i got you!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Sunday, July 8, 2012

bengang !

yeah, setelah berhari-hari menahan sabar, today hati aku dah tak sabar lagi dengan dikau ini !
hanya pandai berjanji tapi tunaikan ?? hapa pun tarakkk...

lepas ni jangan harap i will accept your promise anymore ok ! never ever.

kalau tak contact aku lansung pun lagi bagus dari wat aq sakit hati !


pandai-pandai pikirlaaa yer..

assalamualaikum..

*ditujukan khas untuk someone ! tq

Win THE BEST DRESS and BEST TEAM for "CIMB WILD PARTY"

hai semua, selamat kembali...

memandangkan niniey pun update blog jarang-jarang sekali, so, harini tetiba mood tu ade plak nak berblogging...

kali ni pulak den nak cito pasal company tompat den kojo ade wat PARTY okay...
"CIMB Wild Party" kali ni gempak sikit sebab selama dua bulan we all practice untuk decoration ofis.
and lupa nak cakap yang WILD PARTY ni buat kt ofis..actually bukan untuk dinner betul lagi, cuma nk jemput Datuk Sulaiman and Bos kepada datuk iaitu Renzo, and also orang-orang atasan CSD dept agar semua staff baru kenal BOS dorang nih.

Tapi yang menariknya, party ni kitorang wat ade kelainan sikit sebab setiap Team kena pilih satu tema and kena deco team dorang based on tema yang dipilih..so, dalam RTC dept tu ade 7 teams so..ade tujuh temalaa..ape yang aku ingat, ade tema "BEACH", tema "FAIRY TALE", tema "ARABIC", tema "80'S" , tema "TOMORROW LAND's" , tema "MASQUERADE" and for my team is "ROCK N ROLL".

so, penatlaa kami bertungkus lumus menyiapkan decoration and untuk mendeco ofis tak boleh guna masa ofis ok ! so, pandai nak kena manage time, waktu rehat and after ofis hour kena stayback sejam untuk siapkan decoration tuh. baju pun kena prepared jugak sebab bukan team je ade hadiah tapi for the BEST DRESS pun ade category ok ! haha

and yang excitednya...IM WON FOR THE BEST DRESS FOR FEMALE .Yuhuuuu

and the best part is, all the staff is sooo sporting and even team berlainan we all still sharing is caring. so, xperlula nk keluar modal sgt for decoration tuh..

and the result is, my team is won for the 2nd Runner yeay !!!

ok, jom laa layan picca-picca kami nih okay....silakan...


ini team AVPH 
cuba teka mana niniey ???

while waiting VIP's
kusyukk dgr briefing before VIPs come
we are siblings

RTC's artis
ouhh..artis ! hakhak
bergambar with christina
inilah hasilnya opis kami setelah penat mengerjakan ;p

datuk says : "i like your hair noraini" :)
OMG OMG ! salam dengan RENZO okay ! kau ado ?
hoorayyy
we also won for decoration :)
(ROCK N ROLL TEAM)


arabic team
PARTY started
DJ toi
inilah team KAMI



OVERALL
it so enjoyable day and everyone so so sporting

luv u all






Sunday, June 3, 2012

akhirnya kau pergi jua....

salam guys,

dah lama xupdate blog nini ni...tapi tiba-tiba hari ni tergerak hati nak bukak blog and also tergerak hati nak follow up about kisah norma at moon punyer blog..

pasti ramai yang dah taw kisah norma ni kan...? seorang isteri dan juga ibu kepada seorang anak yang sangatla comel iaitu abd rafiq. norma for me sangatla tabah menghadapi dugaan hidupnya dan juga tak lupa untuk keluarganya yang nini rasakan cukup tabah menempuhi dugaan.

nini follow kisah norma ni since masa nini praktikl lagi at SME BANK, di mana my supervisor yang tunjukkan. yes sometime nini sangat emosi bila baca blog moon and sometime juga menangis bila baca how suffer norma life. and sejak dari tu nini xpernah berhenti berdoa agar norma kembali sihat and hidup bahagia bersama suaminya dan anak yang comel.

Norma menghidapi tumor di otak and only dapat di kesan selepas melahirkan anak. hampir setahun lebih bertahan akhirnya, beliau dijemput oleh ALLAH.

SEMOGA DIKAU DITEMPATKAN DIKALANGAN ORANG YANG BERIMAN.

amin.

takziah pada keluarga arwah semoga tabah dan kuat

*kisah norma juga pernah dapat perhatian dari tv3 boleh refer blog moon.


when 23rd january 2012 is coming..

masa yang di nanti-nanti telah pun tiba...wahhh..macam dasyat je kan tarikh ni...???
actually....takdela istimewa sangat pun....bermakna cuma untuk diriku yang kini telah mencecah ke angka..jeng..jeng..jeng...!!!! hahaah...when 23rd is coming then im 22 already....waaaa....xnaklaaa..xnaklaaa....heheh...

tahun ni nini tak nanti-nantikan sangat ape yang orang sekeliling nak wat to me...just let it be...on facebook pun nini hidekan sejak nini broke off dulu...konon-konon nak tengok sape je yang ingatlaaa kan,,..hahha...budak poyo memang macam ni k ! usah di pertikaikan..haha..

tahun ni nini sambut with frens ajelah....maklumlaa sejak single mingle ni...kawan ajelah kan...plus yang happy sangat tue....ade kawan satu tempat keje nini pun sama besday gan nini...tu pun secara xsengaja it's appear on my bb update for friends besday dari fb...seriously terkejut giler....and dengan excitednya we all plan nak smbut together-gether you ! awwww....heheh....plus hari besday kami jatuh pada tahun baru cina....and bos kami tuh chinese lak tu...so, merdekaalaa kan....huahuahua...

hari besday nini tue, bila datang je keje...semua da wish-wish...waaa...rasa macam happy sgt...excited pun ade...hikhik....hari tu we all plan cuma nak potong kek sesama je...tapi xtawla pulak tbe2 kawan-kawan keja siap order pizza hut lagi tu...waahhh..mmg terharu giler...!

mungkin jugak nini da nak benti keje kt situ kot...so, nini dpt macam-macam hadiah from them,,speechless kejap ok.!

nak taw ape nini dapat on my besday...??????

jom......

cuba teka kat mana ni?
yeah,,inilah tempatnya..
*surprise woo..!
my dream come true..
ohh i love it
nice view
muka lepas excited haha

*memang sgt terkejutla actually...sebab nini mmg teingin sgt nak ke sini but belum mampu lagi..tp alhamdlh....ahkirnya tecapai jugak..plus yang excitednya,pasangan suami isteri from UK pun wish my besday ..happy..
soal makanan tak payah cakaplaa..semuanya nini try...rugi beb byr mahal-mahal kalo xmakan kan...hehe..

ini pula pic nini and kawan-kawan kerja nini...

kek besday kami 
*act mizi sgt excited sbb date we all yg jtuh on 23rd jan and umurnya also 23 this year
nini..?? ofcoslaa lagi muka dari dia..ahahha..
yeay ! dapat hadiah !!!

hehe...kami bertuka adiah....:)



anyway, tuk hadiah2 nini tu..nanti nini update k.

tapi tahun ni ninidapat hadiah paling mahal dalam hidup niniey..
thank for someone yang bagi tu...
very appreciate it...

:)






Cupcake appreciation day !

hye guys, salam semuanya...im back again..yeay !!!

memang terasa agak lama x update blog orkedbubu saya nih..hesy..cian plak kt dia..*sambil lap-lap and sapu segala kerawang yang ado !

almaklumlaa kalau dah buzy keje, balik pun dah malam..nak bukak blog pun kadang-kadang ajelah...fb and twitter pun online using my bb jer..tu pun x selalu dah...ish.ish..*busy sangat kan..hakhak

oklaa..cop..cop..nini just nk share and update about tajuk entry ni iaitu "CIMB cupcake appreciation day" !
actually, my ofis ade wat satu event di mana semua staff kena reka satu cupcake menggunakan kertas or apa-apa je mengikut kreativity tersendiri..dah memang terbuktilaa nini ni xberapa nak kreatif la kan..and this event not only in my dept but all the CSD dept including CIMB HQ..

untuk individual cupcake if i not mistaken, hadiahnya rm150 jusco voucher and decoration per team rm100  voucher..memandangkan team nini ade 9 orang je termasuk bos nini ade 10..so, mmg dah cukup ramaila tue..and dlm dept tu ade enam team which semuanya almost 70 staff..besar kan dept nini..? tu hanya dept nini...xtermasuk floor lain and branches lain..

masa dua ke tiga hari nak sampi hari judgement tu, team nini xwat apa-ap pun lagi..giler kentang la bila tengok team lain da sibuk deco mcm2 ! bila tanya bos...dia just say "relax..relax" hakhak..then last minute baru semua menggelabah..wawawa,,sampai nini balik keje terus rushing ke sogo beli barang-barang smpi umah kul 10mlm ok..esoknya dtg awal pagi terus deco ofis..luckily my team banyak membantu and kerjasama..and the result is.....ofcoslaa my TEAM is number ONE ! KAMILAH JUARA...haha


so,let layan pic-pic muka bangga sebab jadi juara..hakhakhak

the ladies
we all again !
posing dulu
kami comel x..? erkk
dah mcm party pulak kat ofis..
serangggggg !!!
our big family :)
eksyen !haha
dari secret admire ! *terkejut ok


our big BIG family
with my BOS mr raman 


hope korang enjoy with my blog yang tidak seberapa nak blog sangat ni sebab entry hanya kadang-kadang ajelahhhh..ngeee



anyway, hope blogger tak lupakan niniey k...

with love, niniey




Friday, April 13, 2012

perasaan ini

entahlaa ape perasaan yang aku rasa sekarang..berkecamuk..macam-macam ada..yang pasti rasa sangat-sangat down...why benda ni tiba-tiba datang balik..? kenapa time aku baru nak happy dia muncul balik..kenapalaa time aku da nak ok..ade je benda yang tak patut and yang aku tak nak taw tu tiba-tiba berlumba-lumba datang..??
yes..mulut kata benci..but hati...? hanya TUHAN je yang taw..i can't describe it..im just really need someone to cry on...sometime terasa rindu kenangan lama bila ada yang menggamit..huh..

HANYA TUHAN SAHAJA YANG TAHU APE YANG TERSIRAT DI HATI INI..

Ya Allah, kuatkanlaa hati ini, berila diri ini hidayahMU..

Im just really need "petunjuk" dariMU..

Monday, April 2, 2012

weekend wanna end

 woah...lama giler  tak update blog tercinta...tiba-tiba rasa nak update walaupun tak ade ape sangat nak cerita..
mungkin harini sedikit free...baju dah gosok..selendang dah gosok..handbag da ready tepi katil..kasut belum pilih nak pakai yang mana satu..and sambil tunggu mesin siap membasuh baju saya..so, adlah lebih baiknya saya melakukan aktiviti di blog tercinta ini..hekhek..terasa teramat rindu ingin kembali active berblog tapi apakan daya, keje dan tuntutan peribadi melebihi minat...hekhek..

keje saya ? ok saje..alhamdlh..actually sangat bersyukur kerana dah mula selesa and dapat sesuaikan diri di dalam environment kat sana...syukur ke hadrat ilahi..alhamdlh..even some time people said that my job will make me so pressure but..its really fun i think..yes..sebut je TMO people will said..wow..pressure enough? but who realise that this job will bring you happiness..this is what i feel now..=)

this job teach me u need to have your target in your life and same goes to my job scope which is i need to achieve my target..dengar macam takut kan..? yes..mula-mula im a little bit nervous..but practice make perfect..dont be easily give up..and im lucky enough by having my awesome friends or i just call them my team coz we work as a family which is if someone from us feel down then masing-masing akan buat dia gembira..even kat tempat praktikal pun nini tak rasa seronok macam nie..

but im still in learning process..and luckily sy dapat bos yang very flexible and baik..and sometime sporting..but ofcos kita kena taw batas-batas bila nak bergurau and bila nak series kan...sometime kena tegur is normal..belajar dari kesilapan..willing to learn..hehe..

and and and..my english getting better from day to day..sebab i need to talk to the customer and sometime businessman..so, i have to learn..im happy with that..:)

opsssss...baju sy pun dah siap di sidai..and now..masanya tuk saya tido..nama pun dah nak ke pukul satu pagi..esok nak bangun awal..

nite semua..happy working and happy study 

with love, niniey