i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Tuesday, June 22, 2010

Kasih SaYanG

yes!
KASIH SAYANG...
korang mesti faham ape mksud kasih sayang kn..n aku yakin sume taw erti kasih sayang tu ape..act,b4 ak mnulis ni aku ade terbce di slh satu blog seseorng yg mnulis erti ksih syg..yepp..even ape yg die tulis tu hnyela satu cerite je tp mksud yg nk disampaikn begitu mendalam sgt bg aku..yes,aku tersentuh,.
aku pown yakin sape yg btul2 memahami erti kasih sayang tu mesti die pown faham..
korang mesti ade org yg korang sayangi dalam hidup korang kn..begitu jgk aku..
ok!aku ade ma,abah,nenek,adik2,akk2 n abg2..ofcosla aku syg dorng..da tentu slame ni aku hdup n membesar bersame2 gn dorng..yes,aku syg dorng sgt2.. n tidak dilupakn arwah abgku yg mninggal dunie 6tahun yg lalu..ak windu die sgt2..:(
xlupe jgk kpd kwn2 aku yg sentiase memahami..aku syg korang k.~
dan yg pilng bermakna dlm hdup aku skunk ialah my dear lovely hubby.. 
Mohd Syafiq b.Md Jani..
saya sayangkn awak sepenuh hati saya..plez jgn ragui kasih syg sy untuk awak k..
ok.even ade mcm2 halangan dlm hubungan kte,jgn cepat melatah k..kte harungi same2..sbbnyer sy yakin dgn awak..n sy xpeduli ape org nk ckp..yg pentg sy bahagie bersama awak..n sy da jmp lelaki yg terbaik untuk saya..i l.o.v.e u..


jd,apabila kita telah berjumpa dengan seseorang yang kita sayang, janganlah kita hendak mencari lagi yang lebih baik daripada itu. Kita patut hargai orang yang berada di depan kita sebaik-baiknya. Janganlah kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap dah berlaku. Dan semoga yang berlalu tidak lagi berulang. Jika kita berselisih faham dengan orang yang kita sayang itu, kita boleh perbetulkan keadaan dan cuba teruskan perhubungan tersebut walaupun banyak perkara yang menggugat perhubungan tersebut. Dan ingatlah orang yang kita sayang itulah kita jumpa paling cantik dan paling baik pada MULAnya walaupun nak ikutkan banyak lagi yang cantik dan baik seperti rumput tadi. KECUALILAH jika perhubungan tersebut tak boleh diselamatkan lagi, maka barulah kita mulakan sekali lagi. Maka sayangilah orang yang berada di depan kita dengan tulus dan ikhlas.
                                                  
Maka, bersyukurlah dengan kasih-sayang yang kau terima pada hari ini, kerana jika kau meninggalkannya, mungkin kasih sayang itu tidak akan kembali seperti sediakala. sedarlah wahai insan, kasih sayang ALLAH itulah yang paling hakiki, jika kau memalingkan dirimu dari kasihnya, maka kamulah serugi-rugi manusia.

No comments: