i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Sunday, May 30, 2010

=OuR TriP=

YES..YES..YES..akhrinye..!!!!dpt gak aku bercuti bersama sidia disisi setelah sekian lama mnggu...mmg mnyeronokkn sgt2..yela,sape xseronok kn dpt bercuti bersama yg tersyg..jauh dr tempt kite lak tu..jauh dr owg yg kite kenal..dr sebarang gangguan..hnye kami..!!amatla terase bestnyer tue..huhu..
destinasi pilihan kami xdela jauh sgt...maklumla..budget...ahha...ktorng p melake je..tu pown suggestion kwn2 yg memahami..tp yg sygnye n agak menghampakn tu..ktorng xtaw jln sgt di melake..cume men redah je..tp nsb bekla ade kwn2 jgk disane...leyla kami coling2 kn..nk cr pantai pun punyerla sush..setgh hr mse tuk cr pntai ajela..tp sume xley mndi...mmg frust sgt time tu..sbbnyer,mandi laut tu slh satu plan kami..siap ley byngkn la lg..haish,rugi jer kn,smpikn si dia hmpir2 nk p pd plk tue,yela,pntai xjmp kn..tp xpela..nextme klo de rezeki ley p lg..huuhu..pas da jmp laut dan rse xbrp best sbb xley mndi tu..ktorng cr tmpt nk rest jap..mklumla..pg2 da grk p sane..penat ouh...kecian kt "syg" sye..penat die drive jauh2..;p...pas kami da rest2..rehtkn bdan brula ktorng kua blik jln2 bndar melake...even da pg melake ni tp yg ni lg bermkne bg aku..almaklumla..bersame yg tersyg kn...haha..disbbkn pntai xde yg ley mndi..ktorng decide nk cr bndr melake plk..mmgla agk memenatkn klo jln jauh2 tp xtaw jln sgt...ktorng nk jmpe kn bndr melake tu pown pening..berkali2 pusing tmpt yg same..siap tnye org lg tue..hhaha...last2 kami tkr plan nk p bndr hilir lak..sbb kt situ pown lg happening..pusing2 punyer pusing akhirnyer ketemu jgk akhrnye....*bpe byk akhr daa...haha..lynkn jela k..;p
yg boleh aku katekn...BANDAR HILIR mmg best..n bg aku..kali ni lg best..!!!nek lenguh kaki ni berjln sane sini..mmg best..si dia pown da x terlarat nk berjln..ahha..lps da pusing2 n mkn di mahkota parade..ktorg p plak dataran pahlawan..pusing2 temankn sidie cr suar quiksilver die tue...
pastu brla ktorng berjln2 di bndr hilir..mule2 tgk menara taming sari cam best je..tp ptg tu kami xberkesempatan nk nek..huhu..tp kami p jln2 lg..nek beca..wah..ape yg bole aku katekn..mmg gilew besh...cam nk nek lg je..hahah..lg2 aku 1st time ouh nek beca,,agak excited bile nek tu..bersame si dia plak tu..mule2 kesian lak tgk abg tu bwk ktorg..tp die suh jgk dduk je..bile nek tu..sume tgk..mmg sgt2la besh u know..huhu..mcm2 tmpt abg beca tu bwk..mule2 di A FAMOSA..then pas amek pic,ktorng p lwt gereja lame..pnt glew nek tgge..amek pic lg..pastu ktorng smbung blik nek beca pg ke rumah merah..pusing2..waa...best sgt...;p...bg aku xrugi byr rm20 tuk stgh jam nek beca..time kasih abg beca...hehhe..then dkt2 gn umh merah tu aku dpt lihat ade pertunjukn bntng..ular sawa n aku pown agk lupe ape lg sekor haiwan ini..*sigh..die sediakn untuk amek gmbr n trus dpt photo tu..agk interesting kn..usha punyer usha..last2 my hby decide nk try..waa..agk menyeramkn u know..aku kena pgg ular sawa..*albino..
mmg agk geli n takut di situ..ble saat2 die letak ular sawa tu atas bdn aku...arrr..gilew jntung aku kalah owg lumbe kete evo..huhu..smpi hby aku pown mulenye terkejut..yela..die belah kepale..kena pgg kple lak tu..aku cume belah ekor je pown..tu pown da agk seram weyh haha,tp yg besh sume tgk ktrng mse tu,yela bkn sume yg berani pgg ular kn..psngn cple lak tu,kire aku ni agk berani gak la kn..heheh..tp ble gmbr da siap..waa..terase best sgt2..ble tgk gmbr tu,cam mnyesal plk xpgg btul2..heheh..credit to abg ular tu..rm10 berbaloi...heheh..then ktorng jln2 lg..amek gmbr..pusing2..tp yg pling byk amek gmbr..akula...si dia jd cameraman je..haha..pastu ktorng lpk pasar jap kt situ..then ktrng grk ke MENARA TAMING SARI..ape lg....!!mestila nk nek menara yg tinggi tu..mule tgk cam best je..1st aku tgk aku da ajk die trus..tp mse tu xsmpt..pkul 7.17 br dpt nek..mmg rmi org..kowng bygkn,ble nek menara tu..blh dikatakn satu bndr melake kite dpt tgk dr atas..besh ouh..xrugi klo korng cube...pastu kami bergerak ke MELAKE RIVER CRUISE..nek bot selame 45minit..amat2la seronok..kami org 1st lak tu dpt nek bot..duk dpn2 lg ouh...mcm2 pemandangan ley tgk..mmg besh..xsia2 rm20 melayang...haha..pas nek bot tu ngt nk g "spa fish" tp memandangkn hr da mlm n melake ni bknla mcm kl..ktorng terpkse btlkn..ktorng pg jln2 jela..p beli buah tgn sket tuk dibwa tuk famili n kwn2..pastu..brla kami menuju ke kereta..klo ikutkn aku..mmg xnk gerak lg..tp cian lak kt si dia penat seharian mmndu hrni..aku pown pgla..tp nk blik rht mcm awl lg..so,ktorng p jgk cr pntai klebang berdasarkn peta melake yg ktorng sempt amek kt menara taming sari td..hhehe..cr punyer cr..akhrnye ketemua jua kok..haha..tp mmndangkn hr da jauh mlm dan nk p ke pntai tu kena msuk ke dlm..ktorng decide xpg..uhuhu..agk frust jgkla..tp ok..:)..then ktorng p mkn seafood jer..nk tgu mknn ktorng tu punyerla menuntut kesabaran yg tinggi..aku xdela penat sgt..cume si dia je da xlrt sgt..tp die ikut jgk kemahuan aku..syg die...sgt2..<3
then pas mam tu sume..ktorng pown blikla..yela da penat..mestla mao rehat maa..blik jer,trus aku mndi..then mskkn pic dlm lptop pastu..Zzzzzzzzzzz...gilew penat ouh..tp hrni..(mksudnyer hr smlmla)..hr yg pling besh..mmg credit to my lover hubby..luv u....

No comments: