berlaku ni..n semoga roh nya rahmati di sana..aminn...

Friday, July 16, 2010

TwiLiGht

Alaa..nk tgk
 TWILIGHT SAGA : ECLIPSE
xde sape nk teman sye..nk tgk gn bf tp die xske romance movie..
sape2 nk teman x..=((

Thursday, July 15, 2010

suka beRANGAN

HAHAHA..dgr je ayat di atas mesti da dapat agak ape yg aku nk tulis ni kn...
hmm..YES..!aku mmg suke berangan nk2 ble time nk tidow...hesy mmg satu kewajipanla bg aku..
klo xberangan tu mmg xsahla wei..
sbbnyer BERANGAN tu besh...hahaahha..
ape yg aku slalu berangan..??hmm..mcm2 tajuk ade..setiap mlm mesti bertukar tajuk...!
tp ade jgk 2,3 hr tjuk yg samew jer..femes tajuk..mestila aku berangan nk jd KAYA..
haih.bkn aku jer aku rase suke berangan ni kn..korang pown samew je kn..?alaa...ngaku jela..aq pown xmalu nk ngaku2 neh..heheh..berbalik kpde suke berangan nk jd kaya..hmm,mmg bestla kn..xdpt jd kaya,berangan pown okla..hahah..cbe korang bayangkn kaya macam JUN PYO dlm cte "boy over flowers" tue..hesy..mmg mcm2la aku beli kn..xpown kaya cam PARIS HILTON tue..hesy..mmg aku suke glerla sgt2 kn..cbe aku dapat duit sejuta jer..xbyk,mmg da ready dlm kepala otak aku da ape yg aku nk wat gn wet tue...
OPS..!bkn shopping k..ngat aku pmpn trus ngt nk g shopp jela..??no..no..no..
aku nk beli umh banglo,kete idaman,beli kt mak ayah aku skali..wah,t blik raya ley tukar2 pakai kn..haha..then nk bkk bisness..butik,salon,cafe,restoren,???ape lg yepp..erm sumela nk bolot kn...wah..giler..!
then aku nk p bercuti sakan..nk ajk famili,my boifee,kengkawan...law dorang xnk,xper...ley g sensorang...!
ape nk tkutkn...pasang je bodyguard..kate duet byk..ape ade hal kn..??hahaha..
then men saham ker..giler kentang la niniey..!mmg mcm2la nk wat kn...duk umh goyang kaki...cbe anda bayangkn hdup mcm tue..alangkah bestnyer...hesy..dah2..ckupla yg tue..
selain tue aku berangan nk kawen..hesy mengong kn,,,??mmg details la aku berangan...ops,jgn pk len k..ish...
mmg klo bley nk wat gempak glew la..7hr 7 mlm laa..gilang gemilang dan terbilang laa..haha....
da,stop2..bnde len plak..ape lg yg aku slalu berangan erk..erm,,yg len tu da optional..bergantung pd keadaan,,ble aku tgk movie sedey ker then aku xske ending die mmg aku beranganla tukar ending sendiri..wat konon2 citer aku  nyer versi lak..walaweh...gilerla..tp klo hepy ending lak..aku tukar lak heroin tu jd aku..hahah..korang pn pnh jgk kn..??ala..ok,aku smpn rasie koranng..!hahah...
ala,xabes aku nk citer kt korang sume..smpn2 la sket eh..
pendapat aku,xsalah pown nk BERANGAN tp jgn mengganggu keje len..ok..tryla..best punyer..=P

Tuesday, July 13, 2010

kenape perlu sedey...

arghh...kenapela mesti ade masalah yg timbul dlm sesuatu hubungan tue...
sape yg boleh jwbkn,..??
aku xtaw..yg pentg aku sedey sgt skunk..mybe need someone now..
tp xtaw sape...=(
kdg2 kite xtaw sape yg salah bile sesuatu perkara tu berlaku..mgkin aku yg salah..mgkn jgk die..
sume kite xjangka kn..sbb sume ade alasan msing2..cume sama ade pasangan kite tu nk dgr & terime alasan kite tu atau x..tu jer...n kite pown same...mgkin mase tu jgk kte tgh pertahankn pendapat kite..ape2 pn blh berlaku...
yg pentg kdg2 ble gah bhgie dlm sekelip mata da bertukar keadaan..bnde yg sgt kecil blh jd bnde yg besar..tahla..susah nk ckp...sume tu ketentuan YG MAHA ESA...
tp sejujur hati aku,aku sygkn die..mmg xde alasan tuk kite berpisah gn org yg kite syg & bahagie ble kite same2 rase hepy..tp kdg2 sedikit salah faham tu ley wat sesuatu hubungan kite tu hancur..oh..
kalo ditnye aku...mmg aku akan ckp aku xsanggup hadapi bnde tue..
aku xkuat,aku lemah n aku mmg byk kekurangan diri..
kdg2..ble aku tgk kwn2 aku putus cinta,n mule2 die mmg rase down sgt..or ade masalh dlm hubungan mereka..
mcm2 keadaan aku tgk..ade yg aku nmpk kuat n matang tp dlm percintaan,die lemah..ade jgk aku tgk kwn2 aku da bersama bertahun lamenye,akhrnye putus di tgh jln..oh,mmg sukar nk hadapi bnde ni semua...ble aku tgk keadaan dorang,aku memahami sgt keadaan dorang...tp bg aku dorang kuat...even mule2 rase down,sedey,patah semngat tuk hidup..tp dorng still kuat..aku nk sgt jd cam mereka..tp aku taw kemampuan diri aku..aku xkuat..seriously..!
sebab..aku sygkn die sgt2..aku nk hidup gn die..susah senang bersama..sume nk wat gn die..semoga DIA merestuinya..aminn..
aku mengharapkn sesuatu hubungan yg berkekalan selamanya...
semoga impian aku tercapai...
aku sayang die...
sayang sangat-sangat..=((

WorLD cUp

SPAIN menang..cheers 4 me..!
haha..
to my dear hubby..b kalah k..jgn lupe bnjew k...=)

Sunday, July 11, 2010

~~~~

aku xtaw nk tulis ape lg dlm entry kali nie..tp yg aku pasti,aku mmg suke bercerita..so,aku tulis pe jer yg aku rase nk tullis...klo ade yg xske..jgn bace k..mmg aku wat blog ni pown hnye suke2 n untuk aku jer..
okla,aku nk cerita ape aktiviti aku sepanjang hjung mgu kali nie..erm,hjung mgu kali ni bg aku mulenyer mmg xde pape nk bt..memandangkn bf aku ckp die xnk jmpe aku mgu ni sbb mgu lepas da jmpe..dan die pown tgh nk saving...duk umh jela ye...aku pk tue je yg terbaik memandangkn duit aku pown tade sgt kn..tp mule2 die ckp die xdtg mgu ni,aku xtaw nk ckp ape..mase tue mmg xley nk trima jgkla sbb time last kami jmpe,da mcm2 aku plan tuk next weekend gn die..tp last2 aku ley time..mybe aku emosi terlebey kot mase tuh..erm,ble aku pk2 blik aku pown  kena fhm keadaan die ble die ckp die nk saving n smpn duet..hmm..
tp aku ley trime jgk n da mule faham..mybe kena kurangkn jmp die pasni..erm..tu sume tok mse depan kami jgk..insylh...
tp elok2 aku da ley time ktorng xley kua,die lak tbe2 ajk g tgk die lwn ftsal..de tournament opis die..mmg aku semnagt abesla kn..xkesahla kwn aku ckp g tgk ftsal tu bosan law xde kwn..tp aku snggup gak..semata2 nk jmp nyer pasal..hahaha..awl2 pg lg aku da bgun..mmg bpe jam je aku dpt tdow..tp tu sume kecik nyer hal la..hahaha..
tp ble da smpi,mmg bosan glew,korang bygkn aku duk kt sane selama 5jam stgh,dr kul 8lbh aku grk then blik kul 2lbh..n die pown bkn dpt lyn aku sgt pown..yelaa..xkn nk berkepit je gn aku jer kn..so,terpksela aku pndai2 bwk diri..huh,mmg penat wei..hehe..
then pas abes tue..ktorg blikla..aku diam jer...xnk tnye pape kt die pasni nkg mne..sbb mls nk berhrp..then,pas die mndi n bersiap,die bg aku perfume kesukaan aku,PARIS HILTON..even bkn yg aku nk,"just me" tp aku suke die nyer bau,CAN CAN..okla..tengs b...=))
then ktorg kua g pasar mlm kt jln tar..nk g mam je..menu kami,laksa,mihun sup,jambu,steambot,jgung bkr n taufu fa aku..heheh..then,da kenyang gler die bwk g OU lak..haha yg kelaka nye aku xtaw ble mase da smpi ou..yg aku taw time tu aku asyk gah bercerite sal satu cte kenangan aku mase kt sekola dlu..haha..tp xabes cter lg..tgl sket lg..t jmp aku nk cter lg..br puasht dpt cter abes kn..hehehh..then die nk ajk tgk wyg kt sane,tp aku xnk..yela..aku kua gn die pown bkn nk tgk wyg n abeskn dt jer..asl dpt spentme gn die pown da okey..then sbb xtaw nk wat pe ktorg beli mknn n lepak kt foodcourt smbil on9 jer...haha..pastu jln2 jer mnghabiskn mase..then dlm kul 11lebey cmtu ktorng grk dr ou,nk lepak tmpt len plak..pastu die bwk g BB..hee sukenyer..ala,law ikutkn tade pe sgt pown kt bb tue,cme dlu ktorg sllu lpk sane..cme skunk je da kurang..sbb tu ble die bwk rse cm excited..hehe..then ktorng lpk stabak jer,on9 lg..smntara nk tgu bola kul 2.30pg t..tp aku tgk die cam penat sgt..yela..dala die xckup tdow,then da bgun pg2 nk g ftsal,pastu mndi n bersiap nk kua gn aku..cian sgt2 kt muchuxx sy tue..tp ble aku tnye die ckp ok..hee..
then,ktorng pown grk nk g tgk bola..grk awl sket tkut xde tmpt..tp mse lalu kt dataran mcm best je,ramai gler org tgk kt sane..tp ktorng nk tgk kt steven jer..tp blum smpt tgk abes,die da ajk blik,sbb xlarat sgt kot..da nk kul 3pg..then mse blik umh..aq smbung tgk bola.die pown same..tp german mngla..uruguay kalah..3-2..hesy..!
pastu,ape lg..tdowla..penat da berjalan hrni...huhu

Thursday, July 8, 2010

=EmoSi=

ntahla..susah aku nk ckp perasaan aku skunk nie..mcm2 bnde ade dlm kple otak aku..arg...tensenlaa..!!!tensen tensen tensen..!yes!mmg aq TENSEN skunk..kalo nk tanye knp aKu tEnsEn poWn Aq xtaw la nAk ckp..mmg skunk emosi aq kuranng stabil..mcm nk menc***t jer..!haih...
Aku BENCI PMS..!!!mcm mne lg aku nk ckp...tahla..
mybe ni salah satu punca gak aku jd cmni skunk..seriously aku mmg nk jd seorang yg matang..yg memahami keadaan,ingin jd sebaik2 wanita insylh..yg xikut emosi..tp aku xtaw ape punca aku susah nk jdik cmtuh..budus..!
yes aku mmg giler..!xkesahla ape2..aku mmg benci dgn dri aku yg mcm nie..aku nk jd seorang yg memahami..nk ubah n perbaiki diri aku & kelemahan aku..dan aku jgk sygkn die..!
OK..!MmG SAYANG sgt2 kt die..hope die faham..sy mintak maaf if de wat silap...
tp saye hOPE awk pown perlu faham keadaan sye..tp sye mmg gler...!!
mmg klo bkn slh sy sekalipn sy xksh mngalh...!sory sbb sy emosi td..sometime awk mmg sabar..!!
tp ketahuila syg,..stp kali sye marah @ merajok gn awk btul2,sye cam nk nges tgk kesabaran awk..
tp sye xnk hipokrit..ape yg sy xpuasht dlm hub kte saye ckp..sbb sye nk hub kte kekal..!
sy nk awk taw yg saye mmg btul2 series gn hub.kte nie..sye xpnh se'series ni wak..sbb sy sygkn awk..FULLsTOp.......!

Sunday, July 4, 2010

=CeRitA sEmALaM=



cerita semalam mmg best sgt...akhrnye dapt gak aku jmpe my BUAH HATI pengarang jantung ku..huhu..tp skunk..saye mule rindu die blik..tahla..mybe sbb saye sorng2 kt umh kot..pastu ujan n xtaw nk watpe..

semalam..kami keluar ptg sket..sbbnyer die ade kenduri kwen dekt2 gn umh die..so,mestila die kena pg kn..ok...
then sye pown mse tu tbe2 kwn yg satu stdy gn saye kt johor dlu nk dtg kl..tp die dr perak..sbb bljr kt sane..so,memikirkn die da kt kl n saye amatla susah nk jmpe kwn2 lame..n si die lak pas knduri bru nk dtg..saye membuat keputusan tok pg je jmpe kwn saye nie..iaitu..RAHMAH SYAFINAZ aka enaZ..hehe..tp saye xpg sorang taw..ade lg 2org kwn saye..iaitu..SUZILAWIZA@gee n NOOR SYAH@fiza...lgpown..dorang dua org ni mmg nk kua pown cr tdung kt jln tar..kwn saye enaz ni lak..nk jmpe kt sogo..so,dekat jela..jd saye pown pg je skali gn dorang..lgpn si die ckp t die juz ambik kt sogo jer..so,i ok jela kn..then kami pg awl sket..sbb sye kena kejar mase..ble da smpi n jmpe enaz..kami borak2,bergambar n berpeluk2 kn..ala..tu da normal org tgk ble perempuan jmp k..!so,tade hal laa..ktorg jmp kt foodcourt jer..lgpn gee n fiza nk mkn skali..cme saye je xmam..tkut xsmpt..then sye trpkse tglkn dorang sbb MY SYG da smpi..mmg kejap je jmpe..tp okla dr xjmp lnsung kn..??then sy gn si die pg MID VALLEY..nk tgk wayang kul 7 cte THE PRINCE OF PERSIA:THE SAND OF TIME..cter tu mmg best bg saye..credit laa..:)
then abes je tgk wyg..kami rush nk kua dr mid sbb nk tgk bola kul 10..ARGENTINA VS GERMAN..saye sokong ARGENTINA,n die pown same..tp last2..4-0...!!!!
hmmmm...no komen k....so,nextme,saye kena pilih team yg btul2 kuat...huhu
tp bkn kami 2org je tgk..ade lg kwn si dia n gf kwn die skali..actly,i pown 1st jmpe dorang..tp da kenal da..huhu..gf die kwn i gak kt fb..LEEZE SLATER..hehe..
then,ble cnfrm ARGENTINA kalah..ktorng trus je grak..hampehh jer..!hmm
pastu saye pusing2 jap then die anta saye blik..tp saye blik umh GEE..sbb die mintk teman die..die nie mmg penakot sket..eh bkn sket..tp byk..heheh..
okla nk out suda..;p