i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Tuesday, June 29, 2010

..da smpi kl..

aahla kwn2..sye kini sudah berada di kuala lumpur..n da smpi umh sewa pown di ceras...tp knp sy asyk ngt kg jer..??yess..mmg sy mls nk blik kl awl2 sbb bosan gler...!kwn2 rmai yg xblik lg..bf sy berkerja..xley nk spentme sgt...td pown sy kena tunggu die hmpir 2jam di putra sbb die bwu blik dr keje n lg tension n mnjd perkara normal di kl...iaitu..JEM..!
huh,tension..bkn sy aje yg tension...tp die jgk..!
besela kn..nme pown idup d kl..tp skunk sy da ley rehat2..da bg choc feveret die td..gembira sgt tgk die hepy..:)
tp xsmpt nk spentme sgt sbb esk die keje n nk kene blik awl..
hjung mgu kami da jnji nk jmpe..wah hepy gler sy..:)
okla ye..nk kena tdow awal..tata all..

Sunday, June 27, 2010

=YeAy,,mAk KU Da blik.!=

korang mesti da taw perasaan aku time ni kn berdasarkn tjuk di atas tuh..oh,mestila sy HEPY!
nme pown mak sy blik..so,mknenye sy da xjd surirumahtangga sepenuh mase lg!alahai legaanyeer ht..
ops,bkn sy xske taw jd surirumahtgga sepenuh mase nie..cme sush nk kwal keadaan..sy bknla mak..kena jge adik bongsu llki yg form1 mmg ley gler..ble mak xde..asyk nk kua je xkre mlm ke siang..tp die tkut SAYE taw!cme die ni degil sket..pling sy geram ble sy msk die xnk mkn..!huh sia2 je usaha penat lelah sy..yela sy ngaku sy xpndai sgt msk2 nie..tp ape yg sy msk sume ok taw..AYAH sye pown ok je mkn..ABG sy pown mkn jer..SY sndiri pown ok jer..cme besela ble br bljr msk ni mesti ade kekurangan sket..tp sy boleh what..??ermm..
tp hrni sume tue da berakhir,kini mak sy da BALIK..!hehe
sebenarnye klo u'oll nk taw knp sy xcited sgt tgu mak sy blik slain alsan di atas..ini kerana sye telah mengirimkn CHOC FEVERET sidie dan kini sudh menjd feveret sy jgk..:)))
oh byknye mak beli..xsngka plk..:))))...hepy..
t nk bg die..mesti die suke kn..<3
then bsok lak sy da nk berangkat ke kl blik da..hesy cam mls je nk blik sane..tp mestila kena blik kn..
sy da nk msuk bljr blik da..sem 4 menanti di sana..!adoi..
okla ye..sy nk kemas kain bj sy plak ni..t kena dgr org membebel lak klo xkemas lg...erm,anda mesti da dpt agk sape kn..yes..tentula MAK sy...:P

Thursday, June 24, 2010

alhAmDullh..aKhiRnyA

..FUHH lega rasanya dapat abeskn GANTI POSE ku yg 13 hari di tinggallkn sama ada sengaja ataupun tidak..
atleast ade jgk KEJE bermanfaat yg aku bt sempena ct semester kali ni yepp..
PUASA tanpa HENTI..akhrnye berbaloi...hasilnya...aku da xde hutang lg..ngee~
mak n nenek aku yg mulenya xbg aku pose direct pown nmpknye menunjukkn wajah yg lega nmpk nye..haha..
so,xdela aku nk dgr ayat "xyahla pose esok klo penat..btla selang sehari..wat slow2.."..."hrni pose x..??bentila dlu..ma da beli nsk da ni..kuih pown byk beli kt pasar td"
haha..last2 ape yg aku dgr dr mak n nenek ku..ayat lebey kurang same je mksud.."hrni pose ker..??ade bpe hr lg..?erm bgus jgk puasa direct..da nk abes pown.."..."erm mujurla klo da abes ganti..xyah nk pk lg.."
hahah..then tbela hrnyer dimana aku meraikn kejayaan aku menggantikn pose aku yg aku tinggalkn same ade wajib n harus ditinggalkn n sengaja meninggal kn..hehhee..
da tentula hrtue adlah hr ini..yeah..!!ley enjoy..!
yeehaa...heheh
mlm ni jgk mak aku da berangkat ke langkawi..tgl la aku bersama gn adik,ayh n nenek aku kt umh..
hee..cam da xsbr nk tgu mak aku blik..sbbnye..aku nk tgu buah tgn pe yg die wat blik tuk aku..heheh..
sehari pas die blik then aku lak kena blik kl..ct sem da nk abes..adoi,tbe2 cam mls lak nk blik kl..
time mle2 ct je rse mls nk blik duk kg lame2..bosan..xtaw nk watpe..sume bercmpur aduk..sbbnyer,selepas dikaji dan di uji..akhrnye aku da menemui sbb musababnyer..sbb..kte da biase gn kwn2..slalu p kelas..then blik lpk gn kwn..duk kg..xtaw nk watpe..tula pasalnyer mule2 bosan..tp lame2..sume xnk blik awl2..hahha..tp..ape2 pown kena blik gak..sem baru da nk bermula..pointer pown da taw..
erm..pointer aku blh dikatakn okla..even mnurun dr sem lps..tp still ok lg n blum jtuh truk lg..alhamdullh..
cme sem br ni aku kena wat lg btul2 supaya result aku lg ok,chaiyaok2....hee tkut pown ade nih..hehe..
okla..aku kena msuk tdow awl..sok nk kena bgun awl lg..almaklumla..mak aku kn xde..so,akula kena gntikn tmpt mak ku tue..okla..nk tdow...ZzzZZzz..nunite..:)

Tuesday, June 22, 2010

Kasih SaYanG

yes!
KASIH SAYANG...
korang mesti faham ape mksud kasih sayang kn..n aku yakin sume taw erti kasih sayang tu ape..act,b4 ak mnulis ni aku ade terbce di slh satu blog seseorng yg mnulis erti ksih syg..yepp..even ape yg die tulis tu hnyela satu cerite je tp mksud yg nk disampaikn begitu mendalam sgt bg aku..yes,aku tersentuh,.
aku pown yakin sape yg btul2 memahami erti kasih sayang tu mesti die pown faham..
korang mesti ade org yg korang sayangi dalam hidup korang kn..begitu jgk aku..
ok!aku ade ma,abah,nenek,adik2,akk2 n abg2..ofcosla aku syg dorng..da tentu slame ni aku hdup n membesar bersame2 gn dorng..yes,aku syg dorng sgt2.. n tidak dilupakn arwah abgku yg mninggal dunie 6tahun yg lalu..ak windu die sgt2..:(
xlupe jgk kpd kwn2 aku yg sentiase memahami..aku syg korang k.~
dan yg pilng bermakna dlm hdup aku skunk ialah my dear lovely hubby.. 
Mohd Syafiq b.Md Jani..
saya sayangkn awak sepenuh hati saya..plez jgn ragui kasih syg sy untuk awak k..
ok.even ade mcm2 halangan dlm hubungan kte,jgn cepat melatah k..kte harungi same2..sbbnyer sy yakin dgn awak..n sy xpeduli ape org nk ckp..yg pentg sy bahagie bersama awak..n sy da jmp lelaki yg terbaik untuk saya..i l.o.v.e u..


jd,apabila kita telah berjumpa dengan seseorang yang kita sayang, janganlah kita hendak mencari lagi yang lebih baik daripada itu. Kita patut hargai orang yang berada di depan kita sebaik-baiknya. Janganlah kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap dah berlaku. Dan semoga yang berlalu tidak lagi berulang. Jika kita berselisih faham dengan orang yang kita sayang itu, kita boleh perbetulkan keadaan dan cuba teruskan perhubungan tersebut walaupun banyak perkara yang menggugat perhubungan tersebut. Dan ingatlah orang yang kita sayang itulah kita jumpa paling cantik dan paling baik pada MULAnya walaupun nak ikutkan banyak lagi yang cantik dan baik seperti rumput tadi. KECUALILAH jika perhubungan tersebut tak boleh diselamatkan lagi, maka barulah kita mulakan sekali lagi. Maka sayangilah orang yang berada di depan kita dengan tulus dan ikhlas.
                                                  
Maka, bersyukurlah dengan kasih-sayang yang kau terima pada hari ini, kerana jika kau meninggalkannya, mungkin kasih sayang itu tidak akan kembali seperti sediakala. sedarlah wahai insan, kasih sayang ALLAH itulah yang paling hakiki, jika kau memalingkan dirimu dari kasihnya, maka kamulah serugi-rugi manusia.

Friday, June 18, 2010

gAnTiE pOsE!

yup..kena gnti pose..jgn tgl je pndai ye..tp gnti pown kena ngt..klo ley jgn tngguh2 k..t xpasl bertmbh lak pose korang..hehe..
contoh terdekat...tgk aku ni..rjin gnti pose...;)
sbbnyer..??hehe sbb nk x nk..mls cner pown mesti kena gnti gak..xmo pose i bertambah 2x gnda lak nt..hee...xlarat da nk gnti2..ni pown asyk tgguh je..sek bek la lg 2bulan nk msuk bln ramadhan..cpt je mse berlalu kn..tp stdy aku cam lame je nk abes..haih...
nk wat cm mne kn...hadap jela lg 3sem..hohohoh...
klo korang nk taw..pose aku ade lg 5hr klo hrni aku pose..tp mmg aku pose pown rini..mls nk tgguh2 da..
byk tue..;(
besela..time "terpakse: tgl pose..mmg kena tgl kn..tp ble nk mndi wajib..saje je lmbt2 kn..so,nilah padahnyer...huhu...ish..ish..ish...
jd,sebagai pengajaran tuk sape2 yg bace blog aku ni..korang jgnla lmbt2kn mandi wajib yepp..t jd cam aku ni..heheh...tp xper..bkn aku sorang je yg xgnti agy...ramai lg..mcmla aku xtaw..kn..kn..??haa..ngaku jela...:)
hopefully aku smpt abeskn gnti pose aku lg 5hr ni..sek bek duk kg lg..klo aku da alek kl..hesy mlsnyer nk gnti..hmm..tp law aku duk kg..ape je yg aku nk mkn..sume dpt..tu yg best,,duet pown xyah nk kua2..hehe..like banget..!!tp cam kejap je aku duk kg ct sem ni..pejam celik da nk blik kl da...hesy,mls tol nk bllik..bosannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn..!!!!
cam xnk je tgk kolej tue...hakhakhak..tp aku mesti blik sane gak..sal kolej tu..xyah pk agy...tp law blik aku nk spentime gn my mucux aku laa..pas2 jmp kengkawan aku yg glew2..besh2...;))
okla..da nk out..semoge cptla mase berlalu ye..cpt sket aku nk berbuke nt..hehhe...

Monday, June 7, 2010

xley tdow..!

hee..korang pnh x rase bila saat korang nk tdow sgt2..tp korng xley tdow..dlm erti kata yg len..mata korang tue degil sgt...geram kn..??aku taw korang mesti geram kn...kn..??hmm..mcm tula aku skunk...tensen..!
dala time gah ct sem..duk kt kg..sume dala tdow awal..aku plak..mmg kaki tdow lmbt..br je nk menjinakkn kn diri nk tdow awal..tp alih2,xley lak..hesy..xtaw nk watpe da nie..bace novel..??td da...tp xde mood...on9...yup,,gah on9 la nie..tp xbrp nk mmbntu..yg pntg aku memerlukan teman skrg..si dia lak awal2 da tdow..yela pnat..mcm2 aktiviti dia bt hrni..kesian lak kt die..pape pown..i mish u now b...
haih,cnerla aku nk tdow awal erk..??xder ker petua2 cner nk tdow cpt nih...hee..ble time xnk bg ngntuk org ley wat mcm2 la kn..minum nescafe..mkn choc..nyanyi..mcm2la kn..tp ble kte nk jgk tdow..??cner nk bt..??pkse tdow..??tu pown nsb klo dpt..tp klo aku mmg x laa...pdhal aku ni bknnyer suah sgt pown nk tdow..slalu ltk je kple kt bntal..2,3 minute pastu da zzz...tp sjk 2 mnjak ni len plak..mybe sbb slalu sgt tdow lmbt kot..hmm..aku nk tdow jgk..!!
plezz help me..!!!

Wednesday, June 2, 2010

saje2...

hohohoho...tgk tjuk ok..mmg xtaw nk tulis ape pown neh..saje nk menaip gak..da gian kot...hahah..
jz nk cter ttng hrni ape yg aku buat..mule2 cam besela kn..bgun tdow..then mndi tu mestila kn..bsuh bju sket..mestila..aku kt umh sewa skunk..mesin bsuh xmmpu nk beli..kenala bsuh bju sndr..tp xper..simple je tu..pejam mate je..ahaks..then aku solat n brula on9 jap..msj gn die..??ohh..mestila...tu da jd satu kewajipan ktorng..bgun je mesti kena msj..klo x..mjuk..hehe..*jrg mara ye b cyg..;p
then aku ingt nk kua..p jj jer..kbtulan plk kwn aku kol ajk kua skali..tp gn bf diela..mle2 aku xnk..tp die pjuk2 then aku p gak..;p..tp kjap aku berpisah then jmp blik gn dorng..dorang bestla..mule2 segan nk join sbb tkut kcow..then lame2 da ok..hehhe..nk taw ape aku bt kt jj..??
erm..klo ikutkn aty aku ni..satu jj aku nk angkut taw..tp apakan daya..duet yg xde..haih..*sigh..
1st aku pg,mestila mph,iaitu sejenis kedai buku..hehe..mcmla korng xtaw kn..;p
msuk je trus aku cr novel..dekt sejam lbey gak aku duk bertapa kt situ semata2 nk cr bku feveret aku..tp xjmp gak..sdey..last2 aku beli gak satu je..then aku g mkn..tgh2 ktorng mkn tu tbe2 ujan lak..haih..bru nk blik awal..;(
tp xperla..pusing2 jela kt jj ni kn..then aku p kdai bju n kasut..usha2 mne yg berkenan..tp xde pown..sume xlawa..bg aku k...!
bju lak..ade satu je yg aku jmp menambat aty aku..tp corak lak xde..hee..sushkn nk memenuhi citarasa aku nih..tp corak mmg xlawa pown..hmm..then aku p usah2 brg2 lelaki..motif usha brg llki..???
owh..untuk my tersyg n my dad la..sempena hr bapa..dan tuk sidia lak tanda ingatan i la kn..tp xjmp yg lawala..hee..xper..xjmp ley cr tmpt len kn..pastu aku p cr frame gmbr lak..nk ltk pic aku n si dia time cuti tue..sume yg besar je..then aku xbeli lg..ngt nk cr kt kg je nt..hopefully adela kn..n murah sket...hehhe
last2 aku pusing2 then p wat rmbut...juz wash n blow jela..xmmpu lg nk wat lebey2..heheh..bulan ni kena bdget sbb da lari sket..hhohoh..then pas pusing2 nk beli brg keperluan aku lak..ape lg..blikla kn..hee..skunk aku mmg seyes nk bli awal ble kua..sbbnyer..mmg kdg2 aku pown terpk..aku kn pmpn..xbek blik lwt2 tol x..si dia pown x suke..so,aku akn belajar..;p
hrni gak aku tgk cte bof blik smbil2 on9 fb..ade lg satu..!!
mestila tgh update blog ni..haha..dala..nk titow da..nite..;p